WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.052.707
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: WindowsPhone - Općenito
anel kaže...

Kako da namjestim u Alarms and Clock normalno vrijeme,da mi ne bude ovo AM i PM? 

uskladi regionalni format u postavkama regije tj prebaci na hrvatska

16 godina
neaktivan
dadn kaže...
anel kaže...

Kako da namjestim u Alarms and Clock normalno vrijeme,da mi ne bude ovo AM i PM? 

uskladi regionalni format u postavkama regije tj prebaci na hrvatska

Sve namješteno na BiH i opet neće, gore u ćošku mi je normalno vrijeme samo u Alarms i Clock je ovo AM i PM 

ARSENAL
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

win 10 ili 8.1? 

kad uđeš pod postavke regije, regionalni format da li ti je namješten Uskladi s jezikom telefona (to prebaciš na HR, Bosanski, srpski koji god hoćeš)? ako ti je Engleski stavljen pod jezik naravno da će biti AM i PM... e sad za win 10 svašta može biti zbugirano.. .znaam da ako je jezik telefona stavljen na HR da onda normalno pokazuje sate

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.11.2015 22:36 (dadn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dadn kaže...

win 10 ili 8.1? 

kad uđeš pod postavke regije, regionalni format da li ti je namješten Uskladi s jezikom telefona (to prebaciš na HR, Bosanski, srpski koji god hoćeš)? ako ti je Engleski stavljen pod jezik naravno da će biti AM i PM... e sad za win 10 svašta može biti zbugirano.. .znaam da ako je jezik telefona stavljen na HR da onda normalno pokazuje sate

Win 10 je sada, na win 8.1 je radilo sve normalno.... I sad su sve postavljeno na Bosnu ali opet ne radi 

ARSENAL
13 godina
neaktivan

Settings/Time&Language/Date&Time onda tu kliknes 24 hour clock na ON

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.11.2015 23:43 (animal4444).
16 godina
neaktivan
animal4444 kaže...

Nema toga kod mene, pod Date and Tima ima samo "Set date and time automatically" " set time zone automatically" i "time zone"

ARSENAL
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

a što se praviš englez :D hehehe prebaci na naš jezik i riješen problem :) Win 10 jednostavno ima previše bugova i možda upravo to muči tebe... još će puno vremena proći dok ne isprave sve bugove a pitanje dal će ih ikad i riješiti...

Moj PC  
1 2 hvala 1
15 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Jucer mi je Lumia 520 slucajno ispala dok sam ju stavljao u dzep, pala je i pukao je samo dio stakla u gornjem kutu. Medutim touch radi ali donje 3 tipke ne rade. Jel ima netko iskustva s popravkom? Isplati li se uopce popravljati ili pravac novi mobitel? 

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Dodaci+Informacije na Lumia 950 zamjenjene su sa Napredne informacije (Advanced Info)

https://www.microsoft.com/en-us/store/apps/juggernaut/9nblggh5xn6p

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
roach kaže...

Jucer mi je Lumia 520 slucajno ispala dok sam ju stavljao u dzep, pala je i pukao je samo dio stakla u gornjem kutu. Medutim touch radi ali donje 3 tipke ne rade. Jel ima netko iskustva s popravkom? Isplati li se uopce popravljati ili pravac novi mobitel? 

Moja stara 520 je završila kod frendice i njoj je pukao ekran. Mislim da je nekih 150-200 kn bila zamjena ekrana u onom servisu na Zagrebačkoj cesti, kod skretanja za Donju Kustošiju. 

14 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Da kažem da sam oduševljen s službenom lumiom 640. Znači e-mail (prosjek 40-50 e-mail na dan), pozivi, excel, word...bez ikakvih aplikacija tipa facebook i sl...baterija traje 3-4 dana. To sam zadnji put vidio na Nokiji 3310

Mob je fluidan...nisam još naletio na bilo kakav lag., sve radi za 5. Pohvala za WP software

Jedini problem je taj manjak aplikacija...ali se nadam da će se s Lumiom 950 to popravit. Ako se to popravi bez beda bi prodao S6 i kupio 950XL. Još da baterija na 950XL traje barem minimalno 2 dana pa to bi bio pun pogodak.

Također frend mi ima 930 i znam da je netko pričao da ima problema s whats appom i facebookom na WP. On mi kaže da njemu sve savršeno radi. Da nikad nije imao problema ni s jednom aplikacijom.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.11.2015 10:58 (R36).

2 0 hvala 0
17 godina
WindowsPhone - Općenito

Odvažio sam se jučer i instalirao ovaj 10586.11 build na svoju 925. Sam postupak je trajao oko 1 sat. U početku sam se zabrinuo što mu tako dugo treba al sam istraživanjem po netu skužio da je to normalno.

Za svaki slučaj odmah nakon instalacije napravio sam Hard reset i krenuo aplikacije instalirat od nule. Imao sam malih problema s Store aplikacijom jer mi se 2 put srušila kad sam stavio da pregledam koje aplikacije imam u svojem libraryu. Odmah mi je ponudio i skidanje 26 ažuriranja za ove standardne, sistemske aplikacije. Tu sam uočio jedan bug kad su mi se aplikacije ažurirale da su mi zadnje 2 u redu čekanja bile bez naziva, vidjela se samo traka s statusom ažuriranja :D . Samo jednu aplikaciju nisam mogao instalirati jer piše kao da nije kompatibilna s uređajem ? a na 8.1 sam je bez problema koristio: Adidas miCoach.

Sviđa mi se kako sad izgleda GUI ali još tu ima mjesta za neke dorade tako da sve bude konzistentno. Oduševila me sloboda koja se sada dobije s kreiranjem Start screena. U prilogu ima rezultat koji se može dobiti s malo igranja :)

Netko je ranije pitao da li radi BT tipkovnica; radi i to odlično, nije bilo nikakvih problema s uparivanjem moje Microsoft BT mobilne tipkovnice. Kroz cijelo sučelje se praktički može kretati samo korištenjem tipkovnice (TAB i Enter). U Wordu radi perfektno tako da bez problema može poslužiti za vođenje bilješki na predavanjima, sastancima... jedino što je poželjno onda i veći ekran tipa kao na 640XL. 1 sec je potrebno da se natrag spoji s tipkovnicom kad se probudi iz mirovanja.

Ove Office aplikacije su odlične, imaju puno više mogućnosti od onih na 8.1, Outlook me posebno oduševio. Edge je tađer dobio nove mogućnosti za razliku od browsera u 8.1, jedino što još nisam sprobao kako radi sinkronizacija između njega i desktop inačice.

Super je ovaj prošireni Action centar i mogućnost da se na SMS poruke odgovara direktno iz tog notification centra, nadam se da će u budućnosti i ostale messaging aplikacije implementirati tu funkcionalnost.

Imam osjećaj da je i kamera brža i da radi jasnije slike.

Bateriju još nisam testirao al čini mi se da je nekako izdržljivija, al dobro to budem u narednom tjednu vidio kako se ponaša jer sad nemam toliko aplikacija instalirano kao na 8.1.

Moram priznati da sam bio jako skeptičan s obzirom da svako malo neko piše da se ne isplati instalirati te buildove jer to još nije to, ali ja sam za sad jako zadovoljan kako sve radi: svi pozivi primljeni i obavljeni, notifikacije rednovno dolaze u notification centru, gmail i exchange funkcioniraju u outlooku, edge rastura, i što je najvažnije, alarm me ujutro probudio :) tako da i to radi.

Ako preživi tjedan dana korištenja i ne pronađem veće bugove onda ću ostat na WM10 :)

Start screen Start screen

3 0 hvala 2
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

ja sam jučer na 640 i zadnjem buildu našao najmanje 15 bugova.... iako ovako na prvi pogled sve radi OK, ja i dalje tvrdim da još nije za upotrebu normalnu...   a da ne spominjem aplikacije što nisu developeri još prilagodili za 10... jedino što su uspješno popravili na zadnjem buildu je to da su spriječili interop unlock... ali barem još radi blokiranje reklama preko hosts :)

primjetio sam nešto čudno u ponašanju SD kartica... nakon hard reseta obavezno sam morao formatirati karticu 2 puta... inače neće raditi max brzinom i bila bi barem 10x sporija.... jučer i jutros sam izgubio nekoliko sati na raznim testiranjima sa par kartica i uvijek mi je bilo isto....

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
anel kaže...
animal4444 kaže...

Nema toga kod mene, pod Date and Tima ima samo "Set date and time automatically" " set time zone automatically" i "time zone"

nakon svih testiranja koje sam radio sinoć i jutros, provjerio sam i ovo što tebe muči sa satom. očogledno imaš krive postavke regije jer stavio sam jezik US English i regiju USA i u postavkam sata imam za korištenje 24h formata...

11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

kad ne ide preko PP, ovo slika ovdje... zanimljivo sa zadnjim buildom (preko Slow) kad se stavi HR jezik i regija kako izgledaju opisi (jezici) za neke aplikacije u trgovini... ako bih instalirao prvo sa US English i kasnije prebacio na HR onda problema nema

i plus druga slikam zauzetost memorije od sustava na 640..

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Jel WP ima funkciju za spremanje fotki u RAW formatu?

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Jel ima neko problem kad ulazi u whatsapp da mu pise pohrana gotovo puna a ima memorije kolko oces 

L.P

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Očisti temp fajlove,deinstaliraj programe koje ne koristiš i premjesti sadržaj (fotosi,video itd. ) na SD.

...............

Preporučujem ovu aplikaciju za Windows Phone: "Photo Sweep" http://www.windowsphone.com/s?appid=5e207618-e421-4424-908a-ebfc8280149e

Ne znam ja ništa....
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Meni ovaj 10586 build kao da jede bateriju. Znatno veca potrosnja baterije u odnosu na 10581

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Isplati li se još uvijek kupovat Lumia 640XL? Ili će izaći neki noviji model tipa 650 ubrzo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
pixi kaže...

Isplati li se još uvijek kupovat Lumia 640XL? Ili će izaći neki noviji model tipa 650 ubrzo?

Mislim da će 550 biti kao bolje verzija 640 (XL)

11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Nema šanse da bude bolja,po svemu je zapravo lošija:

http://www.gsmarena.com/microsoft_lumia_550-7612.php

http://www.gsmarena.com/microsoft_lumia_640_lte-7055.php

Za sada su poznate samo 950/xl i 550

SIVE LUBANJE SILOM
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.11.2015 19:36 (Hrvoje.RH).
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Ja ne kontam zašto Microsoft nije napravio transparentan akcijski centar kao na PC,ali ne bunim se zbog toga. Možda ćemo imati slično kao i na PC,10240 je službeno izašao kao nadogradnja,pa onda pravi RTM nakon ovih buildova da se isprave sve greške,znate da je 10080 bio problematičan build i u novijem su ispravili 2000+ bugova.

Ne znam ja ništa....
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Dex.pwn kaže...
pixi kaže...

Mislim da će 550 biti kao bolje verzija 640 (XL)

550 je lošija po svemu od 640 i 640XL, 550 je nasljednik 530 te 535, low budget telefon.

Swedish latin super funk.
13 godina
neaktivan
Jel koristi netko apl Korištenje podataka ili ograničenje podataka na W10, zadnji build? Resetirao sam danas brojač i napravio hotspot, pogledam koliko sam potrošio, bilježi mi samo edge, messenger, viber itd. Ali ne i hotspot. Zabilježio mi potrošenih cca 90mb, a potrošeno oko 200mb. Razlika je vjerojatno na hotspot jer njega ni nema na popisu uz ostale aplikacije pod detaljima potrošnje.
- HTC 8S -

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Upozorenje: aplikacija Tweetium Beta (free) krade passworde... ali nema straha Microsoft ju je već uklonio.  neki klinjo se valjda igra hackera 8kad već virusi ne mogu ništa) pa objavljuje fake aplikacije čije službene verzije su free a sve u cilju da ukrade nečije passworde... 

http://www.windowscentral.com/beware-fake-tweetium-beta-free-windows-10-mobile-app-can-steal-passwords

Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

Jel WP ima funkciju za spremanje fotki u RAW formatu?

Lumia 830 ima tu funkciju, spremi istu fotografiju u jpeg. i RAW formatu ako se tako zada u postavkama kamere.

14 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

A 950 i 950 XL? Dal se zna šta o njima?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Kroz par dana su vani:

SIVE LUBANJE SILOM
Moj PC  
2 0 hvala 1