Ext. cooler za notebook

poruka: 15
|
čitano: 8.008
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Ext. cooler za notebook

Prvo, ispričavam se ako je ova tema već bila otvorena (iskreno malo mi je čudno ako nije, al ju nemrem naći Sramim se).

Ovako, odlučio sam se za nabavku hladnjaka za notebook, međutim, pošto se s ovim djelom hardwarea po prvi puta susrećem, totalni sam dibidus kad su oni u pitanju. Pa ako može savjet, koji, zašto, kako? Što se treba gledati kada se oni kupuju? Po čemu se razlikuju? Jel se može koristiti isti hladnjak i za notebook i za netbook (naravno, ne u isto vrijeme)? I tako...

Unaprijed zahvaljujem.

Moj tip žene? Plug'n'play
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
RE: Ext. cooler za notebook

Uf, ovaj, ajde barem što biste izabrali između ovih (ne gledajte cijenu, to nije uopće faktor, notebook koristim svakodnevno i po +8 sati, tako da stvarno smatram da je ovo i više nego dobra investicija)

Mikronis 1

Mikronis 2

Vemil 1

Vemil 2 (nema linka) -> Thermaltake R14AN01 T3000 hlađenje za notebook, za 12-15'' ekrane, fanless

Hgspot

16 godina
Ext. cooler za notebook

Moram priznati da se i ja isto susrećem s ovim hardverom po prvi put.Najbolji mi se čini onaj koji je i najskuplji.

Asus A8N5X, AMD Athlon 3000+2GHz ,1GB DDR,nVidia GeForce 6600 256MB DDR,WDC 160GB
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Izgleda da ću i ja po tom princpipu ih kupovat, koliko para- toliko muzike, jer drugačije ne znam.

BTW, jel zna netko na kojem principu radi fanless hladnjak i jel bolji od "standardnog"?

16 godina
Ext. cooler za notebook

Mislim da je gotovo uvijek bolji onaj koji ima hlađenje aktivno,ventilatore.Znači ovo "fanless" je pasivno tj. bez ventilatora.

EDIT:Nije loš ni ovaj!

Asus A8N5X, AMD Athlon 3000+2GHz ,1GB DDR,nVidia GeForce 6600 256MB DDR,WDC 160GB
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.4.2009 9:31 (Izzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Izzy kaže...

Mislim da je gotovo uvijek bolji onaj koji ima hlađenje aktivno,ventilatore.Znači ovo "fanless" je pasivno tj. bez ventilatora.

Pa zar on nije naveden kao:
"Mikronis 1"
Asrcok 775 Dual Vsta Pentium D Dual Core 3,4 Ghz @ 3,83 Ghz 2 Gb RAM ATI Radeon X1700 FSC
16 godina
RoyalBlood kaže...
Izzy kaže...

"Mikronis 1"
 Na toga sam i mislio,koji je naveden pod "Mikronis 1".
16 godina
neaktivan
Izzy kaže...
RoyalBlood kaže...
Izzy kaže...

"Mikronis 1"
 Na toga sam i mislio,koji je naveden pod "Mikronis 1".
 Sorry, krivo sam vas skužio...
Asrcok 775 Dual Vsta Pentium D Dual Core 3,4 Ghz @ 3,83 Ghz 2 Gb RAM ATI Radeon X1700 FSC
17 godina
neaktivan
Ext. cooler za notebook

http://images.google.hr/imgres?imgurl=http://www.multiloja.pt/imagens/dyn/products/thumb__409595_230410.jpg&imgrefurl=http://www.multiloja.pt/produtos/base-de-portatil-recom-cooldesk-profissional&usg=__txvvt7L7umKRCUnFzlNZvKoIX2o=&h=400&w=400&sz=54&hl=hr&start=32&um=1&tbnid=WbzQ0GHljf1kdM:&tbnh=124&tbnw=124&prev=/images%3Fq%3Drecom%26ndsp%3D21%26hl%3Dhr%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26sa%3DN%26start%3D21%26um%3D1

imam ovaj, nekad je bio u linksu a sad vidim da ga nema na popisu, ili ga nemogu nac...

neko vrijeme ce ti na rukama bit HLADNO dok se ne priviknes :D

EP45-DS3R,Q9550,HD4870x2, T240HD, WD 500, SB640, 4GBPlatinum XTC, DC kit, 700W OCZ
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.4.2009 13:35 (Hacker-ri).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ext. cooler za notebook

s obzirom da nijedan link više ne radi, jel može netko barem reći koji su nazivi tih collera koje ste navodili gore pa da znam tražit dalje

0 0 hvala 0
17 godina
Ext. cooler za notebook

Da, linkovi ne rade, a imam i ja pitanje, pa da se ne otvara nova tema. Ima li kakav cooler za laptop koji je onako best buy? Hitno je, jer mi se laptop stvarno pregrijava!

Hvala

Down goes the window, out goes the heat!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

http://www.nabava.net/trazilica.php?q=antec

eto vidi tu imas je dan u protisa hladnjak koji je odlican..

a nzn ti bas za best buy to je sve isto.....jedino ti je razlika u hladnjak s 1,2 i 3 ventilatora i cijena je manja odnosno veca....

EDIT:Asus DVD ja ti za svoj acer koristim ovaj cooler

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=0160&id_artikl=016.000.086

odlican je stvarno nikakvih problema nisam imao stvarno ja mislim da je to best buy za 200 kn

Dimenzije: 380x300x10~50 mm
Vrijeme trajanja: 50,000 sati
Glasnoća ventilatora: 15~20.5dBA
USB port: USB2.0/1.1 x2
Težina: 700g
Podržava 12”-17'' notebook
Regulator brzine okretaja

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2009 16:22 (Razer Mamba).
14 godina
neaktivan

malo sam skeptican sto se tice ovih coolera....jel to stvarno pomaze dosta? i jeli vam nezgodno igrati (bez eksterne tastature) ako koristite cooler?

17 godina
Ext. cooler za notebook

Imam ga i ne smeta mi ni najmanje, laptop je povišen i malo nagnut pa mi je i lakše pisati. A i puno manje se grije, naravno. Ventilator se može uključiti po potrebi, skroz je nečujan tako da nema ni buke.

I'll f*ck you till' you love me! - Mike Tyson
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Ext. cooler za notebook

Treba i meni nekakav cooler za moj Acer Aspire V5, 15,6''.

Do 200 kn, da trgovina ima slanje pouzecem.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice