WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.054.687
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: WindowsPhone - Općenito

Prosli vlasnik je stavio belu pozadinu (na amoled ekranu) :D nije je bas nesto silio ili tome slicno, ali evo kad recimo iskljucim wifi ili podatke baterija mi traje duze oseti se. Pogledao sam tamo u bateri sejver, ali tamo sam sve zabranio osim vibera msm sto se tice bekgraund procesa. Jedino da ima neki problem sa viberom, ali opet nelogicno mi totalno...

11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

i da dodam za bateriju, ovo su neki generalni savjeti kako optimizirati potrošnju:

1. Koristite "uštedu baterije" u postavkama, uključena ušteda može produljiti trajanje baterije nekoliko sati ali uz ograničenje nekih funkcija i notifikacija
2. Isključite nepotrebne zvukove i notifikacije, vibriranja za neke radnje-notifikacije i slično
3. podesite info zaslon (glance) na zaviri (peek) ako podržava)
4. isključite buđenje ekrana sa 2 lupkanja (ako podržava), te isključite čitljivost na suncu i druge opcije za zaslon koje mogu povećati potrošnju
5. smanjite automatsku svjetlost ekrana na minimum. prvo isključite automatsko, smanjite na minimum i uključite automatsko.  (ako podržava)
6. isključite programima dozvolu za rad u pozadini (pod ušteda baterije)
7. koristite i uključite NFC i BT samo kada su vam potrebni
8. povećajte vrijeme između provjere e-maila ili ga isključite (za svaki račun posebno)
9. Smanjite vrijeme nakon kojeg se automatski isključuje ekran
10. podesite da WiFi radi nakon što se ekran isključi. puno manje se baterija troši nego na podatkovnom internetu
11. isključite automatsko povezivanje na hotspotove i slanje podataka o povezivanju
12. zatvorite aplikacije koje ne koristite odnosno ne ostavljajte pokrenute aplikacije u pozadini (iako neće raditi postoji mogućnost da će i dalje trošiti bateriju)
13. ažurirajte telefon i aplikacije
14. koristite dodatne punjače kao kućišta i vanjske baterije
15. ako vam je potreban podatkovni internet, držite ga na minimalnoj brzini (2G). manje troši bateriju a lako sami povećate na 3G ili 4G.
16. smanjite količinu "live" pločica na početnom ekranu koje koriste internet
17. isključite automatski prijenos slika i video zapisa (sigurnosno kopiranje)

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Apsolutno sam to sve uradio. E sad jedino sto mi je zapalo za oko citajuci po netu, kazu da se baterija poboljsa tokom vremena jer ima valjda neke veze sa kalibracijom baterije nesto tako. S obzirom da sam ja uradio hard reset moguce da sam poremetio taj neki ciklus ili kako to vec ide ali ono sta znam. Jedino mi to preostaje ili da obrisem viber mada ono....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
dadn kaže...

i da dodam za bateriju, ovo su neki generalni savjeti kako optimizirati potrošnju:

10. podesite da WiFi radi nakon što se ekran isključi. puno manje se baterija troši nego na podatkovnom internetu

Gdje se moze na Lumiji 640 to podesiti za wi fi, ne vidim to nigdje u opcijama.

14 godina
animal4444 kaže...

E ovako mozda je kriva tema ali imam problem sa Lumiom 925. Naime uzeo sam je polovnu pre dva dana uradio hard reset updejtovao na Denim i bukvalno je u stanju da kad mi je upaljen wifi ili mobilni podaci, da mi baterija ode u roku od nekoliko sati. Da li je to normalno? Pogasio sam bekgraund procese koliko sam mogo, ostavio sam samo Viber na allowed da radi, i ono sto sam primetio je da mi na svakih par sekundi prima ili salje podatke preko mreze dok nista nije aktivno. Svaka sinhronizacija je ugasena, procesljao sam skoro ceo internet i ne mogu da dodjem do resenja, nelogicno mi je da mi samo zbog vibera toliko cucla bateriju. Ako moze mala pomoc stvarno ne znam sta da radim vise. I imam jos jedno pitanje kako se snalazite sa windows keyboard-om? Posto sam primetio da nema predictive text na nasim jezicima?  

Edit:

Ovo mi je prvi windows telefon :D

i ja sam imao problema sa baterijom kad sam dobio denim update na lumia 1020, rjesio sam problem tako sto sam napunio bateriju do kraja, preko punjaca, ne preko usba na kompu
onda sam tada formatira preko nokia software recovery mislim, kada je sam to odradio, pri onom prvom komraku kada biraš koju ćer regiju ili jezik, ugasis telefon i onda odradis hard reset preko fizickih tipki:
kad palis telefon, drzi power tipku i volume up, kad se zacuje vibracija, pusti power tipku i nastavi drzati volume up tipku dok se ne pokaze uzvicnik, zatim, ovim redoslijedom pritisci tipke- volume up/volume down/power tipka/volume down.

I onda ostavi da odradi telefon sto treba i postavis telefon po svojim postavkama

ovo nije iskljucivo riješenje, ali jeste koje je meni sigurno pomoglo, isto tako kad to sve odradis, instaliras dodate apdejte ako ih ima, istrosis bateriju do kraja, i onda ostavis telefon da se napuni

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
11 godina
neaktivan
Indestructible kaže...
 istrosis bateriju do kraja, i onda ostavis telefon da se napuni

trošenje baterije do kraja na seriji 92x može dovesti to brickiranja uređaja... ja u svakom savjetu napominjem da to treba izbjegavati po svaku cijenu naročito ako ljudi zaborave da priključe punjač nakon toga i pokušaju upaliti uređaj... ja na svojoj (bivšoj) 920 nikad nisam namjerno praznio bateriju do kraja i nakon 2 godine još uvijek baterija dobro drži... samo jednom mi se ispraznila do kraj i tad nisam mogao upaliti ali je srećom držanje na punjaču i soft reset pomogli.... 

11 godina
neaktivan
kran kaže...
dadn kaže...

Gdje se moze na Lumiji 640 to podesiti za wi fi, ne vidim to nigdje u opcijama.

napravio sam copy paste a nisam ispravio... to je bilo na prvim verzijama WP8, sa 8.1 WiFi ostaje stalno aktivan kad je uključen

14 godina
WindowsPhone - Općenito

moguce, ali za to trebas biti baš baksuz, sestra ima lumiu 920 sad ce gotovo 3 godine, i uopste nikakvih problema nema, nerijetko joj se zna isprazniti baterija do kraja jer na poslu nekada ne moze puniti telefon.

ali ja govorim za jedan put da isprazni bateriju i da napuni do kraja, valjda nece to sad stalno raditi

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

0 0 hvala 0
16 godina

Ovo je po meni super ponuda, samo slusalice vrijede 40% cjene! Netko izgleda ceka 950ku!

Ovo se cini korektna cjena, samo pretpostavljam da garancija vise ne vrijedi (osim ako nece biti sw prirode)... Bilo sto hw prirode ako ode, mogu rec da je uredaj pao i da je to od udarca...

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2015 19:58 (x360gamer).
13 godina
neaktivan

18. Po mogucnosti prodajte smarthphone i kupite Nokiu 3210.

11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Running Mate aplikacija trenutno besplatna (16 kn)

http://windowsphone.com/s?appid=eb3ce75c-21fb-df11-9264-00237de2db9e

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
neo.gz kaže...

a što očekuješ? da novi pametni telefoni koji imaju masu potrošača da im baterija traje kao i na starom telefonu koji ima samo pozive i SMS?

deinstaliraj sve (što se može) sa Lumie, isključi sve i ostavi samo pozive i SMS i bude ti najmanje 7 dana trajala baterija, na 640 mislim da bi moglo i više od 10 dana

12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Ima li W10M proziran navigacijski bar ?

Ne znam ja ništa....
Moj PC  
0 2 hvala 0
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Ovako, u trgovini ne pronalazim više HERE Transit aplikaciju. Da li ona više uopće ne postoji ili? Pronašao sam je u povijesti kupljenih aplikacija na windowsphone.com, ali kad je pokušam ponovno instalirati onda mi pokazuje poruku kako je nemoguće uspostaviti vezu sa mobitelom. Znam kako sam prije taj postupak radio bez ikakvih poteškoća...

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
sibica kaže...

Ovako, u trgovini ne pronalazim više HERE Transit aplikaciju. Da li ona više uopće ne postoji ili? Pronašao sam je u povijesti kupljenih aplikacija na windowsphone.com, ali kad je pokušam ponovno instalirati onda mi pokazuje poruku kako je nemoguće uspostaviti vezu sa mobitelom. Znam kako sam prije taj postupak radio bez ikakvih poteškoća...

instaliraj SysApp Pusher i preko njega instaliraj Here aplikacije

http://www.windowsphone.com/s?appId=19d44d9e-f18e-4df1-9bce-36335242ed2e

11 godina
neaktivan
Probao sam,ali mi izbacuje grešku.
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

ide bez problema kod mene

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Ja sam na win10 buildu,možda je stvar u tome.
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

naravno da je stvar u tome.. nisu aplikacije napravljene za Win10

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
odjavljen
WackyZG kaže...

Dosada uz kavu nedjeljom na poslu završila ovako

Ti si car, svaka ti čast :D

13 godina
neaktivan
dadn kaže...
neo.gz kaže...

a što očekuješ? da novi pametni telefoni koji imaju masu potrošača da im baterija traje kao i na starom telefonu koji ima samo pozive i SMS?

deinstaliraj sve (što se može) sa Lumie, isključi sve i ostavi samo pozive i SMS i bude ti najmanje 7 dana trajala baterija, na 640 mislim da bi moglo i više od 10 dana

Verovao ili ne to sam i uradio, ostavio sam Viber da radi i dozvolio rad u pozadini....ode baterija u roku od 6 sati....

11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

ja sam mislio na kompletno bez interneta i ičega... 7 dana Lumia 920 mi je znala izdržati na taj način...

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
WindowsPhone - Općenito

Zvuči kao da je ono najjednostavnije: baterija ne valja. Rekao bih da si sve ostalo eliminisao.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nekoliko sati je koliko u prosjeku?
Meni na L920 traje oko 6-7 sati, ali dosta ga koristim za telefoniranje, glazbu, surfanje itd. Stalno nosim prijenosni punjač i punim po potrebi. Već sam se navikao na to iako me u početku jako živciralo.

Trenutno stanje, nisam ga pretjerano koristio, 3G stalno upaljen.
www.wpnovosti.com || WoT: zemo323
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Primetio sam da kada mi je upaljen wifi konstantno vidim da prima i salje podatke ali bukvalno na svakih par sekundi, one male strelice iznad wifi signala. Probacu da ga veceras napunim skroz i necu uopste da palim wifi niti podatke da vidim koliko ce da drzi tako jer mozda mi neka aplikacijija ubagovana pa trosi net i cucla bateriju vise nego sto treba, sumnjam na viber najvise jer jedino je njemu dozvoljeno da radi u pozadini, pa cemo da vidimo.

I imam jos jedno pitanje, kad recimo slikam (opet da napomenem rec je o L 925) i kad se upali blic nekako je na slikama prisutan kao onaj zuti "tint" jel ima neko iskustva sa tim ili mora tako?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

U mog brata na Lumiji 520 sa zadnjom Win 10 verzijom, u početku baterija normalno trajala. I onda odjednom se počela nenormalno trošiti. Čitava mu ode za pet sati. I to da ništa ne radi na njemu. Probao je svašta softverski. I ja kontao da mu je baterija otišla. Kupi novu, opet isto. I malo potražim po internetu, i naletim na jedno smiješno riješenje, ali radi. Kaže lik samo izvadio SD karticu, i potrošnja se vratila na normalu.

I uradimo tako. Ostavimo ga nekoliko sati. Baterija drži. I onda vrati SD karticu, i sve normala.

1 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Popular selfie app Retrica is coming to the Windows Store

http://feedproxy.google.com/~r/WmPowerUser/~3/WcDYZ4Ujp38/

Ne znam ja ništa....
Moj PC  
1 2 hvala 0
11 godina
neaktivan
Bilal kaže...

U mog brata na Lumiji 520 sa zadnjom Win 10 verzijom, u početku baterija normalno trajala. I onda odjednom se počela nenormalno trošiti. Čitava mu ode za pet sati. I to da ništa ne radi na njemu. Probao je svašta softverski. I ja kontao da mu je baterija otišla. Kupi novu, opet isto. I malo potražim po internetu, i naletim na jedno smiješno riješenje, ali radi. Kaže lik samo izvadio SD karticu, i potrošnja se vratila na normalu.

I uradimo tako. Ostavimo ga nekoliko sati. Baterija drži. I onda vrati SD karticu, i sve normala.

a što one Lumie koje nemaju SD karticu ;) a to sa Win 10 skoro svi kažu, na početku odlično radi a nakon nekog vremena poludi...

17 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Nakon "nekog vremena" i dalje normalno radi... Bar meni. Ne znam što izvode sa tim telefonima.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Jos jednom da pitam dali mi moze netko tko ima lumiu 640 reci kakva su mu fotke jer meni dok slikam budu savrsene a kad ih spremi budu tamne. Jednostavno se zatamne. Strasno me to iritira pa ako netko ima kakvih iskustava neka napise nesto. Hvala!

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice