Pozdrav.Zanima me za što služi Virtual PC.Koje su mu prednosti,mane,za što se koristi i kako ga je najbolje iskoristit.Dali ga je moguće iskoristit za mrežu,da virtualna mašina služi kao klijent.Koji koristan link ako imate.
Microsoft Virtual PC
- poruka: 38
- |
- čitano: 13.751
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Nema ti tu puno politike imaš program na bugovom broju 182 Virtual pc 2007 ili bilo koji drugi nije bitno. instaliraš ga i pratiš upute i instaliraš novi sistem koji ti radi u prozoru na desktopu drugog sistema. Sve u svemu nepotrebna i spora stvar bolje ti je instalirati dva sistema na dvije particije.
Vrijeme virtualnih računala tek dolazi. Višejezgreni CPUovi sa nekoliko gigabajta memorije po jezgri moći će vrtiti po 2,3 OS-a paralelka i to ful glatko. Pitanje je samo 'Treba li to zaista nekom?'
Ne
Osobno ga koristim da dignem par 'ekstravagantnih' OSova sa isto tako 'ekstravagantnim' browserima pa testiram stranice.
Jako korisno.
Nema ti tu puno politike imaš program na bugovom broju 182 Virtual pc 2007 ili bilo koji drugi nije bitno. instaliraš ga i pratiš upute i instaliraš novi sistem koji ti radi u prozoru na desktopu drugog sistema. Sve u svemu nepotrebna i spora stvar bolje ti je instalirati dva sistema na dvije particije.
Ja se ne bih složio s vama koji smatrate da je to nepotrebna stvar. Koristim ga relativno kratko, ali uvjerio sam se da je vrlo učinkovito i jednostavno.
Našao sam se u situaciji da imam jedan stroj, znači komad hardvera koji s računalom komunicira s kontrolerom u obliku PCI kartice. Stvar je u tome da je kontroler podržan zaključno sa Windows 2000, te softver kojim se kontrolira rad stroja radi također samo s Windows 2000. Situacija je inače kompleksna, te Windows 2000 ne dolazi u obzir kao primarni, tj. isključivi OS na računalu. Osim toga, spomenuti softver radi samo sa golom instalacijom - znači bez instaliranih zakrpa i ostalih aplikacija.
Uzimajući u obzir navedene činjenice, došao sam do zaključka da će cijela stvar proraditi koristeći Virtual PC. I tako sad imam Windows XP SP3, na kojem virtualno vrtim win 2000 koji kontrolira navedeni hardver (istovremeno - što je vrlo bitno, jer ne bih imao koristi od ''dva sistema na dvije particije'' koji ne mogu raditi istovremeno ). I sve radi savršeno.
Možda postoji mogućnost da se ova situacija riješi i na neki drugi način, ali nisam imao vremena niti volje za istraživanje, jer sam problem riješio na ovaj način.
Sve je to ljepo i bajno ali jel to radi na novom kompu koji dode cca.5t kn(mislim na kuciste)?.mislim jel kaj steka?
Sve radi bez problema. Računalo je novo - aktualno. Bitno je jedino da ima PCI utor za kontroler. Sve ostalo kontrolira se softverski.
Vrlo je korisna stvar, ako radiš sa softverom koji testiraš na više OS-ova ili imaš specifične aplikacije koje rade samo na isključivo određenim postavkama.
Važna napomena: neke stvari se emuliraju, poput grafičke kartice, pa zaboravi na 3D ubrzanje na virtualnom računalu.
Dali ga je moguće iskoristit za mrežu,da virtualna mašina služi kao klijent.Koji koristan link ako imate.
Upravo sam na to mislio.
Samo sto nemozes koristi graficku i zvucni karticu.
Dali ga je moguće iskoristit za mrežu,da virtualna mašina služi kao klijent.Koji koristan link ako imate.
Pozdrav.Zanima me za što služi Virtual PC.Koje su mu prednosti,mane,za što se koristi i kako ga je najbolje iskoristit.Dali ga je moguće iskoristit za mrežu,da virtualna mašina služi kao klijent.Koji koristan link ako imate.
Moj prvi novogodisnji post,
pa stoga svako dobro u 2009 svima.
Navedeno ne ide uz ovu temu, ali ide slijedece.
Na Virtual PC uspjesno se instalira Windows 7.
Instalira se kao Vista OS (od koje je u osnovi nastao),
pa koga vise zanima moze pogledat na:
http://www.informatika.buzdo.com/s732.htm
Probao sam i zadnju verziju b7000.
Ide brzo i jednostavno.
No jos uvijek ga nemam namjeru koristiti kao radni OS.
Za sada ce sluziti kao pokusni i za ucenje dok ne dodje vrijeme za 'sluzbeni'.
U VPC okruzenju radi zadovoljavajuce brzo i uredno se vidi kao clan mreze.
Prvim utiskom sam zadovoljan.
Pozdrav
Pitanje ( iskustvo mi je nula!?)
Dali se može virtual PC iskoristiti da osnovni OS sa jednog PC prebacim na drugi PC (znači dva potpuno različita hardwarea),
npr XP sa starog compa na novi comp, te nakon toga stari bacim u smeće. Hvala
Virtual PC ima svoju konfiguracijsku datoteku s kojom gleda prema računalu tipa .vmc veliku desetak KB.
Ona se kreira na svakom računalu ponovo, a .vhd datoteka je OS koji vidi ono sto mu je ponudio VPC,
sto znaci da je uvijek isto i .vhd se moze kopirati kako hocete.
Posto je to disk, vellicina .vhd datoteke ovisi o OS-u i za DOS je oko 20MB a za XP i W7 preko GB.
U .vhd OS treba instalirati sto znaci da nema govora o nekakvom kopiranju stvarnog sustava
u ovu datoteku, jer sklopovlje nije isto.
Moze se jedino instalirati XP na VPC, prebaciti podatke u .vhd (preko 'share' opcije)
i onda ovu datoteku sada s podacima kopirati na novo racunalo.
Pitanje ( iskustvo mi je nula!?)
Dali se može virtual PC iskoristiti da osnovni OS sa jednog PC prebacim na drugi PC (znači dva potpuno različita hardwarea),
npr XP sa starog compa na novi comp, te nakon toga stari bacim u smeće. Hvala
Zahvaljujem na odgovoru, zanima me VMware server ima li linka za nekakovu uputu ili je dovoljan help.
Mislim da je vmware najabolji virtualizacijski software, ali isto tako je dobar i VirtualBox i što je najbolje besplatan je. Oba ta rješenja su bolja od Virtual PC-a, pa samo da napomenem da pogledate prije njih nego MVPC.
Imam problem sa djeljenjem datoteka između virtualnog i fizčkog sistema. Koristim Microsoftov Virtual pc. Može li mi netko to pojasniti.
imam problem za internet vezom na virtual pc(microsoftovom),neznam kako namjestiti wirelles??help
Ti bi htio da se virtualni stoj spaja na neku wireless mrežu? E neće ići. Može do te mreže preko hosta na kojem se nalazi ali direktno, koristeći wlan adapter sa hosta, nikako. Virtual PC ima svoj mrežni kontroler (emulira neki Intel 10/100) i to je jedini način da se on spoji u neku LAN mrežu.
Ali u VmWare playeru bi to moglo raditi ako imaš WLAN USB. Bluetooth može raditi tako da koristi USB Bluetooth adapter od hosta. Za WLAN neznam, al mogu isprobati ako ne nađeš ništa na stranicama od VmWare playera...
Cao bas imam slican zadatak za Vezbe,pa da li bi mogla da mi kazes postupak kojim si uradila da ti te tri virtualne masine budu povezane u Lokalnu mrezu :)
Napravi 3 virtualna stroja (Win XP pretpostavljam) i u postavkama namjesti da koriste mrežnu od hosta (ne local, ne NAT). Sami će se dodijeliti odgovarajuće IP adrese. Na kraju, sva 4 kompa (host + 3 virtualna) bi se trebala vidjeti.