Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.282.326
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Re: CPU chat tema
XXX kaže...

Znači 7820X skuplji 130% od ryzena 1700, dosta žedniji uz podjednake ili do cc 25% bolje performanse u nekim aplikacijama. Sad OK?

A 1800X jos gori, isto puno skuplji od 1700 za identicne performanse...

Jel potrebno i dalje dokazivat da je 1700-ka best buy onome kome treba puno jezgara?

17 godina
odjavljen
ansha kaže...
Jel potrebno i dalje dokazivat da je 1700-ka best buy onome kome treba puno jezgara?

Naravno, svaki dan. Ponavljanje je majka mudrosti.

17 godina
CPU chat tema

Kaj se tiče R7 1700 vs i7 7820X, iako je uloženo-dobiveno CPU performansama sve čisto to je zapravo kriva usporedba. U praksi samo R7 1700 spada u Mainstream Desktop segment matičnih ploča ili socket kaj drugo.

Ovo dole je prava usporedba, dakle AMD proc je 50dolara jeftiniji i usput ima pun kamion PCIE stazica.Dakle pustimo AM4 R7 1800X tamo gdje je, a dalje je sve jasno jer to jedino ima smisla 1900X plati i nosi.

i7 7820X 8/16, 28 PCIE stazica, 4 Channel DDR4=600dolara

1900X 8/16, 64 PCIE stazica, 4 Channell DDR4=550dolara

13 godina

Rambox zaboravio si jos i ovo :D

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
odjavljen
ansha kaže...
XXX kaže...

Znači 7820X skuplji 130% od ryzena 1700, dosta žedniji uz podjednake ili do cc 25% bolje performanse u nekim aplikacijama. Sad OK?

A 1800X jos gori, isto puno skuplji od 1700 za identicne performanse...

Baš identične?

rambox kaže...

Kaj se tiče R7 1700 vs i7 7820X, iako je uloženo-dobiveno CPU performansama sve čisto to je zapravo kriva usporedba. U praksi samo R7 1700 spada u Mainstream Desktop segment matičnih ploča ili socket kaj drugo.

Ovo dole je prava usporedba, dakle AMD proc je 50dolara jeftiniji i usput ima pun kamion PCIE stazica.Dakle pustimo AM4 R7 1800X tamo gdje je, a dalje je sve jasno jer to jedino ima smisla 1900X plati i nosi.

i7 7820X 8/16, 28 PCIE stazica, 4 Channel DDR4=600dolara

1900X 8/16, 64 PCIE stazica, 4 Channell DDR4=550dolara

PCIE stazice su ubojiti faktor. Na ništa ispod 7900X (1100€) ne možeš spojiti više od 2 kartice. Smiješno za HEDT.

https://www.overclock3d.net/news/cpu_mainboard/asrock_confirms_that_coffee_lake_will_not_be_supported_by_existing_intel_motherboards/1

Ništa od toga da CoffeeLake ide na aktualne ploče.

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.8.2017 19:07 (Tonči).
14 godina

Bravo za Intel, još jedan pucanj sam sebi u nogu. 

16 godina
CPU chat tema

ovu kafu će kupit samo onaj tko ima opsesivni poremečaj 

kradem mine iz minskog polja
17 godina
odjavljen

A čuj, ako bude 6 jezgara na 5GHz za male novce, i ja ću ga kupit - za igranje na 144Hz idealan!

Nope.
13 godina
chaselol kaže...

A nekada je bilo ovako 

15 godina
Tonči kaže...

za male novce

To će biti sigurno. 

chaselol kaže...

Ja bih rekao da je stvar obrnuta.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D ps. pomoći ću svakome najbolje što mogu i znam. :D
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.8.2017 19:35 (Valentin17).
9 godina
protjeran
A joj ibme74 dobra, sjela ko budali šljaga.
17 godina
odjavljen
ibme74 kaže...
chaselol kaže...

A nekada je bilo ovako 

He da, tak je bilo meni sa FX-om a ispod njega GTX 770, topio se led i na susjednoj kući. Inače ovoj je u biti slika nekog tipa koji je doma uzgajao maricu 

16 godina
protjeran
Tonči kaže...

Baš identične?

PCIE stazice su ubojiti faktor. Na ništa ispod 7900X (1100€) ne možeš spojiti više od 2 kartice. Smiješno za HEDT.

Mislis da se 1800X clocka bolje od 1700? Nema dokaza...

Sta ce ti stazice, ljudi spajaju 6 kartica na ploce od 500kn sa athlonima od 100kn...

13 godina
ibme74 kaže...

A nekada je bilo ovako 

Ih da ti vidis moju gigabyte r9 290 kako fino grije :D

Plus referentnjaca, nema snijega na krovu haha

9 godina
protjeran
Tonči kaže...

Od tih stazica za gejming nikakve koristi, prazne price i punjenje glave glupostima...

x8/x8 još uvijek dovoljno za SLI, na primjeru sa SLI gtx 1080Ti 

i9 7900x vs 7700k (32 vs 16 lanes)

TimeSpy 4k

Crysis 3 6651x3741p

AOTS DX12 6651x3741p

Sniper 4 6651x3741p

Total War 6651x3741p

Razlike u vidu statisticke greske 

16 godina
odjavljen

Kad je bila priča da ryzenu fali stazica, onda je to bio problem, a sada kada intelu fali stazica, onda nije problem

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
12 godina
Razlike tek startaju od danasnjih high grafa, no sgo ce biti za godinu ili godinu i pol kad dodju 50-60% ili kolko vec jace grafe

Ne uzimas proc za godinu dana pa ces ga mijenjat
9 godina
protjeran
Jakovp kaže...

Kad je bila priča da ryzenu fali stazica, onda je to bio problem, a sada kada intelu fali stazica, onda nije problem

Fali stazica kada kupujes proc za profesionalne svrhe ako uzimas r7 1700 model recimo (zato jer je tako od pocetka i prezentiran i predstavljan u prvom planu), jer u takvoj okolini koristis i zvucnu, dvije ili vise grafi, i lako potrosis stazice, dok je 7700k cistokrvni gaming proc i niti se ne ocekuje od njegovih kupaca tolika potreba za tim stvarima.

13 godina
Jakovp kaže...

Ista stvar i sa potrosnjom i zagrijavanjem, to odjednom nije presudan element prilikom kupovine :D

Malo je biased forum but iz oke :D

9 godina
protjeran
CPU chat tema

https://www.pcgamesn.com/intel/intel-14nm-coffee-lake-release-date spominje se do 30% brži ipc od kabyja pa neka bude i 15-20% za šestaka po nekoj ok cijeni kupujem.

15 godina
Zuperjuicy kaže...

https://www.pcgamesn.com/intel/intel-14nm-coffee-lake-release-date spominje se do 30% brži ipc od kabyja pa neka bude i 15-20% za šestaka po nekoj ok cijeni kupujem.

I ako mi nece ni on trebati kao ni 6700k ali cu ga i ja kupiti ako bude 15-20% brzi od kabya

14 godina

Da su bili normalni i ostavili podršku za 1151 socket, kupio bi i ja ali ovako neću sigurno. Bolje ću uzet Zen2 a najbolje neću ništa .

17 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

Da su bili normalni i ostavili podršku za 1151 socket, kupio bi i ja ali ovako neću sigurno. Bolje ću uzet Zen2 a najbolje neću ništa .

Ti si sa tim procom miran još 2-3 godine kad je gamig u pitanju. Ako u tom periodu pređeš na 4K možda i još toliko godina. Po meni mijenjati možeš samo iz dosade ili obijesti 

14 godina
XXX kaže...
itomic009 kaže...

Ti si sa tim procom miran još 2-3 godine kad je gamig u pitanju. Ako u tom periodu pređeš na 4K možda i još toliko godina. Po meni mijenjati možeš samo iz dosade ili obijesti 

Pa da, to je jedini razlog ako i budem mjenjao .

15 godina
CPU chat tema

Pasjaluk nista vise 

17 godina
odjavljen
itomic009 kaže...
Pa da, to je jedini razlog ako i budem mjenjao .

A našao ga budeš onda, prije ili poslije izašao bu neki neoptimizirani naslov, FPS bu dropnuo i eto razloga, trk po novu platformu jer kod susjeda je trava uvijek zelenija 

13 godina
itomic009 kaže...

Nivo iskoristenja silikona je pri kraju, taj 6700 ce i za 5 godina biti odlican za apsolutno sve, za nekih 10 ce biti ko g4560 danas, osim ako nesto drasticno ne promjene ali sumnjam.

17 godina
neaktivan
Zuperjuicy kaže...

Zadnjih 6 godina, od Sandyja do danas IPC je narastao nekih 20-ak posto. Ti očekuje da će sada to postići u jednom prelazu arhitekture :) Tako su obećavali i sa prelaska sa šeste na sedmu generaciju 15% poboljšanja, a na kraju ispalo 0% bolji IPC. Na kraju je to spalo na SysMark benchmark kojeg radi kompanija čiji je i Intel jedan od vlasnika. Bit će odlično, ako bude i 5%. 

Ne lažu samo političari! Ne lažu samo političari!

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
9 godina
protjeran
CPU chat tema

Kakvih 20 posto, Kaby Lake je oko 40 posto jaci od Sandy-a 

17 godina
Kakvih vrazjih 40%, ajde ne pricaj gluposti nego prouci sta je ipc i kako se usporeduje.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice