Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.206.332
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Re: AMD Ryzen CPU
toxic kaže...

Jel to intel omastio brk i kod prodaje AMD novih ploca ?

Slika dolje

je, 0.001$ po ćipu.

16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

Jasno je jedino da intel mora drasticno korigirat cijene, pogotovo 4/8 i7, 6/12 je minimalno skuplji... 8/16 i 10/20 su besmislica...

Korigirali su, ali beznačajno. 7700K im je i dalje strašno preskup prema 8-jezgrenim Ryzenima. Iz ove tablice se vidi da se i 8-core isplati i to u pravilu tamo gdje se osjeti i HT, ali i tamo gdje HT nema neki efekt (očekivano, prave jezgre su prave jezgre).

prodajem jednu od mašina
14 godina
Tonči kaže...
ansha kaže...
Tonči kaže...

Jasno je jedino da intel mora drasticno korigirat cijene, pogotovo 4/8 i7, 6/12 je minimalno skuplji... 8/16 i 10/20 su besmislica...

Korigirali su, ali beznačajno. 7700K im je i dalje strašno preskup prema 8-jezgrenim Ryzenima. Iz ove tablice se vidi da se i 8-core isplati i to u pravilu tamo gdje se osjeti i HT, ali i tamo gdje HT nema neki efekt (očekivano, prave jezgre su prave jezgre).

Ukoliko se globalno i spuste cijene Intel procesora, sumnjam da će naši trgovci snižavati išta dok god imaju postojeće zalihe. A to je opet ona stara i neisplativosti kupnje kod nas.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2017 14:48 (intelduo1).
16 godina

Neće snižavati ako od dobavljača ne dobiju financijsko odobrenje za iznos sniženja. Ako dobiju, sniziti će. Druga je priča što će sa procesorima koji im dugo stoje, a financijsko odobrenje ne mogu dobiti jer imaju bezvezni ugovor o distribuciji ili ga uopće nemaju...

17 godina
Tonči kaže...
ansha kaže...
Tonči kaže...

sve 5 intel je preskup, no sto integrusa na samom cpu nema svoju cijenu?

16 godina
odjavljen

Pa ima, ali... nebitna je. To su mogli bundlati svima od i5 do i7 jer im je ionako cijena bila ogromna. Sad kad je situacija ovakva, baš i nema smisao. X99 platforma je nema, ali zaradi za sve ostale.

prodajem jednu od mašina
14 godina
toxic kaže...
Tonči kaže...
ansha kaže...
Tonči kaže...

10 € za Intela???

17 godina
intelduo1 kaže...
toxic kaže...
Tonči kaže...
ansha kaže...
Tonči kaže...

10 € za Intela???

ne ozbiljno? koliko kosta integrusa na cpu? ova koju ima i7 7700k npr?

16 godina
neaktivan
Punti kaže...

Neće snižavati ako od dobavljača ne dobiju financijsko odobrenje za iznos sniženja. Ako dobiju, sniziti će. Druga je priča što će sa procesorima koji im dugo stoje, a financijsko odobrenje ne mogu dobiti jer imaju bezvezni ugovor o distribuciji ili ga uopće nemaju...

Kao što to obično biva stoka od trgovaca neće snizit cijene. Rađe će 5 godina držati jedan artikal u izlogu i nikad ga ne prodati neko spustit cijenu. Neki još drže kingston V300 u ponudi sa cijenema od prije 4 godine.

14 godina
toxic kaže...
intelduo1 kaže...
toxic kaže...
Tonči kaže...
ansha kaže...
Tonči kaže...

10 € za Intela???

ne ozbiljno? koliko kosta integrusa na cpu? ova koju ima i7 7700k npr?

Rekao bih da je i 10€ puno s obzirom na Intelove količine. Teško je to odredit.

16 godina
odjavljen
14 godina

Dirty, dirty... Ako je istina stvarno su se us...i konkurencije.

Pretpostavljam da će recenzentima ponuditi najnoviji i3 7350K kao prigodnu nagradu za povoljnu recenziju... Godinama su bili bez konkurencije. Sad nek' se preznojavanje, bolje za nas krajnje korisnike.

16 godina
odjavljen

Pa gle... Intel sad ima problem - jedini intelov procesor koji konkurira Ryzenu je 5960X i 6900K -> koštaju 1100 eura. Ryzen s razlikama u taktu košta 330-500. Intel za tu lovu nudi 50% proizvoda...

prodajem jednu od mašina
14 godina
Tonči kaže...

Pa gle... Intel sad ima problem - jedini intelov procesor koji konkurira Ryzenu je 5960X i 6900K -> koštaju 1100 eura. Ryzen s razlikama u taktu košta 330-500. Intel za tu lovu nudi 50% proizvoda...

Treba ih malo prodrmat. Vrijeme je da se maknemo od 5-15% speed bumpa između generacija. Takt-za-takt i manje.

16 godina
odjavljen

Zadnja generacija 0%. 

prodajem jednu od mašina
16 godina
AMD Ryzen CPU

Ovaj izgleda rastura i u single core a kamoli u multi, ma uništavanje do daske.https://videocardz.com/66451/amd-ryzen-rumors-part-3

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2017 15:37 (dery).
17 godina

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
13 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Meni najinteresatnije od svega što je procurilo zadnjih par dana je ipak ova sličica, dakle potrošnja mrvicu manja za ~30% veće peformanse u punom opterećenju dok je u mirovanju, office aplikacijama i igrama značajno manja. Naravno ako je vjerovati točnosti informacije (no tako smo blizu izlasku i već svi ga svi testeri imaju tako da vjerujem da je)

Potrošnja Potrošnja
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2017 16:01 (Blacklord).
14 godina
intelduo1 kaže...
Tonči kaže...

Treba ih malo prodrmat. Vrijeme je da se maknemo od 5-15% speed bumpa između generacija. Takt-za-takt i manje.

Nego, koliki je "speed bump" kod AMDa, AM3, vs AM4? 

Npr neki 8350 vs 1700x :D 

Mislim da je malo više od 5-15% 

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
17 godina
ansha kaže...
anarchyST kaže...

Jeste ubrali cijene AM4 ploca u domacim trgovinama? 

ASUS PRIME X370-PRO ~ 1850kn  ...na Alzashopu ista skoro 500kn jeftinija. 

Alzashop je vrhunski webshop, daleko bolji i profesionalniji od njemackih. Dostave mi brze od linksa, odrade garanciju brze, ma sve naj...

Kad sam kupio komponente kod mindfactory.de iste su mi stigle u roku  5 dana, prije 2 tjedna sam im poslao napajanje pod garancijom na servis, bio je cetvrtak, servisirali ga u petak i doslo mi na kucnu adresu u subotu...

17 godina
AMD Ryzen CPU

Mindfactory dostavlja u .hr? 

OT Jesu pretjerali sa cijenama matičnih kod nas, valjda će opast kroz 2,3 mjeseca kad naleti r5 serija.

Bok, ja sam sharyn
17 godina
blackdevil kaže...

Mindfactory dostavlja u .hr? 

OT Jesu pretjerali sa cijenama matičnih kod nas, valjda će opast kroz 2,3 mjeseca kad naleti r5 serija.

Pojma nemam, napisi im email, inace zivim u Njemackoj, na stranici stoji da salju preko DHL (usluga od Deutsche Post), tako da bi te jedino usluga slanja paketa dosla mozda malo vise...uracunata je u cijenu prilikom on line kupovine

Evo link sa svim informacijama, moras se registrirati kod mindfactory ukoliko zelis kupovati. Obavezno citaj recenzije korisnika, meni su pomogle prilikom sastavljanja racunala, sretno

http://www.mindfactory.de/info_center.php/icID/3

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2017 17:17 (Maksimus).
15 godina
AMD Ryzen CPU

Sad razgovaram sa prijateljom koji inace radi u irskoj i onako malo tema ryzen on radi za neku firmu koja testira igre itd.Reko sto vi mislite o tome zbog nadolazeceg AMD-a pa evo kako je on prokomentirao, to nema se sta tu puno gledati amd je novi chpset oni trenutno kupuju 20 racunala sve custom i radije ce kupiti intel nego ryzen jer je on testiran za ono sto oni rade.  

17 godina
neaktivan
Valjda ih zvali iz Intela i ponudili im beneficije🤣
pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
15 godina
AMD Ryzen CPU

moguce je

17 godina
Kako dokazati ženi da mi treba Ryzen?
13 godina
neaktivan

Kupiš joj cipele i usput promrmljaš da si i sebi naručio sitnicu - kutija je bar upola manja.

17 godina
igy kaže...

Zeno kupio sam novo racunalo, a tebi poklanjam svoje staro ...

10 godina
igy kaže...

A što je nju briga što ti imaš u kompu?

Neka sjedi u kuhinji, kuha, hrani djecu.

17 godina
Maksimus kaže...
igy kaže...

Zeno kupio sam novo racunalo, a tebi poklanjam svoje staro ...

Ne priznaje ona moje - tvoje...

pqweasdyxc kaže...
igy kaže...

A što je nju briga što ti imaš u kompu?

Neka sjedi u kuhinji, kuha, hrani djecu.

Ako joj to kažem ostat ću i bez ovog XD

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice