Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.368.576
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
odjavljen
Re: Chat tema ljubitelja hardvera

ha ha još buš se ti naslšao o mom privjesku

14 godina
protjeran
XXX kaže...

380 kn vrijedi

jbte do nedavno je intel taj pentium nazivao i3 i prodavao ga po 1000+knđizs! Hvala AMD!

Ali evo intelu se jos gore pise posto njihov 10nm je u problemima, AMD izlazi do kraja 2018g s 7nm primjerkom(cpu/gpu), 2019 krece teski napad... bude jos zanimljivije!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.5.2018 23:26 (Stjepanj).
18 godina
odjavljen
Chat tema ljubitelja hardvera

2019. AMD kreče u ofenzivu sa PS5

17 godina

Nema ih nigdje godinama jer nije bilo ni potrebno a onda će da oderu intel desktop ergelu koja ne može na 10nm dok ovi odmah na 7nm. Ryzen je samo platforma za dalje dok je intel nema.

kradem mine iz minskog polja
14 godina
protjeran
Kolko ti mozes tjesit i zavaravat samog sebe je nestvarno.
16 godina
protjeran
dery kaže...

Nema ih nigdje godinama jer nije bilo ni potrebno a onda će da oderu intel desktop ergelu koja ne može na 10nm dok ovi odmah na 7nm. Ryzen je samo platforma za dalje dok je intel nema.

Samo imaj na umu da je "7nm" marketinski naziv i nema veze sa gustocom tranzistora posto je intelov 10nm, s kojim se muce, gusci...

14 godina
protjeran

...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2018 0:12 (Stjepanj).
16 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Da i? Razlika u postotcima je kolika ono?

Razlika cega? Koji postotci?

13 godina
Stjepanj kaže...

jbte do nedavno je intel taj pentium nazivao i3 i prodavao ga po 1000+knđizs! Hvala AMD!

Ali evo intelu se jos gore pise posto njihov 10nm je u problemima, AMD izlazi do kraja 2018g s 7nm primjerkom(cpu/gpu), 2019 krece teski napad... bude jos zanimljivije!lp

Samo neka napadaju, konkurencija = manje cijene, jači procesori, više jezgri - samo neka peglaju 

9 godina
protjeran
lav1000 kaže...

evo jedan "stutter festival" u bf1 iz moje kolekcije pa nek nas gospoda entuzijasti iz kluba basni i bajki počaste sa sličnim clipom sa približnim fps-om, prihvaćam i threadrippere u izazov 

pročitao sam neki post gdje se spominje ryzen3 na 5ghz, skoro se u gaće upišao od smijeha 

ovo zatišje na temi pretpostavljam znači da uskoro možemo očekivati clip nekog od naših ryzen entuzijasta kako dere 8600k u CPU bound naslovu?

ajmo svi čekamo da vidimo snagu i moć tih ultramodernih i moćnih 8c/16t za 300$ procesora 

13 godina

https://www.theverge.com/2018/4/3/17191986/apple-intel-cpu-processor-design-competition

Zanimljivo...intel pokušavao prodavati maglu kao i njihovim kupcima pa neslavno završila romansa 21.stoljeća.

Uz poznatu činjenicu da se sve više ljudi odlučiva na AMD procesore,moguće je da će Intel morati promjeniti politiku te nas nahraniti sa naprednijim procesorima tako da ljudi više ne plaćaju minimalne pomake što bi moglo rezultirati i manjim cijenima.

Izgleda da nas čeka turbulentna 2018/2019 godina 

14 godina
lav1000 kaže...
lav1000 kaže...

evo jedan "stutter festival" u bf1 iz moje kolekcije pa nek nas gospoda entuzijasti iz kluba basni i bajki počaste sa sličnim clipom sa približnim fps-om, prihvaćam i threadrippere u izazov 

pročitao sam neki post gdje se spominje ryzen3 na 5ghz, skoro se u gaće upišao od smijeha 

ovo zatišje na temi pretpostavljam znači da uskoro možemo očekivati clip nekog od naših ryzen entuzijasta kako dere 8600k u CPU bound naslovu?

ajmo svi čekamo da vidimo snagu i moć tih ultramodernih i moćnih 8c/16t za 300$ procesora 

Je da isto tak bude i Dinamo osvojil ligu prvaka!

16 godina
protjeran
ibme74 kaže...

Samo neka napadaju, konkurencija = manje cijene, jači procesori, više jezgri - samo neka peglaju 

Konkurencija = konstantni itch za upgrade = skupo

Ja bi radje da sad amd ima potpunu dominaciju 5-6 godina, za promjenu...

16 godina
protjeran
funny games kaže...

Uz poznatu činjenicu da se sve više ljudi odlučiva na AMD procesore,moguć.....

Uz poznatu cinjenicu da si potpuno nepismen.. 

14 godina
ansha kaže...
ibme74 kaže...

Konkurencija = konstantni itch za upgrade = skupo

Ja bi radje da sad amd ima potpunu dominaciju 5-6 godina, za promjenu...

Pa baš to ja bi sad najstretniji bio kad bih znao da će neki cpu trajat kao sandy 2600k i lijepo ga piknuo i samo ubadao nove grafičke za gaming pc.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2018 9:56 (mislioc).
9 godina
protjeran
ansha kaže...

Uz poznatu cinjenicu da si potpuno nepismen.. 

13 godina

Više ne ulazim u debate sa vama.Prijavljen si za vrijeđanje. LP

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2018 9:57 (funny games).
16 godina
protjeran
funny games kaže...

Više ne ulazim u debate sa vama.Prijavljen si za vrijeđanje. LP

Mislis da ima smisla prijavljivat za vrijedjanje postove koji nisu vrijedjanje? Onako se izrazavaju samo neobrazovani/nepismeni ljudi, budi ljut na sebe sta nisi vise ucio, nisam ti ja kriv...

14 godina
protjeran
Fanu kaže...

Ryzen 7 2700x is best overall gaming cpu 2018

https://www.tomshardware.com/reviews/best-cpus,3986.html

With its 2nd Gen Ryzen chips—and the flagship Ryzen 7 2700X specifically—AMD has fixed or minimized the major issues and reservations we had with its first-generation Ryzen parts. In gaming at 1080p, our tests show the Ryzen 7 2700X pulls near enough to the Core i7-8700K that the two are effectively tied. And AMD’s latest top-end mainstream chip easily wins the value proposition over Intel because of the inclusion of a premium, RGB-lit Wraith Prism cooler, not to mention backwards-compatibility with older, less-expensive 300-series boards. 

On top off that, the Ryzen 7 2700X’s eight cores and 16 threads helps it pull well ahead of the six-core, 12-thread Core i7-8700K in multi-threaded tasks like rendering.

Ne znam u kojem svemiru je 10-25% razlike u gamingu ovisno od igre do igre "near enough" al dobro. 

U renderingu je bio bolji i 1700 tako da je argument u najmanju ruku smijesan, a nece spomenuti kako je u brdo aplikacija tipa Excel, Handbrake, Blender, Adobe Premiere Pro, Photoshop ... 8700k brzi.  Onda malo ubace stock cooler kao dodatni argument, a ekipa uredno kupuje aftermarket hladnjake i na slabijim ryzenima..., argument za ploce je dobar, al cak i da uzmes neku b350 plocu za 600kn sa nikakvom "opremom" i kad dodas razliku u ramu prakticki dodes do cijene ~850kn kolko dode jedna msi z370-a pro. Ovakve gluposti prolaze samo kod neinformiranih masa i fanbojeva koji zapravo u sebi znaju da su to gluposti, al trebaju nekakvu utjehu. 

9 godina
protjeran
mislioc kaže...
lav1000 kaže...

pa gdje ćeš lakšeg izazova za pokopati nas "zagovornike, dioničare i fanboyeve" intela, evo moj vlastiti video, nikakvo google pretraživanje, branje trešanja i sl.

Što je za jednog ryzen entuzijasta žrtvovati 15ak minuta da nas rastavi na proste faktore, sa 2700x ionako može u pozadini staviti da raspakirava 2-3TB zip fileova dok tambura BF1 multi conquest na 180-190fps average 

12 godina
mislioc kaže...

Pa baš to ja bi sad najstretniji bio kad bih znao da će neki cpu trajat kao sandy 2600k i lijepo ga piknuo i samo ubadao nove grafičke za gaming pc.

Nikad više takvog procesora https://valid.x86.fr/nzt2qr

MISCREATED
16 godina
Jbt odlican primjerak na kojoj frekvenciji je stabilan
AMD AntiBoy
14 godina
lav1000 kaže...
mislioc kaže...
lav1000 kaže...

pa gdje ćeš lakšeg izazova za pokopati nas "zagovornike, dioničare i fanboyeve" intela, evo moj vlastiti video, nikakvo google pretraživanje, branje trešanja i sl.

Što je za jednog ryzen entuzijasta žrtvovati 15ak minuta da nas rastavi na proste faktore, sa 2700x ionako može u pozadini staviti da raspakirava 2-3TB zip fileova dok tambura BF1 multi conquest na 180-190fps average 

Ma ne stignu jel kad kupiš ryzena onda se lagano radi video obrada otpakiravaju se terabajti zip fileova itd... Taj procesor je jednostavno toliko dobar da čak i ja kao dugogodišnji Intelov kupac razmišljam da prodam i3 8350k nekom neukom Intelovom huliganu i pređem na Ryzena tako da mogu otvorit web browser sa 5 do 6 tabova i igrat igre istovremeno. Jer jednostavno ovaj i3 8350k je toliko nejak za bilo šta na 5 ghz da jedva dižem windowse.

16 godina

O bože, ovih "dođi mi reć u facu" "ajde dođi da ti dam po p**ki" "ajde u živo pa da vidimo tko je jači" sve više na forumu......

It is always darkest just before the dawn.
16 godina
protjeran
funny games kaže...

Ljut sta pricam svojim dijalektom? Ko si ti da se tebi tribam obracati knjizevnim hrvatskim? Decko izadji vani postajes ko zena samo napadas ljude okolo radi svojih kompleksa.I ne obracaj mi se na forumu ako imas sta rec mozes uzivo. Lp

To nije dijalekt nego neobrazovanje, zivim u dalmaciji cijeli zivot i ne govorim knjizevno, al izraz koji si ti koristio nije dio dijalekta nego posljedica neobrazovanja.

14 godina
mrsmith kaže...

O bože, ovih "dođi mi reć u facu" "ajde dođi da ti dam po p**ki" "ajde u živo pa da vidimo tko je jači" sve više na forumu......

Ma dobro malo smo se zahebavali u ovoj temi koja je više za čakulanje od onih nazovimo ih pravih tema o Cpu-ima i Gpu-ima.

16 godina
protjeran
mislioc kaže...
mrsmith kaže...

Ma dobro malo smo se zahebavali u ovoj temi koja je više za čakulanje od onih nazovimo ih pravih tema o Cpu-ima i Gpu-ima.

Ja primjecujem samo jednoga koji je na toj razini. 

9 godina
protjeran
mrsmith kaže...

iz priloženog vidimo da je kod nekih obrazovni sustav zakazao na svim poljima... a dotični je savladao par lekcija iz teme rast mišića i visina, sad je opasan, svi ga se boje 

14 godina
dreadmoore kaže...

Naj Cpu buy svih best buyeva ikad! Jednostavo ne vjerujem koliko se dobro nosi sa svojim godinama i svim ovim novijim generacijama Cpu-a.

12 godina
dreadmoore kaže...

Na 5.172MHz je prolazija sve torture

MISCREATED
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice