Udruga i Carnet veza

poruka: 4
|
čitano: 1.459
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Udruga i Carnet veza

Zna li netko imaju li udruge građana pravo na carnetov vod, tj vezu na internet? I kako ostvariti to pravo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Udruga i Carnet veza
Ammon kaže...

Zna li netko imaju li udruge građana pravo na carnetov vod, tj vezu na internet? I kako ostvariti to pravo?

Udruga mora biti član HrFreeNet-a (ovo vrijedi u slučaju wireless udruga).

O kakvoj se udruzi radi?
- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.2.2009 16:01 (macak).
16 godina
neaktivan
Udruga i Carnet veza

Udruga mladih. Tek je u osnivanju i među ostalim idejama je da i napravimo wireless mrežu po gradu.

Možemo li udrugu kao takvu registrirati na HrFreeNet? Ili moram osnovati posebnu udrugu?

Koja je brzina te veze koja se dobije?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Udruga i Carnet veza
Ammon kaže...

Udruga mladih. Tek je u osnivanju i među ostalim idejama je da i napravimo wireless mrežu po gradu.

Možemo li udrugu kao takvu registrirati na HrFreeNet? Ili moram osnovati posebnu udrugu?

Koja je brzina te veze koja se dobije?

CARNet ustanove klasificira u 3 vrste: punopravne, pridružene i privremene članice.

Najbolje bi bilo obratiti se CARNet-u u ime udruge i zatražiti suradnju, pa će oni pružiti daljnje informacije.

Što se tiče same veze, ona ovisi o geografskoj lokaciji i opremi koja se koristi pri spajanju. Inače, sama CARnet-ova infrastruktura je vrlo kvalitetna, pa govorimo o brzinama koje premašuju one u ponudi komercijalnih operatera. Ali pritom valja napomenuti da postoje ograničenja, npr. nije dozvoljeno korištenje u komercijalne svrhe, torrenti nisu dopušteni itd.

Udruga se registrira posebno, kao pravna osoba. A HrFreeNet je savez koji okuplja udruge i to isključivo Udruge korisnika bežičnih sustav. I pritom je potrebno zadovoljiti određene kriterije.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.2.2009 16:31 (macak).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice