U everestu mi nepise koju Matičnu imam

poruka: 22
|
čitano: 4.897
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Neznam koju Matičnu imam :(

Potrebna mije pomoć sljedeca ili ako je netko imao slican problem pa da mi netko pomogne rijesiti ako moze

Uglavnom iam maticnu sa dd3 memorijom i jako mije ok sve za sada sto imam Ocjena od Sedimce mije 5.9 Ja sam zadovoljans a tim stanjem

Na mojoj matičnoj ploči mi nista nepise model ili nesto slicno.Samo piše ASUS {#}

A u everestu mi pise ovo dole pogledajte molim vas sliku ako vam nije problem Kakod a saznam koja mije maticna ploca ???????

Ovo je Spec koja jeste i ocijena racunal Ovo je Spec koja jeste i ocijena racunal
A ovdje u Everestu vidite da mi nista nepise koju maticnu imam A ovdje u Everestu vidite da mi nista nepise koju maticnu imam
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Everest je zastario i već se godinama ne nadograđuje. Skini njegova nasljednika Aidu 64.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.9.2012 14:43 (Prince-Artas).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: U everestu mi nepise koju Matičnu imam
Gledaj stvar je sljedeca sto mi i u aidi tako pokazuje a neznam zasto ja sam jako zadovoljan performansama pa sad nisam pametan hehe sta da radim dal je to neka mozda greska na maticnoj ilije to samo Softwerski problem
14 godina
neaktivan

Za ovakve screenshotove koristi Windows 7 Sniping Tool a ne dodatne screen capture alate jer su nepotrebni.

Za doznati model maticne probaj neki drugi alat (Speccy, Hardware monitor, CPU-Z....) ili ovo sto ti je ispisalo u Everestu prebaci u Google. 

1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Jesam proguglao sam al nista nisam dobio nikakvu informaciju cak imam i naziv chipseta al nista niti preko njega nemam ama bas nikakv einformacije jer kao da je nepostojeca maticna ploca i hvala na savijetu sto se tice softwera :D
17 godina
protjeran

Imaš li cd od matične, probaj instalirat sa njega drivere i pomoćne programe, možda pomogne.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nemam ja sam to racunalo kupio sa oglasnika njuskalo.hr,dobio sam samo kuriju sa kabolovima nista nisam dobio od Bundly-a to mije ona problem jer cak sam skidao,i maticnu da vidim da nepise ista na njoj ili na samim ledjima tj pozadini matične ali nista nisam nasao
17 godina
protjeran

A neznam, zovni lika koji ti je proda komp..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Hmm da al nemam njegovoga broja toje bilo prije 3 mjeseca neznam nitko mi cak niti servis nije znao odgonetnuti to zato sam se registrirao vamo da pronadjem gresku tj rijesenje.. Ja cu biti strpljen spašen.vidjeti cu mozda netko mi pomogne,jer stvarno sam probao svakakvih softwera al nsita sve isto
17 godina

Pogledaj u CPU-Z pod tabom Mainboard.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ako si vec otvarao comp, svaka novija Asus maticna ti ima oznaku modela pored PCI-E slota (znaci ispod graficke).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Ako si vec otvarao comp, svaka novija Asus maticna ti ima oznaku modela pored PCI-E slota (znaci ispod graficke).

Uredu pogledati cu onda danas kada ju otvorim opnovno :D al mislimd a sam sve pregledao

14 godina
neaktivan
deluux kaže...
BlueMax kaže...

Uredu pogledati cu onda danas kada ju otvorim opnovno :D al mislimd a sam sve pregledao

Ako ne nadjes (a hoces) fotografiraj je i postaj fotografiju ovdje.

13 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
deluux kaže...
BlueMax kaže...

Ako ne nadjes (a hoces) fotografiraj je i postaj fotografiju ovdje.

Uredu ma nema problema srediti cu to ako nenadjem pa cu postaviti fotografiju tu uredu hvala vam svima na pomoci jer ja to rijesenje trazim skoto 2 mjeseca.Pa sam naisao na ovaj forum i vidio dosta se stvari moze nauciti a i da su decki od velike pomoći

16 godina
Re: Neznam koju Matičnu imam :(
deluux kaže...

Potrebna mije pomoć sljedeca ili ako je netko imao slican problem pa da mi netko pomogne rijesiti ako moze

Uglavnom iam maticnu sa dd3 memorijom i jako mije ok sve za sada sto imam Ocjena od Sedimce mije 5.9 Ja sam zadovoljans a tim stanjem

Na mojoj matičnoj ploči mi nista nepise model ili nesto slicno.Samo piše ASUS {#}

A u everestu mi pise ovo dole pogledajte molim vas sliku ako vam nije problem Kakod a saznam koja mije maticna ploca ???????

-mora pisati, samo OEM modeli mogu biti 'skriveni' npr Foxconn, ali pošto je ovo ASUS traži dalje..

-gdje si pročitao oznaku ASUS? ako samo na ovom info scr. to ne znači ništa... tj loader i sl.

-ocjena 5.9 i što bi s podatkom MBO? Vjerojatno zbog nadogradnje (CPU-RAM-VGA..) Scor će i dalje ostati nizak, jer je uvjek najsporija komponenta.. možda je to HDD na 5k itd. Tako da taj broj 5.9 ne znači puno za ocjenu PCa. (za kojeg kažeš da radi OK).

BlueMax kaže...

-sve. Možda je MSIjeva, pa je oznaka MS-neki broj. ...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.9.2012 16:04 (ihush).
13 godina
neaktivan
Uglavnom na chipsetu pise Asus al prokleta bila nemogu anci gdje je model jer neznam vise sam lud. Ona je meni ispravna al mi je problem ako bih ju nekada prodavao ili mjenjao neznam sta reci ljudima to mi je zelim da znam sta imam shvacate
17 godina
deluux kaže...
Uglavnom na chipsetu pise Asus al prokleta bila nemogu anci gdje je model jer neznam vise sam lud. Ona je meni ispravna al mi je problem ako bih ju nekada prodavao ili mjenjao neznam sta reci ljudima to mi je zelim da znam sta imam shvacate

Daj više slikaj tu ploču...

16 godina
deluux kaže...
Uglavnom na chipsetu pise Asus ..

-nešto nije OK... na chipsetu može pisati intel, sys, via, nvidia, amd.. ali ne asus. Može biti na hladnjaku (naljepnica, ali to ne znači da je asus proizvođač, nego da je netko naljepio naljepnicu, da je MBO možda ASUSova..). Zato, to je vjerojatno obična naljepnica, ne tvornička oznaka. Čitaj dalje oznake, kao i POST kod paljenja. Prostor ispod CPUa (prema VGA i RAMu) je obično pun tvorničkih oznaka. Ne postoji ASUSov model koji nebi bio brandiran osim ako je OEM računalo za npr IBM, HP... pa naručitelj stavlja svoje oznake (mada on ne proizvodi).

CPU-z i sl. bi morali biti dovoljni za saznati koji model-chipset. .. Ako je Asusova MBO tad možeš po socketu+chipsetu potražiti i prepoznati (sa slike) svoju MBO. ... (Ako je uopće potrebno).

npr pošto je DDR3, može biti (samo kao primjer) ova MBO.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.9.2012 16:16 (ihush).
14 godina
neaktivan
ihush kaže...

BlueMax kaže...

Ne sve. Npr. moja stara M2N4-SLI (am2) ima oznaku pored procesorskog utora. S obzirom da je kod njega socket 775 onda znaci sve i zato sam mu napisao da ce sigurno tamo naci oznaku.  Ako ploca koristi DDR3 onda je izbor suzen na par komada.

Ne vjerujem da bi mu windowsi maticnu prepoznali kao Asus (njegov prvi screenshot) da je rijec o MSI-ju.

13 godina
protjeran

A što kaže BIOS? Imaš tipku "Pause (Break)" pored brojčanog dijela tipkovnice i pritisni ju poslje paljenja računala. Ako je omogućen Logo proizvođaća, pritisni ESC prije pauze, te zatim pauzu i detaljno pročitaj o ćemu je riječ. Ali ako već vidiš logo kod paljenja, onda po njemu možeš znati proizvođaća ploče.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
BlueMax kaže...

Ne sve. Npr. moja stara M2N4-SLI (am2) ima oznaku pored procesorskog utora. S obzirom da je kod njega socket 775 onda znaci sve i zato sam mu napisao da ce sigurno tamo naci oznaku.  Ako ploca koristi DDR3 onda je izbor suzen na par komada.

Ne vjerujem da bi mu windowsi maticnu prepoznali kao Asus (njegov prvi screenshot) da je rijec o MSI-ju.

slažem se..

-ne govorim za konkretnu poziciju-mjesto.. (zato 'oko-CPUa'), jer ako nije ASUS.. enivej, koliko komplicirano može biti pročitati SVE, .. možda stvarno ne piše.

-to je OEM string..može pisati Kalimero. (btw tako možeš napisati i npr Celeron-Quad na 15GHz, registry-CPU info hkey description.. dok je manufacture OEM string..). U kombinaciji s BIOS-loaderom jeftin način za kupnju ultimate edišna...

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.9.2012 16:40 (ihush).
13 godina
neaktivan
Ma sto posto je ASUSO-va matična ploča piše vlikim slovima VIDIM JAKO DOBRO PROCITATI hehehe al ostale nikakve oznake nema :(
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice