Impulsni relej - instalacija

poruka: 8
|
čitano: 24.983
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Tema je malo OT, ali trebam pomoć kako da spojim impulsni relej Moeller Z-S230-S.

Ne želim koristiti križne prekidače, nego impulsni relej (kao na stubištima, ali bez timer-a) i tipkala.

Možete li pogledati shemu spajanja i reći mi što ide na kleme 1 i 2, a što na A1 i A2- žice sa tipkala ili faza/nula?

Po mom mišljenju na A1 i A2 idu žice sa tipkala, a na 1 i 2 faza/nula.

EDIT: Nije mi bio ubacio slike, pa evo sad ispravljam grešku...

Moeller Z-S230-S Moeller Z-S230-S
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.10.2010 10:10 (Matozan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

BUMP

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Impulsni relej - instalacija
Matozan kaže...

Tema je malo OT, ali trebam pomoć kako da spojim impulsni relej Moeller Z-S230-S.

Ne želim koristiti križne prekidače, nego impulsni relej (kao na stubištima, ali bez timer-a) i tipkala.

Možete li pogledati shemu spajanja i reći mi što ide na kleme 1 i 2, a što na A1 i A2- žice sa tipkala ili faza/nula?

Da, A1 i A2 na tipkalo, 1-2 faza ili nula , 3-4 nula ili faza npr. (ako zelis prekidati oboje). Samo provjeri koliki ti je napon dozvoljen na A1 i A2 i drzi li sam sebe ili moras napraviti neki vanjski sklop koji ce ga drzati ukljucenog (da nije ukljucen samo dok drzis tipkalo, a mislim da ti ovaj nece drzati sam sebe).

17 godina
Dr.Ninja kaže...
Matozan kaže...

Da, A1 i A2 na tipkalo, 1-2 faza ili nula , 3-4 nula ili faza npr. (ako zelis prekidati oboje). Samo provjeri koliki ti je napon dozvoljen na A1 i A2 i drzi li sam sebe ili moras napraviti neki vanjski sklop koji ce ga drzati ukljucenog (da nije ukljucen samo dok drzis tipkalo, a mislim da ti ovaj nece drzati sam sebe).

Imam S, a ne SS model, znači samo 1-2.

Da li možeš pogledati ovdje da li gdje piše da trebam neki dodatni sklop?

15 godina
neaktivan

Ako ga imas, provjeri. Iz ovog nije bas cisto.

17 godina
Dr.Ninja kaže...

Kako, na koji način da provjerim?

Glupo mi je postaviti rasvjetu, tipkala i relej i onda skužiti da mi ne radi bez nekog dodatnog sklopa.

Pa onda u potragu za sklopom i gdje ga uopće naći/kupiti.

Ovaj relej sam nabavio u Njemačkoj, jer tu kod nas (Bauhaus/Baumax/Pevec) imaju samo klasične stubišne automate/releje, a meni ne treba timer.

15 godina
neaktivan
Matozan kaže...
Dr.Ninja kaže...

Kako, na koji način da provjerim?

Glupo mi je postaviti rasvjetu, tipkala i relej i onda skužiti da mi ne radi bez nekog dodatnog sklopa.

Pa onda u potragu za sklopom i gdje ga uopće naći/kupiti.

Ovaj relej sam nabavio u Njemačkoj, jer tu kod nas (Bauhaus/Baumax/Pevec) imaju samo klasične stubišne automate/releje, a meni ne treba timer.

S obzirom na sve do sad, moja preporuka je da ne radis nista jer bi moglo biti mrtvih i/ili druge materijalne/nematerijalne stete.

Ako ne znas provjeriti na stolu, nemoj se ni loviti posla.

15 godina

Na 1 ti ide faza sa osigurača 10 A u ormaru, sa 2 ides na žarulju i to je to. Na A1 i A2 ides s tipkala a spojis isto kao i ovo ispred. Znaci u ormaru sa osigurača 2 ili 6 A na A1, iz A2 na tipkalo i druga zica od tipkala na nulu. Ovaj relej se montira na DIN šinu u ormaru.

http://bfbcs.com/stats_pc/agent_00klc
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.10.2010 13:59 (agent_00klc).
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice