Img burn pitanje

poruka: 10
|
čitano: 2.934
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Img burn pitanje

Kako da narezem iso datoteku napravljenu sa imgburn ili poweriso na cd al da bude bootable....

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.9.2010 9:05 (Intelovac123).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Img burn pitanje

ISO datoteka je identicna kopija nekog dvd-a ili CD-a i ako original nije bio bootabilan nece biti ni ta ISO datoteka. ISO se moze narezati samo na jedan nacin. U tome je i poenta pravljenja ISO datoteka.

:)
15 godina
neaktivan
Img burn pitanje

Ma skino sam program koji je u iso formatu ,program kad se windowsi ne dizu da se mogu neki fajlovi spasit pa sad kako da ga narezem na cd i oce li on tada biti bootabilan...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

AKo je tak napravljen hoce a ako nije nece. Ti tu ne mozes nista napraviti osim narezati i probati.

15 godina
neaktivan
Img burn pitanje

A naprimjer ako ja skinem neki program u iso fajlu i raspakujem ga i napravim novu iso dototeku hoce li on onda biti bootabilan.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Vjerovatno nece. ALi zasto bi to radio? AKo zelis nesto dodati u iso image skini power iso i sa njim otvori iso, ubaci sta zelis i snimi ponovo.

15 godina
neaktivan
Img burn pitanje

pa ja i govorim za power iso imam ga vec

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A zast se tema zove onda img burn. Automatski pretpostavim da je rijec o tom programu.

15 godina
neaktivan
Img burn pitanje

Ej logic...vidim da se razumiješ u stvari oko ISO datoteka i IMGburn-era.Nedavno sam skino PES 2011 i to je u iso fajlu.Ja hoću da ga prepržim na dva DVD-a jer su 2 DVD-a 1KM ,a jedan DualLayer je 4KM.P sam ja to podjelio sa WinRaR-om,ali onda dobijem zipovanu datoteku koju moram prvo snimit na kompjuter i tako (to je komplikovano-malo).Imao sam igricu neku na 2 DVD-a i na jednom je neki ISO fajl npr:"igrica.iso part1",a na drugom je "igrica.iso part2",e mene zanima kako na taj način da podjelim ISO fajl,dali je to moguće sa IMBburnerom ,ili sa nekim drugim programom...????

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.10.2010 20:55 (Glumac).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Glumac kaže...

Ej logic...vidim da se razumiješ u stvari oko ISO datoteka i IMGburn-era.Nedavno sam skino PES 2011 i to je u iso fajlu.Ja hoću da ga prepržim na dva DVD-a jer su 2 DVD-a 1KM ,a jedan DualLayer je 4KM.P sam ja to podjelio sa WinRaR-om,ali onda dobijem zipovanu datoteku koju moram prvo snimit na kompjuter i tako (to je komplikovano-malo).Imao sam igricu neku na 2 DVD-a i na jednom je neki ISO fajl npr:"igrica.iso part1",a na drugom je "igrica.iso part2",e mene zanima kako na taj način da podjelim ISO fajl,dali je to moguće sa IMBburnerom ,ili sa nekim drugim programom...????

Ja sam DualLayer platio 1,7KM ..

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice