Što je net framework?

poruka: 5
|
čitano: 18.754
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Što je net framework?

friško sam instalirao xp,dali mi net framework treba i čemu služi,nije mi baš jasan taj program

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Što je net framework?
blackalbum kaže...

friško sam instalirao xp,dali mi net framework treba i čemu služi,nije mi baš jasan taj program

Net Framework

Poželjno je da ga instaliraš jer neki programi i igre ga zahtjevaju.

It's good to be smart - It's smarter to be good
15 godina
neaktivan
Treba ti. Nisam siguran sta je to, ali je potrebno za izvođenje većine programa.
hmda
16 godina
neaktivan

.NET Framework je infrastruktura koja nadograđuje sami os i razvija je MS da bi olakšao rad programerima .Net aplikacija i izvođenje programa ili softwer-a koji je razvijen u dotičnoj tehnologiji.Najvažniji dio te infrastrukture je CLR -> softwerski dio u kojem se pisani kod izvršava ...sve se prevodi u "mašinski kod" i na taj način je .Net Framework prenosiv i na druge operativne sustave osim MS-a. Znači svaki program koji je napisan u nekoliko jezika koji podržava MS(C++,C#,VB.Net,JScript,J#) ...zatim posao unutar Net Framework-a preuzima MSIL(Intermedijarni Language(IL)--ono ispred je Microsoft) i on ga prevodi u jezik razumljiv CLR-u i na taj način je platforma zatvorena .MS je napisao MSIL za gore navedene jezike i kod koji se piše u Net-u je managed(upravljiv kod) za razliku od unmanaged koda .
To je ovako kostur i ukratko o Net platformi.

Private
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.2.2010 22:38 (Private).
17 godina
Što je net framework?

Taj netframework (dotnetfx) i to verzija 2.0 je prije trebala za ATI Catalyst, a mislim da više netreba.

Netframework 3.0 dolazi uz vistu, a uz sedmicu dolazi 3.5 integrirani. Uz XP sp2 mislim da dolazi 1.0 samo.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice