Imam jedan free forum koji ima nešto više od 40 korisnika. htjeo bi preći na normalan-običan forum. da li netko zna što mi sve treba i koliko to od prilike košta? hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imam jedan free forum koji ima nešto više od 40 korisnika. htjeo bi preći na normalan-običan forum. da li netko zna što mi sve treba i koliko to od prilike košta? hvala
definiraj normalan-običan? ..i šta fali smf-u?
kako da ti definiram običan forum? imam free forum i želim preći na forum kao što je primjer bug...
koliko dođu one domene i hosting ili šta mi već treba da li netko zna?
Prvo moraš skinit bazu podataka i sve fajlove preko ftp-a. Onda kupiš hosting i to sve uploadaš. To bi bilo to ukratko.
1. Treba registrirati domenu
2. Zakupiti prostor ( Pogledaj ovdje za hosting firme: http://bit.ly/9HOYmU )
3. Instalirati forum (preporučujem SMF, ali imaš i druge besplatne tipa phpBB)
Nisam siguran je li moguće prebaciti podatke s free na plačeni. Ako ne može onda sam registriraš te korisnike s istim podacima kao i na free forumu.
Preporućujem ti Phpbb3. Malo je težak za početak al kad skužiš onda je stvarno super.
hvala na pomoći!
dajte mi samo recite od koje firme se isplati uzeti hosting? nešto najobičnije jel nema puno članova?
dajte mi samo recite od koje firme se isplati uzeti hosting? nešto najobičnije jel nema puno članova?
plus.hr . trebat će ti baza . 250 Mb prostora, 442 kn/god , ukuljučena reg. domene
kako da ti definiram običan forum? imam free forum i želim preći na forum kao što je primjer bug...
koliko dođu one domene i hosting ili šta mi već treba da li netko zna?
inače non-free bih prije nazvao komercijalnim nego normalnim, jer onda ispada da su svi ostali nenormalni ;)
http://www.mojportal.com.hr/forum/internet/web-hosteri-u-hrvatskoj/
Preporučujem toplo Plus.hr iz Pule
najvjerojatnije ću uzeti od njih. samo da li bi trebao napraviti backup foruma ili šta da ne izgubim sve podatke i da li ima veze ako je linux hosting a koristim windows kao operativni sustav???
Nema veze koji OS ti koristis... A sad za prebacivanje foruma ti bas i ne znam kako ide, ali ima drugih koji ce ti to bolje znati reci.
bitno mi je samo da mogu zadržati sve što imam na njemu.