WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.048.026
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: WindowsPhone - Općenito
Koristite engl. tipkovnicu,slova su normalna,samo nema kvacica,ionako ih slabo koristim

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Naučite se pisat kako treba. Nema bolje tipkovnice od WP word flow tipkovnice. Problem je ljudi u vama i vašim prstima a ne tipkovnici. Kako ja nemam problema sa tipkovnicom ni na jednoj Lumiji.
Moj PC  
5 3 hvala 0
17 godina
odjavljen
dadn kaže...
Naučite se pisat kako treba. Nema bolje tipkovnice od WP word flow tipkovnice. Problem je ljudi u vama i vašim prstima a ne tipkovnici. Kako ja nemam problema sa tipkovnicom ni na jednoj Lumiji.

E... Nabavite nove ruke... vi... nerazumni...

Pretjeruješ dadn, nekome jednostavno wp tipkovnica ne paše zbog ko zna kojih razloga... Osobno, meni je bila super u 5 godina korištenja wp telefona ali sad kad sam iOS-u vidim da mi ova još i bolje leži... 

@BlueMax

WP bi možda bilo dobro da uvede nešto slično kao kod ios-a; možeš instalirat dodatnu tipkovnicu ali kad se upisuje neka lozinka ili nešto drugo "osjetljivo" onda te automatski prebaci na defaultnu.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

pretjerujem? sad onaj koji je jedan dan na WP njemu tipkovnica ne valja a ja koji sam godinama i nema mi bolje ja pišem gluposti?

sve je stvar navike... ljudi se nauče na jedno i onda pređu na drugo i onda im novo ne valja... većina ljudi smatra WP tipkovnicom odličnom i puno boljom. po brzini pisanja WP tipkovnica spada među najbrže. to bi teško bilo da je tako loša kako pišete... kako ja nemam problema sa pisanjem.. sigurno pišem mislima, a ne prstima

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2016 11:03 (dadn).
Moj PC  
4 3 hvala 0
17 godina
odjavljen

Pa nisi ti mjerilo za generalnu kvalitetu tipkovnice. Malo se opusti i shvati da nisu svi na sliku i priliku tebe. 

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
15 godina

Meni isto odgovora wp tipkovnica..po mome ukusu

11 godina
neaktivan
skank666 kaže...

Pa nisi ti mjerilo za generalnu kvalitetu tipkovnice. Malo se opusti i shvati da nisu svi na sliku i priliku tebe. 

hehehe isti savjet i za tebe ;)

kod WP je najveći problem što ljudi žele isto kao na androidu i uspoređuju sa androidom... ako želite isto ili slično kao na androidu onda WP nije za vas... držite se androida. znači morate se sami promjeniti i naučiti koristiti WP ili se vratite na android... to vam želim reći.. ako ste uvrijeđeni i smatrate da "režim" na vas, samo vam kažem istinu. a ona je često ružna ;)

14 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Nastavno na tipkovnicu...ne želim nikog citirat.

Sad se ja kao moram prilagodit tipkovnici...wtf...šta se imam prilagođavat kada je tipkovnica neprecizna.Sam oblik tipkovnice je loš. Slova izdužena i tanka još k tome neprecizna.Barem da imam debele prste., ma ne bi a rekoa...! Ova WP tipkovnica je "glupa" tipkovnica...znači Hrvatski nigdje...tako da ti ona ne ispravlja neko slovo ili riječ ako fulaš kao na IOS-u ili Androidu.,to radi na engleskom.,ali na hrvatskom ne...

Ja se kladim da će ova tipkovnica koju Microsoft misli gurnut na Android i IOS doživjet debakl...Pa tipkovnica se ni u svijetlosnim godinama ne može mjerit s tipkovnicama na Andoridu i IOS- i ostalim tipkovnicama koje možeš skinut.

2 dan na Lumiji 640 i laganini bilježim prednsoti i mane. 

Ja ne želim da tipkovnica bude ista kao na IOS-u i Androidu - ja želim da bude bolja. Ne želim se prebacivat na lošije nego na bolje tako da ako misli privuči WP korisnike s ostalih platformi., neke stvari moraju biti jednak ili bolje...a tipkovnica je baš suprotno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2016 11:51 (R36).

4 2 hvala 0
18 godina
dadn kaže...

pretjerujem? sad onaj koji je jedan dan na WP njemu tipkovnica ne valja a ja koji sam godinama i nema mi bolje ja pišem gluposti?

sve je stvar navike... 

Mislim da si sam sebi odgovorio, super ti je jer si navikao na nju. Međutim, ja sam prešao pre više od 2 meseca i još uvek se nisam sasvim navikao, a Googleova defaultna mi je legla samo tako. I ne samo ona, pre neki dan uzmem nekog LG-a sa manjom dijagonalom ekrana i nekom njihovom tastaturom i nisam promašio ni jedno slovo. Verujem da je moguće navići se, ali je navikavanje duže i teže nego na druga rešenja i, ako ja imam problem, i R36 ima problem i BlueMax ima problem, mislim da je to objektivna činjenica.

Osim toga, flow input radi prilično loše. Na Googleovoj tastaturi sam od prvog trenutka bio impresioniran kako dobro "pogađa", a ovde imam utisak da nabode svaku drugu reč i malo-malo pa jedan "flow" detektuje kao više reči (i vidim po komentarima na netu da nisam jedini sa tim problemom). Recimo da je napredak to što na 8.1 nije ni bilo flow inputa za naš jezik, ali bi bilo lepo da po neka komponenta ovog mobilnog OS-a počne da izlazi iz bete.

14 godina
neaktivan
dadn kaže...

sve je stvar navike... ljudi se nauče na jedno i onda pređu na drugo i onda im novo ne valja... većina ljudi smatra WP tipkovnicom odličnom i puno boljom. po brzini pisanja WP tipkovnica spada među najbrže. to bi teško bilo da je tako loša kako pišete... kako ja nemam problema sa pisanjem.. sigurno pišem mislima, a ne prstima

Da, pises totalne gluposti. U tih nekoliko godina koje si ti na WP tipkovnici ja sam isprobao bar 10 najpopularnijih tipkovnica na Androidu i iOS-u. Upravo kod tebe je stvar navike a kod mene realne usporedbe. I Android i iOS imaju mogucnost instalacije tipkovnica koje su puno bolje od njihovih defaultnih, a defaultne su im bolje od WP. WP to nema. Imat ce valjda u verziji WP17 s obzirom da je iOS napokon uveo tu mogucnost. 

11 godina
odjavljen
R36 kaže...

Nastavno na tipkovnicu...ne želim nikog citirat.

Sad se ja kao moram prilagodit tipkovnici...wtf...šta se imam prilagođavat kada je tipkovnica neprecizna.Sam oblik tipkovnice je loš. Slova izdužena i tanka još k tome neprecizna.Barem da imam debele prste., ma ne bi a rekoa...! Ova WP tipkovnica je "glupa" tipkovnica...znači Hrvatski nigdje...tako da ti ona ne ispravlja neko slovo ili riječ ako fulaš kao na IOS-u ili Androidu.,to radi na engleskom.,ali na hrvatskom ne...

Ja se kladim da će ova tipkovnica koju Microsoft misli gurnut na Android i IOS doživjet debakl...Pa tipkovnica se ni u svijetlosnim godinama ne može mjerit s tipkovnicama na Andoridu i IOS- i ostalim tipkovnicama koje možeš skinut.

2 dan na Lumiji 640 i laganini bilježim prednsoti i mane. 

Ja ne želim da tipkovnica bude ista kao na IOS-u i Androidu - ja želim da bude bolja. Ne želim se prebacivat na lošije nego na bolje tako da ako misli privuči WP korisnike s ostalih platformi., neke stvari moraju biti jednak ili bolje...a tipkovnica je baš suprotno.

Meni je na wp tipknovnica odlicna, na androidu sam isprobal na razlicitim modelima, nije mi bila neka razlika, mada ocito ne obracam previse paznje na to. Kaj se tice ispravljanja, nije mi jasno kak nemas hr ispravke. Imal sam par dana insider i to je prva stvar koju sam odjebal, ta ispravljanja, ipak nama kajkavcima na zivce ide dok mi "nasu domacu rec" ispravi u knjizevno govno :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2016 12:35 (kbenzema).
11 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Da, pises totalne gluposti. U tih nekoliko godina koje si ti na WP tipkovnici ja sam isprobao bar 10 najpopularnijih tipkovnica na Androidu i iOS-u. Upravo kod tebe je stvar navike a kod mene realne usporedbe. I Android i iOS imaju mogucnost instalacije tipkovnica koje su puno bolje od njihovih defaultnih, a defaultne su im bolje od WP. WP to nema. Imat ce valjda u verziji WP17 s obzirom da je iOS napokon uveo tu mogucnost. 

hahaha hvala ti što si me nasmijao.... što misliš da ja ne koristim android? barem onoliko koliko NAŽALOST moram za neke stvari

shvatite ljudi, WP nikad neće biti android sa otvorenim sistem da možet raditi što god hoćete... ako želite živjeti u fantazi mašti i pisati kako će to jednog dana doći i na WP, slobodno... nemam ništa protiv... ali takvo je sada stanje i ako vas istina boli i smeta vaš problem... 

14 godina
neaktivan
skank666 kaže...

@BlueMax

WP bi možda bilo dobro da uvede nešto slično kao kod ios-a; možeš instalirat dodatnu tipkovnicu ali kad se upisuje neka lozinka ili nešto drugo "osjetljivo" onda te automatski prebaci na defaultnu.

Tocno. Ali nije problem samo u upisivanju lozinki. Problem je u tome sto tipkovnica kao aplikacija mora imati pristup skoro svemu i onda se u tu aplikaciju moze zamaskirati svasta. Apple ima dobru kontrolu ali kod Androida se dosta zlocudnog softwarea instaliralo upravo preko third party tipkovnica. Takodjer i preko updatea language packa.

Rjesenje je da proizvodjac takve aplikacije mora dati Microsoftu na uvid kompletan kod a da ga Ms ne smije modificirati niti dijeliti s drugima nego samo odobriti ili ne odobriti. Koliko je to primamljivo proizvodjacu aplikacije, to bas nisam siguran.

11 godina
neaktivan
kbenzema kaže...

Meni je na wp tipknovnica odlicna, na androidu sam isprobal na razlicitim modelima, nije mi bila neka razlika, mada ocito ne obracam previse paznje na to. Kaj se tice ispravljanja, nije mi jasno kak nemas hr ispravke. Imal sam par dana insider i to je prva stvar koju sam odjebal, ta ispravljanja, ipak nama kajkavcima na zivce ide dok mi "nasu domacu rec" ispravi u knjizevno govno :D

sigurno nije instalirao tipkovnicu kompletnu...

a zato se zove hrvatski, a ne kajkavski ;) da Microsoft ide svima u HR napravit ispravljanje po narječju, sistem bi zauzimao 8 GB na kraju ;) 

14 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Još jedno s... oko tipkovnice!!

• Uđem u whats app i sad krenem pisat tekst...i napišem dvije rečenice ali se želim prebacit u drugi red s ikonom ↵ i prilikom klikanja ↵ on meni pošalje poruku. Gledam jesam ja lud ili neki k... ne štima. Idem ispočetka i opet isto. Znači u whats appu na WP nema prebacivanaj u drugi red nego moraš nastavi gdje si stao jer ako stisneš ↵ on ti šalje poruku bez obzira što postoji ikonica za slanje poruka (3 ikonice ispod a jedna je za slanje poruke).

0 0 hvala 0
16 godina
R36 kaže...

• Uđem u whats app i sad krenem pisat tekst...i napišem dvije rečenice ali se želim prebacit u drugi red s ikonom ↵ i prilikom klikanja ↵ on meni pošalje poruku. Gledam jesam ja lud ili neki k... ne štima. Idem ispočetka i opet isto. Znači u whats appu na WP nema prebacivanaj u drugi red nego moraš nastavi gdje si stao jer ako stisneš ↵ on ti šalje poruku bez obzira što postoji ikonica za slanje poruka (3 ikonice ispod a jedna je za slanje poruke).

Ma imaš u postavkama.

Makni opciju  "stisni enter za salnje"..

Battlelog: MUDO_HR
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2016 13:10 (amater_2).
14 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
skank666 kaže...

Tocno. Ali nije problem samo u upisivanju lozinki. Problem je u tome sto tipkovnica kao aplikacija mora imati pristup skoro svemu i onda se u tu aplikaciju moze zamaskirati svasta. Apple ima dobru kontrolu ali kod Androida se dosta zlocudnog softwarea instaliralo upravo preko third party tipkovnica. Takodjer i preko updatea language packa.

Rjesenje je da proizvodjac takve aplikacije mora dati Microsoftu na uvid kompletan kod a da ga Ms ne smije modificirati niti dijeliti s drugima nego samo odobriti ili ne odobriti. Koliko je to primamljivo proizvodjacu aplikacije, to bas nisam siguran.

MS oduvijek radi kontrolu svih aplikacija, znači kad želiš objaviti neku aplikaciju na store ta aplikacija prvo mora proći provjeru i tek kad je oni pregledaju onda dadnu odobrenje. Ista stvar je kad developer pošalje update aplikacije, također se vrši provjera aplikacije tako da se teško može nešto zamaskirati u app. Mislim da je veći problem u tome što MS nije toliko otvorio sustav da se može mijenjati, odnosno da se može deinstalirati tipkovnica ili instalirati neka druga (ili bi se čak moglo?). 

Inače, WP koristim jako dugo, još od Lumie 800 i WP 7.5 i zadovoljan sam tipkovnicom, tipkam skoro bez grešaka. Više me muči dijagonala ekrana na L920 pa ne mogu tipkat jednom rukom kao što sam to moga na L800 

www.wpnovosti.com || WoT: zemo323
16 godina
Kad ce novi build na wp ?
Samobor je lepa varoš
14 godina
neaktivan
amater_2 kaže...
R36 kaže...

Ma imaš u postavkama.

Makni opciju  "stisni entr za salnje"..

Pronašao!!!

11 godina
odjavljen
R36 kaže...
amater_2 kaže...
R36 kaže...

Ma imaš u postavkama.

Makni opciju  "stisni entr za salnje"..

Pronašao!!!

to odmah napravi i u messengeru ako ga koristiš, da nebi bilo čuđenja :D

14 godina
dadn kaže...
skank666 kaže...

hehehe isti savjet i za tebe ;)

kod WP je najveći problem što ljudi žele isto kao na androidu i uspoređuju sa androidom... ako želite isto ili slično kao na androidu onda WP nije za vas... držite se androida. znači morate se sami promjeniti i naučiti koristiti WP ili se vratite na android... to vam želim reći.. ako ste uvrijeđeni i smatrate da "režim" na vas, samo vam kažem istinu. a ona je često ružna ;)

Od izlaska lumie 1020 pa do dan danas ja se nisam navikao na wp tastaturu, ako se vratimo unazad, ja sam dosta puta pisao kako želim haptic feedback tj vibraciju dok pišem nešto, medjutim ljudi nisu unaprijedili tastaturu još od prvog windows phonea 7, jedino je što su ubacili jeste swype tj famozni wordflow kako ga microsoft zove, i to je sve.

najbolje mi pašu tastature sa androida, mogu čitav dan pisati bez da napravim puno grešaka, al bože moj, to je subjektvno jel,  još da napomenem da mi prsti nisu ni mali ni predebli.

google je dosta puta unaprijeđivao tastaturu na svom androidu, a i drugi to isto rade

geek_boy kaže...
Kad ce novi build na wp ?

The deployment of the Windows 10 is unfortunately postponed. Currently, we are not able to communicate a new release date. Soon as we have further information we will inform you. Best regards, Swisscom .

Uriniraju po nama

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
17 godina
WindowsPhone - Općenito

Navodno T-mobile pustio Win 10 upgrade na 535, provjerio netko?

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2016 14:54 (Daynn).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Daynn kaže...

Navodno T-mobile pustio Win 10 upgrade na 535, provjerio netko?

da nije onako kratko kao što je prošle godine na 640 išlo... testiraju pa nekim ljudima dođe na uređaj... u svakom slučaju svaka dojava je dobrodošla (osim lažnih hehehe)...

12 godina
WindowsPhone - Općenito

Provjeriću večeras kad mi žena dođe s posla jer njena 535 je iz t-coma.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Ništa zasada na mojoj 535
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Savjet - ne idi na win 10.

Usput, jel netko pokusao vratit 535 sa 10 na 8.1?

Ne zeli mi ucitat firmware kad spojim na win recovery tool. Googlao nisam, prvo me zanimaju iskustva s buga.

12 godina
WindowsPhone - Općenito

Zašto ne ?!!? Pa i sad sam s 640-kom na desetki i mogu reć da je odlična. Ja sam s 535ds imao taj problem kod vraćanja na osmicu i pomoglo je jedino vraćanje moba na tvorničke postavke (hard reset) i nakom toga sam ga bez problema vratio na osmicu.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

meni je isto izbacivao neki error kad sam se htjeo vratiti na win8, rješio jesam i uspješno se vratio ali davno je bilo pa se stvarno ne sjećam što sam napravio da proradi. Svakako probaj kao što je već predloženo - hard reset prvo ili probaj s drugim usb kablom, drugim usb utorom..

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2016 18:15 (markymark099).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
passat kaže...
nicky.sl kaže...

Savjet - ne idi na win 10.

Usput, jel netko pokusao vratit 535 sa 10 na 8.1?

Ne zeli mi ucitat firmware kad spojim na win recovery tool. Googlao nisam, prvo me zanimaju iskustva s buga.

Imaš stranicu prije moje probleme. Kod mene su problem bili portovi. Na njih 10, na nijednom mi nije mogel izvršit instalaciju softvera do kraja, na nekima uopće ne krene, na nekima stane na početku, sredini, kraju.

Kad sam sve to prebacio na stariji laptop, odmah na prvom portu je proradilo i bez problema izvršena instalacija. U pitanju je Lumia 920. Tako da mislim da trebaš bit uporan i isprobavat na više računala dok ne uspiješ.

16 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Zašto ne ?!!? Pa i sad sam s 640-kom na desetki i mogu reć da je odlična. Ja sam s 535ds imao taj problem kod vraćanja na osmicu i pomoglo je jedino vraćanje moba na tvorničke postavke (hard reset) i nakom toga sam ga bez problema vratio na osmicu.

Krivo si me razumio, mislio sam da ne ides sa Lumiom 535 na win10, jer si rekao da ces vidit kod zene jel stigao update.

Kao sto i sam kazes, pokusao si vracat 535 na osmicu pa vjerujem da te nije ocarala, na TOJ lumiji..kao ni mene.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice