Nadogradnja do 700 kn

poruka: 157
|
čitano: 16.849
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Nadogradnja do 700 kn

Evo dobio nešto para pa me zanima šta bi mogao uzet da mi preformanse u igrama malo skoče. Kroz pola godine će se opet nešto nakupiti, pa ne znam je li bolje ići na neku nadogradnju proca i matične kao temelj za poslje ili ne?

Ono što bih morao promjeniti je definitivno MBO jer mi grafa na njoj radi na četvrtini brzine. Koči mi i proc i ram, pa bih ju mjenjao, možda bih uzeo i neki proc u paketu.

Isplati li se čekati rasprodaje i slično?

Ukoliko želite LOCKERZ POZIVNICU obratite mi se na PM ili upišite svoj mail na ovom linku: http://fs17.formsite.com/CroWarrior/form245636018/index.html
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Nadogradnja do 700 kn

Procesor ti je za sad dovoljno brz, ali čipset na ploči nije baš najsvježiji. Ali tu ne bi trebalo bit problema jer su ti te dvije komponente dobro uravnotežene.

Definitivno ti treba još 2 GB RAM-a, pazi da kad ga kupuješ bude isti kao i ovaj koji imaš. Proizvođač ne nužno (makar i tu može biti problema), ali brzina definitivno.

A najveći problem ti je grafička - ova tvoja je sad već dosta spora, ukoliko nemaš para za neku iznad 1200 kn (a koja vrti sve moderne igre), definitivno pogledaj neku ATI 4850 ili nVidiju 260, ima ih za 500-tinjak kuna po oglasnicima. Kod ATIja bih ti preporučio XFX ili Gainward, i to dual slot, pošto single slot (prve serije) imaju jako glasan vent.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2009 13:03 (CrnaBitanga).
15 godina
Nadogradnja do 700 kn

Moj bi ti savjet bio da se strpiš i skupljaš novce. Kroz neko vrijeme će i cijene padat i bilo bi dobro da kasnije nadogradiš odnosno uzmeš nove komponente. To je moj prijedlog.

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Nadogradnja do 700 kn

1 x     MSI Radeon 4670 512MB DDR3, R4670-2D512/D3, Dual DVI
1 x     DDR2 2048MB ( 2GB ) PC6400 Kingmax, 800MHz, CL5, KLDE88F-B8KB5
780,12Kn ADM

Ili samu grafu, neku HD 4730 ili HD 4830.

Ivan Marijanović, univ.bacc.ing.comp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nadogradnja do 700 kn

Molim vas, matičnu moram mjenjat jer mi grafa radi samo na četvrtini brzine, znači 25%... Usporava mi cijeli sistem

Ukoliko želite LOCKERZ POZIVNICU obratite mi se na PM ili upišite svoj mail na ovom linku: http://fs17.formsite.com/CroWarrior/form245636018/index.html
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
RoyalBlood kaže...

Molim vas, matičnu moram mjenjat jer mi grafa radi samo na četvrtini brzine, znači 25%... Usporava mi cijeli sistem

ma kaj ti brijes?? grafička je sama po sebi uzasno spora, a ne daju koči matična. Promjeni grafičku.

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
16 godina
neaktivan
mtopol kaže...
RoyalBlood kaže...

ma kaj ti brijes?? grafička je sama po sebi uzasno spora, a ne daju koči matična. Promjeni grafičku.

Aj malo progooglaj moju matičnu, znam da je i grafa sama po sebi spora ali 80% novih grafi ne mogu utaknut u utor na MBO jer neće radit.

http://www.asrock.com/mb/vga.asp?Model=775Dual-VSTA

17 godina
RoyalBlood kaže...

Evo dobio nešto para pa me zanima šta bi mogao uzet da mi preformanse u igrama malo skoče. Kroz pola godine će se opet nešto nakupiti, pa ne znam je li bolje ići na neku nadogradnju proca i matične kao temelj za poslje ili ne?

Ono što bih morao promjeniti je definitivno MBO jer mi grafa na njoj radi na četvrtini brzine. Koči mi i proc i ram, pa bih ju mjenjao, možda bih uzeo i neki proc u paketu.

Imao sam tu ploču i ovako stvari stoje.

Trenutna grafička kartica koju imaš ne radi na četvrtini brzine zbog PCI-E slota koji je x4. Performanse su ti manje za nekih 5-10% najviše. Bili su testovi na netu i to je potvrđeno. Negdje je razlika između x4 i x16 bila oko 2%, ali uglavnom je oko 5%.

Druga stvar je ta da vidim da ti neki ovdje preporučuju grafičke kartice tipa 4670 i 4830.

Zbog VIA chipseta sa tim grafičkim karticama se nećeš naigrati. Čitava ATI 4000 serija ima artefakte u igrama na toj matičnoj ploči.

Pa to uzmi u obzir. Najjače grafičke kartice koje možeš staviti na tu matičnu, ALI da rade normalno su 3870, 9600GT, 8800GTS 320, 8800GTX, i 8800 GT ali moraš mjenjati BIOS na GEN1 da bi 8800 GT radila normalno.

Popis grafičkih kartica koje tvoja matična podržava.

A o svemu tome ti je već objašnjeno u tvojoj TEMI.

Sa 700 Kn možda zasad je naojptimalnije rješenje kupit 9600 GT koja će ti dosta poboljšati performanse, mada će procesor biti usko grlo.

Ili ovo gore ili kupi neku jeftiniju matičnu ploču P35 chipset koja podržava taj Pentium D i nekako se snađi kasnije za još para pa kupi ili procesor ili grafičku karticu.

Ili čekaj još pa skupi para pa promjeni i procesor i grafičku i matičnu.

He who is not courageous enough to take risks will accomplish nothing in life. - Ali
16 godina
neaktivan
RoyalBlood kaže...
mtopol kaže...
RoyalBlood kaže...

Aj malo progooglaj moju matičnu, znam da je i grafa sama po sebi spora ali 80% novih grafi ne mogu utaknut u utor na MBO jer neće radit.

http://www.asrock.com/mb/vga.asp?Model=775Dual-VSTA

da imaš pravo, MBO ima samo 1 x PCI Express Graphics slot (@ x4 mode). Hm... za 700 kn kaj bi se najbolje isplatilo kupiti, ja mislim da bi ovo bilo OK, nije baš nešto, al za 700Kn ce bit dobro. MBO+CPU

Kasnije još stavi 2GB DDR2 i neku bolju grafičku

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2009 13:40 (mtopol).
16 godina

koliko vidim to je neka teška hibridna MBO koja ima i PCIexpress utor i AGP utor. Ono što je još čudnije je to što tvoja ploča podržava i DDR i DDR2 memoriju, znači imaš 2 DIMM DDR slota i 2 DIMM DDR2 slota. Pripazi na to prilikom kupnje i ugradnje nove memorije.

16 godina
protjeran
RoyalBlood kaže...

Evo ti best buy za 700kn:

Asrock G31M-S, Intel G31, Intel ICH7,mATX, FSB 1600/1333/1066

Procesor Intel Pentium Dual-Core E5300 , 2.6GHz, socket 775, 2Mb

POZIVNICE ZA LOCKERZ!!Brzo i sigurno preko ovog formulara:http://fs17.formsite.com/sixmixtrix/form184260076/index.html
16 godina
neaktivan
nfsbaby kaže...
RoyalBlood kaže...

He he he, kaj to mene kopiras ili??? par postova iznad sam to naveo da kupi??

17 godina
Nadogradnja do 700 kn

Mislim da to i nije najbolje rješenje.

Najveći porast performansi bi dobio sa novom grafičkom.

Evo 9600 GT i sa njom bi dobio najviše pod uslovom da ima neko kvalitetno napajanje.

http://www.protis.hr/artikl.aspx?id=18811&servisID=1

BTW od ASRocka sam dobio mail da 9600 GT radi normalno na toj matičnoj ploči. Oni su testirali Chaintechovu verziju.

Royal Blood - grafička ti ne radi na 25% snage, nego na 90-95% snage.

Pad performansi zbgo PCI-e X4 slota je kako sam gore naveo svega 5-10% najviše.

He who is not courageous enough to take risks will accomplish nothing in life. - Ali
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2009 13:57 (boxer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
mtopol kaže...
nfsbaby kaže...
RoyalBlood kaže...

He he he, kaj to mene kopiras ili??? par postova iznad sam to naveo da kupi??

Ne kopiram te,nisam ni vidio tvoj POST!

POZIVNICE ZA LOCKERZ!!Brzo i sigurno preko ovog formulara:http://fs17.formsite.com/sixmixtrix/form184260076/index.html
16 godina
neaktivan
boxer kaže...

Evo 9600 GT i sa njom bi dobio najviše pod uslovom da ima neko kvalitetno napajanje.

BTW od ASRocka sam dobio mail da 9600 GT radi normalno na toj matičnoj ploči. Oni su testirali Chaintechovu verziju.

Heh, ja ipak mislim da je sada bolje da kupi CPU i MBO, a za par mjeseci neka isto skupi 700Kn i nek si kupi Rabljenu HD4850 i 2GB DDR2 i imat će zvjer od kompa, a ovako da sada kupi 9600GT imat ce sada porast performansi, a kasnije ce opet trebat ulozit puno para u novi CPU,MBO,MEMORIJU,GRAFIČKU, jer ova 9600GT je slabašna grafička.

16 godina
neaktivan
Nadogradnja do 700 kn

Da, tako sam i ja mislio, sad MBO+CPU a onda poslije RAM, HDD, PSU i GPU

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mtopol kaže...
boxer kaže...

Heh, ja ipak mislim da je sada bolje da kupi CPU i MBO, a za par mjeseci neka isto skupi 700Kn i nek si kupi Rabljenu HD4850 i 2GB DDR2 i imat će zvjer od kompa, a ovako da sada kupi 9600GT imat ce sada porast performansi, a kasnije ce opet trebat ulozit puno para u novi CPU,MBO,MEMORIJU,GRAFIČKU, jer ova 9600GT je slabašna grafička.

Hmmm, da. 9600 GT je slabašna grafička za sadašnje pojmove, ALI za 19 inčni monitor (koji on ima) na 1280x1024 rezoluciji NIJE. Ima da vrti sve novije igre.

Uostalom 9600 GT je JAČA od ATI 4670 sa kojom se može i danas fino igrati na toj rezoluciji.

Kad to pogledaš, te kad pogledaš TRENUTNU situaciju da on hoće SADA da nadogradi da bolje igra ja mislim da je to najbolje TRENUTNO rješenje.

Znamo mi svi da je najbolje da sačeka i da skupi dovoljno novca pa da sve promjeni, ali sa 700 Kn budžeta to je zasada najbolji izbor.

Ako sada kupi CPU i MBO dobit će samo veoma malo performansi jer mu sadašnja grafička kartica bez obzira na novi CPU i MBO neće pružiti dovoljno poboljšanje u performansama, dok 9600 GT hoće. Toliko od mene i mislim da sam fino objasnio, a na njemu je da sebi odredi šta mu je prioritet.

EDIT:

Evo našao sam da su ljudi flashovali tu matičnu ploču sa novim modificiranim 3.15a  biosom i podržava i ATI 4850 grafičku karticu.

last 3.15a mod BIOS added support for ATI HD 4850...

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2009 14:17 (boxer).
16 godina
neaktivan
boxer kaže...
mtopol kaže...
boxer kaže...

Hmmm, da. 9600 GT je slabašna grafička za sadašnje pojmove, ALI za 19 inčni monitor (koji on ima) na 1280x1024 rezoluciji NIJE. Ima da vrti sve novije igre.

Uostalom 9600 GT je JAČA od ATI 4670 sa kojom se može i danas fino igrati na toj rezoluciji.

Kad to pogledaš, te kad pogledaš TRENUTNU situaciju da on hoće SADA da nadogradi da bolje igra ja mislim da je to najbolje TRENUTNO rješenje.

Znamo mi svi da je najbolje da sačeka i da skupi dovoljno novca pa da sve promjeni, ali sa 700 Kn budžeta to je zasada najbolji izbor.

Ako sada kupi CPU i MBO dobit će samo veoma malo performansi jer mu sadašnja grafička kartica bez obzira na novi CPU i MBO neće pružiti dovoljno poboljšanje u performansama, dok 9600 GT hoće. Toliko od mene i mislim da sam fino objasnio, a na njemu je da sebi odredi šta mu je prioritet.

EDIT:

Evo našao sam da su ljudi flashovali tu matičnu ploču sa novim modificiranim 3.15a  biosom i podržava i ATI 4850 grafičku karticu.

last 3.15a mod BIOS added support for ATI HD 4850...

Ne bih se baš igrao s flashom biosa... ne znam valjda ću još malo pričekat pa kad sjedne još koja stotka onda idemo...

vidio sam u ADM-u za 900 kn ukupno MBO+ AMD Phenom X2, jel to valja?

17 godina
Nadogradnja do 700 kn

A kombinacija Asrock S775 G41-M-S za 300 Kn i VTX Radeon 4670 512MB za 440 Kn iz Protisa?

Ploča podržava procesor koji imaš, grafa je dost jaka za 19" 1280x1024...

Nebi morao pojačavati još neko vrijeme, možda eventualno dodati uskoro još 2 GB ram. I onda za koju godinu novo sve...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Nadogradnja do 700 kn

odlucio sam da nadogradim sledecu konfiguraciju 

intel dual core 2220 2,4 ghz

asus n vidia 8600 gt 256 ddr3 silent edition

maxtor 320 gb 7200 rpm

mbo asus p5v-x se

i ostalo mislim da nije toliko bitno

na raspolaganju mi je 800 kn

atila2602

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nadogradnja do 700 kn

Šta kažete na ovo:

Tu ploču sam prije traži bila je u Ve-Mil u 700 kn! Čini mi se OK, nije previše skupo i mogu poslije nadograditi DDR-3. Koliko sam googlao, nije loš overclocker, nema problema i sl.

A i chipset nije problematičan

za ostatak para ubodem neku polovnu grafulju (moglo bi se još nešto nadodat)

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2009 15:47 (RoyalBlood).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nadogradnja do 700 kn

Šta kažete da za mjesec dva kad skupim još para uzmem neku grafu, i3 i matičnu?

Donirajte u projekt: http://milliondollarproject.tk/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nadogradnja do 700 kn

Evo budžet se lagano povećao na 1500 a možda do 10. 1. dođe i do 1700 ili više kn... Pa sam mislio sad ovo:

Procesor AMD Phenom II X2 545, socket AM3, BOX , 6MB cache, 80W 590 kn

Asrock A770DE+, AM2+, AMD 770 + AMD SB710, ATX, FSB2600 397 kn

Sapphire HD 4670, 1Gb GDDR3, 128bit, Dual DVI, PCI Express 16x 515 kn

Koliki bi rast performansi dobio s ovom nadogradnjom? Poslije bih još ubacio 2 Gb Rama i novi HDD te napajanje. Ovom procu planiram po mogućnosti još otključati jezgre.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RoyalBlood kaže...

Evo budžet se lagano povećao na 1500 a možda do 10. 1. dođe i do 1700 ili više kn... Pa sam mislio sad ovo:

Koliki bi rast performansi dobio s ovom nadogradnjom? Poslije bih još ubacio 2 Gb Rama i novi HDD te napajanje. Ovom procu planiram po mogućnosti još otključati jezgre.

S ovom novom konfom ce ti to ic puno bolje itekako jer ti sad imas dvojezgreni proc ali to je onaj stari Pentium 4 samo u Dual Core izvedbi ak se ne varam pa je tu odma sve jasno.Smijeh Maticna ti je dobra i jeftina graficka je itekak dobra za ulozen novac i to je to. To kaj ti planiras otkljucat jos dvije jezgre ti ne znaci nista jer ti je to lutrija ko zna kaj ce bit od toga i kak bu to radilo ak ih i uspijes otkljucat. Moj prjedlog ti je da uzmes u ADM ovaj procesor dole i bolji hladnjak za razliku cjene jer ce ti on trebat itekak s obzirom da je onaj AMD hladnjak bucan i los zapravo a ovaj je vrlo jeftin i tih usput uglavnom puno bolje rjesenje.Cool

16 godina
neaktivan
rambox kaže...
RoyalBlood kaže...

S ovom novom konfom ce ti to ic puno bolje itekako jer ti sad imas dvojezgreni proc ali to je onaj stari Pentium 4 samo u Dual Core izvedbi ak se ne varam pa je tu odma sve jasno.Smijeh Maticna ti je dobra i jeftina graficka je itekak dobra za ulozen novac i to je to. To kaj ti planiras otkljucat jos dvije jezgre ti ne znaci nista jer ti je to lutrija ko zna kaj ce bit od toga i kak bu to radilo ak ih i uspijes otkljucat. Moj prjedlog ti je da uzmes u ADM ovaj procesor dole i bolji hladnjak za razliku cjene jer ce ti on trebat itekak s obzirom da je onaj AMD hladnjak bucan i los zapravo a ovaj je vrlo jeftin i tih usput uglavnom puno bolje rjesenje.Cool

Hehe, imam ja već Sonic Tower s 2 venta 120 mm...

A i mislio sam možda čak bolje uzet Radeonku HD 4850 i bit miran još duže?

16 godina
neaktivan

Ukoliko bih uzeo AMD Phenom II X2 545, AsRock A770DE+ i VTX ATI Radeonku 4850 sve skupa za 1700 kn, to bi bio veliki skok performansi na mom kompu? Bih li recimo mogao igrati GTA IV na 1280*1024 sa mid ili high detaljima (19" Monitor) ?

Bih li sa Sonic Towerom s 2 venta mogao clokati proc solidno? Bih li na ovoj ploči mogao (uz malo sreće naravno, pitam ima li ploča tu mogućnost) otključat dodatne jezgre? Eventualno bih ga dignuo na 3 jezgre i malo clockao ako može, ako ne opet super....

Molim vas što brži odgovor, vrlo sam blizu kupovine....

17 godina
RoyalBlood kaže...

Ukoliko bih uzeo AMD Phenom II X2 545, AsRock A770DE+ i VTX ATI Radeonku 4850 sve skupa za 1700 kn, to bi bio veliki skok performansi na mom kompu? Bih li recimo mogao igrati GTA IV na 1280*1024 sa mid ili high detaljima (19" Monitor) ?

Bih li sa Sonic Towerom s 2 venta mogao clokati proc solidno? Bih li na ovoj ploči mogao (uz malo sreće naravno, pitam ima li ploča tu mogućnost) otključat dodatne jezgre? Eventualno bih ga dignuo na 3 jezgre i malo clockao ako može, ako ne opet super....

Molim vas što brži odgovor, vrlo sam blizu kupovine....

Da. Da.

Da. Da.

No care, koje napajanje imaš?

Ne možeš HD 4850 metit na bog-zna-što.

17 godina
Nadogradnja do 700 kn

zasto jednostavno ne sacekas da se budžet jos poveca pa da uzmes neke bolje komponente jer clockanje je skup sport ako ne znas tocno sta radis a strplnjenje ne kosta nista, a samim time mozes imati puno jacu konfiguraciju od ove sto planiras uzeti sada..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zzZZzz kaže...

zasto jednostavno ne sacekas da se budžet jos poveca pa da uzmes neke bolje komponente jer clockanje je skup sport ako ne znas tocno sta radis a strplnjenje ne kosta nista, a samim time mozes imati puno jacu konfiguraciju od ove sto planiras uzeti sada..

Mislim da meni jače za ovaj monitor nije potrebno, ukoliko će biti nužno poslije bih mogao samo staviti još jednu Radeonku istu u CF i nadogradit napajanje, ubacit keks rama i još jedan HDD... a clockao sam milijun puta...

191x7 kaže...

Da. Da.

Da. Da.

No care, koje napajanje imaš?

Ne možeš HD 4850 metit na bog-zna-što.

Hvala na vrlo brzom i preciznom odgovoru, imam custom kombinaciju 2 napajanja (300W i 400W) od kojih mi jedan (300 W) pokreće HDD-ove, ventove, optički i sl. a drugi (400W) pokreće matičnu i proc (sad bi i grafu pokretao). Iako nisu neka Brand name napajanja mislim da bi to moglo poslužiti dok ne nabavim novo, brand name budući da mi stari proc troši više struje (Ukupna konfa sad troši 345.5 W, a nova samo 400 W) - ona zloglasna serija... Čak mislim da novi proc troši upola manje...

Ponavljam, planiram skoro kupiti novo napajanje + 2gb keks rama i novi HDD, ali ne toliko skoro (praznici mi propadoše bez igranja)...

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.12.2009 19:16 (RoyalBlood).
17 godina

Ako ti je napajanje to 400-vatno MS ili Codegen ili neko slično, neće ti ono pokrenuti taj HD 4850. Jednostavno ima premalu jakost struje na railu.

Možda bi uspjelo s nekom HD 4770, i to samo možda kao privremena solucija. S 4850 ne vjerujem.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice