WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.033.974
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
protjeran
Re: WindowsPhone - Općenito
uragan kaže...
I ovakav w10m je najbolji os,ako jos bude i poboljsanja,super

Volim te mama i tata al ne više od majkrosofta

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
10 godina
odjavljen

Ma jok samo visak vremena a vi se beskonacno zabavana ekipa sa bujnom mastom i djecijim zeljama ;) Imao w10M prodao i kupio normalan mob tj zadrzao normalan mob ;)

11 godina
neaktivan
Torent kaže...

Ma jok samo visak vremena a vi se beskonacno zabavana ekipa sa bujnom mastom i djecijim zeljama ;) Imao w10M prodao i kupio normalan mob tj zadrzao normalan mob ;)

ma daj tebi fali W10M ali ti mama i tata ne daju pare da se vrtiš nazad pa moraš ovdje stalno sam sebe uvjeravati kako si dobro napravio...

17 godina
neaktivan
dick_of_the_sheep kaže...

A mislim i da će Lumijama 950XL porasti cijena jer će njihov procesor podržavati emulaciju.

isuse bože, kad bi glupost bolila ti bi bogami non stop vrištao

znači desit će se nešto šta se u povijesti tehnologije nije desilo, počet će rast cijena zastarjeloj tehnologiji, hmmm

ljudi kupujte 950xl, cijene će im rasti 

šansa za dignit jebenu lovu

iPhone is a smartphone for dumb people
17 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Stvar je u time da full windowsi na mobitelima dolaze polako... Tko ne vidi praktičnost da ti u đepu nosaš klona kompletnog svog pc-a taj je - pa ne znam što bi dalje rekao. Naravno, bez continuuma - liže jaja ali i taj dock je puno bolja opcija nego nosanje laptopa (notebook/ultrabook). Još sam sumnjičav prema svemu ovome (jer zvuči predobro da bi bilo istinito) ali... Jedva čekam vidjeti daljnji razvoj situacije.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again
Moj PC  
3 0 hvala 0
18 godina
knight kaže...
Ivan(4) kaže...

?

Treći put i neću više: uopšte se ne radi se o toj platformi o čijem životu i smrti se ovde inače povremeno debatuje.

Windows 10 ARM != Windows 10 Mobile

Windows 10 ARM != Sledeća MS-ova mobilna platforma (barem prema trenutnim planovima)

Windows 10 ARM == ARM port Windowsa 10, namenjen jeftinim ultrabookovima, netbookovima i tabletima. Lepo je objašnjeno u članku koji je linkovan.

Netacno. Trenutno izlozeni planovi uopste ne govore o tome (a ne kazu da nije u planu), ali obzirom da tu nema nekih nepremostivih prepreka, ocigledno je sta je krajnji cilj.

Procitaj sljedece:

http://www.windowscentral.com/surface-phone-windows-10-arm

(posebno obrati paznju na dio gdje govori o trenutnim "preprekama": stavke Pricing, Continuum in reverse, Phone support, Let the dust settle...)

Ako mislis da su cijelu stvar radili zbog jeftinih ultrabookova, netbooka i tableta, onda si stvarno naivan.

Stvar je samo da si hejter, pa te boli mogucnost da to bude drugacije.

[H8] Ako je to što kažeš istina, onda je Windows 10 Mobile zaista mrtav, jer teško da će Microsoft paralelno gurati dve mobilne platforme. [/H8] :-P

Ne kažem da ta mogućnost nema logike, i ne sumnjam da je i MS-u pala na pamet, ali, bilo da sam po prirodi skeptičan ili prosto hejter, ako su rekli "ovo su nam planovi", a nešto nisu pomenuli, onda mi je logičnije da im to, za sada, nije glavni plan, nego da jeste. Odnosno logika "Izneli su svoje planove i nisu ovo pomenuli, ali nisu eksplicitno rekli ni da neće, a meni je logično da hoće, znači da hoće." mi nije baš 100% ubedljiva.

I inkovani članak je tek špekulativan, novinarski tekst kakvih o sledećem iPhoneu i Galaxyju izađe po 10 na dan. Čak i prema njemu, i preporučenom odeljku "Let the dust settle", očekuje se da se W10 ARM (kad izađe) prvo pojavi upravo na onim vrstama uređaja za koje je i najavljen, nakon čega će biti potrebno da prođe proces rafinacije user experiencea, da se ojača ponuda UWP aplikacija, da se poboljša emulacija, da se poboljša upravljanje potrošnjom energije Windowsa 10 i da padnu cene hardwarea da bi Windows 10 ARM na smartphoneu imao smisla.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
11 godina
Nikad mi nece bit jasno pravdanje svog telefona posto poto i sukladno tome njegovog os-a.

Evo ja sada imam i koristim s7e, honor8 i 950xl.

Najgori mob od ta tri je 950xl. E sad, ne kazem da je taj mob los (da dezurni dusebriznici ne skacu za vrat mi) nego da je losiji od mobitela na konkurentnom operativnom sistemu.
I nema se tu sta vise rec. Da je 950xl na androidu, bio bi kompletan telefon. Ovako je poluproizvod kojemu ni najpoularnije svjetske aplikacije (whatsapp, fejs, itd.) Ne funkcioniraju jednako dobro kao androidu od 2000kn.

I to je ok. Ms se nije proslavio na trzistu smartphonea, konkurencija je znatno bolja. Treba to priznati, a ne pošto poto nastojati nekome pokazati da je vaš mob superiorniji. Jer nije.

Moj PC  
6 1 hvala 0
18 godina
Ivan(4) kaže...
knight kaže...
Ivan(4) kaže...

?

Treći put i neću više: uopšte se ne radi se o toj platformi o čijem životu i smrti se ovde inače povremeno debatuje.

Windows 10 ARM != Windows 10 Mobile

Windows 10 ARM != Sledeća MS-ova mobilna platforma (barem prema trenutnim planovima)

Windows 10 ARM == ARM port Windowsa 10, namenjen jeftinim ultrabookovima, netbookovima i tabletima. Lepo je objašnjeno u članku koji je linkovan.

Netacno. Trenutno izlozeni planovi uopste ne govore o tome (a ne kazu da nije u planu), ali obzirom da tu nema nekih nepremostivih prepreka, ocigledno je sta je krajnji cilj.

Procitaj sljedece:

http://www.windowscentral.com/surface-phone-windows-10-arm

(posebno obrati paznju na dio gdje govori o trenutnim "preprekama": stavke Pricing, Continuum in reverse, Phone support, Let the dust settle...)

Ako mislis da su cijelu stvar radili zbog jeftinih ultrabookova, netbooka i tableta, onda si stvarno naivan.

Stvar je samo da si hejter, pa te boli mogucnost da to bude drugacije.

[H8] Ako je to što kažeš istina, onda je Windows 10 Mobile zaista mrtav, jer teško da će Microsoft paralelno gurati dve mobilne platforme. [/H8] :-P

Ne kažem da ta mogućnost nema logike, i ne sumnjam da je i MS-u pala na pamet, ali, bilo da sam po prirodi skeptičan ili prosto hejter, ako su rekli "ovo su nam planovi", a nešto nisu pomenuli, onda mi je logičnije da im to, za sada, nije glavni plan, nego da jeste. Odnosno logika "Izneli su svoje planove i nisu ovo pomenuli, ali nisu eksplicitno rekli ni da neće, a meni je logično da hoće, znači da hoće." mi nije baš 100% ubedljiva.

I inkovani članak je tek špekulativan, novinarski tekst kakvih o sledećem iPhoneu i Galaxyju izađe po 10 na dan. Čak i prema njemu, i preporučenom odeljku "Let the dust settle", očekuje se da se W10 ARM (kad izađe) prvo pojavi upravo na onim vrstama uređaja za koje je i najavljen, nakon čega će biti potrebno da prođe proces rafinacije user experiencea, da se ojača ponuda UWP aplikacija, da se poboljša emulacija, da se poboljša upravljanje potrošnjom energije Windowsa 10 i da padnu cene hardwarea da bi Windows 10 ARM na smartphoneu imao smisla.

Stani, jel mislis da je meni f* bitno hoce li se iduca iteracija zvati Windows 10 ili Windows 10 mobile, ako cu imati konzistentno iskustvo na koje sam navikao, pa jos pri tome mogucnost da mobitel spojim na veliki displej i OPET imam iskustvo na koje sam navikao na desktopu? Ako ce Windows mobile na taj nacin biti mrtav - jedna cekam.

A nema tu puno spekulacija, to je vise nego predvidljiv smjer. Svakako, postoji mogucnost i da se izjalovi, ali nece meni ili tebi iz dzepa, nego MS-u.

18 godina
WindowsPhone - Općenito

thebatman 

Sorry, ali NE MOZES koristiti 3 mobitela istovremeno na ozbiljan nacin. Ni dva, ali tri definitivno ne, pogotovo s razlicitim platformama.

Prije bih rekao da uopste ne znas koristiti tu Lumiu 950 XL.

Imam L950 koja je za nijansu i slabija, pa je svejedno potpuno ispolirana i bukvalno bez bugova radi. Dobro, prije nekoliko dana sam je morao restartovati nakon 23 dana koristenja...nesto je bila poremetila s pokrenutim aplikacijama, pa mi je bilo mrsko gnjaviti se i uradio sam restart za svaki slucaj.

Whatsapp radi perfektno. Facebook ne valja, ne valja ni na ostalim platformama i mobilna web verzija je uvijek brza. Inace ne volim "aplikacije" koje su zamjena za web stranice.

Ali ok, tebi su ta dva Androida bolji i superiorniji.  I to je OK. Kog briga? Ima li negdje Android tema neka da dodjem i napisem kako mi super radi Lumia 950?

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 15:36 (knight).

5 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Nesto mi nije bas jasno,kolko sam shvatio,ide nadogradnja na os koji ce trebati 8xx procesore a hp planira mob sa 6xx procesorom,znaci po meni da i w10mobile ima buducnost

0 0 hvala 0
14 godina
WindowsPhone - Općenito

Nešto malo konkretnije, čemu bi tema trebala služiti, a ne čiji je duži (ili kraći, kako si ko okrene)

Lumia 535, fast ring, u zadnjih 4-5 dana mi se na mobu jednostavno zacrni ekran, zvuk i sve ostalo radi, čak sam se napamet naučio javiti. Mjenjao sam prije 7-8 mjeseci ekran, ne znam da li je ovo kriv zadnji build ili ekran ponovo odlazi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Hmh ja sam svojedobno namjeravao kupiti l535 i odustao citajuci forume o problemima sa ekranom

0 0 hvala 0
12 godina
Badjo_5 kaže...

Nešto malo konkretnije, čemu bi tema trebala služiti, a ne čiji je duži (ili kraći, kako si ko okrene)

Lumia 535, fast ring, u zadnjih 4-5 dana mi se na mobu jednostavno zacrni ekran, zvuk i sve ostalo radi, čak sam se napamet naučio javiti. Mjenjao sam prije 7-8 mjeseci ekran, ne znam da li je ovo kriv zadnji build ili ekran ponovo odlazi?

Može lako biti zbog fast ringa jer ipak je to nešto kao rana beta.

neda mi se
12 godina
protjeran
Doma imamo dve L535, i vec godinu i pol delaju bez greske, rev 3.0.0.0.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
@uragan - emulacija za ARM je zahtjevna pa ima smisla samo na 64bitnim SD procesorima. Za sve ostale SD procesore ostaje isko kao i sada, bez emulacije. Dakle, W10M (bez emulacije) ostaje i dalje kao dio UWP. Samo ćemo dobiti još jednu "verziju" UWP, s ARM emulatorom.
15 godina
Badjo_5 kaže...

Lumia 640, imam problem sa zadnja 3-5 buildova(ne znam točno od kojega builda je počelo, ali vremenski oko mjesec dana) gdje prilikom otključavanja ekran ostane crn. Dakle pritisnem power tipku, glance se ugasi(kao i inače pri otključavanju) ali ekran ne reagira. Napamet mogu spustiti traku i upaliti bljeskalicu, što znači da mobitel reagira na dodir. Zatim ga je potrebno ponovno zaključati i otključati da bi ovaj put prikazao lock screen. Nisam još naletio na nekoga sa sličnim problemom, a s obzirom da se ne događa često niti problem mogu pouzdano replicirati teško ga je prijaviti u feedback hubu.

U fast ringu jednostavno zna biti ovakvih gluposti, tako da je najvjerovatnije to razlog. Novi build neće izaći ovaj tjedan, tako da ti ostaje samo reset i povratak na release preview verziju kako bi vidio hoće li i tamo biti istih problema.

Ako si stisnuo TU, stisni i HVALA da znam tko si
11 godina
neaktivan
Pošto ne pratim temu androida odg. te mi da li ima korisnika WPa koji su aktivniji na toj temi od korisnika androida? Je l' to nama WP plaća da ih ovdje dižemo? Svaku manu ću ovdje napisat jer me zaboli i za WP i za android i za iOS. Uzmite puške pa zaratite k'o levati prije vas zbog religije.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
kaže @knight kako je "prije nekoliko dana sam je morao restartovati nakon 23 dana koristenja...nesto je bila poremetila s pokrenutim aplikacijam".

Ja sam jučer, nakon 40 dana napravio restart, ali ne zbog phona, nego zbog kućnog routera. Router me nešto počeo zayebavati kod spajanja drugih uređaja. Kad sam sve isprobao bez uspjeha, sjetio se restartati Lumiu - i router opet profunkcionirao.

1 0 hvala 0
15 godina
WindowsPhone - Općenito

Ovo što Badjo i Ivan hacker kažu to se dešava i kod mene.

Znači dobijem poruku na mob. Idem upalit preko power tipke mob, kad ono ne trza. pozadinsko svijetlo se pali, ali ekran ne. Sad ne dešava se to često, i ne dešava se samo kod poruke. Dešava se i iznenada, makar ja njega odložio pred 10 sec. i sjetio se nešto da moram pogleda, i kad ono hopla, neće.

Dotični problem mi se dešava već skoro 2 tjedna.

I primjetio sam jendu stvar. Kada nemam u mobu SD karticu, onda radi normalno. Ćim ju ubacim, on će mi radit normalno dan-dva, ali nakon toga pojavi se problem. Nekad jednom dnevno, a nekad više puta.

Jel ima tko koju soluciji da se rješi taj problem, ili je Microsoft zasrao do kraja?

S tim da sam ja u slow insider grupi. U pitanju je Lumia 535 single sim.

BF4 & BF1 - Tonyhrv
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2016 20:22 (tonik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
s obzirom da ja ne palim mob preko power tipke, ne mogu vam pomoći . No, ne umanjujući vaš problem, znatiželjan sam - zašto vi uopće palite mob s power tipkom? Na taj, zastarjeli način?
15 godina
WindowsPhone - Općenito

Zato jer nemam povjerenje u dual tap paljenje ekrana.  Dosta ga puta nosim u džepu, pa da mi se ne upali u hlačama. 

BF4 & BF1 - Tonyhrv
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2016 20:29 (tonik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Je, opasno je kad se upali u hlačama!

14 godina
WindowsPhone - Općenito

Uglavnom je i praktičnije uključit ekran power tipkom nego double tap.
Na 930 mi se ponekad znalo desit da mi ekran nije reagirao kod dolaznog poziva kad bi izvukao mob iz džepa, to je valjda bio neki bug vezan uz senzor za blizinu. Rješenje je bilo brzinsko, samo zaključat i otključat mob.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2016 21:35 (5220).

0 0 hvala 0
15 godina
chewbacca kaže...

dobio na probu prije kupnje par dana lumiu 730 dual sim sa zadnjom službenom verzijom wp10.

1. - jel se face i messenger aplikacije uobičajeno loadaju po 5-10 sec? jer i kad pogasim ostale aplikacije u pozadini ove se dosta dugo loadaju...

2. - ne mogu naći night mode u opcijama ni u action baru - jel uopće postoji to na ovom sistemu?

3. - kako mogu namjestiti svijetlost? imam samo 3 preseta, ne mogu naći slider

4. - outlook mi ne synca gmail račun kako treba, tj. kad si pošaljem testni mail sa drugog računa, ne dobijem obavijest da sam dobio mail, nego moram ući u outlook app i onda dobijem obavijest (onaj banner na gornjem dijelu ekrana)

5. - ne znam jel to do ekrana (4,7" 720p) ali hrv tipkovnica je užasno zbijena, kad je prebacim na us onda je ok, jer su tipke šire - ali nemam naše znakove... a ne vidim nigdje na storeu bilokakve zamjenske tipkovnice?

3.  Postavke>Dodaci>Profil boja>Profil svjetline.

Iako, iz mog iskustva, automatska promijena svjetline savršeno radi. Samo to uključi i miran si. :)

13 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

hvala ti, pronašao sam taj slider.

samo jučer i danas od kako je stigao novi update za messenger više ne dobivam notifikacije...

kako sam čitao ovdje po temi, par vas frca od zadovoljstva i svi preporođeni, pa sam dao šansu ovoj lumiji, al nisam nešto oduševljen.

još jedan wtf - 730 ima 6.7 mp kameru iza, a puca 5mp fotke - više od toga se ne može namjestit?

Ke?!

1 0 hvala 0
14 godina
Vjerojatno ti je postavljen 16:9 omjer u postavkama kamere.
16 godina
protjeran
WindowsPhone - Općenito

Kad nemam šta čitati na netu onda tu dođem gledati ovaj cirkus, ms baca ne krafne nego one ogromne dounut-e koji se mogu naći u gta san andreasu (LINK) a ljudi se pecaju i dalje.

HTC Hero-iPhone 3GS-Nexus S-Nexus 7-Htc 8S-iPhone 4-Galaxy S2-HTC Sensation-Lumia 625-N8-Dell Venue 8-Z1C-M2 Note-M8-Z1C-Blackberry 9900-Z1C-Lumia 630-Xperia E-OPO-HOX-Nexus 5
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.12.2016 18:56 (EZY-E).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
chewbacca kaže...

hvala ti, pronašao sam taj slider.

samo jučer i danas od kako je stigao novi update za messenger više ne dobivam notifikacije...

kako sam čitao ovdje po temi, par vas frca od zadovoljstva i svi preporođeni, pa sam dao šansu ovoj lumiji, al nisam nešto oduševljen.

još jedan wtf - 730 ima 6.7 mp kameru iza, a puca 5mp fotke - više od toga se ne može namjestit?

Na omjeru 16:9 je crop.

Trabaš podesiti na 4:3 za full rezoluciju.

morrisoN
9 godina
WindowsPhone - Općenito

Jel se isplati uzeti Lumiu 650? 

Uglavnom bi se koristio za wp, viber, internet preglednik, ne zahtjevan korisnik. Kratkoročno rješenje, a bitno da je manja cijena (mogu ga nabaviti za oko 600-700 kn). 
I kako vam rade te aplikacije i općenito mobitel?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Ne koristim wp, ali mislim da za kratkoročno i za te pare će biti ok, pisalo se ovdje da viber radi dobro, Messenger i Whatsupp i ne tako dobro. Sve ovisi koliko si zahtjevan, vjerujem da će na internet moći otići, a sad ove aplikacije ovisi šta koristiš sve.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice