Piratstvo precjenjeno

poruka: 6
|
čitano: 1.550
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Piratstvo precjenjeno

http://www.gameplay.hr/clanak/454/zlo-piratstva-je-precijenjeno

Ništa novo i što već nije poznato, ali konačno analiza jedne ozbiljnije agencije koja govori o tome kako je većina tekstova o stotinama milijuna dolara i tisuća izgubljenih radnih mjesta u biti neutemeljena u činjenicama.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Piratstvo precjenjeno

"Jer, da igre ne kopiraju ilegalno, većina igrača ne bi ih uopće igrala - što znači da izdavači tako i tako ne bi zaradili. Možda bi im bilo pametnije da sniže cijene igara umjesto da toliko investiraju u sustave zaštite koje pirati tako i tako vrlo brzo pobijede."

Sve je tu receno. Nikako da se shvati jednostavna cinjenica da ljudi koji skidaju piratske igre originalne igre ionako ne bi kupili. Doduse shvacaju oni tu cinjenicu, ali im vise odgovara ovako. Tako se bar uvijek krivnja za vlastitu nesposobnost i pohlepu moze svaliti na pirate.

Igrama bi trebalo spustiti cijenu na nekih 150-200kn, i uvesti CD key kao standardnu zastitu kod online igranja. Vece trziste bi nadomjestilo "gubitke" prouzrocene nizom cijenom igara.

16 godina
neaktivan
Nije to toliko ni do smanjenja cijene, potreban je multiplayer. U Algoritmu i Profilu je BF:BC2 rasprodan, iako je cijena nekih 350-400 kn (u tim dućanima). A zašto? Zbog odličnog multiplayera, eto zašto. A zaštita? ''Obična'', CD-key. Ako igra ima odličan MP, brzo će se rasprodat.
Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
15 godina
neaktivan

A koliko bi se tek prodavala da je cijena niza? Pazi mi ovdje ne raspravljamo o tome prodaje li se neka igra ili ne, nego o tome koliko bi se bolje prodavala da je cijena niza.

16 godina
neaktivan
To su kod nas cijene visoke, ne i u UK i SAD. Kod nas nabiju duplo veću cijenu nego je u UK-u. Za njihov standard, igre nisu skupe, ali za naš standard jesu. Pa tamo su igre oko 200 kuna, a što je jednom Englezu (ne Škotu :)) teško dat 200kn za igru? Problem je u našim prodavačima svega vezanog uz informatiku, od mobitela, hardvera pa do igara i softvera. Mi tu nakraju dobijemo duplo veću cijenu nečega uz duplo niži standard.
Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
15 godina
neaktivan

Ok, onda je ova rasprava bespredmetna, ocito mi nismo toliko bitni jer nismo veliko trziste pa prema tome ne vidim niti razloga da se zale zbog piratstva, jer im mi ne mozemo nanositi tolike gubitke.

Da im je istocna europa toliko bitna kao trziste, onda bi i cijene bile prilagodene nasim standardima.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.4.2010 18:41 (rustweaver).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice