Koristite li integriranu zvučnu karticu?

poruka: 69
|
čitano: 15.347
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Što se tice integriranih, Realtec nudi puno kvalitetniji zvuk kao i software od Via rješenja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kupio sam Superlux HD 668B - studijske monitore.

Ukopčam ih u integriranu ( realtek ) i uključim headphone mode ( pojačalo od zvučne točnije ) i bass mi u potpunosti nestane. Jedina opcija mi je uštekati ih u front panel...

Razočaran sam i ujedno prisiljen kupiti novu zvučnu

Win Osama in hide and seek
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Koristite li integriranu zvučnu karticu?
bik kaže...

Što se tice integriranih, Realtec nudi puno kvalitetniji zvuk kao i software od Via rješenja.

ja imam taj relatec HD odlican je.

Sretnu se dva robota na ulici i kaže jedan drugom: -jeli, jeli istina da ti se roditelji rastavljaju? xDD
15 godina
neaktivan

Ljudi , ako ste zadovoljni zvukom koji sad imate na svojim zvučnicima/slušalicama i integriranoj ne idite na neke bolje zvučne.

Najčešće se tako ulazi u audio svijet , rekao bih rupa bez kraja.Stalno gledaš kako bolje nabaviti.Evo meni vrag neda mira već 3 godine , stalno gledam kako bi nešto bolje uzeo.

Trenutno sam na Audigy 2ZS i zadovoljan sam , mnogo bolja od integrirane.Kad malo duže poslušaš , integrirana spram zvučne daje tup zvuk.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

7 0 hvala 0
16 godina
explorer 4 kaže...

Ljudi , ako ste zadovoljni zvukom koji sad imate na svojim zvučnicima/slušalicama i integriranoj ne idite na neke bolje zvučne.

Najčešće se tako ulazi u audio svijet , rekao bih rupa bez kraja.Stalno gledaš kako bolje nabaviti.Evo meni vrag neda mira već 3 godine , stalno gledam kako bi nešto bolje uzeo.

Trenutno sam na Audigy 2ZS i zadovoljan sam , mnogo bolja od integrirane.Kad malo duže poslušaš , integrirana spram zvučne daje tup zvuk.

O ukusima se ne raspravlja ali evo ti jedan primjer suprotan tvojoj tvrdnji, naime par godina sam imao Audiotrack Prodygy HD2 te nakon što sam prešao na drugu plocu s Realtecom (Asrock Deluxe4) nju sam prodao jer mi se stvarno svidio realtec za moje potrebe, da se više bavim glazbom i da mi je komp spojen na neko high end pojačalo vjerovatno bi uzeo zvučnu sukladno Hifi setupu, znaci kod mene je Realtec ALC892 - starije Sony stereo pojačalo - Sony trosistemci 80W

http://ixbtlabs.com/articles2/multimedia/prodigy-hd2-gold-page1.html

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2011 16:13 (bik).
15 godina
neaktivan
bik kaže...
explorer 4 kaže...

O ukusima se ne raspravlja ali evo ti jedan primjer suprotan tvojoj tvrdnji, naime par godina sam imao Audiotrack Prodygy HD2 te nakon što sam prešao na drugu plocu s Realtecom (Asrock Deluxe4) nju sam prodao jer mi se stvarno svidio realtec za moje potrebe, da se više bavim glazbom i da mi je komp spojen na neko high end pojačalo vjerovatno bi uzeo zvučnu sukladno Hifi setupu, znaci kod mene je Realtec ALC892 - starije Sony stereo pojačalo - Sony trosistemci 80W

http://ixbtlabs.com/articles2/multimedia/prodigy-hd2-gold-page1.html

Meštre , takvih je malo.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
14 godina
protjeran

Šta će mi druga:) Za moje potrebe sasvim solidna:)

Ako ti pomognem, stisni gumb HVALA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kao prvo da ispravim neke, nije Realtec nego Realtek.

Poznajem ljude koji su još na AC'97 integriranim zvučnim karticama, to je užas.

Od Realtek HD Audio rješenja nekoliko ih je boljih no večina je loša (recimo 883 nije nešto, 885 je dost dobra, 889 je između te dvije...).

213.202.106.145:28960 TDM PROMOD 211 Tarrget Rush Team server
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Sa kvalitetnijim zvučnicima i solidnim pojačalom/receiverom između pc-a i njih se neće osjetiti tolika razlika (između integrirane i diskretne) kao kao kada uzmete kvalitetne (gornji mid-fi, hi-fi) slušalice i uštekate u realtek-ov analogni izlaz. 

''Mulder, toads just fell from the sky!'' ''I guess their parachutes didn't open.''
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Ja imam sljedeču opremu : Sony STR GX290 receiver i 4 Sony zvučnika, i koristim integriranu karticu na laptopu, pa me zanima, koliko bi bolji zvuk dobio da upiknem USB zvučnu, Creative-ovu ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kad smo več kod integriranih i diskretnih zvučnih kartica imam jedno malo pitanje.
Koristim Logitech x-530 i oni su 5.1 surround sustav i priključuju se sa tri 3.5 mm utora,moje pitanje je jel moguće ikako(bez korištenja diskretne zvučne kartice) prispojiti njih na integriranu koja ne podržava surround kao (npr. ova)?? 

muskarci imaju dvije emocije:napaljen i gladan...ako ga vidis bez erekcije, napravi mu sandwitch....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
skiljavi kaže...

Kad smo več kod integriranih i diskretnih zvučnih kartica imam jedno malo pitanje.
Koristim Logitech x-530 i oni su 5.1 surround sustav i priključuju se sa tri 3.5 mm utora,moje pitanje je jel moguće ikako(bez korištenja diskretne zvučne kartice) prispojiti njih na integriranu koja ne podržava surround kao (npr. ova)?? 

Ta podržava koliko vidim. Samo trebaš preodrediti utore (možda zvučna čak i sama prepozna).

Drugim riječima, kada nešto uštekaš u utor za mikrofon mislim da trebaš odabrati u driveru što je uštekano (kao što se koristi izlaz/ulaz).

17 godina

Kad smo vec kod X-530 ima li smisla njih ubosti na diskretnu zvucnu. Bi li osjetija sta razlike?

I am creationist. I believe man created god.

0 0 hvala 0
17 godina
tnakir kaže...

Kad smo vec kod X-530 ima li smisla njih ubosti na diskretnu zvucnu. Bi li osjetija sta razlike?

Ne da bi bilo razlike...

15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Bi. Imao te zvučnike na 4 zvučne ( 1 integrirana, 3 diskretne - X-Fi Extreme Gamer, AudigySE moddana u Extreme Audio i X-Fi Extreme Music ), i bi, prijesvega u glasnoći i čistoći signala. Realtek na 50% zvuči kao diskretna zvučna na 25-30%, o čistoći signala mi je glupo trošiti riječi.

Ima bezbroj ovakvih topica na netu i sve se uglavnom svede na blesava prepucavanja tko što čuje a tko ne,  osobno sam sretao ljude kojima je isto imao VIU 1828S kao ja, najjaču dakle njihovu iz te Vinyl serije, ili imao Xonar Essence ST. I šta da ja njemu onda kažem, briga me.

Kad za nešto misliš da je najbolje što si čuo, teško će ti netko dokazati da postoji bolje. A integrirane zvučne su spram diskretnih - bile i ostale krampovi. Tek najjači onboard modeli se donekle, i to debelo donekle mogu mjeriti sa slabijom/srednjom klasom diskretnih.

VIA 1708 nije u toj klasi. Usporedi ju čisto sa 1828S modelom, od SNR-a, DAC-a i mogućnosti. 2 koplja ispod. A kažem - ni ta takva 1828S mi nije bila dobra, Audigy2 ZS ju je pregazio kvalitetom, to se ne može usporediti.

Imao sam oko 20 zvučnika u zadnjih 5g i upola toliko zvučnih raznih proizvođača, moj savjet je uvijek ukoliko se koriste analogni kablovi tj. PC zvučnici, ići na što bolju diskretnu zvučnu. Ukoliko spajate Toslinkom ili Coaxom tj. nekim digitalnim putem, praktički je dosta manja razlika i može se iskoristiti onboard rješenje, da pošalje signal na receiver ili što već koristite.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2011 8:35 (thedream).
15 godina
neaktivan
skiljavi kaže...

Pa ta koju si dao podržava 5.1 zvučnike, a takve onboarduše bilo Realtek bilo Via imaju u 90% modernih izvedbi tzv. Jack Sensing, odnosno kako uštekaš koju bananicu 3.5mm, tako ti prikaže u control panelu od zvučne u šta si uštekao. Dječja igra spajanje, ako mene pitaš.

Inače od zvučnih koje sam imao, top lista ispod 350kn ide :

<100kn - AudigySE, da se softverski modati u valjda 95% slučajeva vrlo uspješno, stavljanjem X-Fi softvera zvuči ponešto bolje, iako je i dalje HW prilično zastarjela

<200kn - Audigy2, Audigy4, ili 1394 Firewire i slični punokrvni Audigy modeli, nerijetko sa vrlo kvalitetnim komponentama iz nekad srednje klase Hi-Fi receivera, pozlaćenih izlaza i općenito dugo dugo vremena najbolji bang4$. Tu je i Xonar DG polovni,cca. 150kn, ali po meni ipak samo kao prednost korisnicima headsetova.

200>300kn - Izbor je Xonar DS polovni, ili Audigy2ZS, ukoliko nabasate na X-Fi Extreme Gamer, uzeti za 250kn.

300>350kn - X-Fi Extreme Music, Asus Xonar D1 polovna i slično.

Postoje i druge zvučne u toj klasi, pogotovo Audiotrak proizvođača (Maya), da se naći polovna, ili jači Herculesi, ali namjerno sam ih izostavio jer ih nisam imao prilike slušati. Naveo sam samo što sam imao ili čuo (Xonar DS)

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2011 8:48 (thedream).
17 godina
thedream kaže...
tnakir kaže...

Bi. 

Nekako mi se cini da ja imam preglupe usi da bi primjetio tu razliku.

15 godina
neaktivan
tnakir kaže...
thedream kaže...
tnakir kaže...

Bi. 

Nisi jedini, ima vas. Ja ni za što ne bi više natrag na integriranu zvučnu, idući korak mi je neki jači Xonar. Po mnogim review-ima "zadnja zvučna koju ćete ikada kupiti", tako kažu.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2011 8:55 (thedream).
16 godina

Sve u svemu, može se povući paralela sa grafičkim karticama.

Integrirana zvučna/grafička - može poslužiti, ne očekivati čuda. Što se više para potroši na zvučnu/grafičku, to će se više pokazivati kvaliteta zvuka/slike.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

Nije ti neka usporedba.

1 0 hvala 1
16 godina
tnakir kaže...
thedream kaže...
tnakir kaže...

Bi. 

Nema veze, kakav god sluh imao, čistoću, ali ponajprije punoću zvuka ćeš odmah primjetiti. Osobno sam dosta novaca dao za Xonar D2X, ali vjeruj mi, vrijedi. Xonar Audio Centar je izvrsno napravljen, opcije su lako dostupne, bilo da slušaš glazbu preko slušalica, ili puštaš van na zvučnike film ili igru, kartica ti daje najbolje za odabrano. Više ne mogu zamisliti povratak na integrirku, bez obzira koliko vjerno ona glumila diskretnu karticu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2011 17:07 (Moonwalker82).
14 godina
neaktivan

nikad nisam niti hocu.. uvijek zelim kvalitetan zvuk uz bilo kaj na kompu..

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Moonwalker82 kaže...
tnakir kaže...
thedream kaže...
tnakir kaže...

Bi. 

Nema veze, kakav god sluh imao, čistoću, ali ponajprije punoću zvuka ćeš odmah primjetiti. Osobno sam dosta novaca dao za Xonar D2X, ali vjeruj mi, vrijedi. Xonar Audio Centar je izvrsno napravljen, opcije su lako dostupne, bilo da slušaš glazbu preko slušalica, ili puštaš van na zvučnike film ili igru, kartica ti daje najbolje za odabrano. Više ne mogu zamisliti povratak na integrirku, bez obzira koliko vjerno ona glumila diskretnu karticu.

Imam identičnu karticu koja nije bila preskupa preko ebay-a. Vrlo zadovoljan, zajedno sa slušalicama AKG K240 Studio (dakle 55 oma), fantastična stvar.

13 godina
neaktivan

kako mogu vidjet koja mi je zvučna kartica

0 0 hvala 0
15 godina

Pogledaj s programom Everest i sl.

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
J3ckYYY kaže...

Kupio sam Superlux HD 668B - studijske monitore.

Ukopčam ih u integriranu ( realtek ) i uključim headphone mode ( pojačalo od zvučne točnije ) i bass mi u potpunosti nestane. Jedina opcija mi je uštekati ih u front panel...

Razočaran sam i ujedno prisiljen kupiti novu zvučnu

To su slušalice a ne monitori.

Nisu baš neke svjetske klase da bi ti integrirani zvučnici gasili bass. Problem je u nečem drugom i to treba ispitati.

Imaš na oglasima C.Audigy 2 za 150-200 kn, kartica studijske kvaliete, podržava Asio 2..itd

@stoncin3 .... vraaati se !! Nećemo te više zaj** za grafičke !
14 godina
protjeran

Volim slušati muziku na internetu (YouTube), brat ja fanatik što se toga tiče i htjeo bih nam priuštiti što bolji zvuk. Imam Z68 Extreme 4 i naravno integriranu karticu za zvuk.

Koliko bi ova postotaka doprinjela čistoći/kvaliteti zvuka ako da pređem na nju?

Klik

Ili btw koja druga a da zvuk bude savršen.?

Btw drajvere i Utilities imam več.

THX

When Youre Talking To YourSelf And Nobodys Home..
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

....nekada davno integrirana, dok nisam kupio Yamahin AP-U70(prije 3-4 god. mislim, i dan danas se dobro drži)  http://www.yamaha.co.jp/english/product/av/products/pc/apu70.html  u kombinaciji sa subwooferom.....

17 godina
Doc Holiday kaže...

Volim slušati muziku na internetu (YouTube), brat ja fanatik što se toga tiče i htjeo bih nam priuštiti što bolji zvuk. Imam Z68 Extreme 4 i naravno integriranu karticu za zvuk.

Koliko bi ova postotaka doprinjela čistoći/kvaliteti zvuka ako da pređem na nju?

Klik

THX

Ta DG 5.1 je najbolja kartica za te novce, no njena prednost je ugrađeno pojačalo za slušalice i kao takva ima znatno bolji zvuk s dobrim slušalicama (koje traže veću impedanciju izlaza). S dobrim zvučnicima je također bolja nego onboard kartice, no nije kao neka duplo skuplja zvučna. Ako imaš šrot slušalice i šrot zvučnike dobra zvučna baš i neće puno pomoći.

14 godina
protjeran
191x7 kaže...
Doc Holiday kaže...

Klik

THX

Ta DG 5.1 je najbolja kartica za te novce, no njena prednost je ugrađeno pojačalo za slušalice i kao takva ima znatno bolji zvuk s dobrim slušalicama (koje traže veću impedanciju izlaza). S dobrim zvučnicima je također bolja nego onboard kartice, no nije kao neka duplo skuplja zvučna. Ako imaš šrot slušalice i šrot zvučnike dobra zvučna baš i neće puno pomoći.

Hvala ti najljepša;)

Imam 2.1 sound sustav Logitech X-240 i sluške Sennheiser HD 515.

Sad nez ako znaš cjene napamet al da te ne zamaram nvmd:D zvučnici stoje oko 300 kuna dakle taj srednji cjenovni rang, a slušalice su naravno naj:P cca 700 kuna.

Znači odg mi ta zvučna!

OK

Btw i koja bi bila ta duplo skuplja?

When Youre Talking To YourSelf And Nobodys Home..
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.10.2011 18:12 (Doc Holiday).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice