WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.052.398
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

A meni baterija ko nikad na ovom buildu, sve u backgroundu popaljeno, wi fi non stop (potrošio 3gb ovaj mjesec na 3g-u), lokacija uvijek on, 2 mail accounta (as items arrive), camscanner par puta kroz jutro (radnim danima), sat-sva razgovora i općenita uporaba telefona tipa browser, readit, 6tag, malo fejsbuka uglavnom ujutro na kavi. Navečer palim groove music i fitbit (pedometar radi nonstop) i idem šetat psa... Battery saver mi se pali tek oko 21:00 - 22:00.

edit: zaboravio reći da ga sa punjača skidam u 06:45. i da za zadnja 2 builda nisam uradio hard reset... Nikakvih problema..

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.11.2015 14:20 (skank666).
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
protjeran
WindowsPhone - Općenito

Imam par pitanja u vezi Win 10.
Da li je u Win 10 poboljšano (da ne kažem ispravljeno) označavanje teksta i kopiranje teksta između aplikacija. Problem mi je što ne mogu zaljepiti tekst u IE, a i označavanje je riješeno stvarno katastrofalno.
Može li se u IE otvoriti pojednična stranica u desktopu pregledu, a ne da moram mjenjati opciju otvaranja stranica u IE (mobile ili desktop)?
Otvara li se kamera brže (imam Lumiu 830 koja ima dedicirani gumb ali se kamera otvori sporo)

I nevezano za Win 10, koja je preporučena ili zadnja verzija kamere.

Pod default camera app imam dvije Lumia Camera. Totalno zbunjujuće
I koju aplikaciju za kameru preporučate. Nisam zadovoljan kvalitetom slika i brzinom na 8.1

Instalirao sam i neke druge Camera i Camera 360 Sight ali su mi sve gora od gore.

BTW, tražim nešto za point-and-shoot. Klince se ne može slikati drukčije.

Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Re: WindowsPhone - Općenito
dadn kaže...

btw.. prema zadnjem službenom popisu na Microsoftu, update na Win10M je spreman za uređaje:

• 430
  • 435
  • 532
  • 535
  • 540
  • 635 (1 GB RAM)
  • 640
  • 640 XL
  • 735
  • 830
  • 930

znači ovo su uređaji u prvom službenom valu nadogradnji za 2-3 tjedna...

Nije mi jasno da bi finalna verzija trebala ići u sljedeća 2-3 tjedna, a po porukama korisnika se vidi da još ima hrpetina bug-ova. Što su oupće stavili na 950? Ne razumijem da MS želi izbaciti OS koji ima toliko puno bug-ova. OK, znam da Apple nakon velikog update-a izbacuje par update-a u kratkom periodu ali ovo s Win10 mi izgleda kao amaterizam. Svaka čast za insider program ali bolje bi im bilo da finalna verzija radi kako treba. Ovo je naravno moje viđenje stvari.

12 godina
protjeran
Moze kratki tut o tome kako se radi soft a kako hard reset na windowsphone ?

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
bunkermax kaže...
Moze kratki tut o tome kako se radi soft a kako hard reset na windowsphone ?

Soft ti je vol dwn + pwr i držiš dok se sam ne ugasi. Taj niš ne briše. A hard  power+ vol up + vol dwn ili u settings>about>reset your device (ovaj vrača na "tvorničko stanje" tj ostavlja samo čisti OS).

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.11.2015 14:58 (skank666).
11 godina
neaktivan
CroDexter kaže...

Nije mi jasno da bi finalna verzija trebala ići u sljedeća 2-3 tjedna, a po porukama korisnika se vidi da još ima hrpetina bug-ova. Što su oupće stavili na 950? Ne razumijem da MS želi izbaciti OS koji ima toliko puno bug-ova. OK, znam da Apple nakon velikog update-a izbacuje par update-a u kratkom periodu ali ovo s Win10 mi izgleda kao amaterizam. Svaka čast za insider program ali bolje bi im bilo da finalna verzija radi kako treba. Ovo je naravno moje viđenje stvari.

jednostavno moraju ići... to im je bolje nego da odlažu i kasne sa uređajima.... na 950 je sad trenutni build ili kako se naziva RTM... uzeli su preveliki zalogaj, dva OS-a u kratkom vremenu i nijedan nije realno bio spreman za finalni izlazak...

kad si već postavio tolika pitanja, da ti odgovorim sa protupitanjem? zašto si instalirao Win10 kad sve imaš na 8.1 koji radi savršeno... Win10 je testna verzija i još mjesecima neće raditi bez sitnih problema....

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.11.2015 15:35 (dadn).
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

10240 je bio RTM za PC,pa mislim da će kasnije ispraviti bugove kad nadograde svi mobitele,pa ćemo možda dobiti novi update (slično kao TH2 za PC). Barem tako pretpostavljam :)

Ne znam ja ništa....
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

ako ste imali problema sa ažuriranjem sistemskih aplikacija na W10M probajte sada!

evo sad mi je krenilo ažuriranje i prolaze bez greške za sada! čak je i Here Drive+ upravo sada se instalirao bez greške!

Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
odjavljen

2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

ionako nikad nisam koristio Mape već Drive+

a i tko kaže da je to kraj za Here Mape? možda samo moraju popraviti verziju za Win10...

a i na Android i iOS Here mape su mape i navigacija u jednom pa valjda će onda i na WP biti to objedinjeno u jednom... vidjet ćemo što će biti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.11.2015 22:04 (dadn).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
WindowsPhone - Općenito

Jel se smije onda ažurirat Here drive+, da li radi poslije na win10

Za Here maps kažu da ne radi nakon ažuriranja

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Here Drive+ radi OK

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
WindowsPhone - Općenito

ej, pa ne mogu da vjerujem da ne mogu mjenjati rezoluciju fotografija na lumiji 1020, odnosno da nemam mogucnost da okidam .dng fotografije

e svašta, što je još gore sad ne radi ni lumia camera na win10, a ostale 3rd party mi se i ne koriste, jer nikad nisu radile po mom ukusu

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Win10 još nije službeni pa nitko ni ne jamči da ćeš imati sve opcije. 1020 je ionako najvjerojatnije u drugom valu nadogradnja a to je tek za više od 2 mjeseca a dotle valjda srede kameru
11 godina
neaktivan
Zapravo možda i imaš mogućnost samo nisi skužio. Uključi rich capture. I dng fajle se spremaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
WindowsPhone - Općenito

lumije 930 i 1520 imaju dng opciju, a lumia 1020 ne podrzava rich capture. sto se tice postavki od fotografija samo mogu mjenjatio ratio aspect, to je sve.

pa jarane nije lumia 1020 neki osrednji telefon, ipak im je to telefon sa velikim senzorom, telefon s kojim su se dičili donedavno, i sad mi je prakticno telefon u rangu običnih lumija

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Ne mora nužno značiti. Ni Lumia 640 nema dng pa može spremati.

Btw. Usporedba kamera L950 i 1020 pogledajte na For the love of tech blogu. Stavio bih paste link ali ne radi u Edgeu (bug na bug.hr u w10m)
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
dadn kaže...
CroDexter kaže...

jednostavno moraju ići... to im je bolje nego da odlažu i kasne sa uređajima.... na 950 je sad trenutni build ili kako se naziva RTM... uzeli su preveliki zalogaj, dva OS-a u kratkom vremenu i nijedan nije realno bio spreman za finalni izlazak...

kad si već postavio tolika pitanja, da ti odgovorim sa protupitanjem? zašto si instalirao Win10 kad sve imaš na 8.1 koji radi savršeno... Win10 je testna verzija i još mjesecima neće raditi bez sitnih problema....

Nisam instalirao Win 10. Nisam lud čitajući sve u ovoj temi. Samo me zanima mišljenje drugih o poslovnoj politici MS-a. Jednostavno mi se čini lošom poslovnom odlukom isporučiti proizvod pun bug-ova kao finalnu verziju. I onda će se opet čuditi kako imaju mali tržišni udio. Razumijem da se žure zbog poslovnih planova i da ih iOS i Android gaze. A Win 10 me jako zanima jer ima stvari koje me ubijaju na 8.1

Napisao sam iznad u drugoj poruci stvari koje me muče na 8.1

16 godina

Evo i prvih 950tka u RH!

Bude kroz par mjeseca i rabljenih po 2500-3000 kn... Al najbolje je sto ce debelo past cjena sadanim *3* ili *4* modelima (ionako lumie ne drze cjene).

12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Još kad Toni iz SmartphoneHrvatska objavi recenziju..

Ne znam ja ništa....
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
CroDexter kaže...

Nisam instalirao Win 10. Nisam lud čitajući sve u ovoj temi. Samo me zanima mišljenje drugih o poslovnoj politici MS-a. Jednostavno mi se čini lošom poslovnom odlukom isporučiti proizvod pun bug-ova kao finalnu verziju. I onda će se opet čuditi kako imaju mali tržišni udio. Razumijem da se žure zbog poslovnih planova i da ih iOS i Android gaze. A Win 10 me jako zanima jer ima stvari koje me ubijaju na 8.1

Napisao sam iznad u drugoj poruci stvari koje me muče na 8.1

Windows 10 na lumiji 950 je posebno prilagođen tom telefonu, a za ostale se još radi

evo nakon nekog vremena od izlaskaa ovog zadnjeg builda za insidere, telefon nekako još bolje radi, jako sam zadovoljan

dok prije kad je izasao prvi build tamo nekad u februaru za lumiu 1020, ja sam mislio čak prodati telefon i bataliti WP, jer se pričalo da će W10 izaći na ljeto, i tad mi nije imalo smisla da za tako kratko vrijeme ispeglaju os.

a sada, windows 10 mi je produzio zivotni vijek lumie, sa narednim buildovima će postati stvar samo bolja, nikako lošija

11 godina
neaktivan
x360gamer kaže...

Evo i prvih 950tka u RH!

Bude kroz par mjeseca i rabljenih po 2500-3000 kn... Al najbolje je sto ce debelo past cjena sadanim *3* ili *4* modelima (ionako lumie ne drze cjene).

da ne mulja? 4312 kn u oglasu a u trgovini ju prodaje za 5390???

http://www.cybershop.hr/index.php?route=product/product/&product_id=5347

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.11.2015 12:49 (dadn).
16 godina
dadn kaže...
x360gamer kaže...

Evo i prvih 950tka u RH!

Na Njušci vjerojatno ide "bez PDVa" ili je "pala s kamiona".

17 godina
neaktivan
Indestructible kaže...

Windows 10 na lumiji 950 je posebno prilagođen tom telefonu, a za ostale se još radi

Na 950 je isti build kao i kod tebe, čak i na 950 ima dosta bugova.

11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

trenutno besplatno

Game Studio Tycoon 2 (24 kn)

http://www.windowsphone.com/s?appid=99b8aac5-1c4b-42bb-9c97-3a8079b4573d

igra je dostupna i za PC (Windows 8/10)

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
WackyZG kaže...
dadn kaže...
x360gamer kaže...

Evo i prvih 950tka u RH!

Na Njušci vjerojatno ide "bez PDVa" ili je "pala s kamiona".

....ili XL ili ništa! A da je dobra cijena - bome- je!

11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

za 5390 naručim XL iz Njemačke s darovima ;) hehehe zvučim ko pokvarena ploča

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice