WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.056.749
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: WindowsPhone - Općenito
majstorSZ kaže...
Eduroam ne radi na WP, svasta sam pokusao ali ne moze se spojiti.

Tako sam i pretpostavljao, uglavnom zahvaljujem!

Swedish latin super funk.
14 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito
Jedino u HR eduroam nefunkcionira na WP.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Oćemo slati mailove CARNetu i srcu?

HTC 8X :)
14 godina
neaktivan

ja sam za

www.wpnovosti.com || WoT: zemo323
14 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Slao sam ja davno mail ljudima koji su zaduzeni za eduroam, oni okrivljuju MS, tj. da WP nema neki protokol ugrađen/instaliran.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Balkana kaže...

Slao sam ja davno mail ljudima koji su zaduzeni za eduroam, oni okrivljuju MS, tj. da WP nema neki protokol ugrađen/instaliran.

Nema podršku za EAP-TTLS/TLS koju je trebao dobiti u updateu još2013. godine.

Navodno ima neki način (iako već star tri godine) na WPC forumu. Ali nisam uspio ništa postići s ovim uputama budući da nigdje ne nalazim sa skinuti .crt datoteku s certifikatima. Samo .exe instalacije za Windowse 7/8.1, .apk za Android, targz za Linux i još neku datoteku za iOS sustav.

1. 1. The phone automatically detects all PEAP and MSCHAP settings.
    2. I had to download a certificate from a website on my computer (in my case it was the UTN-Userfirst-Hardware). Most phones accept certificates in the .crt format, but WP8 accepts only .cer (just like Symbian, but this is widely documented)
    3. On your computer, double click on your downloaded crt file, and hit open.
    4. You should see a new window open with three tabs - General, Details and Certificate Path. Click on the Details tab.
    5. On the lower right, you will find a "Copy to File" button. Hit it and it should open a Certificate Export Wizard.
    6. Hit next, and when select the "Base-64 encoded X.509" format. Hit "Next".
    7. Save the new file. Best to give the same file name as the .cer.
    8. From your computer, email the .cer file as an attachment to yourself.
    9. On your Lumia, open your email and download the attachment. The phone should prompt you to install the certificate.
    10. Now go to settings, find your uni's wireless, put in your username and password, and select the certicate you just installed, and you should be good to go.
14 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Ima EAP/TTLS podršku ali valjda zbog principa rada WP-a nije moguće iskoristit ili kako već. Ja sam jednom prilikom razgovarao sa administratorom na svom faksu i kaže kao da ima ta podrška ali im je praktički beskorisna jer je takav OS da je ne mogu iskoristit.. tako nešto mi je rekao

Inače, u nekim zemljama se može povezati ovisno o stupnju sigurnosti koji se koristi. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
WindowsPhone - Općenito

Znam da je dupli post ali evo nešto napretka, sad samo moram sačekat da cura testira (ona na faksu ja se igram doma).

Znači po uputstvima iz prošlog posta sam skinuo .der datoteku iz izbora na stranici eduroama.

Zatim dvoklik na tu datoteku i otvara se prozor od certifikata, idem do taba Details i klik na gumb copy to file.

Otvara se wizard u kojem kliknete next te odaberete na idućem koraku Base-64 encoded X.509

Na kraju taj novi certifikat u .cer formatu spremite na neko mjesto gdje ga lako nađete (desktop) i to učitate na mobitel.

Nađete na mobitelu datoteku (aplikacija Files) te jednostavno kliknete na njega i jedan accept, next i poruka da je certifikat instaliran.

To bi trebalo biti to, e sad hoće li to raditi ostaje za vidjeti i post ću editirat čim saznam.

Moj PC  
3 0 hvala 5
13 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Prati li ko MS Build, imamo Android i iOS appove.

0 0 hvala 3
16 godina
neo.gz kaže...

Prati li ko MS Build, imamo Android i iOS appove.

Da, evo upravo objavili ime novog browsera - Microsoft Edge.

12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Microsoft Edge zvuči super.

http://forum.phishingdb.eu/index.php
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
WindowsPhone - Općenito

Jedna riječ - Continuum.

Fuck me I am famous.
Moj PC  
7 0 hvala 0
14 godina
Vijesti koje mi se jako sviđaju. Neka se i MS napokon probudio
16 godina
WindowsPhone - Općenito

Continuum, Edge, portanje aplikacija s iOSa i Androida, HoloLens stvarno radi... Microsoft bi, ako portanje stvarno neće zahtijevati previše posla, mogao uzeti dobar dio kolača Androidu (iOSu teško da bude, njihov fanbase je ipak težak za probiti). Drago mi je da su se probudili i pokrenuli, predugo su spavali na lovorikama i održavali status quo. Ova jesen i zima će biti vrlo zanimljiva za pratiti, kada izađu prvi W10 mobiteli, i s nestrpljenjem očekujem nasljednika 930. Primam predbilježbe za kupnju svoje, čim izađe nasljednik, prenacujem se.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Koliko ja shvatam,mi ćemo moći pokretati Android aplikacije (.apk) na Windows Phone ? To bi bilo najbolja stvar koju bi MS implementirao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
WindowsPhone - Općenito

Jos ako bude port za play store :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
WindowsPhone - Općenito

Glasine kruze da ce W10 moc emulirati aplikacije ne samo za Android vec i za iOS.

Ako to naprave (dobro), gotovo je.

Mozemo proglasit pobjedu WP-a i zatvorit sve smartphone teme na forumu. 

- Psiho246
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Psiho246 kaže...

Glasine kruze da ce W10 moc emulirati aplikacije ne samo za Android vec i za iOS.

To nisu glasine već je potvrđeno.

Developeri će samo u Visual Studiu trebati kompajlirati Objective C za Windows Phone i radit će.

http://www.windowscentral.com/microsoft-going-all-out-courting-ios-android-developers

18 godina
sirka666 kaže...
Psiho246 kaže...

Developeri će samo u Visual Studiu trebati kompajlirati Objective C za Windows Phone i radit će.

http://www.windowscentral.com/microsoft-going-all-out-courting-ios-android-developers

*orgasms internally*

- Psiho246
14 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

To je super vijest, no nece to biti emulacija aplikacija kao sto je to bilo kod BlackBerrya, vec ce se jednostavno 'source code' aplikacije malo prilagoditi za Win10 i to je to.

Sto se tice ovog Continuuma, izgleda da ce to biti hardverski zahtjevnije, znaci li to da ce se moci koristiti samo na modelima sa 800+ Qualcomm procesorima(930) ili na uredajima koji jos nisu ni izasli(940?)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

U videu u kojem se predstavlja Continuum napominje se da će tek uređaji koji će nativno doći sa Win10 imati mogućnost Continuuma.Sa Qualcommom su surađivali i ubacili mogućnost u chipove,tako da 800e (930) neće podržavati Continuum.Mada...sve su karte još otvorene.Možda i ugledamo Continuum na 930.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2015 10:40 (WackyZG).
16 godina

Na mobu sam pa isprika na duplom postu. Video gdje Belfiore objašnjava Continuum i gdje navodi da će biti omogućen na Win10 mobitelima.

Btw...ona vijest da je uočen W10 mobitel sa 810 i 5.7" ekranom sada se ne čini nemogućom.Izgleda da se ipak neće udruživati s Intelom i uzimati njihove procesore,barem ne za flagship.Edit: Zaboravih video... :

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2015 10:24 (WackyZG).
18 godina
WackyZG kaže...
U videu u kojem se predstavlja Continuum napominje se da će tek uređaji koji će nativno doći sa Win20 imati mogućnost Continuuma.Sa Qualcommom su surađivali i ubacili mogućnost u chipove,tako da 800e (930) neće podržavati Continuum.Mada...sve su karte još otvorene.Možda i ugledamo Continuum na 930.

Win20? 

16 godina

10... :P Zajebo se u tipkanju,nisam primjetio

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2015 10:39 (WackyZG).
16 godina
WindowsPhone - Općenito

Ako sve srede kao što su rekli, eto mene na Windows (phone) nazad oko nove godine.

Valjda će do tad predstaviti neku lumiu sa svim novim fičerima. 

Battlelog: MUDO_HR
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
sirka666 kaže...
Psiho246 kaže...

Tako će imati manje posla za izradu app za WP.

14 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Candy Crush igra za WP OS je na sličan način napravljena, kod koji je napravljen za iOS je prilagođen.. Sada su to valjda još pojednostavnili sa ovim SDK alatima. Aplikacije će i dalje raditi u tzv. sandbox-u,. ubiti, MS ovako izlazi u susret programerima da što lakše plasiraju svoje aplikacije. Ako ovo ne upali i pokrene zanimanje drugih za W(P), ne znam šta će

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2015 13:41 (majstorSZ).
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Kronicno nedostaje kvalitetnih mobitela..sve je nekako nedoradjeno...izlaze low end modeli, nema nista konkretno...830 i 930 su bili na dobrom putu...

Win 10 ima dobru priliku napraviti jedan kvalitetan eko sistem...

Ja vec neko vrijeme promatram win mobile i hw..ima to potencijala a do tada ostajem na iOS :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Istina da nedostajebflagship uređaj ali nema smisla da ga sada objave pa da ga sustav ogranicava. Cim win10 bude sluzbeno, vjerojatno krajem ljeta, plasirat će i nove flagship uređaje
14 godina
WindowsPhone - Općenito

da, to i ja očekujem, konačnim izlaskom w10 za telefone biće ujedno i predstavljeni novi flagship telefoni, jer nema smisla ako vec najavljuju sp810 da izbace sa wp8.1 koji ne podrzava octa core procesore

takodjer očekujem da se situacija stabilizira izlaskom w10, jer meni je ovo sve zbunjujuce, za kratko vrijeme je microsoft izbacio svoje uredjaje kako bi sto prije zavrsili s nokiom, te da ce izbacivati uredjaje u razumnoj kolicini hajmo tako reci, počevši od nokie 540, da ne bude hrpa telefona, kao što je to recimo samsung dosad radio

inače za nas, danas će biti interesantnije na build konferenciji, jer ce se više govoriti o windows 10 kao i objective c za windows

evo i link, počinje za 2 sata otprilike

http://channel9.msdn.com/?CR_CC=200624405

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice