Čobanac. Balkon. Kako?

poruka: 21
|
čitano: 7.919
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Čobanac. Balkon. Kako?

Uskoro mi se bliži rođendan i htio bi kolege u firmi (30 IT-jevaca) počastiti s obilnim količinama rakije (što nije nikakav problem) i čobancem (što bi moglo biti problematično - čitajte dalje). Naime, za tu količinu ljudi već se mora ići na nekakav kotlić jer je bezveze to raditi na peći u loncu. E sad... Problem se sastoji u tome da živim u stanu, ALI imam prilično velik balkon (15m2). Postoji li neki način da se cijeli taj koncept kotlić + vatra ispod njega nekako modda tako da se to može fino napraviti na balkonu bez opasnosti od požara ili oštećenja balkona?

Kotlić i priručni pribor nisam još kupio, tako da sve smislene opcije dolaze u obzir. Dakle, pomozite mi da nahranim 30 gladnih IT-jevaca kako god znate... Smijeh

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.8.2010 11:49 (vlad0).
17 godina
Čobanac. Balkon. Kako?

Skuhaj čobanac u veš loncu :)

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
17 godina
neaktivan
Čobanac. Balkon. Kako?

Nemam pojma, nekak mi je još najlogičnija opcija ako imaš nekog dobrog kolegu s adekvatnijom lokacijom pa da se to kod njega obavi.

17 godina
neaktivan
RE: Čobanac. Balkon. Kako?

A zašto ti je sila baš to kuhati kod tebe doma? Probaj skuhati negdje izvan grada, na nekoj kampanji, i doneseš ga nazad doma.

Moj stari radi srdele na plinskom roštilju, i sve to na terasi negdje tvojih dimenzija, sad, ne bih se kladio da će ta tvoja oprema i pribor sve stati na terasu. :)

PSN: filip99 // XF: filipscekic // Klikni HVALA ili te prebijem! // Službeni učesnik Mentalistove deathliste.
15 godina
neaktivan
Uzmi plinsku bocu, i jedan vanjski stednjak. Neku rainglu od 10 litara, i zacini s puno feferona. Tak ce nako, pola porcije bit siti :D
I'm soo SERIAL
17 godina
neaktivan
Čobanac. Balkon. Kako?

Imaj na umu da se mora kuhati na stalnoj vrlo jakoj vatri, mora cijelo vrijeme ključati, kako bi dobilo potrebnu gustoću.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
15 godina
neaktivan
macak kaže...

Imaj na umu da se mora kuhati na stalnoj vrlo jakoj vatri, mora cijelo vrijeme ključati, kako bi dobilo potrebnu gustoću.

Bez brige, ne bi to meni bio 1. čobanac... Smijeh Ali kao što rekoh, problem je kako to izvesti na balkonu? Ja baš i nemam neku pametnu ideju.

15 godina
protjeran
Čobanac. Balkon. Kako?

Cobanac na balkonu? ROFL to ne ide nikak. Pa cobanac se kuha 2- 2,5 sata. Tesko da ces sa susjedima nakon te seanse ostat u dobrim odnosima. Lijepo ti sve to napravi na sparetu.

Bolje da ti stisnem TD, nego samar. - TallahaseeInc. \m/
16 godina
odjavljen
Čobanac. Balkon. Kako?

Tebi treba plinsko kuhalo (kupi ili posudi, pogledaj još u Bauhausu/Pevecu i ostalim malo većim centrima) i plinska boca.

EDIT: ili ovo

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.8.2010 12:21 (Sum_of_all_fears).
15 godina
protjeran
Čobanac. Balkon. Kako?

Rijesi problem cevapima...

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto
17 godina
neaktivan
Čobanac. Balkon. Kako?

Ne mogu se ćevapi mjerit sa čobancem Namigiva

Ćevape svaki dan možeš od rubelja naručit, a zato čobanac je pravi užitak

http://www.youtube.com/watch?v=IM9ezwvBOjo
15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Tebi treba plinsko kuhalo (kupi ili posudi, pogledaj još u Bauhausu/Pevecu i ostalim malo većim centrima) i plinska boca.

EDIT: ili ovo

Vidiš, vidiš... Thnx. Smijeh

15 godina
neaktivan
Čobanac. Balkon. Kako?

hm... 30 IT-jevaca...

skuhaj ti jednu porciju negdje sa strane i onda 29 puta copy / paste.

Worry gives a small thing a big shadow.
15 godina
protjeran

Hmm ja imam kotlić zapremnine 10l, sa nožicama na otvorenom,

ali može se i sa plinom na balkonu, te ako imaš limenu kutiju, sa ugljenom na balkonu.

Jedini problem je taj, što je 10l dovoljno za samo 20 masnih IT-aca.

Inače radim divlji gulaš, ili fiš, ili recimo divlji grah.

Tebi treba 15l kotlić sa nožicama (dakle 3 noge koje tvore piramidu, kotlić visi na lancu),

da bi ti bilo dovljno.

Pretpostavka je da masni IT-ac jede pol litre čobanca, pol kile leba,

pol zdjele salate, te litru rakije.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite
15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...
te ako imaš limenu kutiju, sa ugljenom na balkonu.

To je i meni prvo palo na pamet... Samo gdje pronaći odgovarajuću kutiju u koju bi natrpao ugljena i zažario ga da drži finu temperaturu, a da kutija izdrži?

15 godina
protjeran

Kakav ti je pod na balkonu? Pločice? Mramor? Drvo?

Ako je drvo, samo plin. Pločice/beton/mramor može ugljen.

Koji će ti lim držati ugljen? Bilo koji deblji od 2mm.

Napravi ju sam, kupi limenu ploču, izreži po rubovima i savij,

tu ne moraš ništa lemiti itd, dovoljno je da drži ugljen na okupu.

Ispod nje staviš dvije cigle, te po sredini sa bušilicom ili brusilicom išaraš dno kutije da imaš dovod zraka, i to je to.

15 godina
neaktivan
Čobanac. Balkon. Kako?

Jel zgrada u kojoj živiš ima stražnje dvorište? Ako da, možeš probati tamo staviti kotlić (uz malo dogovora sa susjedima), skuhati čobanac i organizirati domjenak vani na nekim stolovima i klupama a ostatak "veselice" provesti u stanu.

15 godina
protjeran
Crank1d kaže...

Jel zgrada u kojoj živiš ima stražnje dvorište? Ako da, možeš probati tamo staviti kotlić (uz malo dogovora sa susjedima), skuhati čobanac i organizirati domjenak vani na nekim stolovima i klupama a ostatak "veselice" provesti u stanu.

Daj razmisli malo: gdje ćeš na otvorenom zaštiti monitore, kutije i ostalu periferiju od kiše?

Ako imaš par pavinjona, super, ali ako ne?

Plus kablovi, switchevi itd...

To su IT-ovci, no network no sex...Cool

15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...
Crank1d kaže...

Daj razmisli malo: gdje ćeš na otvorenom zaštiti monitore, kutije i ostalu periferiju od kiše?

Ako imaš par pavinjona, super, ali ako ne?

Plus kablovi, switchevi itd...

To su IT-ovci, no network no sex...Cool

Nisam ni rekao da bi oni cijelo vrijeme bili vani, nego samo dok je domjenak, došli bi iz stana a nakon njega bi se vratili za PC kante (u stanu, naravno).

Svi ostali bi bili u stanu dok se čobanac kuha, samo domaćin i 1-2 pomoćna kuhara bi bila vani (i nadajamo se da će biti vedro nebo Smijeh)

15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

A da ne pričamo o tome da bi onda netko stalno morao skakati po hladnu pivu (treba rakiju nečim zaliti svako malo) u frižideru na 2. kat. Općepoznata stvar je da IT-jevci ne vole pretjerane fizičke napore. Smijeh

15 godina
protjeran

Pivo nije problem, rakija je uvjek zakon.

Od rakije nema bolje žene...

Po tri dana ona ljulja mene...

I sutran me ne boli glava...Cool

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice