ok,kako da prebacim sve sa kartice na externi hard
Spojiš mobitel na komp i hard(u isto vrijeme), otključaš mobitel i otvorit će ti se automatski folder od mobitela gdje ćeš vidjeti Phone i SD Card, otvoriš SD Card i sve foldere kopiraš s CTRL + C i zaljepiš ih s CRTL + V na HDD
a što misliš otkuda dolaze te kartice u naše trgovine,isto iz kine itd,ok a sad me zanima kako da ja ovu svoju karticu oslobodim tj.očistim i prebacim na externi hard da je imam praznu i ponovo punim fotografijama
Pa naravno da dolaze, ali 128gb za 50kn? Malo mi je sumnjivo, a ni feedback mu nije baš velik.
Kako ti je kolega rekao, spojiš mobitel i jednostavan copy/paste sa memorijske kartice na računalo gdje želiš. Inače, pogledaj postavke u galeriji na mobitelu, pa namjesti da ti automatizmom sinkronizira slike i video datoteke koje si snimio na OneDrive (naravno, preporuka je da ograničiš upload samo dok si na WiFiju, ne stalno).
@nicky.sl: na tvoje pitanje hoće li biti builda danas, evo ti Gabeov odgovor od jučer na Twitteru (pic related)
čudno da nigdje na e-bay nevidim baterije za mobitel
Dali Vi koji imate Messenger ste primijetili da prijatelji na fejsu ne vide kada ste vi aktivni ? Ne znam dali je samo kod mene problem ali jos par osoba koji imaju Lumiu su isto rekli da imaju takav problem, dok neki nemaju... Ako itko zna rjesenje molim Vas da napisete... Imam Lumiu 535 kao i drugi sto su rekli da imaju problem... Hvala !
hvala gospodine,pa još jednom velika hvala

sad ih vidim ali mi nije jasno kae tj.piše original a ono sve po 2500 a moja je 3000
sad ih vidim ali mi nije jasno kae tj.piše original a ono sve po 2500 a moja je 3000
Ček, imaš 640 ili 640XL?
Ček, ima 640 ili 640XL?
XL 100%. Čovjek ima fon a ne zna koji je
xl
xl
Evo onda. Inače, kod svakog mobitela, imaš na samoj bateriji, pogotovo kod Nokia, oznaku baterije. To ti je dovoljno da upišeš u eBay, uz to i najtočnije.
Btw. zaboravio sam se osvrnuti na 10572 build. Od petka se vrti na mom mobu. Sve se više bližimo RTMu. Od početka kada se sjetim, do sada, napredak se stvarno osjeti. Pogotovo fluidnost OSa, koja je sada za još jednu razinu dignuta za razliku od prošloga. Tu i tamo još ima bugova (galerija se crasha, Edge listu zapisanih stranica u historyju kod tipkanja pokazuje od vrha ekrana prema dolje, umjesto da se otvara iznad polja za upis adrese), tu i tamo koji Resuming na start screenu. I opet radi senzor za gašenje ekrana u razgovoru, koji je u prošlom buildu opet glumio biljku zbog buga.
dakako i ja sam pisao o tom buildu, a prije njega sam bio davno na onom koji je prvi postao dostupan za lumiu 1020, odnosno tada drugi koji MS izbacio
situacija mnogo bolja, ima dosta poboljsanja, ali bojim se da bi opet cekali na stabilan OS do izlaska tamo Redstone apdejta iduce godine.
volio bih da je microsoft u medjuvremenu izbacio neki "facelift" update za Wp8.1 kao nekad Wp7.8
dakako i ja sam pisao o tom buildu, a prije njega sam bio davno na onom koji je prvi postao dostupan za lumiu 1020, odnosno tada drugi koji MS izbacio
situacija mnogo bolja, ima dosta poboljsanja, ali bojim se da bi opet cekali na stabilan OS do izlaska tamo Redstone apdejta iduce godine.
volio bih da je microsoft u medjuvremenu izbacio neki "facelift" update za Wp8.1 kao nekad Wp7.8
Ako ćemo cjepidlačiti... i jesu... GDR2, gdje su složili Settings. Ali kužim o čemu pričaš. Puno su si toga zadali, malo je vremena (najbolje se vidi iz builda u build koliko OS mijenja ponašanje i koliko postaje stabilniji, ali opet s hrpom bug-ova...)... Redstone ako dođe na vrijeme, biti će veselje. Biti će i ovako stabilan, ali mislim da će im se ponoviti Windows 8 na 8.1 sa Win 10 mobile-om. Tek kad Redstone izađe će stvarno popeglati OS onako, da se sjaji i da ćemo svi kolektivno vrištati kao curice.
da se bar moze i cjepidlacit, taj update rijetko ko je dobio, a vise nije ni moguce dobiti isti preko insidera, ja prije dvije noci taman vratio telefon sa 10 na 8.1 i hajd usput da instaliram i taj update
ponovim onaj postupak, aktiviram da sam insider preko iste aplikaije, izbrisem onda app, pokrenem update, i vidim nesto se oduzilo, pojavili se oni kruzici, cekaj i cekaj, zazvoni mi telefon, gledam kad ono windows 10.
a onaj settings menu je odlican bio.
da se bar moze i cjepidlacit, taj update rijetko ko je dobio, a vise nije ni moguce dobiti isti preko insidera, ja prije dvije noci taman vratio telefon sa 10 na 8.1 i hajd usput da instaliram i taj update
ponovim onaj postupak, aktiviram da sam insider preko iste aplikaije, izbrisem onda app, pokrenem update, i vidim nesto se oduzilo, pojavili se oni kruzici, cekaj i cekaj, zazvoni mi telefon, gledam kad ono windows 10.
a onaj settings menu je odlican bio.
Mislim da se da pokupiti kroz Preview aplikaciju, bez Insidera. Ako je još ima u marketu. I da, šteta da je to dobilo svega par modela. Starno je napravilo red u settingsima. Najviše me smetalo što se, kako se updateao koji system app, taj isti spuštao dolje na dno, umjesto da ostane gdje je bio. Zato i forsiram 10ku koliko god je još bugovita.
GDR 2 ili update 2 je išao samo u prvom Insider valu. poslije su ga maknuli...
za instalaciju GDR2 na 8.1 koristiti ovu uputu
http://forums.windowscentral.com/windows-phone-8-2/359510-%5Bguide%5D-installing-wp-8-1-update-2-lumia-devices%2A%2A.html
btw.. i update za Here Drive+ i Here Maps je dostupan (od jučer ako niste primjetili, instalira ga potajice bez obavijesti)...
Gabe Aul: “will need another day or two” for new Windows 10 Mobile build
http://www.winbeta.org/news/gabe-aul-will-need-another-day-two-new-windows-10-mobile-build
Neka uzmu vremena koliko treba, a ne da stalno izbacuju s nekim većim greškama. Što naravno varira od uređaja do uređaja jer neki ljudi koji su imali problema s resumingom na lumiji 930 ja nisam imao na zadnja dva builda (da se razumijem, ne mislim tu na forumu nego okolo tipa windowscentral, wmpoweruser itd :) )
osvojite 200$ za kupovinu dodatne opreme na Windows Centralu
http://www.windowscentral.com/win-200-windows-central-store-shopping-spree
još malo "slinjenja" oko kamere 950XL
http://www.windowscentral.com/new-lumia-950-xl-macro-sample-will-blow-you-away
Koristi li ko kakav powerbank ili je uzimao sa ebay a da mu dobro sluzi?
Xiaomi ima odlicne powerbanke, osobno imam i koristim onaj od 5000mah, preporucujem da uzmes ovaj od 10 000mah.
Jel valja ovaj PB?
a zašto nebi valjo,napunio ga bude u vidu magle
Za ove što misle upgradeati 520 na 10,teško da će dobro raditi jer je jako slab mobitel jer je dual core S4 1GHz. 535 radi dobro na 10 ali kamera sere na 16/9 modu.
Ne znam ja ništa....
Za ove što misle upgradeati 520 na 10,teško da će dobro raditi jer je jako slab mobitel jer je dual core S4 1GHz. 535 radi dobro na 10 ali kamera sere na 16/9 modu.
10 još nije vanka.
Dok ne izađe popravit će se performanse dosta i na 520, koje i sada nisu toliko loše, upotrebljivo je, kao što se da vidjeti na ovom videu.
malo "horror" igrica koje su trenutno besplatne
Zombie Warfare (8 kn)
http://windowsphone.com/s?appid=00e90e5f-6c11-4e6f-b50a-092cc27b620e
Dark Guardians (12 kn)
http://windowsphone.com/s?appid=2aeaaa26-c8a0-44cf-89d8-9d34e5fca22d
plus
Halloween Wallpaper Builder (12 kn) - napravite sami Halloween wallpaper
http://www.windowsphone.com/s?appid=8ac17275-e5a7-49e0-b144-5a8cd77229b3