USB FM transmiter za racunalo - postoji li to?

poruka: 23
|
čitano: 8.451
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pala mi je na pamet zanimljiva ideja, a ideju mi je dao FM transmiter za auto.

Za one koji ne znaju o čemu je riječ, to je mala spravica koju se ukljuci u 12v napajanje (ono od upaljača u autu), i onda se u to spoji USB stick. Zatim se namjesti radio frekvencija emitiranja na tom uređaju, te se upali radio u autu i namjesti ista ta frekvencija.

Uređaj očitava mp3 pjesme sa USB-a i odašilje ih (slabim) odašiljačem radio valovima, koje hvata antena od auta. Služi da bi se mogla slušati glazba sa usb-a na bilo kojem auto-radiju.

E sad, meni je palo na pamet ovo:

Pošto imam nekoliko HI-FI linija i radio uređaja po kući, koji nemaju nikakve cool input jackove, bilo bi super kad bi mogao naći nekakav FM transmiter na sličnu šemu i sa računala puštati što god ja hoću po kući, i hvatati to na bilo kojem radio uređaju. Domet bi morao biti oko 10-20m (ima zidova i to). 

Je li neko čuo za ovakvo nešto?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa spoji taj isti uredaj negdje u kuci tj. spoji na komp.

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2012 11:46 (luka_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Pozdrav, evo ovako:

Uzmeš neki cheap model kao ovaj npr.

http://www.njuskalo.hr/auto-mp3-cd-dvd/mp3-player-fm-transmitter-usb-micro-sd-line-in-crni-oglas-3203849

i ja ga recimo imam spojenog na 12v externo napajanje od nekog starog skenera i radi odlično na nekih 20-30metara kroz brdo zidova.

Bez ikakvog problema ga možeš spojiti na molex unutar računala ako hoćeš da bude integriran u računalo i iskoristiš interni jack od audio kartice za njega.

Ni slučajno NE VADITI osigurač (obično dobiješ 1 rezervni s transmitterom) unutar samog transmittera jer on služi za smanjivanje voltaže sa 12v na 

pretpostavljam 5v (nemam trenutno voltmetar), tako da se vrlo vjerovatno i USB port može koristiti za napajanje transmittera (bez osigurača).

Možeš si nabaviti ženski socket za 12v auto jack (tzv cigarette lighter) i ženski molex konektor za čistu instalaciju unutar računala.

Danas nemam vremena ali mogu eventualno sutra postat slike MOD-a (zapravo je jako jednostavno) ako te baš zanimaju detalji.

Gravediggers Crew
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2012 12:28 (bxcounter).

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: USB FM transmiter za racunalo - postoji li to

Super! Ajde postaj to ako ti se bude dalo, ako ne mislim da kužim i ovako.

PS grije li se puno? je li problem držati ga uvijek uključenog? U autu mi se činilo da se grije dosta.

PPS kako si ga spojio, samo usb kabelom? i npr. pustiš stvar u winampu i on to emitira? drugim riječima, komp ga gleda kao audio out?

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2012 13:16 (Screwy).
16 godina
neaktivan
Screwy kaže...

Super! Ajde postaj to ako ti se bude dalo, ako ne mislim da kužim i ovako.

Thx

Kaj ti nije jasno?
dakle unutra u kucistu imas molex kabel i na to spojis i radi. 

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
14 godina
neaktivan

Jasan mi je dio s napajanjem sad kad sam googlao šta je molex ( {#} ) ali malo me buni šta on sve emitira... tj. da li emitira sve što proizvodi zvuk u windowsima (kao audio out) ili treba nekako browsati na samom uređaju po hardu i svirati njegovim internim playerom (što bi bilo beskorisno)

16 godina
neaktivan
Screwy kaže...

Jasan mi je dio s napajanjem sad kad sam googlao šta je molex ( {#} ) ali malo me buni šta on sve emitira... tj. da li emitira sve što proizvodi zvuk u windowsima (kao audio out) ili treba nekako browsati na samom uređaju po hardu i svirati njegovim internim playerom (što bi bilo beskorisno)

pa zasto bi proizvodio zvuk od windowsa?
pa on nema veze s kompom osim sto se spaja preko molexa.

ti njega spojis, on radi i na nekom hifiju ili radio navrnes tu frekvenciju i pici. 

15 godina
odjavljen

Meni je spojen na znači externo napajanje 12v 1.5amp i grije se zanemarivo.

Istina je da se u autu više grije zbog više ampera (12v socket u autu obično ima osigurač na 15 amp).

Definitivno preporučam da se spoji i prekidač za struju jer ipak ne vidim nekog smisla da radi kad god

radi računalo, već samo po potrebi.

I neznam kak nisi skužio = fm transmitteri za auto imaju 2 ulaza: 3.5mm ulaz i usb ulaz .

Ti ga spoji preko line out iz matične (mislim na interni konektor naravno) na 3.5mm line in od transmittera

i odašiljat če apsolutno sav zvuk s računala. (Usb na njemu je beskoristan u ovoj primjeni).

Jel sad sve jasno ?

Gravediggers Crew

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Screwy kaže...

transmitter ima AUX ulaz...na njega spojis izlaz iz zvucne...i to je to...

16 godina
neaktivan

Ovi transmiteri su čisto sr*nje, kako se kvare to je za priču. Ja kod sebe isprobavao 3-4 modela i nijedan nije izdržao više od 2-3 mjeseca. Neznam što im se desi, jednostavno ili više ne čitaju pjesme ili ne odašilju signal..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Ja imam baš suprotno iskustvo. Imam jednog koji je star već 2 godine, svakodnevno je u uporabi, prolazio je svakakve torture po autu, bio je uključen po tjedan dana u upaljač i dan-danas savršeno radi sa MSovim stickom. Čak i daljinac radi.

E da. Koštao je "vrtoglavih" 60kn u Metrou.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2012 14:03 (Sum_of_all_fears).
16 godina
neaktivan

Ma ono sada kad budem uzimao nešto slično to će biti mp3 player i transmiter.. netreba mu nikakvo dodatno napajanje.. ima svoje punjive baterije..

Al stvarno se naježim kad čujem za ovaj auto FM transmiter..{#}

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
odjavljen

Kao i sa svom tom kineskom elektronikom koja se proizvodi na kile a ne na komade - sve je stvar sreće što ćeš ubosti. Očito nemaš sreće {#}

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
odjavljen
Bellatrix kaže...

Ma ono sada kad budem uzimao nešto slično to će biti mp3 player i transmiter.. netreba mu nikakvo dodatno napajanje.. ima svoje punjive baterije..

Al stvarno se naježim kad čujem za ovaj auto FM transmiter..{#}

Inače imam ravno 10 min posla s montažom car fm transmittera u računalo koji je minimalno duplo jeftiniji,

a iznutra identičan tvom fency-šmensi battery-powered transmitteru.

Gravediggers Crew
14 godina
neaktivan
bxcounter kaže...

Istina je da se u autu više grije zbog više ampera (12v socket u autu obično ima osigurač na 15 amp).

Definitivno preporučam da se spoji i prekidač za struju jer ipak ne vidim nekog smisla da radi kad god

I neznam kak nisi skužio = fm transmitteri za auto imaju 2 ulaza: 3.5mm ulaz i usb ulaz .

Ti ga spoji preko line out iz matične (mislim na interni konektor naravno) na 3.5mm line in od transmittera

i odašiljat če apsolutno sav zvuk s računala. (Usb na njemu je beskoristan u ovoj primjeni).

Jel sad sve jasno ?

Naravno, jasno. Odlično, to je to, onda. Kupit ću popodne neki adapter za napajanje pa ću ga probati. Thx

16 godina
neaktivan
Screwy kaže...
bxcounter kaže...

Jel sad sve jasno ?

Naravno, jasno. Odlično, to je to, onda. Kupit ću popodne neki adapter za napajanje pa ću ga probati. Thx

kakvi adapter?
pa samo zicama spoji. 

14 godina
neaktivan

Uf težak si luka. Za napajanje.

16 godina
neaktivan
Screwy kaže...

Uf težak si luka. Za napajanje.

pa ne trebas bezveze trositi na adapter za napajanje, samo uzmes zice i spojis molex i taj transmiter

15 godina
odjavljen

Evo ekipa, provjereno radi preko običnog USB kabla (znači 5v i 0.5 amp mu je dosta ).
Znači može spoj na ženski usb izvana (laptopi, konzole itd) ili iznutra direkt na mb usb konektor.

Žao mi je kaj nisam stigao ljepše to sve složiti (nema se vremena {#}) ali evo jedan brzinski tutorial sa fotkama u word dokumentu.

http://www.megaupload.com/?d=E6AP9G2K

Gravediggers Crew

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Bravo majstore, znači radi i na laptopu. Cool, moram probati.

17 godina
neaktivan
bxcounter kaže...
Ni slučajno NE VADITI osigurač (obično dobiješ 1 rezervni s transmitterom) unutar samog transmittera jer on služi za smanjivanje voltaže sa 12v na 

pretpostavljam 5v

Otkad osigurači služe za smanjivanje voltaže?

World Championships: 7, GP started: 288, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,517
16 godina
neaktivan

No cemu taj mali pimpac sluzi kaj se dobije uz transmiter, prvi put to vidim, znaci to smanjuje amperazu, a kamo se umetne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

To ti je stakleni osigurač.

(Daljnjim pregledom sam  vidio da transmitter u sebi ima neki cheap PWM sklop, a taj stakleni osigurač se samo brine da dolazni amperi ne skure PWM)

Jedan je montiran unutar muškog konektora samog transmittera, a drugi je rezervni.

I nemoj se brinuti, jer ako budeš spajao napajanje na USB nebudeš ga ikad morao mijenjati.

Gravediggers Crew

0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice