WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.055.962
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: WindowsPhone - Općenito

Pa nekako smatram da je isplativije ciljati na prošlogodišnji flagship jer mi se ne daje brdo novaca za top model.. korisnik sam bonova tako da nešto na pretplatu ispada iz igre. Ako bi čekao neki "kompletniji" uređaj, to bi značilo valjda godinu dana čekanja jer raspolažem sa ograničenim sredstvima. Razmišljao sam i o L830 prvenstveno zbog zamjenjive baterije i LCD ali nekako bi ipak uzeo L930 kad već kupujem.

kod L930 me pomalo strah AMOLED zaslona jer sam se navikao na LCD i tih noćnih snimki sa kamerom jer sam isto navikao na kvalitetu kod L920. Malo sam se poigrao sa koleginom L930 dok je bila na Cyan-u i L920 ju je šišala u slabijem osvjetljenju ali i to bi pregrmio ako bi našao relativno povoljnu L930.

www.wpnovosti.com || WoT: zemo323
16 godina

Posto sam bio na mobitelu, nije mi se dalo puno tipkat.

Slazem se s ovime sta si napisao, tako i ja ganjam "bivse" flagshipe kada im padne cjena. Ne patim za najnovijim, niti bi osobno dao vise od 1200 kn za mobitel. Ko da nema pametnijih stvari u zivotu :)

Zato sam i cekao i uzeo prosle godine L920 kada im je pala cjena. Do onda sam 3-4 godine imao Omniu 7! Sto se mene tice, uredaj ima sve sta meni treba (920tka, jel).

Ukratko:

Prednosti (subjektivno):

920

-dizajn

-ekran

-robusnost/kvaliteta izrade

-low light kamera

930

-kamera po danu (nakon denima i nove lumia camere v5, kamera se poboljsala, medutim u low lightu ju 920 pere i prat ce ju, posto je otvor blende manji = prima/u nju upada vise svjetlosti)

-najnoviji sw (lumia camera)

-veci ekran

-bolja iskoristenost prednje strane moba (ono sto mene malo smeta na L920)

-jaci hw (nece se osjetit razlika nikakva, mozda tek s W10) = future proof?

Amoled te netreba brinut. Amoled je po meni odlican zaslon, imao sam ga na Omnia 7 gore spomenutom, same pohvale! Kao da je napravljen za WP... Istina, ljepse sve izgleda kada je sve u jednoj boji, bez "pozadinske slike" na start screenu.

Jedino sto boje prikazuje stvarno prezasiceno pa sve na mobitelu izgleda ljepse nego u stvarnosti - npr prilikom gledanja uslikanih slika! Mana jedino = burn in (neznam dal jos postoji)

Posto bi oba trebali dobit W10, nadam se da ce dobit i vise manje slicne fukncije (ni 930 nije cistokrvni W10 uredaj, a od necega mora zivjet i M$ - pa ce sigurno neke opcije uskratit, da se kupi L940 ili sta vec bude tada)

15 godina
neaktivan
Te zasicene boje se daju podesit u postavkama, tj. smanjit iako ne vidim potrebe. Ali ja san na amoledu vec godinama... Burn in ima svaki amoled nakon dugo vremena, meni nokia n8 ima nesto sitno nakon 4 godine tako da nije problem. Kamera, kad se sjetim ocistit lecu je super iako fali xenon, a nije mi se dalo cekat nasljednika 1020 kojeg jos nema... 😞
Kako god okrenes 930 je bolji mob, brzi i od novog lg g3 (prije nego se android us**e) al osobno ne bi isao s 920 na njega
...i tako dalje
16 godina
majstorSZ kaže...

Pa nekako smatram da je isplativije ciljati na prošlogodišnji flagship jer mi se ne daje brdo novaca za top model.. korisnik sam bonova tako da nešto na pretplatu ispada iz igre. Ako bi čekao neki "kompletniji" uređaj, to bi značilo valjda godinu dana čekanja jer raspolažem sa ograničenim sredstvima. Razmišljao sam i o L830 prvenstveno zbog zamjenjive baterije i LCD ali nekako bi ipak uzeo L930 kad već kupujem.

kod L930 me pomalo strah AMOLED zaslona jer sam se navikao na LCD i tih noćnih snimki sa kamerom jer sam isto navikao na kvalitetu kod L920. Malo sam se poigrao sa koleginom L930 dok je bila na Cyan-u i L920 ju je šišala u slabijem osvjetljenju ali i to bi pregrmio ako bi našao relativno povoljnu L930.

Ovo si i ja mislim....cekam novi microsoft tocnije 940 ili kako ce se zvat,ali nema sanse da cu ga moc kupit,pa mozda bar malo padne cijena 930 i onda cu ga uzet na ljeto...jedino ako taj novi ne bude neka super masina,onda mozda odgodm kupnju godinu dana ,al ne vjerujem...predugo mi to za cekati

...potpis nije potreban...
15 godina
WindowsPhone - Općenito

Nema šanse da više kupujem top modele mobitela, posebice kad im baterije tako kratko traju. Mobitel mi je nužno zlo i koristim ga za ono što mi stvarno treba, telefoniranje, SMS (uključeno i plaćanje parkinga), provjera e-maila, navigacija, pokoja fotka, kalendar s dnevnim rasporedom, budilica i na kraju ponekad za surfanje. Sve ovo može bilo koji noviji smartfon. Lumia 520, koju trenutno imam radi sve to i baterija joj traje 2 dana. Dok je mogu koristiti neću je mijenjati.

Stručnjak za odmaganje...

6 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Meni su na mobitelu najbitnije fotke. Često idem okolo po planinama i želim sve to zabilježit što bolje mogu tj što kvalitenije. Što se tiće l920 vs l930 - po meni l920 ima nenadjebivu kameru, dizajn i kvalitetu izrade

check this out

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
skank666 kaže...

Meni su na mobitelu najbitnije fotke. Često idem okolo po planinama i želim sve to zabilježit što bolje mogu tj što kvalitenije. Što se tiće l920 vs l930 - po meni l920 ima nenadjebivu kameru, dizajn i kvalitetu izrade

check this out

Tu mi je čak impresivniji zvuk nego slika!

920 je svakako jedan dugotrajan (vječan?) mobitel, ako ga ne zanemare sa updateovima mislim da čak neće bit razloga za promjenu sve do 950?

Swedish latin super funk.
14 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito
Imam 930-tku i skuzio sam dvi tvornicke greske nakon 6 mjeseci koristenja ... Lol
Rub ekrana blizu tipke za zakljucavanje 'klapa' pri pritisku, kao da nije dobro stavljeno - to sam tek jucer shvatio.
A vec duze vrijeme vidim da dno poklopca 'klapa' na isti nacin (donji desni kut).

Mobitel nikada nije pao na pod, tako da neshvacam kako se ovo pojavilo. Vrijesi li garancija za ovo? (Mob je kupljen u jednom ducanu u Splitu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Meni nista ne klapa. Jednom se valjda od pada, odignuo malo poklopac. Al sam ga vratio i sad je sve ok.
Sto se tice video kamere, 4k snimanje sa surround zvukom je nesto posebno, naravno ako imate uvjer za playback. Bio sam malo skeptican prema tome surroundu al funkcionira izvrsno. Onaj ispred kamere se cuje najvise na centralni, snimatelj skoro iskljucivo na straznje
...i tako dalje
14 godina
odjavljen
skank666 kaže...

check this out

Zanimljiv zvuk... A šta je s L1020?

14 godina
neaktivan
DaNiTo kaže...
majstorSZ kaže...

Ovo si i ja mislim....cekam novi microsoft tocnije 940 ili kako ce se zvat,ali nema sanse da cu ga moc kupit,pa mozda bar malo padne cijena 930 i onda cu ga uzet na ljeto...jedino ako taj novi ne bude neka super masina,onda mozda odgodm kupnju godinu dana ,al ne vjerujem...predugo mi to za cekati

Pa da to i mene žulja, predugo mi je čekati iduću godinu da cijena malo padne a dati neku besmislenu sumu novca za top model, niti iman toliko novaca niti bi dao da iman hh

Netko je spomenuo AMOLED i da se može srediti u postavkama, znam da se to može ali nikad neće biti kao LCD.. Jednostavno, boje su previše saturirane i bijela nije bijela isto kao što na LCD crna nije baš crna.

L930 prvenstveno ciljam zbog novijeg hardvera koji "osigurava budućnost" i manje crpi bateriju. Kolega koji ima L930 kaže da mu bez problema izdrži čitav dan dok ja svoju L920 punim 2 puta dnevno. Znam da je to relativno i da ovisi od korisnika do korisnika ali ako bi i meni trajala baterija kao njemu, ma sreći nigdje kraja. :D Uglavnom, neću se žuriti sa kupovinom jer me L920 trenutno dobro služi. Ima mjesta za napredak ali dobro je i ovako :D

16 godina
WindowsPhone - Općenito

Evo ti primjera moje baterije na 930,  današnja potrošnja. Skinuta s punjača oko 6 ujutro, nekoliko kratkih poziva, dosta Skypea, par SMSova, traženje informacija na netu i kraćenje vremena. Na 49% je i do navečer će pasti na nekih 20%, dok je ne stavim puniti. Meni i više nego dovoljno trajanje baterije.

Moj PC  
2 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Lumia 640 u eDigital KLIK

Moj PC  
1 1 hvala 1
18 godina
majstorSZ kaže...

Lumia 640 u eDigital KLIK

Bit ce super ak se pojavi single slot

14 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Sumnjam da će biti i Single SIM jer ovi u eDigitalu imaju sve Dual SIM uređaje..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
WindowsPhone - Općenito

Što bi značilo da će kod operatera biti skuplji ili jeftiniji i kada se kod njih moze ocekivati ?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sledeci bild za telefone je u petak 930 nije ukljucena.
12 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

postoji li aplikacija preko koje bih mogao gledati iptv tj video playlistu... Imam lumiu 1520, pa ako tko zna nek javi, nemora bit free aplikacija

0 0 hvala 0
12 godina
WindowsPhone - Općenito

Ipak ima nekakvo ažuriranje za Lumiu 535 DS, dojmove javim ovih dana.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
WindowsPhone - Općenito

VLC ? mx player

p.s. nicky.sl spominjao sam taj update na prosloj stranici ako se nevaram pa testiraj TS.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.4.2015 22:24 (g3arv8).

0 0 hvala 0
16 godina

Ako misliš na stream, mislim da se može s VLC-om.

HTC 8X :)
14 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...

Kako ti je čudam taj SS? to neki tablet ili ??

@ Jel dolazi Ativ S s tim TPom?

12 godina
Dex.pwn kaže...
nicky.sl kaže...

Kako ti je čudam taj SS? to neki tablet ili ??

To je na kompu Lumia Recovery tool il tako nekako se zove.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
18 godina
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
WindowsPhone - Općenito

ja prvi build vec imam na 1520...nema veze ljepa vijest 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

Daj više kupi Lumiu ako hoćeš Windows 10.

Jep , 10:00AM PST (19.00 HR) - ali ga Lumia 930 i Icon neće dobiti.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
18 godina
4mal kaže...

ja prvi build vec imam na 1520...nema veze ljepa vijest 

Jedan lik  na Windows central forumu je rekao da je imao priliku vidjeti novi build i da je dobro ispeglan i fluidan, e sad vidjet ćemo u petak

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.4.2015 0:10 (crozoki).
18 godina
WindowsPhone - Općenito

i mene jer je prvi dosta flagast al sva sreca kad mi nije primary phone...

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.4.2015 0:08 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
kizo2703 kaže...
Dex.pwn kaže...

Daj više kupi Lumiu ako hoćeš Windows 10.

Jep , 10:00AM PST (19.00 HR) - ali ga Lumia 930 i Icon neće dobiti.

Jedino Lumiu 1520 koja je kao u zemlju propala... MS mora pod hitno izbaciti neki flegšip s 5.7+''... Ativ S mi je trenutno najbolji, čisti WP ima, nikakvih problema nea 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice