Uredska

poruka: 1
|
čitano: 1.939
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Uredska centrala i problemi

- ne znam kuda da postavim temu pa mi se ovo cini najblize :)

Pozdrav!

Imam problema sa centralom, odnosno potrebnim upgradeom pa molim za pomoc.

Trenutna instalacija je sljedeca:

- Panasonic centrala - http://www.se-mark.hr/detalji_proizvoda.bf9e706171204df4a7da95969b1ca430.digitalna-telefonska-centrala-panasonic-kx-tda-30.aspx

- na nju su spojena 2 ISDN-a (svaki sa 3 broja) i jedan GSM gateway (za pozive prema mobilnim mrezama, u njemu su kartice Vip i Tmobile)

- centrala je spojena na neki switch ormaric (laicki objasnjeno) koji salje signal okolo po uticnicama do telefonskih uredjaja

- Max adsl koji je spojen na switch koji salje dalje po ethernet uticnicama na svakom radnom mjestu

Sve super funkcionira, na svakom radnom mjestu se mozes javiti na svaki poziv...mozes ih prebacivati sa jednog na drugo, kao i neka vrsta VPN funkcionalnosti da zovem kolegu u drugu sobu.

Posto su nam racuni bili poveci, a nemamo potrebe za toliko linija vise - odlucli smo se na prijelaz na bnet.

Uzeli smo 2d (tel sa dvije linije + net) i jos dodatni telefon (2 linije).

Znaci imamo po novom 4 linije, a svaka ima jedan izlaz na routeru koji bih trebalo spojiti na centralu umjesto ISDN-a.

Internet je prica za sebe, njega sam samo ustekao u switch, podesio IP adrese i sve radi.

Telefoni se ne mogu spojiti na centralu jer (kako kaze tehnicar) centrala je digitalna a ovo je analogni signal pa ne ide.

Naravno, iz Bneta su rekli da ce sve raditi i da nemamo brige al odjednom ne radi...tko mi je krvi kad slusam covjeka koji mi je kao dosao pogledati postojecu instalaciju u uredu a izgleda kao da ne zna do 5 nabrojati.

Dobio sam ponudu da bih trebao kupiti karticu sa 4 analogna ulaza i karticu za caller ID koje se ugrade u centralu i onda radi. Dobio sam ponudu od jedne firme, te 2 stavke + !?! upgrade centrale sa 15 na 30 (?!?! ne kuzim jer na mojoj pise 30 i btw., 15 je po cjeniku se-marka skuplja) - ukupno 3600kn.

Cini mi se jako puno i sad mi se cijeli prijelaz na bnet isplati tek nakon 6 mjeseci. 

Moje pitanje je - ima li jeftinije rješenje ili sam osudjen na ovo? Mozda se negdje mogu kupiti te kartice povoljnije, rabljeno ili sl? R1 mi nije prioritet posto je privatna firma pa mogu i iz dzepa platiti. 

Ako je stvarno bio digitalan signal, a sad je analogan...ima li neki AD konverter koji mogu postaviti pa da iskoristim postojecu infrastrukturu?

Oprostite na poduzem postu i mozebitnim glupostima ali tek sam prije 3 dana usao u svijet centrala pa nisam bas tu "doma".

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2011 13:53 (Penzo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice