Dajte recite mi samo kolika je cijena USB wirelesa? Znaciono malo cudo sto mogu susedu ukrast net. nije preko 200 kn? i takoder sam cuo da mi je bolje kupit neku stvar kao manju antenu da je jaci signal a nije puno skuplje,pa koliko je to ?=)
USB wireles
- poruka: 19
- |
- čitano: 4.829
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
tu se negdje vrti oko 200 kn , zavisi o proizvodjaca, a to da bi kupio s antenom koja bi dala jaci signal to bi ti nesto znacilo kada bi medjusobno koristili wlan... ovako ti to ne igra ulogu
kako mislis medusobno koristil wlan? pa i bi zapravo
U prvom postu si napisao da bi koristio njegov pristup internetu, nisi spomenuo kako bi se vas dvojica umrezili u LAN, ovaj slucaj WLAN. Kada bi koristili WLAN onda bi ti trebala antena s jacim izlaznim signalom, ali onda ti je po meni bolje rjesenje wirelles PCI kartica.
osobno imam dlink dwl g122 več 2 godine i nikakvih problema
svakako preporuka
Uzeo bi wirelles PCI karticu. Samo sada koju? od koje jacine je neka normalna?
tebi treba neka normalna kartica i jaca antena, ovisno kakve prepreke do susjeda imas i kolika je udaljenost
A nije tolika velika udaljenost. ali pogledao sam na netu i bolje mi je uzet karticu. sta mislis za ovo http://www.njuskalo.hr/wireless-wlan/802.11g-54mb-wireless-network-wifi-pci-adapter-card-kartica-oglas-659854
ok je to za tebe, ali zasto to gledas u njuskalu... pa ne mislis valjda kupit rabljenu... to je cini mi se 2dBi, rijetkost je da je 3dBi, to ti je jedino dosta u kuci, a izvan nje moras kupit jacu antenu
ok je to za tebe, ali zasto to gledas u njuskalu... pa ne mislis valjda kupit rabljenu... to je cini mi se 2dBi, rijetkost je da je 3dBi, to ti je jedino dosta u kuci, a izvan nje moras kupit jacu antenu
Ok. sad cu pogledat malo po centrima novu. od koliko dBi-a da gledam?
otkud da ja znam kolko si ti udaljen i kakve prepreke imas... reci te parametre
sta kazes na ovo http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=5513
ti si sigurno vidio samo 16 dBi , no ta cifra ti oznacava max izlaznu snagu koju kartica moze isporucit... antena te koci, ona je 2dBi... treba ti jos antena koja moze isporucit jaci signal
ajde ako ti se da da mi nades nesto u vemilu,electronic shopu,eurotrade-u ili hg spotu da je do 200 kn a da je dobro pa da linkas
thnx!
al bi te covjek kuhinjskom pojmom po glavi ... daj reci udaljenost i dal imas kakve prepreke do susjeda ?
pa evo ima jedna kuca izmedu nas!
sad ti ne stignem linkat, al ovako, kupi onakvu mreznu kakvu si sam predlozio i neku gridnu antenu od 10dBI ce bit dovoljno, kad bi bili u wlan-u onda bi bilo pozeljno da i tvoj susjed ima slicnu antenu...
pozdrav!
ovako imam internet na kompijutoru preko wireles antene a problem mi je sto mobitel ne moze toliko daleko hvatat wi-fi(50m) pa me zanima dali se tu moze sta sredit da imam i jedno i drugo??
pozdrav!
ovako imam internet na kompijutoru preko wireles antene a problem mi je sto mobitel ne moze toliko daleko hvatat wi-fi(50m) pa me zanima dali se tu moze sta sredit da imam i jedno i drugo??
Može, kupiš wifi repeater (extender)