Bootable USB

poruka: 12
|
čitano: 20.641
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Bootable USB

Ovako vjerovatno postoji tema, ali ja nisam ništa našao šta bi meni moglo pomoči. 

A zanima me sljedeća stvar kako da napravim ja bootable usb stick 32GB na koji bi stavio recimo windows 7 i XP, i dok bi mi trebala instalacija da pokrečem sa toga sticka. 

Dali ima tko kakvu ideju kako to napraviti? 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Bootable USB

Ako se ne varam, Windows se ne može instalirati na bilokakav USB uređaj, ali Linux može. To je rekao netko na forumu prije nekoliko dana.

Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
Re: Bootable USB
Suddenly Psychotic kaže...

Ako se ne varam, Windows se ne može instalirati na bilokakav USB uređaj, ali Linux može. To je rekao netko na forumu prije nekoliko dana.

Ja nebi stavio gore, nego ja hoče da mi se instalirava sa USB-a a ne sa CD-a

13 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bootable USB

Windows 7 bootabilni USB se pravi po sljedećem postupku:

Instalacija windowsa s USB flash diska

Ponekad smo primorani na instalaciju windows-a s USB diska. Za one koji trebaju tu opciju, evo rješenja!

Ovaj postupak pravljenja bootabilnog USB sticka se može napraviti jedino iz OS Windows Vista i Windows 7(iz xp-a ne). Ovo 100% radi za Windows Sedmicu te za Vistu, dakle možete instalirati i Vistu također ovim načinom.

Ono što trebamo:

• USB flash disk od minimalno 4GB
  • Windows 7 ili Vista instalacijske datoteke na DVD-u

Koraci:

1. USB disk prikopčaj na računalo

2. Otvori cmd s administratorskim pravima

3. Upiši naredbu DISKPART zatim naredbu LIST DISK pogledaj dobro broj koji USB disk ima. Pretpostavimo da je to Disk1 kao naslici

napomena: ako disk nosi neki drugi broj(2) onda će donje naredbe izgledati npr. select disc 2, select partition 2

4. Sljedeće potrebne naredbe unosi jednu po jednu:

SELECT DISK 1
CLEAN
CREATE PARTITION PRIMARY
SELECT PARTITION 1
ACTIVE
FORMAT FS=NTFS

(formatiranje će potrajati neko vrijeme budite strpljivi)

ASSIGN

EXIT

Ne zatvarajte cmd jer trebamo unijeti još jednu naredbu, samo ga minimizirajte.

5. Ubacite instalacijski disk u vaš optički pogon, pogledajte koje slovo ima vaš DVD-R/W pogon. Pretpostavimo da je E:

maksimizirajte cmd i unesite sljedeće naredbe

E: CD BOOT (E: je slovo dvd-r/w pogona) i pritisnite enter

CD BOOT enter

BOOTSECT.EXE/NT60 H:

važno: ovo H: označava slovo vašeg usb diska; unesite vaše slovo

Dobijemo poruku da je bootcode uspješno zapisan na odabrani disk pogledaj sliku

6. Kopiraj sadržaj instalacijskog DVD-a na USB disk i tvoj disk je spreman za upotrebu!

važno: u biosu postavi usb kao 1st. boot device da bi bootanje s USB-a uopće moglo početi

Za XP Pogledaj ovdje

kako spojiti to da bude na jednom USB-u neznam ali moglo bi jedino ako particioniraš USB i na jednu particiju radiš win 7 a na drugu xp.. isprobaj, nisam to nikad radio samo nagađam..

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.3.2012 17:03 (Bellatrix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Dosta jednostavnije rješenje za windows 7 je ovaj mali programčić LINK (inače ima i na microsftovim stranicama program al neznam zašto mi neće otvori stranicu). Kvaka je jedino što ti image windowsa koji ćeš učitavati na usb ne smije biti mjenjan, znači nikakvi loaderi ne smiju biti u njemu, samo čisti image skinut s microsoftove stranice.

Za XP je malo kompliciranije, ovdje ti je tema pa prouči

14 godina
Evo ti najjednostavnije rješenje,a radi sigurno.Probao sam osobno.
http://wintoflash.com/download/en/
robimarko@gmail.com
17 godina
neaktivan
Bootable USB

Mislim da autor teme traži kako staviti više instalacija os-a na jedan stick a to mislim nije moguće tj. svaki os treba svoj stick da bi se s njega instaliralo.

World Championships: 7, GP started: 290, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,518

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bootable USB

Jel netko ovo pokušavao!?

KLIK

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
F1-IVO kaže...

Mislim da autor teme traži kako staviti više instalacija os-a na jedan stick a to mislim nije moguće tj. svaki os treba svoj stick da bi se s njega instaliralo.

Da to bi meni trebalo. 

17 godina
neaktivan
ERROR1911 kaže...
F1-IVO kaže...

Da to bi meni trebalo. 

Probaj particionirat taj stick (stavi recimo 1gb za XP, 4 za sedmicu ili više ako stavljaš 64-bitnu verziju i treću particiju ostalo) i onda redom prvo ubacit xp na stick pa sedmicu.

Nisam to radio ali budem narednih dana probao da vidim. Mislim da će problem biti kada pokušaš pokrenut instalaciju jer bi se bios mogao zbunit pošto su dva različita os-a na sticku.

World Championships: 7, GP started: 290, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,518
14 godina
neaktivan

Presuper program za isto je, win2flash 
koristio sam ga u par navrata, prelagan je. 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice