postovanje
moze li mi netko samo ukratko objasniti zasto adapter sa 220V AC na 24V DC mjerenjem instrumentom pokazuje da zapravo ima 33V DC?
hvala.
postovanje
moze li mi netko samo ukratko objasniti zasto adapter sa 220V AC na 24V DC mjerenjem instrumentom pokazuje da zapravo ima 33V DC?
hvala.
Zato što je u praznom hodu. Kada je punjač pod optećenjem, struja i napon moraju odgovarati specifikacijama i zato kada nije ništa na njemu napon je veći.
hvala na brzom odgovoru
i mislio sam da je zato al mi nije bilo jasno da moze biti toliko visi napon od nazivnog...
hvala na brzom odgovoru
i mislio sam da je zato al mi nije bilo jasno da moze biti toliko visi napon od nazivnog...
Meni na adapteru kada ga namjestim da daje 3 V, daje 6 V. Ili naprimjer punjač za mobitel-treba davati 5 V,a u praznom hodu daje 15 V. Stručno objašnjenje: u praznom hodu ne teče struja, nego se na polovima (+ i -) pojavljuje samo napon. Kada se priključi otpor(mobitel ili neki drugi potrošač) napon pada i počinje teći struja. Umnožak struje i otpora daje napon pod opterećenjem. Ohmov zakon. Jednostavno!