čitam da viber ima video poziv u wp ali sa verzijom 5.0 ali je nema u trgovini
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Možda za Windows 10 .
nije naglašeno za 10-ku već za wp
Od nekidan sam vlasnik lumie 830. Zanima me može li se nekako promijeniti hrvatska tipkovnica? Ili barem postaviti engleska ali da se zamijeni pozicija tipki Y-Z?
Ova hrvatska je loša do bola, razmještaj tipki je loš i nikako mi se ne sviđa.
Hvala
Od nekidan sam vlasnik lumie 830. Zanima me može li se nekako promijeniti hrvatska tipkovnica? Ili barem postaviti engleska ali da se zamijeni pozicija tipki Y-Z?
Ova hrvatska je loša do bola, razmještaj tipki je loš i nikako mi se ne sviđa.
Hvala
Engleska je QWERTY a naša QWERTZ... Odaberi Njemačku tipkovnicu ona je QWERTZ. Imaš u postavkama(pri dnu, WP 8.1) negdje za promijeniti
još malo ušteda...
Sniper Time 2: Missions - trenutno besplatna (8 kn)
http://windowsphone.com/s?appid=7c6046e5-989d-480e-b3c4-f7c37fcbf5fa
Electronic MK61 NEW - trenutno besplatna (12 kn) - edit: izvinjavam se izgleda da više nije badava... jutros je bio...
http://windowsphone.com/s?appid=471898c6-313d-4108-a1c4-e8b086caecda
Ako neko ima Viber na Windows 10,neka stavi ss. Dajac sve ti je sad univerzalno bgt,jedan store...
malo upozorenje: ako imate NFC na mobitelu, obavezno ga isključite u slučaju da uz mobitel blizu imate kreditne kartice ili bilo koje druge sa magnetnim trakama
malo upozorenje: ako imate NFC na mobitelu, obavezno ga isključite u slučaju da uz mobitel blizu imate kreditne kartice ili bilo koje druge sa magnetnim trakama
Zašto?
mobitel će poluditi :) stalno će dolaziti zvučne notifikacije...
1. Neki ad blocker
2. Snimač razgovora, odnosno diktafon.
Unaprijed hvala!
Kad sve ostalo propadne, pročitajte upute.
sta mislite o ovom novom 950 XL, vrijedi li mi prec sa androida na to? gledao sam neke recenzije i dosta ljepse sad izgleda software..i cini mi se da su popravili kvalitetu kamere, prestali su smarati sa 452 miliona pixelnom kamerom nekakvom koja je bilo kvalitete galaxy S2 telefona 
http://www.medijator-prnjavorac.com/ispis-BiH-drzavljanstva-advokat.html
http://forum-bosanskog-naroda.de/odricanje-bosanskog-drzavljanstva.htm
http://forum-bosanskog-naroda.de/ispis-iz-drzavljanstva-BiH.htm
http://www.medijator-prnjavorac.com/ispis-iz-drzavljanstva-BiH-odricanje.html
http://bosna-forum.eu/ispis-bosanskog-drzavljanstva-t503.html
http://bosna-forum.eu/ispis-drzavljanstva-bih-t173.html
http://www.bih-pravo.org
http://www.forum-bosanskog-naroda.de
http://forum-bosanskog-naroda.de/ispis-iz-bosanskog-drzavljanstva-BiH.htm
- HTC 8S -
1. Neki ad blocker
2. Snimač razgovora, odnosno diktafon.
Unaprijed hvala!
1. službeno ne postoji. treba interop hack (trenutno nedostupan na 8.1 ali ide na Win10M) da bi se moglo blokirati reklame
2. ne možeš snimati razgovore jer aplikacije nemaju dozvolu za pristup mikrofonu za vrijeme razgovora.diktafona imaš masu trgovini... npr ovako Yivosoft Recorder (bio je badava prije par mjeseci)
sta mislite o ovom novom 950 XL, vrijedi li mi prec sa androida na to? gledao sam neke recenzije i dosta ljepse sad izgleda software..i cini mi se da su popravili kvalitetu kamere, prestali su smarati sa 452 miliona pixelnom kamerom nekakvom koja je bilo kvalitete galaxy S2 telefona 
popravili? high end Lumie sa PureView kamerama su šišale kvalitetom sve ostale... 950 samo nastavlja dalje i popravlja ono što su malo zeznili na 930 (noćno snimanje)... druga stvar su reklame koje uvjeravau ljude da Androidi imaju (naj)bolje kamere no u direktnim dvobojima Lumie bi pobjeđivale u većini stvari...
sad da ne tražim puno evo jedan video sa optičkom stabilizacijom
Kad sve ostalo propadne, pročitajte upute.
Možeš koristiti i OneNote jer je dobar zbog sinhronizacije sa OneDrive pa lako otvaraš sa OneNote programom na kompjuteru ili preko OneNote online... lako snimiš zvučnu wav datoteku na kompjuter
imaš i drugih programa (onaj što sam naveo prije) ili AudioRecorder http://windowsphone.com/s?appid=564588c3-d441-e011-854c-00237de2db9e
samo da dodam da nikako ne koristiš Evernote jer je kolega novinar ostao bez važnog intervjua... ljudi se žale da izgubi snimljeno kod sinhronizacije...
Ljdu, hitno mi treba hrvatski ROM za WP8.0 za Ativ S i također link za WP8.0 za isti kao i firmware, ako nije problem
Ne znam šta mu je, noćas mi se(iako je imao +40% baterije) ugasio jer mu je bila prazna baterija, Ativ S, WP8.1... Ja ga stavim na punjač ponovno upalim i on stoji na bootskrinu(WP logo i to je to). Sad sam ga vratio na WP8.0 i opet stoji na bootskrinu... Jebeš mi narod ako neću otići na Android
Ne znam šta mu je, noćas mi se(iako je imao +40% baterije) ugasio jer mu je bila prazna baterija, Ativ S, WP8.1... Ja ga stavim na punjač ponovno upalim i on stoji na bootskrinu(WP logo i to je to). Sad sam ga vratio na WP8.0 i opet stoji na bootskrinu... Jebeš mi narod ako neću otići na Android
Evo ti upute za flashanje, pa vidi kako će biti. Ako ti neće ni to raditi, onda je vjerojatno ROM memorija otišla pa - pa i možeš zaboraviti telefon, umnjam da će se popravak isplatiti (zamjena matične).
Napomena: ovo progovara fanboy iz mene
Zašto bi išao na Android? Imaš 435, 535, 640, xy Lumia po Njušci za male novce, da prebrodiš dok ne izađu nove Lumije (možeš si i 520 uzeti), pa uzmeš, npr. 550 kada izađe.
Evo ti upute za flashanje, pa vidi kako će biti. Ako ti neće ni to raditi, onda je vjerojatno ROM memorija otišla pa - pa i možeš zaboraviti telefon, umnjam da će se popravak isplatiti (zamjena matične).
Zašto bi išao na Android? Imaš 435, 535, 640, xy Lumia po Njušci za male novce, da prebrodiš dok ne izađu nove Lumije (možeš si i 520 uzeti), pa uzmeš, npr. 550 kada izađe.
Još je nekih 3 tjedna pod garancijom. Mislio sam odnjeti u Linksu(kako su mi i oni rekli) pa ako ne poprave da tražim zamjenu za Lumiu 640 XL(napišite dojmove o kameri, bateriji, ekranu o cijelom mobitelu) koja je skuplja 200 kuna od Ativ Sa(kojeg sam platio 1800 HRKa a bio je 200 HRKa na popustu 2013. godine)... Pokušat ću s tim uputama još samo ne znam dal gubim garanciju s time što flashiram mobitel. Ono inače nije prvi put da moram flashirati da se upali, više čak ni hard reset ne radi
@EDIT: Ne radi, ušao sam u download mode, instalirao sam neki Samsung USB driver, spojio sve na komp, odabrao CSC i WP8 fajlove i opet neće, ne mogu kliknuti na Start tipku da se pokrene flaširanje. Jutros sam to napravio i dobio sam WP8.0(vidim po bootscreenu) al opet sve ostane na njemu, hard reset više ne funkcionira
Još je nekih 3 tjedna pod garancijom. Mislio sam odnjeti u Linksu(kako su mi i oni rekli) pa ako ne poprave da tražim zamjenu za Lumiu 640 XL(napišite dojmove o kameri, bateriji, ekranu o cijelom mobitelu) koja je skuplja 200 kuna od Ativ Sa(kojeg sam platio 1800 HRKa a bio je 200 HRKa na popustu 2013. godine)... Pokušat ću s tim uputama još samo ne znam dal gubim garanciju s time što flashiram mobitel. Ono inače nije prvi put da moram flashirati da se upali, više čak ni hard reset ne radi
@EDIT: Ne radi, ušao sam u download mode, instalirao sam neki Samsung USB driver, spojio sve na komp, odabrao CSC i WP8 fajlove i opet neće, ne mogu kliknuti na Start tipku da se pokrene flaširanje. Jutros sam to napravio i dobio sam WP8.0(vidim po bootscreenu) al opet sve ostane na njemu, hard reset više ne funkcionira
A niš, onda pravac servis, pa kako bude bude. Samo si pazi na vrijeme, nemoj da te zatežu, pa da ti iscure 3 tjedna i onda počnu kenjkat, pa istekla garancija, ovo ono. Ako bude takvo što, samo pokaži zube i uključi Inspektorat. Moja ti je preporuka da umjesto Linksa direktno u Samsung (Sacta Domenica ili Mobis, ubij me napamet tko je) odneseš mobitel, ako možeš, ili nekom od službenih servisnih partnera, ovisi gdje si doma i što ti je dostupno u okolici.
Za 640/640XL vidim tu na temi da su ljudi jako zadovoljni, imaš u zadnjih par strana nekoliko recenzija kolega koji su si uzeli mob.
Odnjet ću njima namjerno. Ako krenu srat, ako prođe 15 dana(koliko je zakonom propisano?) a mob nije fixan, tražim novi ili zamjenu. Najvjerojatnije zamjenu jer se ovaj mob više ne proizvodi..
Garancija je do 15. 11. zapravo. Nadam se da ga neće popravit u tih 15 dana 
Nego hoćeli na garanciju utjecati to što je flešan mob, što je postavljen na ATO i što nema tvornički firmware(valjda?)
Kako da XL verzija ima 8 GB ROM memorije? o.O
Odnjet ću njima namjerno. Ako krenu srat, ako prođe 15 dana(koliko je zakonom propisano?) a mob nije fixan, tražim novi ili zamjenu. Najvjerojatnije zamjenu jer se ovaj mob više ne proizvodi..
Nego hoćeli na garanciju utjecati to što je flešan mob, što je postavljen na ATO i što nema tvornički firmware(valjda?)
Ne bi trebalo biti problema, nije da si ga rootao i stavio costum ROM na njega, to su sve službeni ROMovi, tj. tvornički. I tako se meni čini da je tvoj mobitel jednostavno dao svoje, nešto je hardveski otišlo.
Što se tiče 8GB ROM-a na 640, pošalji upit MSu zašto su mu dali tako mali ROM. Ali nije da je to veliki problem, i tako se aplikacije kompletne instaliraju na SD.
Ne bi trebalo biti problema, nije da si ga rootao i stavio costum ROM na njega, to su sve službeni ROMovi, tj. tvornički. I tako se meni čini da je tvoj mobitel jednostavno dao svoje, nešto je hardveski otišlo.
Što se tiče 8GB ROM-a na 640, pošalji upit MSu zašto su mu dali tako mali ROM. Ali nije da je to veliki problem, i tako se aplikacije kompletne instaliraju na SD.
Mob je dobar jedino ne znam kakav je to IPS ekran jer sam zadnje dvije godine proveo na AMOLEDu. Nije problem nego jel se u taj mob može uštekati USB stick kao na kompu?
Dok ne kupim SD karticu koristit ću OneDrive
Mob je dobar jedino ne znam kakav je to IPS ekran jer sam zadnje dvije godine proveo na AMOLEDu. Nije problem nego jel se u taj mob može uštekati USB stick kao na kompu?
USB OTG ne radi na 8.1, ali prema informacijama koje su kružile, 10 - ka bi trebala uvesti podršku. Za prvu ruku imaš OneDrive kao što kažeš, a za SD karticu, ako imaš Elipso blizu (ili kako god se zovu sada), znam da često imaju akcije na SanDisk (preporučene od strane MSa), pa provjeri kod njih, ili na Nabavi pogledaj. Naravno, Class 10 uzimaj.
ekran je dobar samo eto nažalost nema svih opcija u Glanceu...
što se tiče USB-a, svi WP8 telefoni rade na istom sistemu... OTG nije moguć
i nabavi SD karticu što prije jer jako se brzo napuni :)
Za početak sam ovu upeco, naravno, samo desetka... Za sad imam neku od jednog gigabajta, ne znam koja je klasa jer je kupljena prije 6-7 godina za 50 HRKa
128 GB je preskupo... 32 GB je po meni sasvim solidno i jeftinije...