Instalacija OS-a na virtual pc 2007

poruka: 15
|
čitano: 8.786
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Imam dva hard diska,na prvom(starom) hardu je windows 7 a drugi hard je skroz prazan.Da li mogu instalirati sustav na taj drugi hard koji je skroz prazan radi uštede prostora na starom ?

Ako mogu,pitanje je slijedeće :

Da li nakon što s interneta skinem neki os(koji već želim) mogu ga instalirati samo preko iso datoteke koju sam smjestio na neku particiju na starom hardu gdje mi je windows 7 ?

Na tom novom hardu sam već napravio dvije partcije,jednu kao sistemsku a drugu za ostale stavri-glazba,igre,filmovi itd..

Samo da pitam nešto u vezi bootanja s cd-a na virtualnu mašinu(ako je to jedini način za instalaciju) :

Ako sam npr.napravio bootabilan cd gdje sam stavio skinuti os i krenuo da normalno stavim sustav,mislim dakle da nema veze sa virtualnom mašinom i da mi nije bootao s cd-a iako sam u biosu stavio cd-rom kao first boot device,da li će bez problema bootati preko virtualne mašine?

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Instalacija OS-a na virtual pc 2007

-neće... udahni, razmisli što želiš, pa onda možda dođemo do nečeg što je moguće...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

Ajd malo bolje objasni.

16 godina
lebron kaže...

Imam dva hard diska,na prvom(starom) hardu je windows 7 a drugi hard je skroz prazan.Da li mogu instalirati sustav na taj drugi hard koji je skroz prazan radi uštede prostora na starom ?

Ako mogu,pitanje je slijedeće :

Da li nakon što s interneta skinem neki os(koji već želim) mogu ga instalirati samo preko iso datoteke koju sam smjestio na neku particiju na starom hardu gdje mi je windows 7 ?

Na tom novom hardu sam već napravio dvije partcije,jednu kao sistemsku a drugu za ostale stavri-glazba,igre,filmovi itd..

Samo da pitam nešto u vezi bootanja s cd-a na virtualnu mašinu(ako je to jedini način za instalaciju) :

Ako sam npr.napravio bootabilan cd gdje sam stavio skinuti os i krenuo da normalno stavim sustav,mislim dakle da nema veze sa virtualnom mašinom i da mi nije bootao s cd-a iako sam u biosu stavio cd-rom kao first boot device,da li će bez problema bootati preko virtualne mašine?

-1 možeš, možeš instalirati na bilo koji disk/particiju koliko godželiš OSeva, u nekim kombinacijama i više OSeva na jednu particiju ali to treba izbjegavati. Ako misliš na VM to je običan file, može bit bilo gdje... Naslov je VPC2007, pa prva rečenica nema smisla.. (nabrajanje diskova itd)

-2. S interneta skidaš ISO image instalcije (instalacijski CD-DVD za neki OS), ne OS. Ako skidaš VM-image (to nije ISO/Boot) to je običan file, koji samo učitaš u 'player'... opet mjesto, stari disk, particije.. baš nikakve veze nema, kao da si pitao za playanje muzike.

(previše nepotrebnih pitanja ili opisa stvari koje nisu povezane...)

- VM se ponaša identično normalnoj mašini.. dakle i instalacija ili bootanje.. ako taj ISO/medij ne readi onda nema boota. Svejedno, ISO ili fizički CD, da bi bootao mora biti bootabilan.

Za dosta OSeva već postoje gotovi image koje možeš skinuti i pokrenuti u VMu (recimo VHD za VPC), ipak nekako je 'ljepše' napraviti normalan install. Postoje i konverteri između raznih VMova (Vbox, VMWare..) i btw, VPC je samo za windows-host dok su ostali i za druge hostove.

16 godina
neaktivan

Da li mi možete naći image od windows xp service pack 2 ?

16 godina
neaktivan

Da,i da još pitam:

Npr. ako mi neka igra šteka na windows 7,dakle bez virtual mašine,da li će ona štekati i na virtualnoj mašini pod sustavom win xp sp2 ?

Još jedno pitanje:

Driver za skener mi ne radi na windows 7 a radio je na xp-u sp2 kojeg sam prije imao.Zanima me da li bi taj driver mogao raditi na virtualnoj mašini pod sustavom win xp sp2 ?

0 0 hvala 0
16 godina
lebron kaže...

Da li mi možete naći image od windows xp service pack 2 ?

- ne (odgovor je na kraju). Zapravo sad po ostalim postovima (napokon) pišeš što konkretno želiš, pa ukratko...

lebron kaže...

Da,i da još pitam:

Npr. ako mi neka igra šteka na windows 7,dakle bez virtual mašine,da li će ona štekati i na virtualnoj mašini pod sustavom win xp sp2 ?

Još jedno pitanje:

Driver za skener mi ne radi na windows 7 a radio je na xp-u sp2 kojeg sam prije imao.Zanima me da li bi taj driver mogao raditi na virtualnoj mašini pod sustavom win xp sp2 ?

- VM nije za igre. Pogotovo VPC (uz zahtjevnu emulaciju i interes MSa...)

- ako igra šteka na sedmici, vrlo vjerojatno nemaš dovoljno jak hardware tj VGA. Emulacija to samo otežava. Nisu problem windowsi, treba znati podesiti sistem, ne trpati nepotrebne procese... i barem C2D-CPU novije generacije s 1-2GB RAMa...

Scanner. U Sedmici imaš upravo zato, 'XPmode', za sve starije programe ili hardware koji nije pordžan u Sedmici.

- Skini s MSove stranice sve potrebno, (mode, image, patch) samo pripazi na verziju (32/64). To je sve besplatno (za legalne korisnike).

Ipak, prije potraži (možda ipak postoji) driver za tvoj scanner. Ako si već tražio, XP mode je vrlo dobro rješenje za takve stvari.

Uz jedan problem. Emulacija je vrlo zahtjevna stvar, ako ti neke igre loše rade, predpostavka je i slabiji CPU bez VTa, manje RAMa.. to su preduvjeti za 'glatki rad' VMova.

Možda, povratak na XP?

16 godina
neaktivan

Pa za što mi to uopće onda služi ?

Da li ima neki druga virtualna mašina osim ove virtual pc 2007 gdje se mogu igre igrati ?

16 godina

čemu služi? PC nije samo igranje...

Za emulator je potrebna velika procesorska snaga, današnja računala to mogu dok je prije par godina za kućne korsnike to bilo nemoguće (osim emulatora za C64-Amiga i sl..)

Microsoft, zbog svojih interesa ne želi da korisnici ostanu na XPu, ovo je samo dodatak koji omogućuje prelazak na novi OS -sedmicu. XPmode je u osnovi VPC2007, u početku je bio onemogućen za CPU koji nema VT (podrazumjeva se novo računalo-CPU). Svrha takvog XPmoda je samo omogućiti rad programima ili kao tebi scannera, ali performanse nisu u tim stvarima bitne. Igre s druge strane traže direktan pristup hardwareu, jak CPU, dosta RAMa (vrti dva OSa!) i najvažnije 3D-acc(VGA).

U VPCu je emulirana S3 kartica, dovoljna samo za 2D (u kategoriji DX-7).

Možeš pokušati s VMWare, podržava DX9c-3D, čak i Aero, ali to pošto su tebi igre sad 'slabe', zamisli kako bi tek bilo pod emulatorom... -neigrivo.

edit: Kad se pitaš ''..čemu to tebi služi..''? -ne služi to tebi, kao što (tebi) ničemu ne služi bilo koji drugi software-alat koji ne koristiš.

- To može poslužiti da na recimo različitim testnim OSevima developer isproba neki software, rad mreže itd..

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.9.2010 13:45 (ihush).
15 godina
neaktivan

Samo da se nadovežem - ako niste znali, Win7 boot manager može bootati VM OS iz VHD datoteke. Cool

Dakle, u teoriji možeš napraviti blank VHD, složiti boot manager da puca na tu ''particiju' i radiiti dalje s njom, kao da instaliraš/slažeš nevirutalni OS.

Naravno, ovo ipak zahtjeva malo iskustva i petljanja da proradi, ali provjereno radi.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
vlad0 kaže...

Naravno, ovo ipak zahtjeva malo iskustva i petljanja da proradi, ali provjereno radi.

... nastavi (bez servera?)

15 godina
neaktivan
ihush kaže...
vlad0 kaže...

... nastavi (bez servera?)

Ne da mi se prevoditi / pisati svoj tut, pa baci oko na ovo.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
16 godina
neaktivan

Da li bi radile igre npr. nba 2003 i fifa 2007 na virtual pc 2007 jer one ne zahtjevaju puno ?

0 0 hvala 0
16 godina
vlad0 kaže...

Ne da mi se prevoditi / pisati svoj tut, pa baci oko na ovo.

-hvala.

lebron kaže...

Da li bi radile igre npr. nba 2003 i fifa 2007 na virtual pc 2007 jer one ne zahtjevaju puno ?

- čemu, onda bi sigurno (vjerojatno bolje) radile direktno u sedmici. Ali možeš probati...

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.9.2010 14:51 (ihush).
14 godina
neaktivan

odi na megauplaud ja cu tamo stavi hard disk sa 95 ili idi na you tube i napisi ovo innstalling windows on virtual pc 2007

Dejan
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice