Kućna mreža

poruka: 11
|
čitano: 8.331
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Kućna mreža

Ovako, imam kod sebe 2 stolna računala i jedan laptop, a internet imam "po pola" sa susjedom. Susjed ima t-comov ruter Thompson SpeedTouch a moj laptop i 2 kompa se spajaju na njega preko WLANa. Problem je sad kaj laptop nije neki extra pa nema bas neku kvalitetnu Wireless karticu, jedan komp je u nasuprotnom dijelu kuće pa mu je signal jedva 12% sa WLAN adapterom od 300kn dok je drugi komp na ok lokaciji i imam pristojan signal.

Moje pitanje je mogu li si uzet neki ruter koji ima WLAN, staviti ga negdje bliže susjedu gdje hvata pristojan signal i na njega spojiti laptop i 2 kompa preko LANa?

Može li se u postavkama rutera (kojeg bi uzeo) namjestiti da se spaja na susjedov AP i hoću li imati normalno Internet preko toga?

Molim komentare tipa moguće/nemoguće, i ako je moguće preporuke za neki ruter po mogućnosti do 400kn, i eventualno savijeti sa tim spajanjem.

Hvala Unaprijed!Namigiva

To bi trebalo ovak nekak izgledat:

situacija sada situacija sada
ovo kaj bi htio napravit ovo kaj bi htio napravit
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.8.2009 20:46 (dj_chapz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kućna mreža

uzmeš access point od d-linka imas u Linksu

the PeRo
16 godina
neaktivan
Kućna mreža

Ovaj ruter?  link

Bi radila ova moja "shema" s tim ruterom?

Ima li on opciju da se spoji na drugi ruter?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

trebao bi imati ako je wirelles....plus to ti je i switch 4 portni

the PeRo
17 godina
protjeran
Kućna mreža

Uzmeš neki AP sa client modom i izlaza koliko ti treba ti bi ti riješilo problem povezivanja računala u kuči. Za bolji signal napraviš biquad antenu i spojiš na AP, što ti je signal bolji to ti je manja vjerojatnost da će ti uslijed lošeg vremena puknut veza.

I don't need sex, T-com fucks me every day
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
pinkskin kaže...

Uzmeš neki AP sa client modom i izlaza koliko ti treba ti bi ti riješilo problem povezivanja računala u kuči. Za bolji signal napraviš biquad antenu i spojiš na AP, što ti je signal bolji to ti je manja vjerojatnost da će ti uslijed lošeg vremena puknut veza.

U prijevodu na zdravoseljački ja bi trebo nabavit ruter koji ima mogućnost spajanja na neki drugi AP i da ima 3 LAN utora (jer iam 3 kompa), biquad antena je onaj bakreni lim sa sa dvije kocke spojene u "8" jel? Mislim da biquad nece biti potrebna jer bi ruter drzao na lokaciji gdje sad imam WLAN adapter i hvata bez problema dobar signal iznad 50%, a mogu ga pojacat bar za 20% samo da stavim aluminijski polukrug iza antene (provjereno).

16 godina

-ako postoji mogućnost, možda povući žicu? Kabel po metru + switch i nemaš problema oko signala.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina

S obzirom da ti stolno racunalo ima dobru vezu, mozes bridgat wlan sa lanom na stolnom, pa laptop i drugo stolno spojit na njega preko switcha kablom.

Think locally, act globally...
16 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...

S obzirom da ti stolno racunalo ima dobru vezu, mozes bridgat wlan sa lanom na stolnom, pa laptop i drugo stolno spojit na njega preko switcha kablom.

što bi značilo da nemam net na laptopu i drugom kompu kad je prvo iskljuceno...jel?

16 godina
dj_chapz kaže...
SupremeCommander kaže...

što bi značilo da nemam net na laptopu i drugom kompu kad je prvo iskljuceno...jel?

-da. Tako je sa svakim rješenjem, neke prednosti druge mane...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2009 11:51 (ihush).
15 godina
neaktivan

Prvo ... Thompson je ime oruzja, ali i umjetnicko ime jednog naseg pjevaca, dok je Thomson ime firme koja proizvodi mreznu opremu. Sada tocno ne znam o kojem je Thomson modelu rijec (ne znam sto T-com nudi u ponudi), no ako ima WDS opciju, onda ti je dovoljno u tvom stanu staviti AP sa WDS funkcionalnosti i vise ti nista drugo ne treba. Pozdrav

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice