Upravljane kućnom wireless mrežom

poruka: 9
|
čitano: 2.020
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Situacija je ovakva, na jedan wireless router se spaja 10-ak laptopa, i zahvaljujući tome net šteka (iako je flat rate sa najvećom brzinom tj. 20 Mbps). Pošto se ne razumijem baš, želio bih da mi preporučite softver kojim mogu ograničit download (odnsono razne torrente) po laptopu, jer sasvim normalno bi sve funkcioniralo da pojedinci ne skidaju previše i još k tome u najgore vrijeme! Želim jedan lapto postavit kao admin-a da nadzire i da vidim tko je sve spojen i koliko tko vuče podataka, a time i brzinu. (studenti smo i uveli smo zajednički net)
Unaprijed zahvaljujem na savjetima, i nadam se da će bit štogod korisno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Upravljane kućnom wireless mrežom

-uzmi 3-4 linije na 4Mbps (ista cijena, ako je tcom?), onda može i load balancing (neće biti potreban).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
protjeran

Najbolje bi bil da uzmete neki komp malo stariji i na njega stavut verziju linuxa koji rai kao ruter, te u njemu možeš podešavat sve što trebaš. Malo pogledaj po forumu mislim da je več bilo govora o tome

I don't need sex, T-com fucks me every day
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ili pronadji AkinSoft CafePlus Program/Alat i snjim kreiraj na svaki akaunt i svima to instaliraj i svi ce imati isto..

Nemam potpis osim na licnoj
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
RE: Upravljane kućnom wireless mrežom
RimSo kaže...

Ili pronadji AkinSoft CafePlus Program/Alat i snjim kreiraj na svaki akaunt i svima to instaliraj i svi ce imati isto..

Cim ti ides instalirati nesto drugima na komp. pisi kuci propalo je... Da im se moze vjerovati, ne bi niti trazio ovako nesto.

17 godina

Jel ti ruter podrzava QoS?

Da podesis prioritete po protokolima?

Neznam npr:

1. VoIP/SIP

2. HTTP

3. POP3/IMAP/SMTP

4. FTP

5. P2P

??

Tako da iako netko torrentaje nece ostalima umanjiti kvalitetu surfanja?

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Router je bio standardni T-comov Thomson speedtouch, ali smo kupili Linksys WRT 160N, za kojeg govore sve samo najbolje i koliko sam upoznat s time mislim da ima sve od navedenog.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Da, Linksys su ipak malo ozbiljniji routeri od mainstream routera koje daje t-com...

Podesi prioritete po protokolima i nemas frke...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ok, hvala velika! Namigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: