WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.048.061
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: WindowsPhone - Općenito
Ivan(4) kaže...
dadn kaže...

a mod pisanja sa jednom rukom? držiš windows tipku da to uključiš. to radi na svim W10M (ili imaš kratak palac) :)

Definitivno imam malo sitniju šaku i kraće prste. Kad pišem SMS i aktiviram "jednoruki mod", sadržaj ekrana mi se spusti tako da mi nestanu tastatura i polje za unos teksta i ne mogu da skrolujem naniže (rekao bih da je u pitanju bug). 

Nije bug. Taj mod služi da dohvatiš gornji dio ekrana. A donji svakako možeš dohvatiti u normalnom modu.

11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

navifirm+ opet radi ali zbog promjene nokijinog servera ne radi pretraga po "product code"... autor obećaje da će to riješiti u budućoj nadogradnji na v4...

ovdje možete tražiti firmvare po product code
http://cellomania.com/ffu/
http://www.mrcrab.net/nokia.html

ako vam nije jasno koji je product code vašeg uređaja, pogledajte naljepnicu kraj baterije, svaki product code počinje sa 059xxx (to je najčešće mjesto, kod Lumia 920 npr. product code se nalazi u utoru gdje je SIM kartica)

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.1.2016 14:47 (dadn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
dadn kaže...

probaj s drugim USB kablom ili na drugom kompjuteru

ne radi ni na sedmici. probal sve ispocetka ali i dalje instalacija ne prolazi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.1.2016 14:40 (kbenzema).
11 godina
neaktivan
kbenzema kaže...
dadn kaže...

ne radi ni na sedmici, ista greska

onda postoji mogućnost da ti nešto nije u redu sa USB kablom 

iz iskustva mogu reći da jeftilen kineski kablovi (sa eBaya) ne rade dobro te sam i ja imao probleme sa njima. kupio sam original Nokia kabl iz Mobisa i sa njime sve OK (na desetke Lumia i starih Nokia symbian mobitela sam sa tim kablom fleširao). ostaje mogućnost i oštećenog usb porta na mobitelu ili nekog drugog kvara.

ne znam da li da pokušaš staviti firmvare sa WPID (Windows Phone Image Designer) no ipak bi ti preporučio da probaš promjeniti i kabl prije ili ako nekoga poznaš da mu radi WDRT bez problema da probaš kod njega... sa njime samo otvoriš FFU fajlu koju s skinuo sa WDRT. Lumia se ugasi i kod paljenja kad pokaže logo pritisne se tipka za pojačavanje i drži dok ne pokaže sliku munje iznad zupčanika. onda se spoji sa USB na kompjuter i sa WPID flešira FFU fajla... to je inače postupak opisan na XDA forumu samo što su im linkovi izgleda mrtvi a možeš WPID skinuti ovdje

11 godina
odjavljen

ajde probat cu nabavit bas nokijin kabl, jer je moj odavno krepao. a sad bi mi dobro doslo da vratim na 8.1 jer vidim da mi uopce ne javlja kad poruka stigne

edit: probao jos jednom, krenulo, i nakon 15-20% javi; instalacija softvera nije uspjela. i telefon mrtav :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.1.2016 15:21 (kbenzema).
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
dadn kaže...
kbenzema kaže...
dadn kaže...

iz iskustva mogu reći da jeftilen kineski kablovi (sa eBaya) ne rade dobro te sam i ja imao probleme sa njima. kupio sam original Nokia kabl iz Mobisa i sa njime sve OK (na desetke Lumia i starih Nokia symbian mobitela sam sa tim kablom fleširao). ostaje mogućnost i oštećenog usb porta na mobitelu ili nekog drugog kvara.

ne znam da li da pokušaš staviti firmvare sa WPID (Windows Phone Image Designer) no ipak bi ti preporučio da probaš promjeniti i kabl prije ili ako nekoga poznaš da mu radi WDRT bez problema da probaš kod njega... sa njime samo otvoriš FFU fajlu koju s skinuo sa WDRT. Lumia se ugasi i kod paljenja kad pokaže logo pritisne se tipka za pojačavanje i drži dok ne pokaže sliku munje iznad zupčanika. onda se spoji sa USB na kompjuter i sa WPID flešira FFU fajla... to je inače postupak opisan na XDA forumu samo što su im linkovi izgleda mrtvi a možeš WPID skinuti ovdje

neznam jesi vidio proslu poruku, uglavnom konacno je krenulo ali nakon nekih 15-20% javi instalacija nije uspjela. mob je mrtav, crveni ekran s logom nokia. ugasim ga sa soft ili hard reset, pojavi se logo nokia, drzim volume up ali ne reagira. ima pomoci ili mogu bacit mob :)

11 godina
neaktivan
kbenzema kaže...
dadn kaže...
kbenzema kaže...
dadn kaže...

neznam jesi vidio proslu poruku, uglavnom konacno je krenulo ali nakon nekih 15-20% javi instalacija nije uspjela. mob je mrtav, crveni ekran s logom nokia. ugasim ga sa soft ili hard reset, pojavi se logo nokia, drzim volume up ali ne reagira. ima pomoci ili mogu bacit mob :)

sam moeš probati sa WDRT ili WPID... sa WDRT možeš probati da odabereš da ne prepoznaje mobitel

ako sa time ne ide onda jedino servis preostaje... 

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.1.2016 16:27 (dadn).
13 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

sad kad mi stigne nova sd kartica kako sa ove stare da prebacim stvari na novu jer na njoj imam inst.aplikacije

dajac
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Nikako. Reinstall.

BTW, prodam ti ja jednu od 16GB za 25kn :D. Ta radi, za razliku od one koju su naručio

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
11 godina
odjavljen
dajac59 kaže...

sad kad mi stigne nova sd kartica kako sa ove stare da prebacim stvari na novu jer na njoj imam inst.aplikacije

za aplikacije nikak. za sve ostalo, moze ti citac kartica posluzit

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.1.2016 19:27 (kbenzema).
17 godina
odjavljen

Jedino ako ju klonira 1:1, mislim da ju windowsi nešto posebno pripremaju za korištenje kao storage...

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
10 godina
neaktivan
Pardon ljudi jel zna ko koju aplikaciju koja spiricava da mi se iskida slika na instagramu???

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Di si bio sa tih 25kn za 16GB kada sam sebi kupovao microSD?? ;D
- HTC 8S -

0 0 hvala 0
16 godina
WindowsPhone - Općenito

Kako se zove program app sa kojim se vidi koji procesi rade u memoriji (RAM) i pozadini, i koliko zauzimaju.

Za win10

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.1.2016 21:56 (kran).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
kran kaže...

Kako se zove program app sa kojim se vidi koji procesi rade u memoriji (RAM) i pozadini, i koliko zauzimaju.

Za win10

Device Diagnostics Hub https://www.microsoft.com/hr-hr/store/apps/device-diagnostics-hub/9nblggh58t2h

14 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Imam Lumiu 640 i više mi se nije dalo čekati Windows 10 i prijavio se na Insider program i skida mi se Windows 10...nastavak 63.

Neću radi Hard Restart...čini mi se da će build 63 biti konačan.

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
R36 kaže...

Imam Lumiu 640 i više mi se nije dalo čekati Windows 10 i prijavio se na Insider program i skida mi se Windows 10...nastavak 63.

I ako bude, vjerojatno će pustiti neki firmware update..a s vremenom updejtat sistemske aplikacije. Moja preporuka ti je hard reset, ni meni se nije dalo resetirati raditi pa sve iznova..ali šta je mobitel ipak bolje radi.

skOOrvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
14 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Lumia 640 LTE WP 8.1

pitanja:

prebacio sam kontakte sa SIM-a na telefon.

Na outlook accountu (web) mi ne pokazuje sve kontakte, tocnije pokazuje manji dio? zasto i kako to kompletno sinhronizirati?

onedrive photo backup - mi je ukjucen. postoji li nacin da mi galerija (Fotografije) ne prikazuje backup fotografije nego samo one snimljene na SD, jer ovako mi se sve duplira?

Takodjer, ne bih htio da mi pokazuje fotografije s Vibera, Whatsappa... znaci iskljucivo moje fotografije koje se nalaze u jednom folderu.

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
BlueMax kaže...

Lumia 640 LTE WP 8.1

pitanja:

Na outlook accountu (web) mi ne pokazuje sve kontakte, tocnije pokazuje manji dio? zasto i kako to kompletno sinhronizirati?

onedrive photo backup - mi je ukjucen. postoji li nacin da mi galerija (Fotografije) ne prikazuje backup fotografije nego samo one snimljene na SD, jer ovako mi se sve duplira?

Takodjer, ne bih htio da mi pokazuje fotografije s Vibera, Whatsappa... znaci iskljucivo moje fotografije koje se nalaze u jednom folderu.

Za kontakte, ja koristim sinkronizaciju preko gmail accounta, radi odlično. Za outlook account pokušaj ručno sinkronizirati, ne sječam se točno kad nemam više wp8.1.

Da, u postavkama galerije imaš opciju "prikaži moj sadržaj s onedrivea"(nisam sig na hrvatskom) ili engleski Show my cloud-only-content from One Drive. To isključi.

Ako ne želiš da ti prikazuje slike isključi u aplikacijama da ti automatski downloada slike. Ili možeš otići u galeriju albums/folders i tamo su ti prikazane slike pojedinačno s albumima tj folderima. 

skOOrvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
11 godina
neaktivan
skorvy kaže...

Za kontakte, ja koristim sinkronizaciju preko gmail accounta, radi odlično. Za outlook account pokušaj ručno sinkronizirati, ne sječam se točno kad nemam više wp8.1.

Da, u postavkama galerije imaš opciju "prikaži moj sadržaj s onedrivea"(nisam sig na hrvatskom) ili engleski Show my cloud-only-content from One Drive. To isključi.

Ako ne želiš da ti prikazuje slike isključi u aplikacijama da ti automatski downloada slike. Ili možeš otići u galeriju albums/folders i tamo su ti prikazane slike pojedinačno s albumima tj folderima. 

nikakvi google accounti ne trebaju za sinhronizaciju... WP koristim skoro 4 godine i uvijek mi sve kontakte sinhronizira... google je u više navrata znao blokirati sinhronizacije

provjerite radije jeste li zaštitili i potvdili microsoftov račun kako treba, tj. postavili rezervni mail ili broj telefona za rezervu

i obavezno postavite po godini rođenja da ste punoljetni jer ako Microsoft misli da ste maloljetni račun vam je ograničen na dječji

druga opcija je instaliraj contacts+message sistemsku aplikaciju i sa njome napravi backup kontakata na SD i tu fajlu možeš importirati na račun na people.live.com... 

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2016 0:44 (dadn).
11 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Lumia 640 LTE WP 8.1

pitanja:

za kontakte sam ti napisao u prošlom postu...

tek na W10M ti dolazi bolja kontrola prikaza slika i prikazivanja duplikata samo kao 1 slika

14 godina
neaktivan
skorvy kaže...
R36 kaže...

I ako bude, vjerojatno će pustiti neki firmware update..a s vremenom updejtat sistemske aplikacije. Moja preporuka ti je hard reset, ni meni se nije dalo resetirati raditi pa sve iznova..ali šta je mobitel ipak bolje radi.

Ako će biti nekih problem napravit ću Hard Restart za sad ne.Realno gledano 90% korisnika neće to napravit jer ne znaju(dobro da znaju uopće nadogradnju napravit) tako da mislim da je Microsoft na njih mislio kada je puštao nadogradnju tj da mobitel jednako ako ne i bolje radi od WP 8.1 bez Hard Restarta

A sad WP 10 pun pogodak - osvježenje naspram 8.1. Malo kasnije više dojmova.

14 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Pošto sam si instalirao Win 10 na Lumiu 640 LTE...sjetio sam se da bi mogao napravit jedan mali test!!

Fora je u tom što sam svoj S6 privatni prebacio sad kao službeni a Lumiu 640 službeni prebacio na privatni. Na 640 ću instalirat sve aplikacije koje imam na S6 pa ću vidjet korisničko iskustvo tj da li se isplati prebacivat s Andorida na WP.,prednosti - mane itd, koje aplikacije mi nedostaju, koje rade odlično itd....

Večina ekipe ima upitnik iznad glave...šta ako mi se Wp ne sviđa a kupe karikiram lumiu 950xl od 5000kn. Na IOS-u i Androidu znamo šta možemo očekivat a na Wp baš i ne.

Probat ću u tjedan dana to sve testirat...

5 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
dadn kaže...

sam moeš probati sa WDRT ili WPID... sa WDRT možeš probati da odabereš da ne prepoznaje mobitel

ako sa time ne ide onda jedino servis preostaje... 

Dakle, ispostavilo se da je problem u portovima. Na mojem kompu od 10 portova, na pola uopce ne krece instalacija, na nekima stane na pocetku, sredini, kraju. Odlucil opet probat na starom laptopu di je sedmica, i fala bogu, bilo je uspjesno. Vracen 8.1. Al cini mi se da je sporiji, zna zastekat na sekundu, dve. Ocito vracanje ima svoje posljedice.

Dadn, hvala ti puno :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2016 11:36 (kbenzema).
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

trenutno besplatno uklanjanje reklama iz aplikacije Notiny (8 kn)

https://www.microsoft.com/hr-hr/store/apps/notiny/9nblggh1zvwd

izaberite Buy or donate

Remove Adds 

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Nakon 1 dana testiranja 640 na win 10 tipkovnica mi ide na k...

Slova su im izdužena, neprecizna je i previše ekrana zauzme i nije uopće dobra za unos teksta...Probao sam preuzet Hrvatski prijedlog teksta za tipkovnicu, ali mi uvijek javi da nije uspješno preuzet.

Jel postoji neka tipkovnica koja može alternativno zamjenit WP tipkovnicu., jer bez kvalitetne tipkovnice teško da ću izdržat 7 dana na WP.

0 1 hvala 0
16 godina
R36 kaže...

Slova su im izdužena, neprecizna je i previše ekrana zauzme i nije uopće dobra za unos teksta...Probao sam preuzet Hrvatski prijedlog teksta za tipkovnicu, ali mi uvijek javi da nije uspješno preuzet.

Jel postoji neka tipkovnica koja može alternativno zamjenit WP tipkovnicu., jer bez kvalitetne tipkovnice teško da ću izdržat 7 dana na WP.

Nope, ni na 10 neće biti te mogućnosti da se može mijenjati tipkovnica, iako na 10 je ponešto bolja.

Swedish latin super funk.
14 godina
neaktivan
sirka666 kaže...
R36 kaže...

Nope, ni na 10 neće biti te mogućnosti da se može mijenjati tipkovnica, iako na 10 je ponešto bolja.

Ne znam kakva je vama tipkovnica ali meni koji sam se s Androida prebacio na WIN 10 je katastrofa.

http://mob.hr/microsoft-priprema-word-flow-tipkovnicu-za-ios-uredaje/

Ako oni pripremaju ovu istu tipkovnicu kakvu mi imamo na Win 10 za Android i IOS onda su ono mašili ceo fudbal!!!

14 godina
neaktivan
R36 kaže...

Ne znam kakva je vama tipkovnica ali meni koji sam se s Androida prebacio na WIN 10 je katastrofa.

http://mob.hr/microsoft-priprema-word-flow-tipkovnicu-za-ios-uredaje/

Ako oni pripremaju ovu istu tipkovnicu kakvu mi imamo na Win 10 za Android i IOS onda su ono mašili ceo fudbal!!!

Paralelno koristim Xperia Z3 Compact i Lumia 640. Nevjerovatno koliko je na manjem ekranu lakse koristiti tipkovnicu. MS bi svima ucinio uslugu da dozvoli third party tipkovnice. Zeznuto je sto tipkovnica ima pristup skoro svim djelovima OS-a i svakoj aplikaciji pa je pogodna za zlocudni software, ali onda neka sami naprave tipkovnicu kako spada. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice