Snaga na izlazu USB-a

poruka: 26
|
čitano: 10.815
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Snaga na izlazu USB-a!! Molim pomoć!!!

Molio bih sve koji imaju nekakva iskustva da mi pomognu!! Naime, problem je slijedeci... Imam usb kabl od 5m na koji spajam wireless antenicu, i kada to sve spojim nece mi prihvatiti antenu na tu duljinu, a kad ju spojim na kabl od 1m sve radi super!! E sad, sve bi bilo ok da moj kolega sa istim tim kablom od 5m i tom antenicom na svoj laptop moze uhvatiti tj.spojiti da mu radi kao meni na kablu od 1m!! Postavljam pitanje svima koji znaju sto bi to moglo biti... Da li mozda snaga na izlazu za usb nije dovoljno jaka kao na njegovom laptopu ili nesto drugo...neznam!! U chipoteci su mi rekli da si kupim HUB (sa 7 usb izlaza i pojacalom signala) pa je vjerovatno to do snage izlaza na usb... Moze li se kako snaga na izlazu usb pojacati ili tako nesto...ili ipak samo kupnja HUB-a rjesava moj probl... 

0 0 hvala 0
15 godina
moderator
Re: Snaga na izlazu USB-a!! Molim pomoć!!!

kupi usb klabel koji na jednom kraju ima 2 muška usb konektora, a na drugom kraju jedan ženski

ili kupi hub sa dodatnim napajanjem

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................tko stisne TD ima malu k*tu :) ......////...... R.I.P. EnlightenedPhoenix
14 godina
neaktivan
Snaga na izlazu USB-a

Jesi li siguran da ce taj kabl sa dva muska i jednim zenskim funkcionirati??

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Snaga na izlazu USB-a!! Molim pomoć!!!

Hub će pomoći jedino ako je s napajanjem - bez napajanja može samo odmoći. Također mogao bi pomoći i kvalitetniji kabel. Na što spajaš? Ako spajaš na komp, na prednji USB, onda bi možda bilo dovoljno prebaciti na stražnji USB.

Ja sam spajao cca 12 metara, hub s napajanjem otprilike na pola i radilo je.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.

0 0 hvala 1
15 godina
moderator
Re: Snaga na izlazu USB-a
mp9 kaže...

Jesi li siguran da ce taj kabl sa dva muska i jednim zenskim funkcionirati??

mogu biti siguran samo za hub s napajanjem...

ali trebao bi i kabel funkcionirat jer se spaja na računalo u dva usb konektora

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................tko stisne TD ima malu k*tu :) ......////...... R.I.P. EnlightenedPhoenix
14 godina
neaktivan
Re: Snaga na izlazu USB-a!! Molim pomoć!!!

Takoder usb kabl spajam na komp tj. laptop... Mislim da je kabl kvalitetan.tj ispravan jer kazem frend sa mojim kablom moze spojiti i sve sljaka...

14 godina
neaktivan

Da, to ima logike...ali mislim da ce to biti ipak preko HUB-a!! Ali zaista mi nije jasno kako kod frenda radi sve super, a meni i jos jednom frendu nece :/

17 godina
Snaga na izlazu USB-a

Nisi odgovorio da li spajaš na prednje utore ili otraga na matičnu? Ako spajaš na prednje, probaj na matičnu.

Kad već čitaš ovo, pročitaj i pravila foruma! :D

2 0 hvala 0
16 godina
Snaga na izlazu USB-a

napon ti je ili 3.3volte ili 5 volti zavisi od matične, debljina produžnog kabla je bitna ako je tanak jer su unutra su 4 žice, znači kupi dosta deblji produžni.

http://www.youtube.com/glodalica
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Snaga na izlazu USB-a

Spajam USB preko laptopa, dakle na bocne utore (Toshiba A300D)...a sto se tice debljine kabla, 5mm je denljine sto mislim da bi svakako trbalo biti ok...35kn 5m kabla, dakle kvaliteta je zajamcena...

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Snaga na izlazu USB-a

Zanima me i hoce li taj HUB utjecati na jacinu i kvalitetu signala, zna li netko mozda!?!?! 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Snaga na izlazu USB-a

Kao prvo, napon USB-a je ni vise ni manje nego ravnih 5V.

Kao drugo, cini mi se da je na wikipediji negdje pisalo da je max duljina USB kabela 5m (correct me if i'm wrong), na vecim udaljenostima se registrira kao "unknown device".

Ofc.

0 0 hvala 0
14 godina
mp9 kaže...

Spajam USB preko laptopa, dakle na bocne utore (Toshiba A300D)...a sto se tice debljine kabla, 5mm je denljine sto mislim da bi svakako trbalo biti ok...35kn 5m kabla, dakle kvaliteta je zajamcena...

kad ga spojis na komp,spajas li ga na prednje ulaze ili direktno na maticnu?

EDIT:

neznam citat{#}

http://www.slike.com/slike/screenkfk.jpg
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.9.2011 7:20 (Sir_Henry_Dale).
14 godina
neaktivan
Snaga na izlazu USB-a

Sto to onda znaci ako je kabl mozda dulji od 5 m??? da nece raditi ili??

Kabl, ondosno antenicu spajam sa bocne strane jer spajam ju na laptop!!

0 0 hvala 0
15 godina
moderator
mp9 kaže...

na kablu duljem od 5m su mogući veliki gubitci i stoga uređaj neće radit

dakle može ih bit i nemora

a ove s utorima pusti, neznaju čitat izgleda

14 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
mp9 kaže...

E to da, o tome se radi, tj zanima me da li ce usb HUB sa dodatnim napajanjem uspjeti nadoknaditi gubitke?!??

16 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
mp9 kaže...

nisam sve citao, ali ja spajam s 5m kabelom, i nekvalitetni kabel ne uspije napajat dok ovi kvalitetniji od 80ak kn sasvim ok radi posao, cak i HDD eksterni mogu pristekat.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
moderator
Mitsuoka kaže...

nisam sve citao, ali ja spajam s 5m kabelom, i nekvalitetni kabel ne uspije napajat dok ovi kvalitetniji od 80ak kn sasvim ok radi posao, cak i HDD eksterni mogu pristekat.

tako je...sve ovisi o kablu

ma ovi iznad ga pitaju dal spaja na prednje ili stražnje utore, a čovjek laptop ima :/

14 godina
neaktivan
Snaga na izlazu USB-a

Recite mi onda molim vas, kada bih kupio USB HUB sa vlastitim napajanjem i antenicu preko HUB-a spojio, da li bi onda gubici u kablu bili nadoknadeni?!?!?

0 0 hvala 0
15 godina
moderator
mp9 kaže...

Recite mi onda molim vas, kada bih kupio USB HUB sa vlastitim napajanjem i antenicu preko HUB-a spojio, da li bi onda gubici u kablu bili nadoknadeni?!?!?

a gle to je teško znat...

ako misliš spajat hub odmah kod laptopa onda neće puno pomoć

ako ga spojiš na kraj tog kabla onda će više pomoć

14 godina
neaktivan
15 godina
moderator
mp9 kaže...

jeftino kinesko sr*nje...

ah probaj...

14 godina
neaktivan
Snaga na izlazu USB-a

{#} ha jbt, neznam sad si me malo zbuni...daj mi neki link mozda od HUB kvalitetnijeg ili kabla mozda!?!? I da, imam i gamerski mis, Logitech MX518, koji takoder trazi dosta struje pa mozda se naponi dijele na USB-ovima, pa to antenicu uskracuje...neznam, pa zato VAS pitam....da mi objasite u cemu je probl da ga rjesim...

0 0 hvala 0
15 godina
moderator

uzmi si neki hub u trgovini i to je to...

pa možeš ti probat i bez miša valjda pa ćeš vidjet...

15 godina
neaktivan
Snaga na izlazu USB-a

Ja imam jedan produžni kabel od pola metra koji sam koristio na digitalnom prijemniku za USB memoriju. Priključio sam čvrsti disk i nije radio spojen preko tog malog kabla. Bez kabla je radio.

Ivan Grubišić
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Grubi kaže...

Ja imam jedan produžni kabel od pola metra koji sam koristio na digitalnom prijemniku za USB memoriju. Priključio sam čvrsti disk i nije radio spojen preko tog malog kabla. Bez kabla je radio.

Disku treba struje dosta, ali u pravilu bi trebao raditi ako je dobar kabel.

Ofc.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice