Zvučne kartice - Generalni Topic izdvojena tema

poruka: 1.883
|
čitano: 631.962
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Zvučne kartice - Generalni Topic

Ma ne, EAX ja nikada nisam ni čuo tako da nemam s čime usporediti. Na XP se nemam namjeru vraćati, znam da je tamo zvuk kud i kamo bio bolji, to svi kažu. Cilj je bio dobiti bolji zvuk, možda jači bas... to sam dobio, samo je taj dio što se gaminga tiče podbacio na način koji sam očekivao. Moram još testirati dalje da vidim jel ima kakve koristi od tog GX-a ako mi je u igri odabran miles 2D. EAX je stara tehnologija - ok, ne kažem ništa. I cod2 je stara igra ali navodno svi koji su iskusili EAX u njoj hvale ga do neba.

17 godina

Pa, EAX je bio dobar. Znam to iz vlastitog iskustva, koristio sam ga. Postojale su metode da se određeni Realtek HDAudio čipovi i neki VIA HDAudio modificiraju da na njih može modificirani Creative softver. Čak sam i eksperimentirao s EAX-om u alatu RightMark 3DSound http://audio.rightmark.org/products/rm3ds.shtml isprobavajući raznorazne EAX inačice i emulacije istih.

Svakako prvo probaj virtualni 7.1 / 5.1 zvuk pa onda sudi o zvučnoj slici. EAX dodaje kao malo na realnosti, ali zato surround dodaje na prostornosti i prepoznavanju smjerova zvuka.

Twitter: @191x7
17 godina
Zvučne kartice - Generalni Topic

Evo ga, tutorial za aktiviranje EAX-a na Visti i novijima, za vlasnike zvih zvučnih a ne samo Creative. :)

http://www.bug.hr/forum/topic/periferija/tutorial-eax-igrama-vista7881/197272.aspx

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zelio bih si kupiti zvucnu karticu koja bi mi primarno sluzila za glazbu i gledanje filmova a sekundarno za igre...Bitno je da ima utore za 5.1 zvucnike..Pa koji su najbolje zvucne kartice do recimo 1000kn...Netrebaju biti u HR trgovinama dostupne nego opcenito...Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
SeriouSSs kaže...

Zelio bih si kupiti zvucnu karticu koja bi mi primarno sluzila za glazbu i gledanje filmova a sekundarno za igre...Bitno je da ima utore za 5.1 zvucnike..Pa koji su najbolje zvucne kartice do recimo 1000kn...Netrebaju biti u HR trgovinama dostupne nego opcenito...Hvala

Minimalno neka Asus Xonar DG ili DGX (250-300 Kn), a ako hoćeš nešto skuplje - ni s jednom Xonar nećeš pogriješiti. :)

17 godina
SeriouSSs kaže...

A koje zvučnike imaš?

Living on my planet is so easy; there is peace, there is love and there is ecstasy.
15 godina
neaktivan

Logitech Z506 

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.10.2013 16:05 (SeriouSSs).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
SeriouSSs kaže...

Logitech Z506 

Pretjeruješ sa cijenom zvučne, do 500 kuna je čisto dovoljno.

Living on my planet is so easy; there is peace, there is love and there is ecstasy.
15 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
SeriouSSs kaže...

Logitech Z506 

Pretjeruješ sa cijenom zvučne, do 500 kuna je čisto dovoljno.

Ma dobro to sam ja bubnuo tek toliko...Jer neznam bas sad koja je razlika izmedu ove od 300 i neke od 600..Pa zato ovdje pitam.

14 godina

Pitanje za audiofile.

Do sada sam koristio Xonar DG i bio sam prezadovoljan zvukom na Roccat Kave 5.1

Kupujem maticnu koja ima Realtek ALC898,ali nema PCI nego PCIe slot i morao bi kupovat DGX zvucnu.

Zanima me ako ce biti razlike,kolika ce biti ?

Sto je + u korist Xonarice?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
drahic kaže...

Pitanje za audiofile.

Do sada sam koristio Xonar DG i bio sam prezadovoljan zvukom na Roccat Kave 5.1

Kupujem maticnu koja ima Realtek ALC898,ali nema PCI nego PCIe slot i morao bi kupovat DGX zvucnu.

Zanima me ako ce biti razlike,kolika ce biti ?

Sto je + u korist Xonarice?

Kvalitetnija izlazna pojačala. ništa drugo što bi se moglo čuti.

17 godina
drahic kaže...

Pitanje za audiofile.

- Do sada sam koristio Xonar DG i bio sam prezadovoljan zvukom na Roccat Kave 5.1

- morao bi kupovat DGX zvucnu.

Xonar DG i DGX su potpuno iste zvucne, jedina razlika je u tipu utora PCI/PCIe, dakle zvucala bi jednako kao i tvoja prosla {#}

14 godina
josipva kaže...
drahic kaže...

Pitanje za audiofile.

- Do sada sam koristio Xonar DG i bio sam prezadovoljan zvukom na Roccat Kave 5.1

- morao bi kupovat DGX zvucnu.

Xonar DG i DGX su potpuno iste zvucne, jedina razlika je u tipu utora PCI/PCIe, dakle zvucala bi jednako kao i tvoja prosla {#}

Neznam dali si shvatio pitanje,ali ako nisam bio jasan,pitanje se odnosi izmedu Realtekove ALC898 i Xonar DGX a ne Xonar Dg i Xonar DgX. {#}

EDIT- 2 Father- Znaci po tebi nebi bilo nikakve velike razlike?

Izmedu cujenja u igri nekih ostalih zvukova koji bi bili kristalniji?

Onih sitnih sumova mozda nekih,'podsumova' itd...?

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.10.2013 1:07 (drahic).
17 godina
drahic kaže...

Neznam dali si shvatio pitanje,ali ako nisam bio jasan,pitanje se odnosi izmedu Realtekove ALC898 i Xonar DGX a ne Xonar Dg i Xonar DgX. {#}

Pa, kako ti je sada kad koristiš integriranu zvučnu tako bi ti bilo i s tom drugom integriranom.

14 godina
191x7 kaže...
drahic kaže...

Pa, kako ti je sada kad koristiš integriranu zvučnu tako bi ti bilo i s tom drugom integriranom.

Poanta je,da sam prvo imao gigabyteovu plocu i kad sam kupio roccatice,kupio sam xonaricu. Nakon toga sam uzeo Asrock z77 ex.3 i isto sam koristio xonaricu.

Sutra bi isao po novu plocu, Msi 77 M power koja ima ALC898 ali nema PCI slot za xonaricu. Zato me zanima dali da kupujem odmah Xonar Dgx sa pci expressom ili ne?

Znaci,nemam pojma niti iskustava sa integrusom ALC898,a za Xonaricu znam da radi odlicno.

17 godina

Pa isprobaj sad bez Xonarice, integrirka koju imas i ta. koju bi imao - nema razlike.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
drahic kaže...

Njet. Ono na čemu ćeš osjetiti razliku u zvuku su zvučnici, to jest slušalice. Tupim tu jedno te istu stvar već mjesecima u threadu - specifikacije tih DA konvertera su fantastične, jedino kaj im kronično nedostaje su kvalitetni izlazi - može DA konverter davati 105 dB S/N, kad ga upropastiš sa lošom izolacijom i lošim pojačalom, pa padne na 75 dB S/N. Uostalom, potraži mjerenja online pa sam prouči.
Na žalost, pronaći matičnu sa kvalitetnim izlazima nije lako, i jednostavnije je ubaciti posebnu zvučnu karticu. No često se nađu adekvatne matične, koje je samo potrebno spojiti na kvalitetno pojačalo sa zvučnicima.

No na kraju, S/N od 85 dB pa na više, do 110, koliko sam vidio za neke kartice, je fantastičan i bešuman s tvojeg stajališta. Frekventni raspon je u većini slučajeva više nego dovoljan - igre ionako korise komprimirani autio poput vorbisa ili mp3, gdje je bandwidth limitiran na do nekakvih 16-18 kHz max. Nema koristi od kartice koja radi sampling do 96 kHz, nemaš što reproducirati.

15 godina
neaktivan

Roccat Kave ce ti tesko dati nesto bolju kvalitetu samog zvuka nego sada, ok su za igre i za cut od kud zvuk dolazi ali za glazbu slusat su katastrofa ako usporedimo s nekim normalnim sluskama od 400-500 kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Je li mi se isplati uzimati zvučnu karticu, imam pojačalo od Sonya (TA-AV561) i na njega spojene 2.1 pasivne zvučnike, relativno kvalitetne, u mogućnosti sam za relativno male novce nabaviti X-Fi XtremeGamer, pa me zanima hoće li biti poboljšanja?

Swedish latin super funk.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sirka666 kaže...

Je li mi se isplati uzimati zvučnu karticu, imam pojačalo od Sonya (TA-AV561) i na njega spojene 2.1 pasivne zvučnike, relativno kvalitetne, u mogućnosti sam za relativno male novce nabaviti X-Fi XtremeGamer, pa me zanima hoće li biti poboljšanja?

Pitanje je samo na koji je način pojačalo spojeno na komp, digitalno (S/PDIF, Toslink, itd) ili analagno (RCA), ako je spojen digitalno u komp, onda nema potrebe, jer pojačalo odrađiva sav posao i samo "dostavlja" zvuk kompu, ako je spojeno analogno od će ipak bit neke razlike!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju kikso, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.11.2013 16:38 (Ivsa).
15 godina
Ivsa kaže...
sirka666 kaže...

Pitanje je samo na koji je način pojačalo spojeno na komp, digitalno (S/PDIF, Toslink, itd) ili analagno (RCA), ako je spojen digitalno u komp, onda nema potrebe, jer pojačalo odrađiva sav posao i samo "dostavlja" zvuk kompu, ako je spojeno analogno od će ipak bit neke razlike!?

Analogno, s računala na pojačalo. 2XRCA na 3.5" kabel. I mislim da je obrnuto, računalo daje zvuk pojačalu i ono onda dalje zvučnicima.

Swedish latin super funk.
16 godina
neaktivan
sirka666 kaže...

Analogno, s računala na pojačalo. 2XRCA na 3.5" kabel. I mislim da je obrnuto, računalo daje zvuk pojačalu i ono onda dalje zvučnicima.

Ako je dobra cijena u pitanju ja bih išao na tu opciju, X-Fi Xtreme Gamer je solidna zvučna i napravit će dosta razlike u odnosno na "onboard" zvučnu s obzirom da je ostatak setup-a OK, ovjek ostaje pitanje dali ćeš ti to primjetiti ili ne, ali ako nisu veliki novci u pitanju ja bih svakako išao na tu opciju!?

PS: Totalno sam se spetljao, u glavi sam mislio jedno a napisao sam totalno drugo, naravno da je tako kako si ti napisao, samo kod analognog spoja taj signal prolazi i kroz zvučnu dok se kod digitalno prenosi u "identičnom" obliku do pojačala!? 

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju kikso, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
15 godina

Dakle igrom slucaja mi je prijatelj umjesto duga prosle godine dao zvucnu karticu creative labs audigy SE. Tada sam koristio slusalice AKG k512 Mk2 na integrirci i pri ugradnji zvucne razlika u cistoci zvuka je bila instantno vidljiva. Sada koristim stari jamo 3-way Hi-fi sistem koji sam također ukljucio u nju, onda sam kupo novu maticnu i proc te odlucio isprobati njenu integrirku. Maticna je gigabyte z87m-d3h. Međutim razlika između nje i audigy SE je opet itekako vidljiva. 

Ono sto me zanima je koliko je ova zvucna uopce loša, ako je loša ? Jer kad sam vidio o kolikoj se razlici radi kad se sve spoji na pristojan hi-fi sistem poceo sam razmisljati o kupnji jos bolje zvucne kartice. Međutim nova audigy SE u protisu je 315kn. Da li to znaci da se uopce ne radi o tako lošoj diskretnoj kartici? Kada bih upgrejdao na neku moderniju zvucnu karicu ili eksterni DAC do 500kn da li bih primjetio veliku razliku ili to nema smisla tj da jednostavno odstavim audigy-a i budem zadovoljan. Drugim rijecima da li se ovu karticu isplati upgrejdat? 

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Audigy SE je sasvim pristojna Entry-lvl zvučna kartica, svakako bolja od velike večine integriranih.

Potraži si za nju PAX drivere ili barem Daniel K drivere.

I googlaj "Audigy SE to X-fi mod", možda ti uspije (nema rizika).

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
191x7 kaže...

Audigy SE je sasvim pristojna Entry-lvl zvučna kartica, svakako bolja od velike večine integriranih.

Potraži si za nju PAX drivere ili barem Daniel K drivere.

I googlaj "Audigy SE to X-fi mod", možda ti uspije (nema rizika).

Super. hvala. Jel mi moze netko pomoc s ovim? X-fi mod bi bilo skidanje X-fi drivera tj drivera od druge kartice? 

15 godina

Evo uspija sam nac Daniel k drivere... ovo je sad jos bolje, zvuk je tako cist... jako zadovoljan :)

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
protjeran
athlon64 kaže...

Evo uspija sam nac Daniel k drivere... ovo je sad jos bolje, zvuk je tako cist... jako zadovoljan :)

Može link tih drivera, ak nije bed?

15 godina
Amstrad kaže...
athlon64 kaže...

Može link tih drivera, ak nije bed?

http://www.overclock.net/t/428874/creative-live-and-audigy-24bit-into-x-fi-xtreme-audio-driver-modd

Evo ja san skinia s mirror 1. Jedini mi je radia. Btw nece ti to radit na bilo kojoj zvucnoj. Pise ti lista par kompatibilnih od creativea. 

15 godina
neaktivan

Dobri dan dobri ljudi.

Može mi ko preporučit neku zvučnu do 300tiinjak kuna, hvala.

Fr4nk_Horrig4n
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Da li bi se čula osjetnija razlika između neke Creative, Asus... i integrirane koju sad koristim? Vjerojatno bi ali u kolikoj mjeri pa ako bi mi netko mogao reći iz osobnog iskustva. Ako bih se odlučio za kupnju koju bi PCI-E zvučnu preporučili pošto nemam PCI utor na matičnoj. Ima li još koja osim Xonar DGX a da ne košta ko ''suho zlato''? I mora imati priključak za Front panel. Hvala unaprijed!

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice