Xperia Arc S restart

poruka: 10
|
čitano: 8.269
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Xperia Arc S restart

ah ovako...

kad je gore bio gb sve je dobro radilo (nije radilo super, ali barem je bilo kolko tolko stabilno).

sad kad sam updateao na ics katastrofa, mobitel radi sporije i svaki dan se najmanje 5 put zamrzne kad otvorim youtube(ta youtube aplikacija je takvo smece kakvo vec dugo nisam vidio, steka ko ludo, onda verzija na gb je radila 100 puta bolje), face, browser i nista ne mogu, tipke ne rade, touch ne reagira.

moram izvadit bateriju.

probao sam staviti custom rom, tamo je jos gore, sad sam updateao na ovu zadnju verziju 4.04 i opet se to dogada.

bootloader nije moguce otkljucati, tak da nisam mijenjao kernel iako vidim na xda da nisam jedini sa ovim problemom, ljudi su mijenjali kernel i ista stvar.

probao sam i hard reset i sd card reset i sve isto.

sto mi je ciniti?

vec mi je pun kofer tih smartphona koji mi svaki put zasteka dok ocu nekog nazvati i dok me neko zove ne radi touch.

niti android, niti ios, niti symbian, niti jedan ne radi kako treba.

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Xperia Arc S restart
luka_cro kaže...

ah ovako...

kad je gore bio gb sve je dobro radilo (nije radilo super, ali barem je bilo kolko tolko stabilno).

sad kad sam updateao na ics katastrofa, mobitel radi sporije i svaki dan se najmanje 5 put zamrzne kad otvorim youtube(ta youtube aplikacija je takvo smece kakvo vec dugo nisam vidio, steka ko ludo, onda verzija na gb je radila 100 puta bolje), face, browser i nista ne mogu, tipke ne rade, touch ne reagira.

moram izvadit bateriju.

probao sam staviti custom rom, tamo je jos gore, sad sam updateao na ovu zadnju verziju 4.04 i opet se to dogada.

bootloader nije moguce otkljucati, tak da nisam mijenjao kernel iako vidim na xda da nisam jedini sa ovim problemom, ljudi su mijenjali kernel i ista stvar.

probao sam i hard reset i sd card reset i sve isto.

sto mi je ciniti?

vec mi je pun kofer tih smartphona koji mi svaki put zasteka dok ocu nekog nazvati i dok me neko zove ne radi touch.

niti android, niti ios, niti symbian, niti jedan ne radi kako treba.

Problem je u tome sto je sam Sony ICS za proslogodisnje uređaje napravio jako lose i nije ga dobro optimizirao..Zato svi proslogodisnji modeli imaju takvih problema sa ICS-om da to dovodi do granice neupotrebljivosti tj. mobitel se smrzava , ne reagira na dodir , mora se prisilno gasiti , pun je bugg-ova i lagg-ova , igre i aplikacije se konstantno ruše , smrzavaju i ne rade dobro..Npr. kao sto si i sam napisao youtube aplikacija na GB je radila odlicno kao i sve ostale dok na ICS-u dovodi do toga da moras gasiti mobitel..Najbolje bi ti bilo da vratis Arc na Gingerbread verziju koja ti je dobro radila , a to mozes napraviti u servisu ako ti je blizu , a mozes i ovako ( http://androidadvices.com/downgrade-sony-xperia-arc-official-gingerbread-23-firmware/ )..Ako ces raditi na ovaj drugi nacin moras biti siguran da ces znati sve napraviti da nebi nesto zeznuo..Ovim drugim gubis garanciju ali lako ga vratis na sluzbenu verziju preko PC Companiona pa sad odluci sta ti je bolje raditi..

16 godina
neaktivan
Xperia Arc S restart

ma daj nabijem na *urac i sony i mobitel i sve skupa, sad u roku tri sata sam 10 puta bateriju vadio, hebem takvi mobitel.

stara je sad kupila neki lg za 600kn i radi pet puta bolje od ovog sra*nja.

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
luka_cro kaže...

ma daj nabijem na *urac i sony i mobitel i sve skupa, sad u roku tri sata sam 10 puta bateriju vadio, hebem takvi mobitel.

stara je sad kupila neki lg za 600kn i radi pet puta bolje od ovog sra*nja.

Nazalost znam u kakvoj si situaciji..Jedina ti je opcija otici do servisa ako ti je blizu da ti ga vrate na Gingerbread ili ga sam vrati pomocu onog linka sto sam ti dao u prethodnom postu..Zalosno ali istinito..

16 godina
neaktivan
Xperia Arc S restart
Neznam što je pak sad ali mob se vec nije restartao 5 dana. Možda ide na bolje.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
luka_cro kaže...

Kada se napravi upgrade prvi dan sve šteka zato jer novi os radi indeksiranje i još neke "pozadinske operacije". Ti naravno nisi imao živaca gledati štekanje pa si ga stalno restartao (a on svaki puta kretao ispočetka sa indeksiranjem).

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
13 godina
neaktivan
dado2202 kaže...
luka_cro kaže...

Kada se napravi upgrade prvi dan sve šteka zato jer novi os radi indeksiranje i još neke "pozadinske operacije". Ti naravno nisi imao živaca gledati štekanje pa si ga stalno restartao (a on svaki puta kretao ispočetka sa indeksiranjem).

Nije to samo do indeksiranja jer mobitel se gasio sam od sebe , sve se rusilo na njemu , ekran nije reagirao i sl..Da je u pitanju samo indeksiranje problemi ne bi bili tako veliki..

17 godina
nix0 kaže...

Nije to samo do indeksiranja jer mobitel se gasio sam od sebe , sve se rusilo na njemu , ekran nije reagirao i sl..Da je u pitanju samo indeksiranje problemi ne bi bili tako veliki..

Ako kaže da mu je sad OK, onda može biti samo do indeksiranja, koje pojede dosta resursa. Kada upališ npr youtube aplikaciju ona "zašteka" i izgleda kao da je zblokirala (čak se niti ne javlja force close nakon 5 sec), ja sam jednom čak čekao (X10) do 30 sec da se aplikacija natrag probudila (bez da se javio force close ili da je bilo koja tipka bila responsive).

Indeksiranje na slabijim mobitelima novijih OS-ova (ICS i na više) zna izazvati dosta velike probleme, uspori cijeli mob i onda izgleda kao da sve šteka, blokira itd. Treba mob bar jedan dan ostaviti na miru da mu se sve posloži (vrijedi naravno za starije modele, kao što je moj i njegov).

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
13 godina
neaktivan
dado2202 kaže...
nix0 kaže...

Ako kaže da mu je sad OK, onda može biti samo do indeksiranja, koje pojede dosta resursa. Kada upališ npr youtube aplikaciju ona "zašteka" i izgleda kao da je zblokirala (čak se niti ne javlja force close nakon 5 sec), ja sam jednom čak čekao (X10) do 30 sec da se aplikacija natrag probudila (bez da se javio force close ili da je bilo koja tipka bila responsive).

Indeksiranje na slabijim mobitelima novijih OS-ova (ICS i na više) zna izazvati dosta velike probleme, uspori cijeli mob i onda izgleda kao da sve šteka, blokira itd. Treba mob bar jedan dan ostaviti na miru da mu se sve posloži (vrijedi naravno za starije modele, kao što je moj i njegov).

Moze biti i do toga ali Arc S jos uvijek nije slab mobitel i ne bi mu indeksiranje treblo zadavati tolike probleme..Ljudi se masovno zale na cijelu liniju proslogodisnjih Xperia koje su updateom na ICS skoro pa neupotrebljive..

15 godina
neaktivan
Xperia Arc S restart

Uvjek treba malo vrjemena da se novi softver oprimizira, da ga dovedu do najbolje verzije.

Druga stvar je da i posle stavljanja novog update-a na mobitel postoji period dok, ne funkcionira mobitel stoprocentno.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice