Windows vs. Linux - očima korisnika izdvojena tema

poruka: 544
|
čitano: 179.680
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
RE: Windows vs. Linux - očima korisnika
kizo2703 kaže...
RaNzO kaže...

trebalo mi je i na sedmici. neke stvari je prepoznao, neke nije. neke stvari je prepoznao, a nisu raduile, pa sam sve skinuo s HP-ove stranice, instalirao i od tada je sve radilo, dakle, treba...

Trebalo je i meni na Ubuntuu ,na kanti iz My PC. Sistem nije prepoznal Marvellov sata kontroler i skupa s njim sistemski hdd. I kaj sad?

Zato linux ne valja?!

Problema uvijek može bit ,neovisno o sistemu!

RaNzO kaže...

idi, ionako tvoj niti jedan post ne pridonosi temi...vidiš da oduzimanje nije uvijek gubitak...

Ovo ti nije trebalo!

ništa sad, samo sam odgovarao nekome tko je rekao da win7 automatski instalira potrebne drivere (kao odgovor na moju izjavu da skinem drivere s neta prije instalacije win). i kaj sad? naravno da može biti problema, nigdje nisam tvrdio da ne može, samo sam napisao zašto je linux (meni) bolji.

zašto mi nije trebalo? pazi koju će štetu napraviti :D ...bahato izvrće napisano i onda prijeti da ide s teme. baš mi je drago da nam je to obznanio

17 godina
Windows vs. Linux - očima korisnika

dobro,sad se vratimo temi bez upiranja prstom ko je veca neznalica.

ja sam jos veci n00b od tebe na linux temi i nekako sa dosadasnjim iskustvom pokusavam progurati misao,da to nece ici glatko i ne ide glatko za polumasovniju uporabu...i da sam navikao na fensi izgled.

slazem se samo u tome da sve leti dok fejsbukas ili pises u open officu,losjecam se zakinuto za sve svoje ostale navike.

glede provokatora, nisam uopce komentirao simpaticnog baotica,a bome ni klinca od 15 godina koji mu je kao pravi kamikaza rekao GTFO.

posto sam "pod rucnom" nisam mu napisao da popije krash expres i ode u krpe.

idemo sad na temu.

Pc.1 @ Avira IS + Emsisoft Mamutu = 3years Pc.2 @ OA++ =1year ko je kome kriv sto nemoze! btw comodo je vjeciti BETA shit na kvadrat. Fanovi su im tek fantomi svoje vrste :))
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
wyks kaže...
Sam kažeš da upravo zbog toga ne prelaziš na Linux, pa kako ćeš očekivati da moja mama riješi nešto na Linuksu kad nezna ni na Winu?

Pa ako ne zna na Winsima, onda ona baš i nema neki stav Win/Linux. Ili ipak ima?

Da, naslov je glup, ali što je tu je, svejedno se može nešto pametno reći ako se hoće, ali se nikako ne treba vrijeđati, niti vrijeđati druge, to nema nikakvog smisla... Uostalom, kao što najveća baba kaže, sve je već rečeno, sada čekamo novog provokatora, pa da se opet svi malo aktiviramo :)

Gledam te!
16 godina
RaNzO kaže...
... naravno da može biti problema, nigdje nisam tvrdio da ne može, samo sam napisao zašto je linux (meni) bolji.

Upravo to je poanta svega - tebi je ovaj bolji ,nekome je onaj drugi ....

Zato ne treba flameat dalje nego se smirit ,i ako nemaš ništa pametno za napisat ,stat i odmorit se ... skulirat se ...

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
14 godina
protjeran
torrente kaže...

dobro,sad se vratimo temi bez upiranja prstom ko je veca neznalica.

ja sam jos veci n00b od tebe na linux temi i nekako sa dosadasnjim iskustvom pokusavam progurati misao,da to nece ici glatko i ne ide glatko za polumasovniju uporabu...i da sam navikao na fensi izgled.

slazem se samo u tome da sve leti dok fejsbukas ili pises u open officu,losjecam se zakinuto za sve svoje ostale navike.

glede provokatora, nisam uopce komentirao simpaticnog baotica,a bome ni klinca od 15 godina koji mu je kao pravi kamikaza rekao GTFO.

posto sam "pod rucnom" nisam mu napisao da popije krash expres i ode u krpe.

idemo sad na temu.

pa lakše ti je od linuxa napraviti fensi izgled nego od win.

Linux Styles

Plazma teme

Gnome teme

idi na youtube i gledaj do jutra :)

17 godina
RaNzO kaže...
zaboravio sam još jednu stvar. nisam još našao idealnu distribuciju za sebe :)

da znam dovoljno o linuxu vjerojatno bih napravio svoju personaliziranu gentoo, ili LFS distru, za sad se dvoumim između sabayona i minta DE.

1.) shvaćaš da si profulao bit? zašto koristiti neku distru s kojom i avarage-advanced korisnici imaju problema kad ima dovoljno dobrih distribucija u kojima sve radi out of the box?

bez obzira koliko bili upoznati s načinom instalacija na win u linuxu će im biti puno jednostavnije, bili oni početnici, ili napredni korisnici.

2.) ne skačem si u usta. što je čudno u tome da kao početnik u linuxu ne želim odmah bezglavo skočiti u vatru? pa nisam ja kriv što nisam znao (karikirano) što je OS kad sam dobio prvo računalo i što su mi tutnuli win u ruke popratnim riječima "ovo moraš imati".

3.) zapravo ne ovisi. većina korisnika surfa internetom (fejs), oni malo napredniji pročitaju vijesti i pogledaju koji film, a u pozadini svira glazba. jako mali broj ljudi ovisi o win, tj. program koji koristi poslovno i nema dooljno dobre alternative na linuxu.

4.) što je bolje, stavit joj win i pustiti ju da surfa s nesigurnim win, ili staviti joj linux i ne brinuti o virusima? ionako ništa neće nikad održavati, tako da usporedba nema smisla...

5.) linux kad instaliraš, ne moraš više reinstalirati...a win?

6.) 0,2 sekunde

jesi li ikad koristio linux?

1.) Nemaju svi vremena tražiti idealne distre za sebe, lakše je imati isto što i susjeda ili škola. Ja za to nisam kriv.

Nitko ne želi Linux, Lakše je imati Win, opet ja za to nisam kriv a ne da mi se raspravljati tko je. Ovdje je skupina profi usera pa možemo raspravljati. S ljudima koji igraju igre i žele Office    nema neke rasprave o OSu.

2.) Kod Wina možeš, a Win nekad moraš imati, ja za to nisam kriv.

3.) Gle za takve stvari nema rasprave jer ljudi izabiru Win. Softver koji koristim za mutimediju radi i na Linuksu pa ne bih osjetio razliku.

4.) Jesi namjerno zaobišao drugi dio citata gdje piše da joj programi za izradu goblena rade samo na Winu? Drugo, Linuksom bih  izbjegao masu gluposti i instalacija, ali uz dobar AV, WOT nema opasnosti jer ne skida krekove, ne klikće po reklamama, niti otvara spam.

5.) Ne moram ni njoj jer racunalo koristi pametno. Ne koristi puno aplikacija... Ali one koje koristi često nemaju alternativu na Linuksu.

6.) Hvala, imam 0.8 sekundi u životu za takve stvari.

7) Da Ubuntu svakodnevno na faksu i Mint ponekad doma, ali nemam vremena za dual bootove, a kako racunalo ne koristim samo ja nemam slobodu podešavati racunalo samo sebi.

A i cesto igram...

You can't hit a nail straight when you're laughing Keep on playing maybe it'll happen dear
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.1.2011 0:40 (wyks).
14 godina
protjeran
kizo2703 kaže...
RaNzO kaže...
... naravno da može biti problema, nigdje nisam tvrdio da ne može, samo sam napisao zašto je linux (meni) bolji.

Upravo to je poanta svega - tebi je ovaj bolji ,nekome je onaj drugi ....

Zato ne treba flameat dalje nego se smirit ,i ako nemaš ništa pametno za napisat ,stat i odmorit se ... skulirat se ...

pogledaj naslov teme, pa pogledaj moj post na koji su bile burne reakcije. dakle, upravo sam iznosio kako moje oči vide ovu borbu sa stajališta korisnika jednog i drugog OS-a u istoj osobi, a neki su me napali zato što koristim i hvalim linux, a imam multiboot s win. btw. nisam imao nikad nekih specijalnih problema s win, tako da čak nisam rekao da win ne valja, samo da mi je linux bolji.

14 godina
protjeran
wyks kaže...
RaNzO kaže...
zaboravio sam još jednu stvar. nisam još našao idealnu distribuciju za sebe :)

da znam dovoljno o linuxu vjerojatno bih napravio svoju personaliziranu gentoo, ili LFS distru, za sad se dvoumim između sabayona i minta DE.

1.) shvaćaš da si profulao bit? zašto koristiti neku distru s kojom i avarage-advanced korisnici imaju problema kad ima dovoljno dobrih distribucija u kojima sve radi out of the box?

bez obzira koliko bili upoznati s načinom instalacija na win u linuxu će im biti puno jednostavnije, bili oni početnici, ili napredni korisnici.

2.) ne skačem si u usta. što je čudno u tome da kao početnik u linuxu ne želim odmah bezglavo skočiti u vatru? pa nisam ja kriv što nisam znao (karikirano) što je OS kad sam dobio prvo računalo i što su mi tutnuli win u ruke popratnim riječima "ovo moraš imati".

3.) zapravo ne ovisi. većina korisnika surfa internetom (fejs), oni malo napredniji pročitaju vijesti i pogledaju koji film, a u pozadini svira glazba. jako mali broj ljudi ovisi o win, tj. program koji koristi poslovno i nema dooljno dobre alternative na linuxu.

4.) što je bolje, stavit joj win i pustiti ju da surfa s nesigurnim win, ili staviti joj linux i ne brinuti o virusima? ionako ništa neće nikad održavati, tako da usporedba nema smisla...

5.) linux kad instaliraš, ne moraš više reinstalirati...a win?

6.) 0,2 sekunde

jesi li ikad koristio linux?

1.) Nemaju svi vremena tražiti idealne distre za sebe, lakše je imati isto što i susjeda ili škola. Ja za to nisam kriv.

Nitko ne želi Linux, Lakše je imati Win, opet ja za to nisam kriv a ne da mi se raspravljati tko je. Ovdje je skupina profi usera pa možemo raspravljati. S ljudima koji igraju igre i žele Office    nema neke rasprave o OSu.

2.) Kod Wina možeš, a Win nekad moraš imati, ja za to nisam kriv.

3.) Gle za takve stvari nema rasprave jer ljudi izabiru Win. Softver koji koristim za mutimediju radi i na Linuksu pa ne bih osjetio razliku.

4.) Jesi namjerno zaobišao drugi dio citata gdje piše da joj programi za izradu goblena rade samo na Winu? Drugo, Linuksom bih  izbjegao masu gluposti i instalacija, ali uz dobar AV, WOT nema opasnosti jer ne skida krekove, ne klikće po reklamama, niti otvara spam.

5.) Ne moram ni njoj jer racunalo koristi pametno. Ne koristi puno aplikacija... Ali one koje koristi često nemaju alternativu na Linuksu.

6.) Hvala, imam 0.8 sekundi u životu za takve stvari.

7) Da Ubuntu svakodnevno na faksu i Mint ponekad doma, ali nemam vremena za dual bootove, a kako racunalo ne koristim samo ja nemam slobodu podešavati racunalo samo sebi.

A i cesto igram...

1.) niti ne moraju, instaliraju ubuntu, ili mint i riješen problem. vidio bih ja kad bi onemogućili crackanje wina što bi bilo lakše imati :)

2.) ne kužim baš što si htio reći, ali ti samo skrećem pozornost da na početku nisam niti znao da postoji išta drugo...

3.) vjerujem da je razlog odabira win jer:

- niti ne znaju za drugo

- ne znju da se win plaća, jer instaliraju pirate

4.) nisam, nema smisla raspravljati o linuxu u slučajevima kad imaš aplikaciju koja ti treba samo za win (iako ljudi jako pretjeruju u ovome. razlozi često znaju biti tipa: onaj linux je smeće, nema AV-a/MS officea (kućna upotreba)/BS playera i sl. za njega

5.) koje konkretno aplikacije nemaju za linux? (pokretanje preko wine-a?)

6.) ono je bilo sarkastično rečeno...puno je brži, pogotovo s manje RAM-a, moraš probati win i linux na istom računalu da vidiš o čem pričam

17 godina

sto cemo sa hardwerskim perfomansama?

ono sto sam ja vidio kao n00b, linux radi identicno na kanti iz crvenog kriza sa pc-em za pomoc siromasnima i bestijom od pc-a sa grafickom koja kosta ko sofersajba na mercedesu.

Pc.1 @ Avira IS + Emsisoft Mamutu = 3years Pc.2 @ OA++ =1year ko je kome kriv sto nemoze! btw comodo je vjeciti BETA shit na kvadrat. Fanovi su im tek fantomi svoje vrste :))
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
torrente kaže...

sto cemo sa hardwerskim perfomansama?

ono sto sam ja vidio kao n00b, linux radi identicno na kanti iz crvenog kriza sa pc-em za pomoc siromasnima i bestijom od pc-a sa grafickom koja kosta ko sofersajba na mercedesu.

a što bi trebao? usporiti onog iz crvenog križa ko što to rade neki? :)

17 godina

a gdje ce onaj lik iskoristiti perfomanse?

koje su to aplikacije?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
torrente kaže...

a gdje ce onaj lik iskoristiti perfomanse?

koje su to aplikacije?

zaključili smo da neće na OS, već na nešto drugo, nešto divlje...uglavnom, na bilo što osim igrica, a čak i na igrice koje su podržane na linuxu, ili pak win igrice preko winea (i to ljudi rade, dosta stvari navodno radi dovoljno dobro). ako pak neće na ništa iskoristiti performanse, onda će barem uštedjeti na računu za struju.

17 godina

to da, vec su odavno na kilowatnim napajanjima.

dali se shodno tome zakljuciti da windowsi potezu za sobom cijelu jednu enormno veliku industriju hardwera.

neda mi se nabrajat,ali ako sa developerima dogovore, igra ta i ta u verziji 2010 radi samo na direktxu 11 i nekom shraderu 5 ili 6... jeli to dobar pokazatelj njihove moci?

ne samo igre i ne samo direktx..pa to seze do samog dizajna procesora :)

vrti li se nesto oko linuxa i prilagodjava li se njima,ili se oni prilagodjavaju sa emulatorima hardweru?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Zaključak (kako su ljudi na ovom topicu izabrali kolji je bolji os):

• Koristim XY od početka, i ne mogu se prilagoditi drugom

Jedna od temeljnih pretpostavki inteligencije je prilagođavanje novim situacijama. Dalje zaključite sami.

• Na AB mi rade BC programi, a na CD mi ne rade dakle CD ne valja

Zaključak da neki sustav ne valja na temelju third party software-a je glupost i nema veze sa sustavom.

• Windows ima aero i sve je lijepo prozirno, a linux izgleda kao win 98

Prvo, većina ljudi tu nije ni vidjela win 98 nikad u životu. Drugo, linuxi su imali aero, panele i žblj efekte još dok se XP smatrao nečim najljepšim na svijetu. Od kud ideja ekipi iz redmonda?

• Na windowsima dobivam malware, a na linuxu ne

Kvaliteta sustava ne ovisi o tome da li može biti zaražen ili ne. Oboje mogu biti zaraženi. Zaraženost ovisi o korisniku i krajnje lošim software-skim produktima koji se zovu antivirusni programi. Dakle govoriti protiv windowsa da je loš jer postoji malware za njega, je isto kao govoriti protiv neke marke automobila jer se može s njim imati prometna. Na kraju je istina da su windowsi nesigurniji jer svjesno se dopuštaju neke stvari koje su nezamislive u linuxu. To redmond zna, ali neće ništa oko toga poduzeti. O tome ću u jednoj zanimljivoj temi koju pripremam za vas.

• Igre

Govoriti da je linux loš jer ne podržava igranje igara je krajnja glupost. Igre ne mogu biti mjerilo kvalitete windowsa (i linuxa), jer tako mogu reći da je npr. Xbox bolji od windowsa.

• Jednostavnost korištenja

Da, windowse je lakše koristiti (za neke), ali sve na uštrb sigurnosti ( o tome u drugoj temi), ali isto tako nije ni linux nuklearna fizika.

• Famozne Štefice

Ajmo zamisliti da ste na linuxu radili od malena i da vam je tek sad netko dao windowse. Instantno pomišljate: "Koje sranje". I obrnuto. Zbog toga što je microsoft osigurao monopol (jer nije imao ozbiljnu konkurenciju, pa su zato svi third party programi većinom napravljeni za win), danas svi govore kako je teško za ljude u firmama, službama i ininim organizacijama teško preći na neki drugi OS (u ovom slučaju linux), jer je kompliciran i teški, i treba kucati po terminalu, pa je stoga linux loš i nije primjeren za takve institucije. To je možda bila istina prije 10 godina. Danas je ta slika sasvim drugačija. A prosuđivati OS po tome da se netko ne želi prilagoditi njemu je idiotizam. Prije treba suditi onome tko ne želi naučiti nego sustav. Ako je Šefici, Joži, Blažu, Francu stalo do toga da rade svoj posao najbolje kako mogu naučit će ako treba i kucati samo u terminalu. A kao što rekoh linux nije nuklearna fizika zato jer ponekad treba upisati sudo su u terminal, ili password u gksu prozor.

• Brzina

Da, linux jest brži u pokretanju i izvođenju operacija, odnosno software-a. Sve je to zbog organizacije sustava i fleksibilnosti kernela. Windowsi su ovisni o svojim file formatima te podršci istog unatrag, načinu organizacije i funckionalnosti, te apsolutno nefleksibilnom i zatvorenom kernelu. Ali za windowse to tako mora biti jer bi sve otišlo u k** u suprotnom. A tu su i one stvake kao ugovori sa proizvođačima hardware-a i slično, sve u svrhu konstantne prodaje najnovijeg hardware-a. Vista je mogla biti win 7, ali nije baš zbog toga.

Windows 7 je odličan sustav da se razumijemo, do sada najbolji redmondov produkt. Brz, stabilan, kompatibilan. Odličan sustav!

Za linux mogu reći isto to, i nadodati: da ponekad trebaš konfigurirati sustav, i mjenjati konfiguracijske fileove, ali to je specifičnost otvorenog sustava.

Windows i linux su dva različita svijeta, zatvoreni i otvoreni svijet, komercijalan i nekomercijalan svijet.

Za one koji pljuju po linuxu: Koristite ga godinu dana i probajte ga složiti po svojoj mjeri, a nemojte ga 3 puta pokrenuti u virtualnoj mašini pa onda suditi o njemu na forumima.

Za one koji pljuju po windowsima: Naučite sustav u dubinu i ne gledajte sve kroz naočale antivirusnih programa. To je moćan sustav u rukama sposobnog, kao i linux.

Nemam potpis.
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.1.2011 7:37 (Click Jack).

13 0 hvala 5
17 godina
Click Jack kaže...

Zaključak (kako su ljudi na ovom topicu izabrali kolji je bolji os):

• Koristim XY od početka, i ne mogu se prilagoditi drugom

Jedna od temeljnih pretpostavki inteligencije je prilagođavanje novim situacijama. Dalje zaključite sami.

koji su to u topicu odabrali sto je bolje?

sto da zakljucimo sami?

da je glup i nesposoban onaj tko se ne prilagodi promjeni os-a?

hoces da ti ja preformuliran taj zakljucak o evoluciji opstanka?

prilagodba novoj situaciji je ,kada umjesto telecih snicela u tocu sa 7 deci dingaca, plasiras mi teletinu u konzervi bez otvaraca i prah cedevite.

moja prilagodba i dokaz inteligencije bi bio da prvo pronadjem otvarac, otvorim konzervu, podgrijem , nadjem vodu za cedevitu i na kraju umislim da sam se isto slatko najeo kao onaj prvi.

to je halucinacija,a ne prilagodba.

sa 50% ostatka posta se slazem.

14 godina
neaktivan

Linux koristim doma a Windowse na poslu i ne vidim niti smatram da je to problem.

Ajmo malo konkretnije.

Na Home kanti, staroj cca 5 godina, imam instaliran Ubuntu i Fedoru i koristim je za slijedeće:

- surfanje po internetu (među ostalim i pristup ovom Forumu),

- skidanje sadržaja s Interneta

- kućno skladište multimedije (filmov i fotke s krstitki, rođendana, fešti i vjenčanja),

- kako je doma sve umreženo multimedijske file-ove pokrećem putem network media playera (Asus O!Player)

- tu i tamo napravim koju datoteku u Open/Libre Ofice

- korištenje home e-maila

- sučelje prilagodio sebi apliciranjem Gnome Elegant teme (najbolje što sam do sada vidio u računalnom svijetu MHO)

- Fedoru koristim za prtljanje po starom STB-u MaxTV-a, do nedavno koristio BT4.

Sve gore navedeno funkcionira savršeno i nije nuklearna fizika za poštelati. Za specifičnu namjenu prtljanja i pokušaja iskorištavanja starog MaxTV STB-a smatram da je Linux (BT4 ili Fedora) bolji izbor od Winsa. Do sada nisam naišao na nešto što mi doma ne funkcionira.

Na poslu imam dvije kante (migracija sa starog na novo računalo) i laptop. Na dva računala imam Windows 7 Professional a na jednom Vistu Professional.Računala se većinom koriste za slijedeće:

- crtanje u AutoCAD-u,

- korištenje Office programa (Open Office),

- surfanje internetom

- skidanje sadržaja s interneta (većinom katalozi vezani uz posao i slične stvari)

I to je manje više to (kada pogledam bolje poprilično jednolično). Uredsko okruženje je mrežno (Workgrup) sa 6 (trenutno 11) računala, 4 pisača i 1 ploter. Grah je pao na mene da održavam i administriram sve to. Sve funkcionira kao bebica i nemam nikavih problema (bilo ja bilo kolege). Toliko o tome što su neki pljuvali da je Vista smeće. Sučelje smo djelomično prilagodili svaki sebi ali bez prtljanja s third party programima, dozvoljeno je samo ono što je došlo s Winsima.

Oba sustav u potpunosti zadovoljavaju moje potrebe za zadane zahtjeve. Napomena ne igram nikakve igre na računalu. Ne vidim razlog da bi kupovao OS, i potrošio cca 1.200 kn, za kućno računalo jer Linux zadovoljava sve moje potrebe. Piratski software ne koristim kako na poslu tako i doma. To je moj stav i ne mislim da mora biti jednoznačan bilo čijem drugom stavu. Svatko od nas bira ono što želi i zbog svog odabira ne zanči da je inferiorniji/superiorniji. Dobro je da možemo birati što ćemo koristiti. Pod odabirom mislim i na korištenje legalnog ili piratskog software-a. Kada bi se provela anketa na BOL Forumu, u kojoj bi korisnici odgovarali iskreno, rezultat bi bio cca 75% Win7 Ultimate (piratskog) OS-a.

Volio bih da imam mogućnost i za posao birati između više alternativa.

10 0 hvala 0
15 godina

Generalno, kako god da okreneš, Hrvati su pristaše besplatnog softvera, bio on Linux ili piratski Windows.

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Svatko koristi što želi. Oni koji koriste Linux neće natjerat Windowsaše da pređu na njega niti obrnuto. Svi argumenti su prožvakani i dovoljno je živaca izgubljeno, temu treba lokat. To je sve od mene,

I am awesome.
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.1.2011 14:53 (dj_beni).

12 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

vidim da se temi priključujem kasno, ali možda je i tako bolje. ugl. želio sam iznesti svoje mišljenje nakon par dana korištenja ubuntu-a (win sam koristio više od 10g):

-dosta je brz, osobito boot (imam laptop star 2-3g)

-ubuntu je automatski instalirao drievere (za razliku od win koji su zaboravili tu i tamo koji) i prepoznao NTFS disk

-za linux ima skoro svih poznatijih programa (što me djelomično iznenadilo, pošto na to nikad nisam gledao)

-linux ok izgleda i ok funkcionira (netreba biti ništa inteligentniji nego za win)

jedina zamjerka je što za neke stvari nema grafičkog sučelja već se vrše preko terminala, ali za mene to nije frka...

zaključak je da ostajem na dual boot i da koristim primarno ubuntu, a ako nešto ne ide onda win

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
max1919 kaže...

vidim da se temi priključujem kasno, ali možda je i tako bolje. ugl. želio sam iznesti svoje mišljenje nakon par dana korištenja ubuntu-a (win sam koristio više od 10g):

-ubuntu je automatski instalirao drievere (za razliku od win koji su zaboravili tu i tamo koji) i prepoznao NTFS disk

-za linux ima skoro svih poznatijih programa (što me djelomično iznenadilo, pošto na to nikad nisam gledao)

-linux ok izgleda i ok funkcionira (netreba biti ništa inteligentniji nego za win)

jedina zamjerka je što za neke stvari nema grafičkog sučelja već se vrše preko terminala, ali za mene to nije frka...

zaključak je da ostajem na dual boot i da koristim primarno ubuntu, a ako nešto ne ide onda win

1. Bootanje ti se zna usporit, pogotovo ako ga slabo koristiš.

2. Čudno, meni i ubuntu i Win automatski instaliraju sve drivere, ali Ubuntu je brži.

3. Hm, pa imaš veliku bazu alternativa, a ako ti baš zatreba neki Win program, možeš probat Wine. Jedino što bi moglo bit problematično, su tar.gz instalacije, pa ćeš najćešće morat pronać na internetu kako instalirat prko terminala, ili ćeš sam morat raspakirivat u određene mape.

4. Ako ti baš treba možeš ga pretvorit u Win:

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
16 godina
neaktivan
EVO kaže...
max1919 kaže...

1. Bootanje ti se zna usporit, pogotovo ako ga slabo koristiš.

2. Čudno, meni i ubuntu i Win automatski instaliraju sve drivere, ali Ubuntu je brži.

3. Hm, pa imaš veliku bazu alternativa, a ako ti baš zatreba neki Win program, možeš probat Wine. Jedino što bi moglo bit problematično, su tar.gz instalacije, pa ćeš najćešće morat pronać na internetu kako instalirat prko terminala, ili ćeš sam morat raspakirivat u određene mape.

4. Ako ti baš treba možeš ga pretvorit u Win:

1. nisam primjetio... (barem za sada)

2. meni nije ;)

3. probao sam wine, super program, neke stvari rade bolje... neke lošije, ali sve u svemu- super

ove tar.gz datoteke me ubijaju, cijelo vrijeme mi neki error šalje... ja ga raspakiram, i kad  pišem:

# ./configure
# make
# make install

onda pobaca hrpu errorova i kaže da to nemože izvršiti... :( nezz u čemu je stvar

4. netreba... ne nedostaje mi win sučelje. ovo je sasvim dobro ;)

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
15 godina
protjeran

Sinoć mi došla Roljka na porciju seksa...ajd da ne budem lijen,odem skuhat ikavu.Pita ona : jel smijem pogledati mail?..Slobodno,rekoh..Klikne ona mišem(lcd bio na power  off) i ukaže se desktom Minta..sve drugo kao w7...gledaRoljka,gleda...ne miče...Pitam je ja: nešto nije ok?...Ona sa snebivanjem odgovori:paaa,ne znam ti ja ovo..nema ikonica za internet....rekoh: pa gdje pkrećeđ net,ako nema ikona na desktopu Winsa?...pa idem na Start ....OVDJE GA NEMA!!!...pitam ju: Što je na mjestu Starta?...paaaaa...piše Menuuu....ok,rekoh,pa klikni na to..klikne ona...otvori se Menu,,,a ikona doista velikog oka zuri u nju...i piše.. :WEB BROWSER - FIREFOX WEB BROWSER...

gleda Roljka...gleda to oko koje zuri u nju...zuri ona u njega..kao hipnotisana koka...A što sad,pita ona..??... pa klikni na web browser...A jel to ovo veliko oko??...daaaa,kažem strpljivo...klikne ona,i otvori se stranica...

Gleda Roljka,gleda...pa sa gnušanjem i snebivanjem ispuca..: PFFFFFFFFFFFFF...!!! OVO JE KOD MENE DRUGAČIJE...!!! NE ZNAM JA OVO...!!!..OVO JE BEZ VEZE...!!!...gledam ja tupo,mislim na kavu...a ona želja koju sam imao,negdje ispari u trenu...{#}

3 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...

Sinoć mi došla Roljka na porciju seksa...ajd da ne budem lijen,odem skuhat ikavu.Pita ona : jel smijem pogledati mail?..Slobodno,rekoh..Klikne ona mišem(lcd bio na power  off) i ukaže se desktom Minta..sve drugo kao w7...gledaRoljka,gleda...ne miče...Pitam je ja: nešto nije ok?...Ona sa snebivanjem odgovori:paaa,ne znam ti ja ovo..nema ikonica za internet....rekoh: pa gdje pkrećeđ net,ako nema ikona na desktopu Winsa?...pa idem na Start ....OVDJE GA NEMA!!!...pitam ju: Što je na mjestu Starta?...paaaaa...piše Menuuu....ok,rekoh,pa klikni na to..klikne ona...otvori se Menu,,,a ikona doista velikog oka zuri u nju...i piše.. :WEB BROWSER - FIREFOX WEB BROWSER...

gleda Roljka...gleda to oko koje zuri u nju...zuri ona u njega..kao hipnotisana koka...A što sad,pita ona..??... pa klikni na web browser...A jel to ovo veliko oko??...daaaa,kažem strpljivo...klikne ona,i otvori se stranica...

Gleda Roljka,gleda...pa sa gnušanjem i snebivanjem ispuca..: PFFFFFFFFFFFFF...!!! OVO JE KOD MENE DRUGAČIJE...!!! NE ZNAM JA OVO...!!!..OVO JE BEZ VEZE...!!!...gledam ja tupo,mislim na kavu...a ona želja koju sam imao,negdje ispari u trenu...{#}

{#} Ovo me podsjetilo na:

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
15 godina
protjeran

ehhhh drugi puta budem isključio komp...da ne doživim još jedan antiklimaks{#}

0 0 hvala 0
15 godina
linuxjuzer kaže...

Pa nabavi neku koja ima mozga.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
15 godina
protjeran
EVO kaže...
linuxjuzer kaže...

Pa nabavi neku koja ima mozga.

ti se šališ...???...tek ond bude filozofija...ovako,mala je zgodna sa fenomenalnim tijelom i facom i radije isključim komp kad dolazi u posjetu...{#}

16 godina
linuxjuzer kaže...

..

OVO...!!!..OVO JE BEZ VEZE...!!!...gledam ja tupo,mislim na kavu...a ona želja koju sam imao,negdje ispari u trenu...{#}

-preko winea stavi IE (ili barem zamijeni ikonu FF u prepoznatljivo plavo e) .. to je kao viagra za linux.{#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
moderator

Jel se mogu igrati igrice na virtualnoj (na Linuxu?)

A programmer is just a tool which converts caffeine into code

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Jel se mogu igrati igrice na virtualnoj (na Linuxu?)

Zašto ne?

I am awesome.
17 godina
neaktivan
moderator
dj_beni kaže...

Zašto ne?

Pa sta ja znam, da li i kako se djeli grafika izmedu virtualca i domacina...to ne znam. Na pr. da li radi aero na virtualcu (cijelo vreme mislim na virtualnoj unutar Linuxa)

A programmer is just a tool which converts caffeine into code
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice