Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.368.405
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
mrsmith kaže...

O bože, ovih "dođi mi reć u facu" "ajde dođi da ti dam po p**ki" "ajde u živo pa da vidimo tko je jači" sve više na forumu......

Tako nastupaj oni koji su brdjani ili zive u zabiti gdje i Bog digao ruke od njih.

AMD AntiBoy
14 godina
nicky.sl kaže...
dreadmoore kaže...
Jbt odlican primjerak na kojoj frekvenciji je stabilan

Na 5.172MHz je prolazija sve torture

Jao kad se sjetim onog svog celerona 300A pa taj je išao sa 300mhz na 450mhz uz ventilator od digitrona.

I da moram spomenut i legendarni barton 2500xp od Amd-a. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2018 10:40 (mislioc).
9 godina
protjeran
mislioc kaže...
nicky.sl kaže...
dreadmoore kaže...

Jao kad se sjetim onog svog celerona 300A pa taj je išao sa 300mhz na 450mhz uz ventilator od digitrona.

ja sam imao xp 2800+, to su bili dani kad je AMD nešto i predstavljao na tom polju 

14 godina
lav1000 kaže...
mislioc kaže...
nicky.sl kaže...
dreadmoore kaže...

ja sam imao xp 2800+, to su bili dani kad je AMD nešto i predstavljao na tom polju 

A dobro istini za volju nije tako puno prošlo 15-ak godina!

Intelova dominacija kreće izlaskom core 2 duo i quad procesora 2006 godine . I onda kasne 2017 Amd napokon uzvraća udarac i hvata Sandy Bridge za šiju i neda mu disat do dan danas.

Da nebi bilo zabune pričam o gamingu!

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2018 10:58 (mislioc).
18 godina
odjavljen
Chat tema ljubitelja hardvera

Nebitno jer na konzolaških 4K u gamingu nema razlike. Pa niste valjda PC master race i još na predpotopnim rezolucijama bez HDR panela 

Mislim ja jesam, ali ja sam deda  kaj ste i vi dede?  pa ne igrate se valjda na 24" TN-u ko neki 

13 godina

Sjedni 5 ratnice 7.firefox bojne hahaha

9 godina
protjeran
funny games kaže...

Sjedni 5 ratnice 7.firefox bojne hahaha

Sjedni 1, ratniče iz obrazovanost i pismenost bojne 

14 godina
neaktivan
mislioc kaže...
ansha kaže...
ibme74 kaže...

Samo neka napadaju, konkurencija = manje cijene, jači procesori, više jezgri - samo neka peglaju 

Konkurencija = konstantni itch za upgrade = skupo

Ja bi radje da sad amd ima potpunu dominaciju 5-6 godina, za promjenu...

Pa baš to ja bi sad najstretniji bio kad bih znao da će neki cpu trajat kao sandy 2600k i lijepo ga piknuo i samo ubadao nove grafičke za gaming pc.

Tko vas tjera na upgrade??  To što vi ne možete gledati jače procesore od vaših ne znači da bi trebalo ugasiti razvoj i napredak tehnologije. Nitko vas ne tjera na upgrade i slobodno se vi držite svog modela i 5 godina, a ljude koji žele promjene neka kupuju ako ih to usrećuje.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2018 12:12 (Shockwave).
17 godina

ne može se protiv intel huligana predajem se

kradem mine iz minskog polja
14 godina
protjeran
dery kaže...

ne može se protiv cinjenica predajem se

Evo ispravio sam ti post.

18 godina
odjavljen

Tam neki iskusni Tomica veli da je Ryzen 2700X Bogom dan...veli čak ultimativni izbor za sve mlade i one koji se tako osjećaju 

14 godina

Evo ovako otprilike izgleda dan u AMD labu  za razvoj procesora:

Stoje AMD ing1 i AMD ing2 a sa njihove lijeve strane testnog stola Intel Sandy Bridge i sa njihove desne strane Ryzen

ing1: Stari kako to da ovaj Sandy dere na 5.0ghz hladno a ovaj naš jedva hvata 4.2ghz

ing2: Ma neznam navodno ima neku dobru pastu i zalemljen je

ing1: Pa i ovaj naš također ima pastu i zalemljen je

ing2: Ma nije to toliki bad koliko sama činjenica da ga nemožemo stići u single core performansama

ing1:E jbg ništa moramo uvjerit ljude da im zaista treba 8 jezgri i 16 dretvi pa makar i nisu toliko napredne

ing2:A čuj neće to biti baš lako s obzirom da smo u gamingu za ovom 8 generacijom i po 40 frameova u zaostatku a i ovaj protiv kojeg se natjećemo ima 6 godina i jednostavno ne popušta

ing1:Huh jbg onda ostaje nam cinebench i winrar 

ing2:Ma da hebeš gamere njih ionako nema puno i nisu tako popularni 

ing1: Da u pravu si idem odigrat Battlefield doma popodne na ovom našem Ryzenu

ing2: Samo se nemoj zajebat pa spojit onaj 144hz monitor!

ing1: Zašto?

ing2: Pa ja sam probao nemreš držat lock 90 fps-a

ing1: Au tako loše ma ode onda odvrtit cinebench i otpakirat nekih 25mb u winraru 

17 godina

Nekima je ocito tesko prihvatiti cinjenicu da Intel gubi onu razliku u perfomansama koje je imao u doba FX procesora i to jaako dugo.. Sada je cinjenica da su stvari drasticno promijenile u korist AMD-a pa cak ako i zaostaje u gamingu to je minimum minimuma i nemam pojma sta je tu loše ?

14 godina
Hahaha e ovo je dobro😂😂
14 godina
neaktivan
toxic kaže...

Nekima je ocito tesko prihvatiti cinjenicu da Intel gubi onu razliku u perfomansama koje je imao u doba FX procesora i to jaako dugo.. Sada je cinjenica da su stvari drasticno promijenile u korist AMD-a pa cak ako i zaostaje u gamingu to je minimum minimuma i nemam pojma sta je tu loše ?

Nisam nikad posjedovao AMD procesor no meni uopće ne pada teško to, dapače drago mi je zbog AMD-a, i što jača konkurencija to bolje za sve nas. Pojedini forumaši nisu još izašli iz osnovne škole pa je razumljivo zašto im to pogađa ponos, ili su možda dioničari konkurentnih kompanija?

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2018 14:23 (Shockwave).
12 godina
@mislioc
I tebi nije lako.
14 godina
protjeran

Gore sam vec linkao post iz teme "za svaku izrecenu cinjenicu te prijavim" u kojem se spominje Tomshardware koji je 2700x iz nekog urnebesnog razloga prolgasio "best overall gaming cpu". Vjerovatno temeljeno na njihovom jednako urnebesnom testu gdje je koristena ni manje ni vise nego stock 1080fe i ni manje ni vise nego memorija 3466 sa 14-14-14-34 tajminzima.

Cak i u tom "testu" kojem je ociti cilj bio razlike pokazati puno manjima nego sto jesu u stvarnosti ne samo da su se (naravno) 8600k i 8700k pokazali boljima vec je to bio i jedan 8400, na Far Cry testu je cak na vrhu grafa bio 7700k sto je upucivalo na preociti gpu bn, al "legit pro sajtu" je to sve bilo "legit" . Na listu boljih i brzih jos mozemo dodati i stock 7(6)700k, a bome ako gledamo tko vodi u vecini igara i 8350k i brata iz generacije prije.

Da bi stvar bila bolja kad se pogleda cijena maticna+cpu+memorija 8700k ne ispada nista skuplji, dok su svi ovi ispod osjetno jeftiniji.

Na kraju imamo zakljucak da imamo jeftinijih i boljih gaming procesora, ali 2700x odnese titulu, totalno supach. 

Onda ih ja zatrazim da mi pojasne taj test i potkrijepe cinjenicama i rezultatima i dobijem ovo 

chaselol kaže...

Tomshardware je mozda jedan od pet legit pro sajtova na netu i onda ovakav komentar 

Fanu kaže...

da ti mi objasnjavamo zato sto si ti lijen citat? ili bit ce zato sto bi opet isao u iste rasprave koje se ponavljaju unazad 100 stranica sa istim forumasima?

lijepo ti je sve objasnjeno u prilozenom clanku

neam ti ja sta objasnjavati zakljucke tomshardwer novinara

funny games kaže...

Pa oni su sigurno strucniji od tebe i mene te vecinu forumasa.Valjda imaju razloga zasto su ocijenili ryzena best overall gaming procesor.

funny games kaže...

Meni se čini da ti govoriš iz osobne perspektive.Znači ako oćeš pure gaming onda ti je valjda konzola najbolja opcija...Dok PC kao platforma nudi mnogobrojne opcije rada tako da ja bi svakako išao sa ryzenom i za gaming i za sve ostalo.Razlika Ryzena i Intelovoga procesora je minimalna tako da nebi imao problema sa high end gamingom  sigurno.Btw ako si već upućen u marketing valjda ti je jasno da većina proizvoda koji su kvalitetniji imaju i bolji marketning.

Ne zna covjek dal bi se smijao il plakao. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2018 14:37 (war3_tft).
17 godina
war3_tft kaže...

Gore sam vec linkao post iz teme "za svaku izrecenu cinjenicu te prijavim" u kojem se spominje Tomshardware koji je 2700x iz nekog urnebesnog razloga prolgasio "best overall gaming cpu". Vjerovatno temeljeno na njihovom jednako urnebesnom testu gdje je koristena ni manje ni vise nego stock 1080fe i ni manje ni vise nego memorija 3466 sa 14-14-14-34 tajminzima.

OK. Donekle si u pravu. No ovdje je zaista stvar marketinga i što bolje prodaje navedenog putem Amazona jer ne vidim razlog zašto se fucking Amazon ističe kod svakog proizvoda osim što Tom ima dogovor/ugovor s njima na temelju "affiliate" programa ostvaruje dodatnu proviziju, periodično ili već kako se dogovore koji mjesec i 99.9% sam siguran da je zato Ryzen sada tu, drugi mjesec će biti Intel ili kako se Amazonu sprdne..

A sada se vraćam na ovo "Donekle"

Naime nema šanse da većina korisnika ima najjacu i najskuplju grafu na tržištu, skoro pa ih nema osim onih koji se bave "ozbiljnim" poslom.

Dakle u testove ima smisla stavljati gtx 1080 em zbog toga što je Ryzenu "lakše" em zbog toga što je u gtx 1080 ipak pristupačniji kupnja tj ima ih više korisnika. 

I naravno da treba testirati na najboljem mogućem ramu to ti valjda ne trebam objašnjavati zašto. jer 2 + 2 = 5..

Pozdrav

edit: čisto da potvrdim kako sam u pravu da Amazon ima ugovor s ovim tikvanima je upravo u boldanome i podcrtanome, dakle cisti shit

https://www.amazon.com/AMD-Ryzen-Processor-Wraith-Cooler/dp/B07B428M7F?tag=bom_tomshardware-20&ascsubtag=THUS78721525265705249-thaus:en_US_18_Review_3986&SubscriptionId=AKIAJLYKPRLXUSF4GDIQ&linkCode=xm2&camp=2025&creative=165953

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2018 14:58 (toxic).
9 godina
protjeran

znači onaj "test" tj. članak je ništa drugo nego plaćena reklama

17 godina
lav1000 kaže...

Zapravo da, na malo "finiji" način.

Mislim u testu tj. preporukama ima puno nelogičnosti zašto se nudi xy intel nasprem drugog intela itd. Dakle radi se samo o tome što Amazonu sada treba tj. gdje ostvaruje veću proviziju(maržu ili što već). Na drugima koji također nešto imaju toga je da slože na koji način će se oni to prodati preko "svojih stranica". U ovom slučaju su tu neki "best buy" , "best overall" i druga sranja.

Kod drugih će iskakati neki banneri, reklame ili čak plaćene vijesti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2018 15:11 (toxic).
14 godina
protjeran
toxic kaže...

OK. Donekle si u pravu. No ovdje je zaista stvar marketinga i što bolje prodaje navedenog putem Amazona jer ne vidim razlog zašto se fucking Amazon ističe kod svakog proizvoda osim što Tom ima dogovor/ugovor s njima na temelju "affiliate" programa ostvaruje dodatnu proviziju, periodično ili već kako se dogovore koji mjesec i 99.9% sam siguran da je zato Ryzen sada tu, drugi mjesec će biti Intel ili kako se Amazonu sprdne..

Naime nema šanse da većina korisnika ima najjacu i najskuplju grafu na tržištu, skoro pa ih nema osim onih koji se bave "ozbiljnim" poslom.

Dakle u testove ima smisla stavljati gtx 1080 em zbog toga što je Ryzenu "lakše" em zbog toga što je u gtx 1080 ipak pristupačniji kupnja tj ima ih više korisnika. 

I naravno da treba testirati na najboljem mogućem ramu to ti valjda ne trebam objašnjavati zašto. jer 2 + 2 = 5..

Pozdrav

Znam da ti nisi jedan od onih koji ima dvostruke standarde, al obrati pozornost kako je sad ispalo ovo boldano. Znaci najnormalnije je da se koristi ram od 2000kn koji uvelike ima utjecaj na ryzen i kojeg isto kao i 1080ti vecina korisnika nikad nece imati, al nije realno koristiti 1080ti da se realno pokaze kolko intel bjezi? Po ovome stvarno ispada da je 2+2=5...

Stvar je u tome sto je sa grafickim postavkama jednostavnije, i sa slabijom karticom covjek si moze fino podesiti detalje da se osjetno odvoji od ryzena, ne treba mu za to 1080ti, ona se koristi iskljucivo da se pokaze ta razlika. Sa druge strane ryzenu je potreban taj skupi ram da bi postigao te najbolje moguce rezultate koji su prikazani, smanjivanjem grafickih postavki on ce i dalje bit tu gdje je lupio u plafon.

17 godina
war3_tft kaže...
toxic kaže...

Pozdrav

Znam da ti nisi jedan od onih koji ima dvostruke standarde, al obrati pozornost kako je sad ispalo ovo boldano. Znaci najnormalnije je da se koristi ram od 2000kn koji uvelike ima utjecaj na ryzen i kojeg isto kao i 1080ti vecina korisnika nikad nece imati, al nije realno koristiti 1080ti da se realno pokaze kolko intel bjezi? Po ovome stvarno ispada da je 2+2=5...

Stvar je u tome sto je sa grafickim postavkama jednostavnije, i sa slabijom karticom covjek si moze fino podesiti detalje da se osjetno odvoji od ryzena, ne treba mu za to 1080ti, ona se koristi iskljucivo da se pokaze ta razlika. Sa druge strane ryzenu je potreban taj skupi ram da bi postigao te najbolje moguce rezultate koji su prikazani, smanjivanjem grafickih postavki on ce i dalje bit tu gdje je lupio u plafon.

Kaj ti ovo 2+2=5 ništa ne govori? Nema logike, sarkasm kako hoces je cijela ta moja recenica.

16 godina

Već od GTX1060 na dalje se vidi razlika u gamingu na 1080p kod Ryzena i Intela... ne moraš niti ići na GTX1080 kako govoriš da bi vidio razliku, a kamoli 1080Ti. Isprobao sam obje platforme i znam o čemu pričam.. kako se diže rezolucija to je razlika manja, dok ne dođu jače kartice koje će lakše progutati i veće rezolucije pa se vraćamo na istu razliku. Tj. razlika koja se sad vidi na FHD, s novom generacijom grafi će se vidjeti i na 1440p... itd itd.

Uglavnom, s razlogom sam prešao na novi Intel za igranje. Što se tiče produkcije, Ryzen je bolji... no i ta razlika nije toliko primjetna kad se oba proca overclockaju.

It is always darkest just before the dawn.
14 godina
protjeran

Moj bed onda, ima dosta onih kojima ovo ne bi bio sarkazam pa sam se pogubio malo. 

9 godina
protjeran
toxic kaže...
lav1000 kaže...

Zapravo da, na malo "finiji" način.

dugo vremena već prošlo, radio sam za jednog privatnika koji je imao iste takve fore...

poslao bi svoj proizvod na neko međunarodno "natjecanje", naravno da se plaća sudjelovanje na takvom "natjecanju", i 99.99% prijavljenih proizvoda dobije  neku medalju...

i onda bi taj poduzetnik par dana nakon sazvao kod sebe par lokalnih novinara, naravno žderačina i lokačina do iznemoglosti, a ovi bi napisali sutradan napisali hvalospjeve u novinama...tipa prvak svijeta, najbolji na svijetu i sl. proljevi, a zlatnu medalju na tom natjecanju dobilo jedno 150 istih ili sličnih proizvoda 

eto ni HW svijet nije lišen fora iz balkanskog poduzetništva 

16 godina
XXX kaže...

Nebitno jer na konzolaških 4K u gamingu nema razlike. Pa niste valjda PC master race i još na predpotopnim rezolucijama bez HDR panela 

Mislim ja jesam, ali ja sam deda  kaj ste i vi dede?  pa ne igrate se valjda na 24" TN-u ko neki 

Deda, meni se po svim ovim postovima čini da su tu svi pro gejmeri koji igraju na pro monitorima +144hz i broje fps :)

A na kraju jedva možeš na prste jedne ruke nabrojati tko ima monitor sa +100hz-a :)

14 godina
neaktivan
evincar kaže...
XXX kaže...

Deda, meni se po svim ovim postovima čini da su tu svi pro gejmeri koji igraju na pro monitorima +144hz i broje fps :)

A na kraju jedva možeš na prste jedne ruke nabrojati tko ima monitor sa +100hz-a :)

Odmah se sjetim Luce i njegovog 60 hz monitora , toliko je brijao na te frejmove, gaming, brzinu procesora itd, a monitor mu na 60 hz .

14 godina
protjeran

Zakon su mi ovi tu i td, vidis ih da vrebaju, a kad trebaju nesto reci onda corak. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2018 15:24 (war3_tft).
17 godina
mrsmith kaže...

Već od GTX1060 na dalje se vidi razlika u gamingu na 1080p kod Ryzena i Intela... ne moraš niti ići na GTX1080 kako govoriš da bi vidio razliku, a kamoli 1080Ti. Isprobao sam obje platforme i znam o čemu pričam.. kako se diže rezolucija to je razlika manja, dok ne dođu jače kartice koje će lakše progutati i veće rezolucije pa se vraćamo na istu razliku. Tj. razlika koja se sad vidi na FHD, s novom generacijom grafi će se vidjeti i na 1440p... itd itd.

Uglavnom, s razlogom sam prešao na novi Intel za igranje. Što se tiče produkcije, Ryzen je bolji... no i ta razlika nije toliko primjetna kad se oba proca overclockaju.

Pa razlika se vidi kod mene na 3440x1440 ne velika ali se vidi kako onda nece na manjim rezama..

premali je to takt da se ne vidi razlika..

Meni osobno na 1080p i 144hz monitoru nebi bio problem max fps vec minimalni a to je problem imati okey ako imas mali takt..

4.5ghz po meni je sto treba za to ali dobrih jezgri ne fxovih i slicno tome

Ryzen na 3.8ghz ima cestih oscilacija u fpsu i sada ako recimo imas nvidia grafu osuden si na propast je imho bez gsynca i tolikih oscilacija"bacilo bi se sve kroz prozor"

A gsync košta. Naravno kod intela isto toga ima ali puno manje 

BTW to je još jedna dogovorena/ ne dogovorena stvar koju su prodali "nama gejmerima" GSYNC jer eto koji racku cemo mi raditi tj. optimizirati igre da rade stabilno na 144fpsa vec cemo ih portati s konzola a ovi nek se snalaze i iz zakvih radnji je dosao nas gsync

Svi koji misle da je freesync besplatan se takoder grdo varaju, samo nije skup... a naplacuje se kroz razne reklame i benificije odredenog monitor i to ga prodaje..

Ništa nije besplatno pa cak niti piratski sadrzaj - da netko je ostecen u konzumiranju istog ali imaju benefit kroz neke druge stvari...

Ovo je samo moje viđenje stvari i ne vežem se za nikave dokaze/recenzije

9 godina
protjeran

ponavljam, kome se da tražiti ima clipova na 1440p sa 165hz lock BF1, autor ih nije snimao dok je imao 4790k, pametan preskočio ryzena, i kad je uzeo 8700k smo gledali rapsodiju od gaminga...

nešto mi se čini manjak hrabrosti kod pripadnika teme "živim život u bajci i lažem sam sebe da mi je super", ništa od ryzen gameplaya, kad treba kukati moderatorima za svaku sitnicu prvi su u redu, a kad treba napraviti nešto konkretno osim pričanja bajki, nema im ni traga ni glasa 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice