Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.206.797
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
Uzmi i5 8400 i miran si. Samo nemoj Ryzena to ti je više procesor za cinebench i profesionalnu namjeru.
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.5.2018 15:39 (mislioc).
17 godina
lav1000 kaže...

ne znam čime se baviš na kompu i što voliš zaigrati pa ti ne mogu savjetovati... u svakom slučaju i3 8100 je solidan izbor za light gaming i neki ne ultra zahtjevan rad na računalu

Hajde kad si tu da donekle prezentiram stvar...

Umirovljenički PC:

- surf + multimedija (film-glazba) + office. Nikakva renderiranja ili autocad čudesa i sl.

- ponekad zaigrat Steam jer ima oko 300 igara starijeg izdanja...nije kupnjena igra zadnje dvije..ako ne i tri godine.  Dakle naslovi stari 4,5 i više godina. Primjer...zavrtit će se Farcky 1,2,3 i zaveži ga tu...ne najnoviji koji je sad..nemam pojma 5 ili 6.

- natrpat ću pored primarnog ssd-a (samsung EVO 860) gomilu, oko 12TB plavih westerna...treba mi to.

Nabavio sam kućište, napajanje, ssd, zvučnu karticu solo (ona mi je bitna)...i sad sam prvi put u životu odustao od AMD-a i ide mi na živce ovaj kupus sa stabilnošću zadnjih ploča i sl peripetije.  Čisto za promjenu malo intela.

I može za promjenu malo Nvidije.

Ajde možete sa prijedlozima...i3 8100  ili i5 8400.  Ako ide i3, on mi dolazi bez coolera..koji cooler do 250kn kupit?  I5 imau škatuli svoj cooler.

Koju Nvidiju da ne bude grlo od boce,a da ne prelazi 1400kn?

Mučos grasijas!

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
12 godina

Kod intela ti brzina ne igra veliku ulogu, uzeo 2133MHz ili 3000MHz neces vidjeti bitnu razliku u gamingu.

Ako ces ici na neku grafu tipa gtx1060 dosta ti je i i3 8100 ako hoces biti miran na malo duze i da mozes kasnije ici na neku jacu grafu uzmi i5 8400.

12 godina

torrente ajde ti napisi koliko imas novaca, kakomplacas i sta ti sve treba.

8 godina
protjeran
ibme74 kaže...

Kod intela ti brzina ne igra veliku ulogu, uzeo 2133MHz ili 3000MHz neces vidjeti bitnu razliku u gamingu.

Ako ces ici na neku grafu tipa gtx1060 dosta ti je i i3 8100 ako hoces biti miran na malo duze i da mozes kasnije ici na neku jacu grafu uzmi i5 8400.

nema se što nadodati, ibme je expert za slaganje konfi 

8 godina
protjeran
Chat tema ljubitelja hardvera

@torrente

za directx 10 naslove 1050 ti cist fajn, vrti u 120 fps....proc mos uzet i pentiuma sa HT-om, G5500 recimo (cak ima i pristojnu grafu na sebi, uhd 630, pa uzmi grafu samo ako ti bude nedostatna) ili za razliku u sholdima za proc uzmi jachu grafu, tipa 1060 3gb

Brajanov život
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.5.2018 14:36 (Gorstak79).
12 godina
torrente kaže...
lav1000 kaže...

ne znam čime se baviš na kompu i što voliš zaigrati pa ti ne mogu savjetovati... u svakom slučaju i3 8100 je solidan izbor za light gaming i neki ne ultra zahtjevan rad na računalu

Umirovljenički PC:

- surf + multimedija (film-glazba) + office. Nikakva renderiranja ili autocad čudesa i sl.

- ponekad zaigrat Steam jer ima oko 300 igara starijeg izdanja...nije kupnjena igra zadnje dvije..ako ne i tri godine.  Dakle naslovi stari 4,5 i više godina. Primjer...zavrtit će se Farcky 1,2,3 i zaveži ga tu...ne najnoviji koji je sad..nemam pojma 5 ili 6.

- natrpat ću pored primarnog ssd-a (samsung EVO 860) gomilu, oko 12TB plavih westerna...treba mi to.

Nabavio sam kućište, napajanje, ssd, zvučnu karticu solo (ona mi je bitna)...i sad sam prvi put u životu odustao od AMD-a i ide mi na živce ovaj kupus sa stabilnošću zadnjih ploča i sl peripetije.  Čisto za promjenu malo intela.

Ajde možete sa prijedlozima...i3 8100  ili i5 8400.  Ako ide i3, on mi dolazi bez coolera..koji cooler do 250kn kupit?  I5 imau škatuli svoj cooler.

Mučos grasijas!

Uzmi i5 8400 i GTX 1050ti

MISCREATED
12 godina
torrente kaže...
lav1000 kaže...

Umirovljenički PC:

Mučos grasijas!

ako baš nećeš igrati nadolazeće igre, onda ti je više nego dovoljan i3 8100 + nvidia 1050ti po zadanom budgetu, možda polovnu 1060 ako je uhvatiš

za primjer, taj i3 je tu negdje ili malo jači od mojeg i5 haswella s kojim se ja igram bez problema - i taj far cry 5 najnoviji s max postavkama mi fps ne pada ispod 70 (doduše na gtx 1070, ali to pokazuje da ti također nećeš imati nikakvih problema sa 1050ti)

12 godina
Gorstak79 kaže...

@torrente

za directx 10 naslove 1050 ti cist fajn, vrti u 120 fps....proc mos uzet i pentiuma sa HT-om, G5500 recimo (cak ima i pristojnu grafu na sebi, uhd 630, pa uzmi grafu samo ako ti bude nedostatna)

Opet ti sa tim G5500? Jel se tebi ikad ista da dokazati ili si stvarno nepopravljivo drvoglav?

G5500 kosta isto koliko i Ryzen 2200G sa duplo jacom integriranom grafikom, ako se ide na iGPU konfu Ryzen 2200G je tu bez konkurencije.

Ako ide u startu na iGPU ali ima u planu ubost zasebnu grafu i gleda se uzet sto bolji CPU onda se za 100kn vise uzme neusporedivo bolji čisti 4 core i3 8100.

G5500 je bacanje novca u vjetar, kada bude kosto oko 400kn kao njegov predhodnik onda se o njemu moze pricati.

12 godina
picajzla0707 kaže...

za primjer, taj i3 je tu negdje ili malo jači od mojeg i5 haswella s kojim se ja igram bez problema - i taj far cry 5 najnoviji s max postavkama mi fps ne pada ispod 70 (doduše na gtx 1070, ali to pokazuje da ti također nećeš imati nikakvih problema sa 1050ti)

Ma FC5 je jako dobro optimiziran, neka racunala na kojima su fc3 i 4 trzala uz low/med settings sada na takvim postavkama dosta glatko teraju fc5 sa 30+ fps-a.

Hajde da smo i od ubisofta docekali optimiziranu igru 

8 godina
protjeran

samo sto coek neche amd...

Brajanov život
12 godina

Ne mora, opet za 100kn ima puno jaci četverojezgreni i3 8100. Taj G5500 sa trenutnom cijenom nema sta traziti na trzistu.

17 godina
ibme74 kaže...

torrente ajde ti napisi koliko imas novaca, kakomplacas i sta ti sve treba.

Neke stvari već imam... chieftec kućište i napajanje...asus zvučnu, samsung ssd...imam čak Retail USB  Windowse 

Novaca imam koliko god treba...ali nema smisla kupit nešto što neće bit iskorišteno. Umirovljenički pc..ponavljam..neće se igrat novi naslovi nego 300 starih igara.

Što se tiče novaca mogu ja kupit i7 osme generacije...ali nema smisla jer će bit bačen novac.  

Vjerojatno nebi bilo ove priče sada da se ja nisam počeo češkat po glavi oko 2666 memorije...pa sam sad pokrenuo lavinu rasprave .

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
8 godina
protjeran

hmm, imash pravo, nisam ni skuzio da kosta samo 850kn, mislio sam da je oko 1200, kao sto su obichno i3...sto je dolar oslabio?

Brajanov život
12 godina

i3 je vec mjesecima oko 800-850kn, samo je po izlasku kosta nesto vise ali je to brzo palo...

12 godina
ibme74 kaže...

Ma FC5 je jako dobro optimiziran, neka racunala na kojima su fc3 i 4 trzala uz low/med settings sada na takvim postavkama dosta glatko teraju fc5 sa 30+ fps-a.

Hajde da smo i od ubisofta docekali optimiziranu igru 

i mene je to začudilo

no mislim da za njegove potrebe neće imati nikakvih problema s 4-core procesorom, čak i na nadolazećim igrama

pogotovo sa slabijom grafom na kakvu cilja, a onda za nekih 3-4-5 godine kad igre postanu stvarno gladnije jezgri ionako će morat mijenjat platformu

8 godina
protjeran

hmm, dolar je malo pao ali ne bash toliko....znachi i intel kreche sa budget cuts isto ko i amd? Super, sad cemo imati dva proizvodjacha krompira...

Brajanov život
17 godina
ibme74 kaže...

Ne mora, opet za 100kn ima puno jaci četverojezgreni i3 8100. Taj G5500 sa trenutnom cijenom nema sta traziti na trzistu.

Gorstak79 kaže...

hmm, imash pravo, nisam ni skuzio da kosta samo 850kn, mislio sam da je oko 1200, kao sto su obichno i3...sto je dolar oslabio?

Mene on dosta privlači...no tu treba dodat cooler. Koliko vidim prodaje se samo proc u Linksa.  i5 ima svoj cooler.

Pošto sam uvijek bio ljubitelj i žešći korisnik Scythe "propuha"...ako bi uzeo i3  8100...jel dovoljna povoljna Katana 3.

Bemu miša već dva dana se nećkam i3 8100 ili i5 8400 .  Nemojte se zahebavat...ja imam skoro 50 godia i prvi put ću kupit Intel .  Na AMD-u sam od 2000g .

8 godina
protjeran

sto se coolera tiche, uzmes lc-cc-100...montira se ko tvornicki, bez hebe, a pristojno hladjenje sa 8 heatpipeova...sto se duchana tiche, imas recimo www.nabava.net, ukucas tamo u search sto te zanima i izbaci sve duchane koji to imaju...

Brajanov život
8 godina
protjeran
torrente kaže...
ibme74 kaže...

Gorstak79 kaže...

Mene on dosta privlači...no tu treba dodat cooler. Koliko vidim prodaje se samo proc u Linksa.  i5 ima svoj cooler.

Pošto sam uvijek bio ljubitelj i žešći korisnik Scythe "propuha"...ako bi uzeo i3  8100...jel dovoljna povoljna Katana 3.

Bemu miša već dva dana se nećkam i3 8100 ili i5 8400 .  Nemojte se zahebavat...ja imam skoro 50 godia i prvi put ću kupit Intel .  Na AMD-u sam od 2000g .

ma ima i3 cooler u pakiranju,svaki mora tako doći u opriginal pakiranju, doduše smeće je taj cooler, ali poslužit će dok ne skupiš 150kn za lc120

17 godina

Ako je vjerovat Linksu...a i na slici nisu kao ostale modele pokazali škatulicu...

8 godina
protjeran
8 godina
protjeran

https://www.nabava.net/search.php?q=i3+8100+box

imash kod madjara box pakiranje (sto oznacava da ima hladnjak) za cak manje novaca...jest da su madjari, ali cisto sumnjam da ces imat ista reklamirati...

Brajanov život
11 godina
@torrente
Ma najbolji izbor i3 8100 + gtx 1050ti za tu tvoju listu nema se tu šta pričati, iako bi te sve igre išle na high i sa ryzenom 2200g. Ali pošto si pikirao intel onda i3 svakako. I5 8400 ti sigurno i svakako nije ulaganje u budućnost jer ne znamo šta će intel sljedeće izbaciti. 👍👍
17 godina
lav1000 kaže...

Odlično, hvala ti.  Kao što je kolega rekao...trebao bi koristit Nabavu.

I za kraj...što ću sa nvidijom..koju?

12 godina
torrente kaže...

Neke stvari već imam... chieftec kućište i napajanje...asus zvučnu, samsung ssd...imam čak Retail USB  Windowse 

Novaca imam koliko god treba...ali nema smisla kupit nešto što neće bit iskorišteno. Umirovljenički pc..ponavljam..neće se igrat novi naslovi nego 300 starih igara.

Što se tiče novaca mogu ja kupit i7 osme generacije...ali nema smisla jer će bit bačen novac.  

Vjerojatno nebi bilo ove priče sada da se ja nisam počeo češkat po glavi oko 2666 memorije...pa sam sad pokrenuo lavinu rasprave .

Dobro, pitao sam okvirno budzet jer je onda lakse slagati kada se zna koji je limit.

Dskle tebi treba CPU, MBO, RAM i GPU. HDD ne trebas?

Evo ti par primjera pa se malo muci :) :

1x Procesor Intel Pentium G4560
1x Asrock Intel 1151 Socket (mATX) MB
1x Crucial DRAM 8GB Kit (4GBx2) DDR4 2400 MT/s (PC4-19200) CL17 SR x8 Unbuffered DIMM 288pin, EAN: 649528769824
1x Gigabyte GF GTX1050 D5, 2GB GDDR5

Ukupno: 2.612kn
Besplatna dostava

Skuplja varijanta ako bi ipak nekada zaigrao i nesto zahtjevnije:

1x Intel CPU Desktop Core i3-8100 (3.6GHz, 6MB, LGA1151) box
1x Gigabyte Main Board Desktop B360 (S1151, 2xDDR4, HDMI, VGA, 1xPCIex16, 1xPCIex1, Realtek 8118, 4xSATA III, M.2, USB 3.1, USB 2.0) mATX Retail
1x Patriot Elite DDR4, 2666Mhz, 8GB HS

Ukupno: 2.056kn
Besplatna dostava

+

ASUS GTX1050Ti 4GB klik

Ukupno: 1.339kn
Besplatna dostava

Sve skupa: 3.395kn

I jedna sa iGPU koja je na razini GT1030 sto je taman za te stare naslove:

1x Procesor AMD Ryzen 3 2200G (4C/4T, 3.7GHz,6MB,65W,AM4) box, RX Vega
1x Asrock AMD AM4 Socket B350 chipset (mATX) MB
2x Patriot Elite DDR4, 2666Mhz, 4GB

Ukupno: 2.045kn
Besplatno slaganje i dostava

Jedino bi trebalo napomenuti da azuriraju BIOS na maticnoj kako bi ovaj CPU radio na njoj (ako vec nije najnoviji BIOS).
Sto se prve dvije konfe tice mozes nadodati jos 90kn za LC-CC-95 cooler za CPU ako zelis smanjiti buku i spustiti jos nekoliko stupnjeva.

17 godina
Chico12 kaže...
@torrente
Ma najbolji izbor i3 8100 + gtx 1050ti za tu tvoju listu nema se tu šta pričati, iako bi te sve igre išle na high i sa ryzenom 2200g. Ali pošto si pikirao intel onda i3 svakako. I5 8400 ti sigurno i svakako nije ulaganje u budućnost jer ne znamo šta će intel sljedeće izbaciti. 👍👍

jbg sorry...ti mi već odgovorio dok sam pisao. Hvala

8 godina
protjeran

nevidiju uzmes msi 1060 3gb sa dva venta, najjeftiniju koju nadjes...

Brajanov život
17 godina

ibme74  kad proučim javim se. Možda tek večeras.  Hvala na trudu svima na temi 

13 godina
Ako ima monitor od 30hz Ryzen
mu je dosta.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice