evo vidi sta pise u tom tutorijalu sam sto ja ne kuzim: Select the vertex in the center both from the top of the cylinder and the bottom.On the proportional drop down menu,which is the one that looks like donut, select connected and on the fall off menu which is the drop down right next to it ,select "Sphere Falloff."From the side view use the arrow manipulator to pull the two vertices down until you create a concave shape. eto to je to sad ne znam jel ce pomoc
Blender
- poruka: 41
- |
- čitano: 14.335
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Nemam trenutno Blender pa ne mogu isprovati, skinem sutra pa javim.
P.S. jesi probao ono moje? Iako je ova metoda puno elegantija :D
probao jesam ali ne ispadne kak treba
Moguće je, i kao što je već rečeno, teško je (trebat će ti mjeseci rada prije nego što ćeš moći raditi na nečemu sličnom onome gore).
Inače, Blender nema izravne veze s programiranjem, radi se o alatu za 3d modeliranje i animaciju.
A sada ima i vlastiti game engine.
Za sve one koji misle da se pomocu blendera ne mogu napraviti igre pogledajte yo frankie
Odgovarao sam na 1. post, gdje je Blender implicitno predstavljen kao nešto za programiranje. Znam za Blenderov game engine.
edit: proportional dropdown je ovaj mali sivi kružić, točno ispod viewporta (modela), negdje na desnoj strani... no ne vidim kako bi s time dobio ono na slici; probaj svejedno
neznam ni sam vise ne mogu nikako shvatit sve radim kak pise o opet nece probat cu s drugom verzijom
jel mozda netko zna kako da ispravim ove face-ove da ne budu crni tj.da se isprave ako shvaćate šta hocu reči http://img18.imageshack.us/img18/1727/ak47m.jpg
Promijeni izvor svjetla (zoom outaj, klikni na lampu, pomići ju, povećavaj, što već želiš).
ma nije to zbog izvora svijetla nego kad pravim od verticesa face-ove onda zbog geometrije se to tak napravi a to sam vidio negdje da se moze ispravit sam neznam gdje
Ako ti se da, pošalji meni .blend file pa ću pogledati.
a