Donacije preko interneta

poruka: 13
|
čitano: 10.983
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Donacije preko interneta

Zanima me mogu li ja kao fizička osoba otvoriti svoje web-sjedište koje će u sebi sadržavati informacije o donacijama. Dakle, mene zanima moram li imati ugovor s bankom ili državnom službom o radu moje organizacije (čiji bi jedini član bio ja sam), ili jednostavno na web-sjedište mogu staviti svoje podatke o računu, te da mi ljudi (ako hoće) uplate određenu svotu novca.

Na mojem web-sjedištu nalazili bi se sadržaji koji služe za edukacijske svrhe. Naravno, svaki segment moga web-sjedišta bio bi besplatan.

Bilo kakva preporuka je dobrodošla. Mislite li da trebam unajmiti odvjetnika, te se s njim konzultirati, slobodno napišite. Mislite li da trebam kontaktirati državne službenike ili pravne savjetnike, ne ustručavajte se to napisati.

Molim Vas za što detaljnije odgovore.

Unaprijed Hvala!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Donacije preko interneta

Mogu li staviti donacije preko PayPala ili i za to moram imati ugovor s bankom?

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.4.2012 19:59 (TheGh0st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Donacije preko interneta
Imas PayPal FAQ.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Donacije preko interneta

Pogledah i to se može napraviti bez ikakvog ugovora.

No i dalje me zanima mogu li staviti broj žiro računa, da doniranje bude prilagođeno svima - onima stručnima i ne stručnima sa računalom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Mozes slobodno.
13 godina
neaktivan
Kolko ja znam na transakcije se neplaca porez osim na one velike i ti nista ne prodajea tako da nije ilegalno.
14 godina
neaktivan
Donacije preko interneta

Neznam, cuo sam da se mora imati nekakav ugovor o donacijama sa bankom ili tako nesto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Donacije preko interneta

A zna li možda netko nekakvu informatičku tvrtku u kojoj ugovorim sastanak sa informatičarom koji je stručnjak za prava, te ga ispitam sve oko toga?

Odgovor bi mi trebao poprilično brzo, tako da ako netko napiše, puno hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
TheGh0st kaže...

A zna li možda netko nekakvu informatičku tvrtku u kojoj ugovorim sastanak sa informatičarom koji je stručnjak za prava, te ga ispitam sve oko toga?

Odgovor bi mi trebao poprilično brzo, tako da ako netko napiše, puno hvala!

Nemoj bumpati bezveze i ugovori sastanak s pravnikom (odvjetnikom) koji je stručnjak za informatiku. I mislim da ti je to najbolji savjet kojeg ćeš dobiti u ovoj temi.

P.S.

Prije sastanka pitaj ga kolika mu je satnica - čisto da se ne zaletiš.

P.S.S.

Ne, ne znam niti jednog takvog - googlaj.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
15 godina
neaktivan
Donacije preko interneta

ja sam se raspitivao u pbzu za nešto slično  -  i u biti možeš si otvoriti neki žiro račun na koji ti ljudi mogu uplatiti novce - ako netko ima ebanking to je idealno, a može ti i u banci uplatiti, porez se ne bi plaćao. Ja sam recimo išao sa idejom da skupim cca 500kn za hosting, i kasnije se samo zatvori račun, sve se može dogovoriti u banci - samo treba ići na privatni razgovor, ne na šalteru. (naravno, ako planiraš kune skupljati, za ostalo nemam pojma)

~21 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.4.2012 15:25 (kakapo).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Donacije preko interneta

Evo, odlučio sam ubaciti donacije preko PayPal-a.

Mogu li ja napraviti PayPal account, povezati ga sa Visom i staviti ovo na svoje web-sjedište?

Mislim, moram li prije toga obavijestiti banku da stavljam donacije ili tako nešto, ili jednostavno samo uzmem Visu, napravim account i stavim donate button?

Odlučio sam se za ovo jer mi je ovo puno jednostavnije nego angažirati odvjetnika (kojeg je doslovno nemoguće pronaći jer je "internet "vruća" tema i zakoni se stalno mijenjaju"), pa me zanima mora li banka znati za donacije ili mogu napraviti donate button bez znanja banke.

Molim Vas za siguran odgovor, pošto ne bih baš želio završiti u "ćumezu" zbog nečijeg mišljenja.

Unaprijed hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Donacije preko interneta

Naravno, moja bi usluga bila potpuno besplatna, a usluge bi bile edukacijski orijentirane.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Donacije preko interneta

A jel se smije ko stavit donacije preko paypala,naglasavat da je sadrzaj besplatan ali da ga ipak ne mozes skinuti bez donacije?Radi se o fake sadrzaju :D

0 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice