Ovako imam jedan problem i nadam se da mi ovdje netko može pomoći?!?
Htio bi prebacit neke uspomene sa starih audio kaseta na CD (komp).
Sad me zanima dali je to moguće i šta trebam napravit da audio kasetu "presnimim" na komp?
Sad me zanima dali je to moguće i šta trebam napravit da audio kasetu "presnimim" na komp?
dali mi može netko molim vas pomoći? (možda sam postavio pitanje u krivi topick?)
Evo kako sam ja radio
Prvo nabavi neku liniju ili kazetofon koji ima podršku za slušalice. Nakon toga spoji ulaz za mikrofon na zvučnoj kartici s tim izlazom za slušalice na liniji/kazetofonu. Upali neki program za snimanje na računala (ja sam koristio Audacity), u njemu pokreni snimanje i pusti tu kazetu. Nakon toga samo exportraš snimljeno u neki audio format i pržiš na CD
Možda ovako:
Ubaciš kazetu i ako nemaš iz audio uređaja ona dva činča onda ideš na izlaz za slušalice. Taj izlaz za slušalice ukljućiš u line in na kompu. Za to ti treba 3.5 mm kabel. Pazi da ne pojaćaš liniju previše ili št već koristiš pa da ti ne ode u clipping. Kako pazit da ti ne ode u clipping. Koristi audiacity program i pazi da ti ne ode iznad 0 db. Znaći sve što je više od 1 db ne valja. Može stavit i na -3,-2,-1 db al onda ti je tiši zvuk. Moja je preporuka stavit na 0 db. Kako napravit na nulda db. Pojaćavaš liniju dok zvuk ne bude na 0 db. Ponekad će skoćit i na +2 pa zato stavit na -1 db.
Magix Audio Cleaning Lab se zove program,izvrstan,u njemu odmah možeš podešavati glasnoću,ekvilizaciju,rezati,spajati,itd....
imaš PP