Microsoft Virtual PC

poruka: 38
|
čitano: 13.751
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Microsoft Virtual PC

Pozdrav.Zanima me za što služi Virtual PC.Koje su mu prednosti,mane,za što se koristi i kako ga je najbolje iskoristit.Dali ga je moguće iskoristit za mrežu,da virtualna mašina služi kao klijent.Koji koristan link ako imate.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.7.2008 17:19 (Quark).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Microsoft Virtual PC

Nema ti tu puno politike imaš program na bugovom broju  182  Virtual pc 2007 ili bilo koji drugi nije bitno. instaliraš ga i pratiš upute i instaliraš novi sistem koji ti radi u prozoru na desktopu drugog sistema. Sve u svemu nepotrebna i spora stvar bolje ti je instalirati dva sistema na dvije particije.

Hacking isn't just Computers & Exploits. It's a Philosophy
Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina
neaktivan
Microsoft Virtual PC

Vrijeme virtualnih računala tek dolazi. Višejezgreni CPUovi sa nekoliko gigabajta memorije po jezgri moći će vrtiti po 2,3 OS-a paralelka i to ful glatko. Pitanje je samo 'Treba li to zaista nekom?' Namigiva

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Microsoft Virtual PC

Ne

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
Microsoft Virtual PC

Osobno ga koristim da dignem par 'ekstravagantnih' OSova sa isto tako 'ekstravagantnim' browserima pa testiram stranice.

Jako korisno.

1 1 hvala 0
17 godina
vulerious kaže...

Nema ti tu puno politike imaš program na bugovom broju  182  Virtual pc 2007 ili bilo koji drugi nije bitno. instaliraš ga i pratiš upute i instaliraš novi sistem koji ti radi u prozoru na desktopu drugog sistema. Sve u svemu nepotrebna i spora stvar bolje ti je instalirati dva sistema na dvije particije.

zanima me dali moram virtualni pc pokretati na nekoj novoj particiji ili mogu na ovoj, na kojoj mi je instaliran os??
Moj laptop:HP Compaq 6715b, Sempron 3600+
17 godina
mali.ivica87 kaže...
  zanima me dali moram virtualni pc pokretati na nekoj novoj particiji ili mogu na ovoj, na kojoj mi je instaliran os??
  Možeš i na ovoj na kojoj ti je instaliran OS. VirtualPC napravi virtualni hard disk kao jednu novu datoteku.
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.7.2008 22:00 (klimama).
17 godina
neaktivan
Microsoft Virtual PC

Ja se ne bih složio s vama koji smatrate da je to nepotrebna stvar. Koristim ga relativno kratko, ali uvjerio sam se da je vrlo učinkovito i jednostavno.

Našao sam se u situaciji da imam jedan stroj, znači komad hardvera koji s računalom komunicira s kontrolerom u obliku PCI kartice. Stvar je u tome da je kontroler podržan zaključno sa Windows 2000, te softver kojim se kontrolira rad stroja radi također samo s Windows 2000. Situacija je inače kompleksna, te Windows 2000 ne dolazi u obzir kao primarni, tj. isključivi OS na računalu. Osim toga, spomenuti softver radi samo sa golom instalacijom - znači bez instaliranih zakrpa i ostalih aplikacija.

Uzimajući u obzir navedene činjenice, došao sam do zaključka da će cijela stvar proraditi koristeći Virtual PC. I tako sad imam Windows XP SP3, na kojem virtualno vrtim win 2000 koji kontrolira navedeni hardver (istovremeno - što je vrlo bitno, jer ne bih imao koristi od ''dva sistema na dvije particije'' koji ne mogu raditi istovremeno ). I sve radi savršeno.

Možda postoji mogućnost da se ova situacija riješi i na neki drugi način, ali nisam imao vremena niti volje za istraživanje, jer sam problem riješio na ovaj način.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.7.2008 22:29 (macak).

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Microsoft Virtual PC

Sve je to ljepo i bajno ali jel to radi na novom kompu koji dode cca.5t kn(mislim na kuciste)?.mislim jel kaj steka?

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign

0 1 hvala 0
17 godina
klimama kaže...
mali.ivica87 kaže...
  Možeš i na ovoj na kojoj ti je instaliran OS. VirtualPC napravi virtualni hard disk kao jednu novu datoteku.
 ok,hvala na odgovoru
...a kako da srušim taj win koji je instaliran na virtualnom pc-u???
dali poslije korištenja tog programa ostaju kakve posljedice na primarnom os-u??
(opreza nikad dosta)
Moj laptop:HP Compaq 6715b, Sempron 3600+
17 godina
neaktivan
Microsoft Virtual PC

Sve radi bez problema. Računalo je novo - aktualno. Bitno je jedino da ima PCI utor za kontroler. Sve ostalo kontrolira se softverski.

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
mali.ivica87 kaže...
klimama kaže...
mali.ivica87 kaže...
 ok,hvala na odgovoru
...a kako da srušim taj win koji je instaliran na virtualnom pc-u???
dali poslije korištenja tog programa ostaju kakve posljedice na primarnom os-u??
(opreza nikad dosta)
 Ne moraš ništa rušiti, sve se kontrolira pomoću ovog sučelja- samo remove. I ne ostavlja nikakve posljedice. Samo imaj na umu da virtualni pc koristi fizičku RAM memoriju, pa ako instaliraš virtualni OS, pazi da mu ne dodjeliš previše memorije.
17 godina
neaktivan
Microsoft Virtual PC

Vrlo je korisna stvar, ako radiš sa softverom koji testiraš na više OS-ova ili imaš specifične aplikacije koje rade samo na isključivo određenim postavkama.

Važna napomena: neke stvari se emuliraju, poput grafičke kartice, pa zaboravi na 3D ubrzanje na virtualnom računalu.

"The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crisis." - Dante Alighieri
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Quark kaže...

Dali ga je moguće iskoristit za mrežu,da virtualna mašina služi kao klijent.Koji koristan link ako imate.

Ne znam da li si na ovo mislio, ali ja sam baš koristila VirtualPC za testiranje mreže u sklopu laboratorijskih vježbi sa faxa. Dakle, imala sam više virtualnih strojeva na jednom PCu, jedan je bio server, jedan proxy, a ostali klijenti. Tako sam mogla namještati različite postavke firewalla i testirati sve i savršeno je funkcioniralo.
17 godina
neaktivan
Microsoft Virtual PC

Upravo sam na to mislio.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Microsoft Virtual PC

Samo sto nemozes koristi graficku i zvucni karticu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
manic kaže...
Quark kaže...

Dali ga je moguće iskoristit za mrežu,da virtualna mašina služi kao klijent.Koji koristan link ako imate.

Ne znam da li si na ovo mislio, ali ja sam baš koristila VirtualPC za testiranje mreže u sklopu laboratorijskih vježbi sa faxa. Dakle, imala sam više virtualnih strojeva na jednom PCu, jedan je bio server, jedan proxy, a ostali klijenti. Tako sam mogla namještati različite postavke firewalla i testirati sve i savršeno je funkcioniralo.
Upravo tako, testiranje konfiguracije bez ucesca mnostva fizickih strojeva. Gledano u tom kontekstu uopce nije bitno moze li se u potpunosti iskoristiti 'igrace mogucnosti' racunala.  Koliko znam ovaj koncept koriste i na profesionalnim tecajevima za obuku. Jako korisno moze posluziti za 'trosenje' nekakvog starog racunovodstvenog programa ako baza nije velika. Na njega sam instalirao staru aplikaciju na Win98 koja je uspješno koristila rezultate stvarnog racunala koje je mjerilo s tom aplikacijom. Bitno je paziti da se ispravno instaliraju dodaci (additions) koji omogucavaju da se iz VPC podaci, ako treba, mogu kopirati na disk racunala i 'dohvatiti' iz maticnog operativnog sustava bilo za obradu ili kopiranje.
Na Virtual PC 2007 uspjesno sam instalirao DOS, Win98, XP, Vistu, Debian i Ubuntu, s tim da se nisam teretio s 'additions-ima' za Linux jer mi nije nuzno trebalo. Trazi malo vise gnjavaze. Cilj koristenja VPC je jednostavnost uporabe i po meni on to omogucava. Nema sumnje da bi neki 'profi' alat ovo bolje radio ali ovaj je besplatan i jednostavan.
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.8.2008 20:12 (drradic).
17 godina
Quark kaže...

Pozdrav.Zanima me za što služi Virtual PC.Koje su mu prednosti,mane,za što se koristi i kako ga je najbolje iskoristit.Dali ga je moguće iskoristit za mrežu,da virtualna mašina služi kao klijent.Koji koristan link ako imate.

Pročitaj ovdje: http://www.bug.hr/program/index.asp?id=88395&page=1 .. Bio je program tjedna.
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.8.2008 11:32 (Matija).
17 godina
neaktivan
Microsoft Virtual PC

Moj prvi novogodisnji post,

pa stoga svako dobro u 2009 svima.

Navedeno ne ide uz ovu temu, ali ide slijedece.

Na Virtual PC uspjesno se instalira Windows 7.

Instalira se kao Vista OS (od koje je u osnovi nastao),

pa koga vise zanima moze pogledat na:

http://www.informatika.buzdo.com/s732.htm

Probao sam i zadnju verziju b7000.

Ide brzo i jednostavno.

No jos uvijek ga nemam namjeru koristiti kao radni OS.

Za sada ce sluziti kao pokusni i za ucenje dok ne dodje vrijeme za 'sluzbeni'.

U VPC okruzenju radi zadovoljavajuce brzo i uredno se vidi kao clan mreze.

Prvim utiskom sam zadovoljan.

Pozdrav

Have a nice day - Compa
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Microsoft Virtual PC

Pitanje ( iskustvo mi je nula!?)

Dali se može virtual PC iskoristiti da osnovni OS sa jednog PC prebacim na drugi PC (znači dva potpuno različita hardwarea),

npr XP sa starog compa na novi comp, te nakon toga stari bacim u smeće. Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Virtual PC ima svoju konfiguracijsku datoteku s kojom gleda prema računalu tipa .vmc veliku desetak KB.

Ona se kreira na svakom računalu ponovo, a .vhd datoteka je OS koji vidi ono sto mu je ponudio VPC,

sto znaci da je uvijek isto i .vhd se moze kopirati kako hocete.

Posto je to disk, vellicina .vhd datoteke ovisi o OS-u i za DOS je oko 20MB a za XP i W7 preko GB.

U .vhd OS  treba instalirati sto znaci da nema govora o nekakvom kopiranju stvarnog sustava

u ovu datoteku, jer sklopovlje nije isto.

Moze se jedino instalirati XP na VPC, prebaciti podatke u .vhd (preko 'share' opcije)

i onda ovu datoteku sada s podacima kopirati na novo racunalo.

Have a nice day - Compa
17 godina
neaktivan
pino kaže...

Pitanje ( iskustvo mi je nula!?)

Dali se može virtual PC iskoristiti da osnovni OS sa jednog PC prebacim na drugi PC (znači dva potpuno različita hardwarea),

npr XP sa starog compa na novi comp, te nakon toga stari bacim u smeće. Hvala

MS Virtual PC nema tu mogućnost nego samo MS Virtual Server, isto tako i VMware server.
16 godina
neaktivan

Zahvaljujem na odgovoru, zanima me VMware server ima li linka za nekakovu uputu ili je dovoljan help.

17 godina
neaktivan

U stvari postoji VMware converter.

17 godina
Microsoft Virtual PC

Mislim da je vmware najabolji virtualizacijski software, ali isto tako je dobar i VirtualBox i što je najbolje besplatan je. Oba ta rješenja su bolja od Virtual PC-a, pa samo da napomenem da pogledate prije njih nego MVPC.

"Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way." Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2009 14:30 (dado2202).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Microsoft Virtual PC

Imam problem sa djeljenjem datoteka između virtualnog i fizčkog sistema. Koristim Microsoftov Virtual pc. Može li mi netko to pojasniti.

Ethical Hacking Community
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Microsoft Virtual PC

imam problem za internet vezom na virtual pc(microsoftovom),neznam kako namjestiti wirelles??help

http://pckonfe.co.cc/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ti bi htio da se virtualni stoj spaja na neku wireless mrežu? E neće ići. Može do te mreže preko hosta na kojem se nalazi ali direktno, koristeći wlan adapter sa hosta, nikako. Virtual PC ima svoj mrežni kontroler (emulira neki Intel 10/100) i to je jedini način da se on spoji u neku LAN mrežu.

Ali u VmWare playeru bi to moglo raditi ako imaš WLAN USB. Bluetooth može raditi tako da koristi USB Bluetooth adapter od hosta. Za WLAN neznam, al mogu isprobati ako ne nađeš ništa na stranicama od VmWare playera...

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
neaktivan

Cao bas imam slican zadatak za Vezbe,pa da li bi mogla da mi kazes postupak kojim si uradila da ti te tri virtualne masine budu povezane u Lokalnu mrezu :)

16 godina
odjavljen

Napravi 3 virtualna stroja (Win XP pretpostavljam) i u postavkama namjesti da koriste mrežnu od hosta (ne local, ne NAT). Sami će se dodijeliti odgovarajuće IP adrese. Na kraju, sva 4 kompa (host + 3 virtualna) bi se trebala vidjeti.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice