Bicikli postali "vruća roba"

poruka: 167
|
čitano: 52.357
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Bicikli postali "vruća roba"
Diplomat kaže...
Ok, ulok je najbolji i to je to.

Zašto misliš kako je u-lock najbolji?

Ne postoji savršena zaštita koja štiti od krađe sve se može otključati, polomiti, prepiliti itd ako postoji interes za to.

Samo je poanta u tome kako se lopovi ne žele dugo "slikati" jer postoji šansa kako bi ih netko mogao vidjeti.

Drugim riječima bježe od onoga gdje im treba puno vremena za obiti.

17 godina
moderator
Tiby kaže...
Diplomat kaže...

Zašto ti misliš da nije najbolji?

Tiby kaže...
Ne postoji savršena zaštita koja štiti od krađe sve se može otključati, polomiti, prepiliti itd ako postoji interes za to.

Jesi pročitao zadnjih desetak poruka? Raspravili smo o tim stvarima i ti sad započinješ s nečim što je raspravljeno i što nitko ne tvrdi, otvaraš riješenu stvar.

17 godina
neaktivan
Tiby kaže...
Diplomat kaže...

Samo je poanta u tome kako se lopovi ne žele dugo "slikati" jer postoji šansa kako bi ih netko mogao vidjeti.

Uostalom, da netko parkira bic na javnom mjestu, pa da onda lopov ide "piliti" sa termitom, ljudi bi ga u čas posla zaustavili.

arguing over the internet is like competing in the special olympics..even if you win you're still retarded ----- Iron Within, Iron Without!
14 godina
odjavljen
Tiby kaže...
Diplomat kaže...

Ovaj tip kaže da je najbolja ne ja, ja kažem da je sve to uzalud.

17 godina

Meni su tri bica ukrali. Jedan bezimeni kineski "mtb" kramp, jedan svojedobno kvalitetan jumpertrek i jedan skuplji od njega giant.

No, zašto se javljam, meni nije toliko razmišljanje u tome koliko tešku čeličnu štangu da teglim sa bicom, ili koliko kila lanca,

nego da ulvoim lopinu i polomim mu prste. OK, ili barem uživam dok ga policija privodi :P

U tom smislu, ima li kod nas neka GPS lokacijska zaštita za bic za kupiti? Dakle ako mi i precvika sajlu i odleprša, da mu se čovjek lijepo može

došetati u jazbinu?

http://www.pegtech.com/products/law-enforcement-solutions/bait-bike-system

http://www.sonikgps.com/gps_bike_tracker.aspx

Ako nema, da krenemo u nabavku:)

17 godina
Diplomat kaže...

Ulok vrlo brzo pada...

Mislim da si ti skroz izgubil perspektivu,{#} brusilica hm recimo baklja ili komprimirani zrak tak se bicikli ne kradu na normalnim mjestima jer sve te tehnike su  inače vrlo tihe i neprimjetne jel.

Skupi bicikli se isto tako ne drže u zajedničkom podrumu,{#} u nekoj Zgradi ili na hodniku več ga nosiš u stan nema druge jer takvi podrumu su sigurni od provale ko USKOK od curenja podataka. Slično je i sa obiteljskim kučama kaj drugo, znači ne ostavljaš bajs za par tisuča kuna u garaži koju štici cilinder brava za 50kn na drvenim vratima pa i metalnim isti jarac kad je brava jeftino smeče.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.6.2014 1:38 (rambox).
15 godina
neaktivan

neznan koliko bi gps za biciklu imao smisla, jer koliko znam za gps tracker za auto koristi bateriju od auta

jos da bude malen i lagan, to ne bi islo

jedino sam na ebayu nasao alarm

http://www.ebay.com/itm/180789682195?ssPageName=STRK:MESINDXX:IT&_trksid=p3984.m1436.l2649

koji je doduse ogroman, ali posluzio bi svrsi

osobno imam kabel 180cm iz kauflanda, nije me dosad iznevjerio

i drugi kraci za kotac (koji se isto lako skida i cesto krade)

isto cu radije ostaviti bicikl malo dalje od odredista, ali da je na vidljivom, osvjetljenom mjestu

kao i auto preko noci

znam i dosta ljudi koji imaju neki jeftini bajk za skoknit negdi nabrzinu, pa je aj manja steta ako ga i ukradu

jos samo jedna stvar, rodak ima u zgradi zajednicku prostoriju za bicikle u prizemlju

za koju samo stanari imaju kljuc. pa mu je isto ukralo straznje kolo

There are only two races on this planet-the intelligent and the stupid.
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.3.2012 16:34 (apoteka).
17 godina
apoteka kaže...

neznan koliko bi gps za biciklu imao smisla, jer koliko znam za gps tracker za auto koristi bateriju od auta

jos da bude malen i lagan, to ne bi islo

jedino sam na ebayu nasao alarm

http://www.ebay.com/itm/180789682195?ssPageName=STRK:MESINDXX:IT&_trksid=p3984.m1436.l2649

koji je doduse ogroman, ali posluzio bi svrsi

Hehe, ali pročitaj onaj moj prvi link: U kitu se daje

Bicycle Mounted Motion Activated Transmitter

Alert Monitor

Mobile Tracking Receiver

Hand-Held Receiver

Invisible Clue Spray

Battery-Powered Ultraviolet Light

Dakle, u biti GPSodašiljač tracker je ugašen, pa se pali samo na osjet kretanja što mu produljuje vijek baterije, drugo - odmah uzbunjuje na osjet kretanja, pa je to zgodno i ako vam od vjetra ili nemara bicikl bude srušen, a

treće - najbolja fora, ručke imaju nevidljivi premaz koji je vidljiv sa (priloženom) uv lampom, pa se lopinu da uloviti i na tu foru:)

15 godina
            neaktivan

Sam iskopao http://www.lockyourbike.org.uk/category/lock-reviews/ , ima dosta recenzija lockova ,koje čega još.Poslužit će kao mali vodič ...{#}

17 godina
            Zuti_Zg kaže...

Sam iskopao http://www.lockyourbike.org.uk/category/lock-reviews/ , ima dosta recenzija lockova ,koje čega još.Poslužit će kao mali vodič ...{#}

Thanx na linku :) Šteta što mislim da ničega od navadenog nema u nas.

No zgodan mi je ovaj http://www.lockyourbike.org.uk/abus-bordo-90cm-folding-bike-lock-review/ 

iako su rekli da su ga onesposobili za "samo" 45 sekundi, izgleda vrlo praktičan... ai sumnjam

da su naši narkići dorasli u vještini obijanja ekipi koja testira lokote.

16 godina

Šta se ne organizirate i ostavite negdje mamac, pa se onda svi obračunate s njim?

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta
            17 godina
            neaktivan
            overhaul kaže...
            Zuti_Zg kaže...

Thanx na linku :) Šteta što mislim da ničega od navadenog nema u nas.

No zgodan mi je ovaj http://www.lockyourbike.org.uk/abus-bordo-90cm-folding-bike-lock-review/ 

iako su rekli da su ga onesposobili za "samo" 45 sekundi, izgleda vrlo praktičan... ai sumnjam

da su naši narkići dorasli u vještini obijanja ekipi koja testira lokote.

Folding lokotima je problematičan zglob koji je polugom jednostavno potrgati. Svojedobno sam istraživao te folding lokote jer su najdiskretniji, najpraktičniji a nude veću fleksibilnost od u-locka (odnosno D-locka, ne znam zašto je to kod nas u-lock).

Na kraju sam, nakon gledanja puno videa i čitanja recenzija završio opet na svom starom OnGuardovom u-locku.

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
            17 godina
            moderator
            Danny_HR kaže...

Folding lokotima je problematičan zglob koji je polugom jednostavno potrgati. Svojedobno sam istraživao te folding lokote jer su najdiskretniji, najpraktičniji a nude veću fleksibilnost od u-locka (odnosno D-locka, ne znam zašto je to kod nas u-lock).

Za D-lock sam prvi put čuo na Wikipediji. {#} Zar nije da proizvodi u dućanu nose oznaku U-lock? Recimo spominjani Trelock na svojim stranicama za takve lokote naziva U-lock. Blago onima koji imaju slovo Ū pa imaju Ū-lock. {#}

17 godina
            Diablo86 kaže...

Šta se ne organizirate i ostavite negdje mamac, pa se onda svi obračunate s njim?

A gle, neznam tko je voljan riskirati vlastiti bicikl, a opet, ostavljati nekakav kramp

bi ili bilo presumnjivo ili neučinkovito jer su i naši narkići skontali što je isplativije

mažnjavat. No prije svega, to bi TREBAO biti posao policije, kao što se lijepo vidi

na onim mojim videima sa baitbike jer se oprema naziva "law enforcement solution".
            Inače bi još svi skupa mogli popiti tužbu umjesto nagrade.

Tamo je i lijepo objašnjeno da je osnovni sistem u biti policijska oprema sa RF

lokatorom koji se instalirava u policijski auto:

http://www.pegtech.com/rf-vs-gps-tracking

.

Ja se zasad ravnam po onom da bicikl ostavljam na najprometnijem/najprikladnijem mjestu,

da baš ne smeta za prolaz ili izloge, a opet je vrlo vidljiv najvećem krugu prolaznika.

edit:

Što mislite, da probamo na blef, sada kad je "nova vlast" u zaletu, uvaliti ministarstvu unutrašnjih poslova ovu soluciju?

Ako su mogli nakupovati onoliko radara i kontrolnih kamera, pa da nabave tri ovakva RS trackera i to razgalame u

novinama i teve-u moglo bi djelovati kao protuotrov temi iz naslova.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.3.2012 15:45 (overhaul).
            15 godina
            neaktivan
            Diablo86 kaže...

kad ekipa pukne, zbiva se svašta......

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.3.2012 15:47 (Zuti_Zg).
            17 godina
            neaktivan

Bilo bi dobro kad bi se uvela registracija bicikala, obavezna. Ne bi iskorjenilo krađe, ali bi ih sigurno bilo nešto manje. Ja sam prvi koji bi stajao u redu za regu.

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
            15 godina
            neaktivan
            Danny_HR kaže...

Bilo bi dobro kad bi se uvela registracija bicikala, obavezna. Ne bi iskorjenilo krađe, ali bi ih sigurno bilo nešto manje. Ja sam prvi koji bi stajao u redu za regu.

Dobro zboriš!!!

13 godina
            neaktivan

Baš sam neki dan na TV-u gledao o bravama i zaštiti bicikala. U-LOCK samo zato što je U-lock ne znaći da ste 100% sigurni. Naime ima ljudi koji su se specijalizrali na krađu bicikala i već znaju sve moguće brave i lance. Iako isto izgledaju, postoji ne-mala razlika između U-lockova različitih proizvođaća. Ima i onih jeftinih - frajer je "LIVE" demonstrirao na emisiji kako se otvara s limenkom coca-cole i skupih koje je gotovo nemoguće otvotiti. Cijena ne znači sigurnost, i među skupljima se je pronašlo nekoliko šrot modela koje jako dobro prepoznaju kradljivci..   

Prije kupnje brave za bicikl obavezno se informirati. Pogledati testove na netu ili ko kuži njemački http://www.test.de/themen/freizeit-reise/test/Fahrradschloesser-Keine-Chance-fuer-Diebe-1548701-1549777/.....

Nadam se da sam nekome pomogao.

EDIT: Uglavnom, ovaj lokot ima najbolju ocjenu na testu http://www.keindl-sport.hr/product.php?id_product=950 ima ga kod nas.. WoW!!

istraživanja pokazuju da kradljivci bicikala odustaju najčešće nakon 3 minute ako skuže da ne mogu obiti bravu..

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.3.2012 16:17 (Enter The Void).
            16 godina

Sreća pa vozim čudomix bicikl, felge od jednog, sajle i mjenjač od drugog, a štel od trećeg! {#}

when I'm sad, I stop being sad and be AWESOME instead! True story :)
            17 godina
            Enter The Void kaže...

EDIT: Uglavnom, ovaj lokot ima najbolju ocjenu na testu http://www.keindl-sport.hr/product.php?id_product=950 ima ga kod nas.. WoW!!

istraživanja pokazuju da kradljivci bicikala odustaju najčešće nakon 3 minute ako skuže da ne mogu obiti bravu..

Ček, pa to je upravo rasklopni model za koji sam tri posta iznad na linku od žutog rekao da mi se sviđa ali su na

sajtu rekli da im treba 45 sekundi da ga onesposobe?

15 godina
            neaktivan
            14 godina
            neaktivan
            Danny_HR kaže...

Ali bi naša država udarila 150 % poreza i još 120 % ostalih trošarina pa bi isplativost bila upitna...

Ustajte prezreni na svijetu !
            13 godina
            neaktivan

Naletila sam danas na ovaj proizvod: http://www.integratedtrackers.com/GPSTrack/

Čini se zgodno, gurneš nutra SIM karticu i sve je diskretno skriveno unutar rame. Baterija se sporo troši jer tracker ručno aktiviraš samo kad napustiš bicikl, i ne pali se GPS dok se ne zdrma.

Kad ti netko dođe mrdat po biciklu, on ti pošalje SMS poruku i u uključi GPRS prijenos i GPS tracker, i počne uploadati podatke o lokaciji na server kojeg besplatno ustupa proizvođač trackera. Ako nema signala za GPS, onda koristi GSM lociranje.

Sve zvuči super.

No ono što se ja pitam je - kad bi se stvarno desilo to da mi netko mazne bicikl i ja odem na muriju i kažem, pogledajte, ja ZNAM di mi je bicikl, tu je u ovoj zgradi! Bi li murija stvarno nešto u vezi toga poduzela?

Jedan poznanik iz Nizozemske mi je jednom ispričao kako je prije neznam kolko godina kupio skupi auto s gps trackerom. Auto je bio ukraden, i kad je otišao na policiju i tražio da ga odu potražiti, policija mu je rekla da ne mogu jer bi to kršilo nizozemske zakone o privatnosti. Ha!

Kako kod nas stoje ti zakoni?

17 godina

Dobro pitanje! Mislim da imamo pokojeg policajca na forumu alinisam siguran dali čita i dali mu je to specijalnost.
            Evo samo današnja "vijest" pokupljena sa sindikata biciklista:

http://danas.net.hr/hrvatska/bicikli-policija-biciklisticke-staze

No ona stvarca stvarno zvuči upravo idealna za ozbiljniji bicikl.

Edit: sad baš vidio: cijena za one izvan EU:750kn

unutar EU:895kn ?!

Bolje dakle da nas nisu primili:)

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.3.2012 1:42 (overhaul).
            14 godina
            rambox kaže...
            Diplomat kaže...

Čuo puno puta dok sam vozio bicikle po 10,000 kn, u-lok pada dovoljno brzo da bajk nestane.

Isto kao i MULTI lok na automobilu, trga se jednom potezom za 4,5 sec.

https://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=o-LWGJzglho

To ti je zato kaj neki U-Lock, imaju takvu lošu bravu kod Trelock ili Abus švabo zna to nije slučaj mnogi prodaju kramu itekak u tom je poanta.{#}

http://abus.de/us/main.asp?ScreenLang=us&sid=60308474313402811032012891641583&select=0104b01&artikel=4003318229756

A ovo za MUL-T Lock za auto,{#} pa di si to čul fučkaj ga potrga se za 5 sekundi ko ti je to rekel zapravo neki šaljivac pod alkoholom jel. Oni koji su u Zagrebu znaju za onaj servis u Španskom, di se to ugrađuje i kolko ja znam iz druge ruke jer jedan poznanik tam radi niti jedan auto nije ukraden kojem su oni to ugradili. Vodi se evidencija kaj budemo sad onda, jel a tokom godina su ih ugradili pitaj boga kolko u razne aute jel mi uopče pričamo o istom proizvodu.{#}{#}

Taj servis u Španskom je ugrađivao DEFEND LOCK, konkurentni proizvod MUL-T LOCKU. Ne znam jel još uvijek ugrađuje DEFEND ili je prešao na MUL-T. Inače, oba "LOCK-a" su ista fora. Eto i za vozače automobila dobra zaštita od krađe. Sorry za mali {#}

13 godina
            neaktivan
            overhaul kaže...

Evo samo današnja "vijest" pokupljena sa sindikata biciklista:

http://danas.net.hr/hrvatska/bicikli-policija-biciklisticke-staze

No ona stvarca stvarno zvuči upravo idealna za ozbiljniji bicikl.

Edit: sad baš vidio: cijena za one izvan EU:750kn

unutar EU:895kn ?!

Bolje dakle da nas nisu primili:)

Nemrem vjerovat, koji članak. Dobro su im rekli! haha! OWNED!

A čuj na na tih 750kn ti tak i tak kod nas lupe još naš PDV plus carinu onak od oka... nije baš jeftino ali ak imaš malo skuplji bicikl možda se i isplati... u svakom slučaju zanimljiva spravčica. Samo ima li smisla GPS tracking kod nas, to je pitanje...

16 godina
            neaktivan
            Danny_HR kaže...

Nemojte im dva put rec ! 

Kaj bi to onda znacilo da ce moj stari koji se sjedne jednom u mjesec dana morat placat registraciju ?!
            Onda bi bilo i osiguranje, tehnicki pregledi...  

Sve sto treba je samo biti na oprezu i ne uzdati se previse u multilockove i te fore, jer nema takve sajle ili lanca koje cvik-cange nemreju precvikat  

17 godina
            GRDI-146 kaže...
            Danny_HR kaže...

Nemojte im dva put rec ! 

Kaj bi to onda znacilo da ce moj stari koji se sjedne jednom u mjesec dana morat placat registraciju ?!
            Onda bi bilo i osiguranje, tehnicki pregledi...  

Sve sto treba je samo biti na oprezu i ne uzdati se previse u multilockove i te fore, jer nema takve sajle ili lanca koje cvik-cange nemreju precvikat  

Ha čuj ima isto toliko i vlasnika skutera koji na njih ne sjednu više od jednom mjesečno, posebno preko zime, pa su opet uredno registrirani.
            A eto skuteri se ipak toiko ne kradu, a nije da nisu na "izvolte".

17 godina
            odjavljen

Ostao sam i  ja bez bicikla prije kojih mjesec dana....naravno..bio je zakljucan za stubiste u ulazu...ali...u kakvoj cetvrti zivim stvarno me cudi da ga vec i prije nisu maznuli.

Ipak...postoji preeevise kojekakvih mlatimudana koji toboze raznose kojekakav reklamni materijal...uredno zvone da ih se pusti u ulaz...prije moga je nestao i susjedi...tocno tjedan dana ranije...sa stubista na 3. katu...isto vezan.

Jbg...necu se ni truditi traziti....nadam se iskreno da ce se taj uredno polomiti na njemu...a to zelim svakome lopovu...(jbg..takva nam drzava)

resistance is futile
            17 godina
            moderator
            unimatrix001 kaže...

Ostao sam i  ja bez bicikla prije kojih mjesec dana....naravno..bio je zakljucan za stubiste u ulazu...ali...

Vezan čime? Sajlom?

A eto... Sad si naučio na teži način. Isto kao i ja. Od kad mi se to dogodilo, bicikl sam prvo par godina držao u dnevnoj sobi, a poslije sam ga izbacio na zajednički, zaključan balkon. Ne bih ga dolje vezao ni za što - radije ga lijepo uguram u lift i pravac na 11. kat.

Nova poruka
            E-mail:
            Lozinka:

vrh stranice