Kratki osobni osvrt na Scythe Kama Cross

poruka: 22
|
čitano: 3.614
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Želite li kvalitetan, tih i dobar hladnjak bez pretjeranoga stanjivanja vaše lisnice? Scythe Kama Cross bi možda mogao biti rješenje.

U kutiji dobijete crno-bijeli priručnik za instalaciju, koji je prilično dobro napisan i ne ostavlja mjesta nejasnoćama. Već uobičajeno dobijete kitove za instalaciju na LGA775, socket 478 i 754, 939, 940 i AM2 i vodljivu termostabilnu pastu.

Kama Cross nema poveznicu s drugim hladnjacima iz Scythea, barem što se tiče njegovog izgleda. Hladnjak je napravljen u obliku slova X, što je vrlo zanimljivo i inovativno. Hladnjak, tj. takav dizajn, bi trebao pomoći hlađenju MOSFET-a oko CPU socketa i RAM-u. S obzirom na popriličnu potrošnju energije današnjih četverojezgrenih procesora i grijanje brzih memorija, ovaj dodatak može biti samo od koristi. Glavni "sastojak" je aluminij, dok su od bakra izrađene samo toplovodne cijevi. Ukupno 3 toplovodne cijevi naliježu na aluminijsku bazu hladnjaka i odnose toplinu s procesora na aluminijske listiće hladnjaka. Hladnjak ima izvrsnu završnu obradu.

Tehničke specifikacije:
• materijal: aluminij i bakar
• masa: 530g
• dimenzije: 140x120x132 mm (DxŠxV)
• dimenzije ugrađenog ventilatora: 100x100x25 mm
• vrsta ležajeva i brzina vrtnje ventilatora: sleeve, 1500 o/min
• buka: 22.0 dBA
• protok zraka: 42.69 CFM

Ventilator ovoga hladnjaka spaja se pomoću tropinskog priključka i s njim ne dobivate potenciometar za regulaciju brzine vrtnje ventilatora. Brzina vrtnje se prepušta BIOS-u i softveru. Kama Cross ima mogućnost ugradnje većeg, 120 mm ventilatora.

Kama Cross treba se dokazati protiv Cooler Masterovog Aquagate Mini R80 vodenog hlađenja i Intelovog tvorničkog hladnjaka (s Delta ventilatorom). Korištena je Zalman ZM-STG1 vodljiva termostabilna pasta. Ventilatori na hladnjacima tijekom cijelog testiranja okretali su se na maksimalnom broju okretaja (Aquagate ~ 3500 o/min, Intel ~ 2000 o/min, Scythe ~ 1500 o/min).

U praznom hodu Kama Cross ima prednost od 3 stupnja u odnosu na tvornički hladnjak i procesor hlađen Kamom je topliji tek za 1°C u odnosu na Aquagate.

Pod punim opterećenjem Kama Cross se također dobro drži u "zlatnoj sredini" između Aquagatea i Intelovog tvorničkog hladnjaka. No, bitno je napomenuti kako je Kama Cross tiša od ostalih hladnjaka na testu. Imajte na umu kako Kama Cross nije među najtišim hladnjacima na tržištu, ali među tišima svakako je.

Performanse Kame Cross možete povećati snažnijim 120 mm ventilatorom. Također, za one koji žele što veću tišinu, mogu još smanjiti razinu buke sa npr. Scythe S-Flex ventilatorima (kojega autor ovih redaka ima i preporučuje ga). Kama Cross oduševljava svojom kvalitetom izrade. Performanse su dobre i cijena od 270 kn je prihvatljiva.

Ukupna ocjena: 85%

Link na cijelu recenziju sa slikama, opširnijim podacima, grafovima, itd.: Link

Intel Pentium E2160 | 1 GB Kingmax | Gigabyte N650SLI-DS4 | Leadtek WinFast PX8500GT | WD 40 GB i Hitachi 250 GB | Enermax SMFA 370W Noise Taker
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.2.2008 15:24 (Goran Racic).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Scythe je odličan izbor za hladnjak. Svi njihovi modeli su vrhunski, ali kad pogledate svi modeli se svode na 6 cijevi 20ak redova limiča i vent koji sve to dobro hladi, a još je i tih. Katana 2 i Mine su jako slični samo što mine ima specifičan smještaj venta. Na sredini je i jednu polovicu hladi uvlačenjem, a drugu polovicu hladi puhanjem. Ja imam Mine i jako sam zadovoljan.

Palac_genijalac
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kratki osobni osvrt na Scythe Kama Cross
Palac kaže...

Scythe je odličan izbor za hladnjak. Svi njihovi modeli su vrhunski, ali kad pogledate svi modeli se svode na 6 cijevi 20ak redova limiča i vent koji sve to dobro hladi, a još je i tih. Katana 2 i Mine su jako slični samo što mine ima specifičan smještaj venta. Na sredini je i jednu polovicu hladi uvlačenjem, a drugu polovicu hladi puhanjem. Ja imam Mine i jako sam zadovoljan.

Iznimno glupa generalizacija.

Hint: jel si možda čuo za Ninju i Infinity?

► Intel Core 2 Duo E6750 (L719A782) || abit iX38 QuadGT || 2x1GB Crucial Ballistix PC5300 || XFX GF8800GT 512MB DDR3 || Western Digital Caviar 320GB AAKS || LG GSA-H66N || Corsair VX450W || Antec SLK3000B-EU ||
17 godina
neaktivan
Razer kaže...
Palac kaže...

redova limiča i vent koji sve to dobro hladi, a još je i tih. Katana 2 i Mine su jako slični samo što mine ima specifičan smještaj venta. Na sredini je i jednu polovicu hladi uvlačenjem, a drugu polovicu hladi puhanjem. Ja imam Mine i jako sam zadovoljan.Scythe je odličan izbor za hladnjak. Svi njihovi modeli su vrhunski, ali kad pogledate svi modeli se svode na 6 cijevi 20ak

Sorry faco infinity ima 10 cijevi. a nindža 12. I šta je tu glupo ako sam ih ja tako okarakteriziro? Jesam te uvrijedio?? Ako si razer sa pceksperta (Naravno da jesi) svaka ti čast ali komentiranje nečijeg posta radi nečeg nevažnog mi je gluplje od onih faca šta kenjaju o pravopisu i gramatici.

Palac_genijalac
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.2.2008 13:55 (Palac).
17 godina
Palac kaže...
Razer kaže...
Palac kaže...

redova limiča i vent koji sve to dobro hladi, a još je i tih. Katana 2 i Mine su jako slični samo što mine ima specifičan smještaj venta. Na sredini je i jednu polovicu hladi uvlačenjem, a drugu polovicu hladi puhanjem. Ja imam Mine i jako sam zadovoljan.Scythe je odličan izbor za hladnjak. Svi njihovi modeli su vrhunski, ali kad pogledate svi modeli se svode na 6 cijevi 20ak

Sorry faco infinity ima 10 cijevi. a nindža 12. I šta je tu glupo ako sam ih ja tako okarakteriziro? Jesam te uvrijedio?? Ako si razer sa pceksperta (Naravno da jesi) svaka ti čast ali komentiranje nečijeg posta radi nečeg nevažnog mi je gluplje od onih faca šta kenjaju o pravopisu i gramatici.

SmijehSmijeh...neću komentirat
17 godina
neaktivan

Niti si ti mene uvrijedio, niti sam ja imao namjeru uvrijediti tebe.

Samo sam htio ukazati na ostale modele, i još jednom da istaknem

da nije sve u ''6 pipa, i 20-ak ''limića''.

Zakej si se toliko uzbudio?

Jel ti smeta to što sam i ovdje došao napisati koju?

► Intel Core 2 Duo E6750 (L719A782) || abit iX38 QuadGT || 2x1GB Crucial Ballistix PC5300 || XFX GF8800GT 512MB DDR3 || Western Digital Caviar 320GB AAKS || LG GSA-H66N || Corsair VX450W || Antec SLK3000B-EU ||
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.2.2008 14:13 (Razer).
17 godina
neaktivan

Ma Razer je jako jako inteligentna i pametna osoba i svaki forum može biti sretan šta ga ima. na ekspertu mi je pomogao u 100 slučajeva i fakat sam ga zapamtio i kao osobu koja si uvijek da truda da riješi nečiji problem, a onda dođe tu i pametuje kak sam ja mogao hladnjake ovako glupo okarakterizirati. Normalno da je svaki drugačiji. ali se sve svodi na isto. HLADE CPU.

Ma razeru sve je 5 i sve ok. Odlično je da si ovdje. sorry ak sam malo burno reagirao.

Niti neznam kako bi ih katagorizirao?

Palac_genijalac
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.2.2008 14:27 (Palac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Palac kaže...

Ma Razer je jako jako inteligentna i pametna osoba i svaki forum može biti sretan šta ga ima. na ekspertu mi je pomogao u 100 slučajeva i fakat sam ga zapamtio i kao osobu koja si uvijek da truda da riješi nečiji problem, a onda dođe tu i pametuje kak sam ja mogao hladnjake ovako glupo okarakterizirati. Normalno da je svaki drugačiji. ali se sve svodi na isto. HLADE CPU.

Ma razeru sve je 5 i sve ok. Odlično je da si ovdje. sorry ak sam malo burno reagirao.

Niti neznam kako bi ih katagorizirao?

I da dodam lijep, zgodan, visok, plav, voli sve što vole mladi, ... LOL ( Palac ne uvlači se )

Da stvarno, nadan se da će scythe u bližoj budućnosti uvidjeti tu grešku, i ne raditi hladnjake s namjenon da hlade CPU.

Ozbiljno, od scytheovih bi najradije scythe mine, ni katana nije loša ali freezer mi se čini bolji.

Svaka čast Swarm dude

17 godina
neaktivan

Funki sad kad sam do pola unutra idem do krajaBelji se

Ja imam Mine. Odličan je. Kad sam ga stavio mislio sam da neću moči zatvoriti kučište.

Palac_genijalac
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Preporucam da se smire strasti - isto tako, misljenja o hardveru nisu problem, ali istovremeno stavljanje linkova gdje se taj moze proizvod nabaviti i u kojem ducanu izbjegavajte jer previse vuce na reklamu.

Recenzent, urednik, Bugovac, ljubavnik - ne nuzno tim redoslijedom
17 godina
neaktivan

Hm, nadam se da (i) na ovom forumu neće biti slučaj da se ne smiju spominjati imena trgovina?

17 godina
neaktivan
Razer kaže...

Hm, nadam se da (i) na ovom forumu neće biti slučaj da se ne smiju spominjati imena trgovina?

Imena trgovina se mogu spominjati, ali ne kad se napravi post koji je zapravo recenzija. Inace, ako dajete ljudima savjete ili netko trazi gdje se nesto moze kupiti, linkovi su dobrodosli.

Recenzent, urednik, Bugovac, ljubavnik - ne nuzno tim redoslijedom
17 godina
neaktivan

Ajde de, vec sam pomislio...

17 godina
neaktivan

U buduće ne budem spominjao imena trgovina. Inače nije cilj ove recenzije reklamirati dotičnu trgovinu, već malo proširiti saznanja o hladnjacima dostupnim na našem tržištu.

Link sam stavio eto, da bi ljudi znali gdje je ima (osim ADM-a i Linksa, Zola je zapravo generalni zastupnik Scythea za Hrvatsku Namigiva).

Hvala na pohvalama.

Intel Pentium E2160 | 1 GB Kingmax | Gigabyte N650SLI-DS4 | Leadtek WinFast PX8500GT | WD 40 GB i Hitachi 250 GB | Enermax SMFA 370W Noise Taker

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Čemu ovaj ulet?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Ovaj forum nije zamisljen kao trznica - autor poruke je sankcioniran, a ostalima se upucuje dobronamjerno upozorenje!

Work is for people who suck at video games.
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.2.2008 18:31 (Davor).
17 godina
neaktivan

Bump ...

Nije moguće da ima samo 17 postova u ovoj temi, od kojih su samo 2 - 3 pohvale autoru. Sramota! Doduše osvrt je objavljen na PCE forumu ( tamo sam ga i pročitao ; btw swarm dude je tamo i moderator ), ali bez obzira, tolika nezainteresiranost. Dok na PCE forumu za svaki review autor dobije brdo pohvala i isto toliko čašćenja pivom ( doduše virtualnom ), ovdje ... ništa! Čak bi rekao i da je swarm dude napisao da se zahvaljuje na pohvalama tek reda radi. Ne treba se čuditi ako ne objavi neki novi osvrt ovdje. Čemu?

Još nešto moram reći, pa makar i požutio. Koliko god da mi je bilo drago da je bug dobio forum, toliko sam sada ...  u neku ruku razočaran. Na PCE forumu za hardver ima desetak različitih podforuma ( od kojih neki imaju još i svoje podforume ), ima masu znalaca, ... ovdje jedan jedini podforum! Čak i na forum.hr imaju podforum help service na koji se postaju problemi, ovdje ni to. Bugov forum počinje sličiti na forum.hr. Nekoliko znalaca ( bugovci i ekipa sa PCE ), a ostali ... nije bitno. Vjerujte, ne treba nam još jedan forum.hr. Nadam se da ekipa sa PCE neće otići ( jer vi bugovci ne možete ), i da će forum ( barem hardverski dio ) postati kvalitetniji.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dobro receno.

Decko se potrudio napisati kracu recenziju, doduse na PCE, ali bio je fer i podijelio informacije s vama. A tu nitko ni da zine.

Ne pricam sad samo o tome sto nitko nije dosao komentirati, vec opcenito.

Neka kaže što god tko hoće za PCE, ovdje dođe ljudi sa PCE, probaju pomoći forumu, ali uz ovakvu situaciju, nije ni cudno sto jednostavno odustanu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.2.2008 22:14 (Razer).
17 godina
neaktivan
Funkenstein kaže...

Nije moguće da ima samo 17 postova u ovoj temi, od kojih su samo 2 - 3 pohvale autoru.

...

ovdje jedan jedini podforum! Čak i na forum.hr imaju podforum help service na koji se postaju problemi, ovdje ni to. Bugov forum počinje sličiti na forum.hr.

...

i da će forum ( barem hardverski dio ) postati kvalitetniji.

pohvale autoru su najčešće spam za podizanje post counta, bolje je dati neki konstruktivni komentar

za hardver podforum, da si malo pogledao primjetio bi da je u nekoliko navrata rečeno da će se broj foruma povećavati kad dođe potreba za tim; ovaj forum je još u beti
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.2.2008 22:17 (itf4n).
17 godina
neaktivan
Daj molim te, sad je to podizanje post counta...

Pogledaj sto rade po citavom forumu, i ti dosao tu komentirati...

Bug off
17 godina
neaktivan

OT ON:

Koliko god ovo sad čudno zvučalo moram dati za pravo i Razeru i Funkensteinu.

U potpunosti se slažem.

Samo ja vidim i drugu stranu priče.Možda i vi ali ju nerado priznate al pustimo to.

Vidim ovdje dosta ljudi iz PCE Foruma.Jako mi je drago.

Pogotovo razer koji se stvarno trudi.

Ali ima i dosta ljudi iz PCE koji dolaze ovamo isključivo iz jednog razloga.

Registrirat se i provocirat,pričat gluposti......

I onda se naveliko hvalit u onom threadu o Bug forum kak su izletjeli.

Mislim da bi te ljude trebalo sankcionirat.

Pogotovo onu dvojicu specijalista koji su danas pokupili bann.

Ukrali mi avatar i kopirali potpis.

TO SE NIGDJE NE RADI!!

Čak ni od poznatih trollova to nisam doživio.

Ako im se već plješče zato što rade probleme i sranja ovdje onda bi ih se ak ništa drugo samo zbog toga moralo kaznit.

I ja sam registriran u PCE.

Povremeno čitam dobre savjete....

Ali ono što tamo piše stvarno nije u redu.

Naravno ovdje još ima puno posla oko uređenja i same funkcije foruma ali ako već useri dođu ovamo onda nek pomognu ili nek

si traže drugi forum.

Radit probleme i dodatni posao modovima nije baš lijep način.

Tako,dosta kritike.

Ajde kad su pohvale toliko rijetke:

VELIKA POHVALA I VELIKO HVALA AUTORU NA OVOM THREADU

Naravno moram i marljive učesnike sa PCE foruma pohvalit.

Ima i dobrih među njima.

OT OFF

C2D@3360mhz,GA-P35-DS4,2GB DDR2 Kingmax@960mhz
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Siguran sam da ce pohvale pristizati od clanova koji se upucuju u nadogradnju rashladnog sustava i razmatraju ovaj model, jer je Swarm Dudeov opis koncizan i koristan. A sada, vratimo se na temu.

Work is for people who suck at video games.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice