Pored LINE koji je strava i WeChat i Viber ne.
Problemi sa vasim racunalom ? Javite se u PM da sredimo :)
Pored LINE koji je strava i WeChat i Viber ne.
Problemi sa vasim racunalom ? Javite se u PM da sredimo :)
Poslusaj kolegu a poslusaj i mene jer koristim taj jebe.i mobitel i bjezi od L535 i ne okreci se.
Sami sebi smo najveci neprijatelji
dual sim verzija ima problema sa touchem, zapravo ne sve nego samo one kod koje u postavkama pod hardware brojčana verzija 3.x, te imaju taj touch problem, dok sa 5.x hw verzijom nemaju
sad da li ima kod nas na brdovitom balkanu Dual sim verzija sa HW 5.x verziom ne znam, to bi trebao provjeriti kad budes kupovao telefon, ukoliko se odlucis
evo ovako to izgleda gdje mozes to provjeriti
http://discussions.nokia.com/discussions/attachments/discussions/swupdate/152790/1/wp_ss_20150106_0001%5B1%5D.jpg
ali obicna verzija dakle single sim ili kako hoces ih nazvati, nema problema s tim touchem
moja preporuka ti je da zaobidjes ovaj telefon, tj ovaj cjenovni rang, windows phone jeste optimizovan OS, ali specifikacije su bas ono low, bolje ti je da se malo protegnes recimo za ovu lumiu 640 koja ce biti dobar deal
Mislim da nije pravilo da samo dual sim verzija ima problema s touchem.
www.wpnovosti.com || WoT: zemo323
Ne pomaže. Slali smo uređaj u Mobis i dobili nazad popravljeni koji - nije popravljen. Touch panel za taj uređaj je katastrofa, ne znam kako je to uopće prolazilo quality control.
I koliko ja znam, verzija 5.x ne postoji. Jedna jedina je 3.x.
Čekaj radije 640 ili 640XL. Ali samo ako se hardverski pokažu ok.
Ili cekaj 640, kao sto kolega kaze...
ili odi na rabljenu 920/925tku! Ima ih od 800+ kuna, s garancijom. Stvarno odlican uredaj, ja sam zadovoljan.
Prefiks "pre" na zadovoljan cu (opet) dodati, kad me prestane zezat wapp i viber - sve je savrseno radilo, do hard reseta koji nije niti bio potreban poslje updata na denim.
Ja imam Lumiu 535 i prezadovoljan sam s njom imao sam touch problema no update je sve riješio
Meni je update nije rjesio probleme samo ih je ucinio podnosljivima al daleko je to od moje stare L625-ice.
Preporuka svima koji planiraju kupit L535 DS glasi: NI U LUDILU KUPOVAT
Lumia 535 je generalno dobar telefon. 99% slučajeva gdje postoji problem sa touchem su DS verzije i to HRN 3. Postoji dakle i HRN 5 i niko sa tom verzijom nije imao probleme sa touchem, bar koliko ja znam. Ako ste u mogućnosti naći SS HRN 5, uzimajući u obzir omjer cijene i dobivenog, taj telefon je moja topla preporuka.
Dalje, jutros sam malo gledao koleginu L535 SS HRN 3 i taj telefon nema ni naznaku problema sa touchem, prije sam još jedan takav model pogledao i isto je bilo, znači glupost.
Dešava se da ljudi stave nekvalitetnu foliju na display koja stvara problem sa touchem pa onda krive MS (lično mi se jebe za MS ali niko neće da prizna da je pogriješio).
Isprobao sam i DS HRN 3 koja ima problem sa touchem ali to nije toliki problem koliko ljudi preuveličaju. Tipka se normalno, jedina po meni zamjerka je delay između swipea i odziva, većinom u app meniju, ali i to prije zadnja dva updatea kojim su obećali popraviti touch. Mnogi kažu da više problem ne primjete.
Da zaključimo, Lumia 535 SS ili DS HRN 5 je odličan telefon... :-)
Pošto kod kuće imam baš 535 DS HRN 3, da se i ja osvrnem (ionako sam rekao prije da ću javiti dojmove nakon što dođu update - i).
Ne koristim osobno mobitel, ali pošto otac nije tehnološki prepismen, mene je zapelo podešavanje i svako malo pitanje što sada, zašto ovo, zašto ono. Prilikom inicijalnog postavljanja mobitela primjetio sam male naznake problema s touchem, najviše što kolega hromidaba kaže, u odzivu na dodir. Ocu to nije smetalo, imao je prije Galaxy DuoS 2 koji je... no, neću pljuvati po drugim uređajima, nije fer.
Dva tjedna nakon kupnje došao je famozni "touch screen fix" update, plus ubrzo još jedan, nakon kojeg mobitel radi kao urica, problemi s touchem su se sveli na možda jedan glitch dok se aplikacije u pozadini još podižu prilikom paljenja mobitela, iza toga sve u redu (ili ja ne primjećujem).
Malo se prevelika prašina dignula oko toga, po mojem mišljenju. Što se mene tiče, topla preporuka za uređaj, za novac koji uložite u njega, biti ćete sasvim zadovoljni.
Moje objašnjenje problema bi bilo sljedeće:
nije cijeli HRN 3 imao velikih problema, kalibracija očito je bila sfušana na cijelom Revisionu, ali problemi su, ovisno o batchu, više ili manje ptisutni i vidljivi, te fix rješava problem na nekim, ali očito ne na svim HNR 3 uređajima.
Očito sam jedini u HR koji je naručio 8 mobitela i svih 8 imaju iste probleme - touchscreen. Vjerujem da su ostali batchevi sasvim ok, samo eto, ja i još par ljudi imamo problema.
Premda iskreno, ni ja na prvu nisam primijetio neke ozbiljnije probleme. Tek nakon jedno tjedan dana korištenja sam shvatio da ovaj touch zbilja ne radi kako spada.
Kao i ljudi u firmu, isprva su bili oduševljeni mobitelom, a poslije samo kletve i problemi jer nekad teško pogađaju čak i tipkanje poruka na standardnoj tipkovnici.
Btw u ovlaštenom servisu nemaju pojma o hardverskoj reviziji 5.0.0.0 uređaja 535, čak je i pala oklada za pivu ako im nađem negdje takav model kod nas.
Najbolje je jednostavno - izbjegavati 535. Ima dobrih uređaja na tržištu koji nemaju takvih problema, a otprilike su sličan cjenovni rang.
guls nisi jedini dodaj tome moju prokletinju i ima ih 9 s istim sranjem.
Ljudi ocito ne zele priznati da im je mob u banani al sta je tu je
Nitko ne kaže da nema problema, problem postoji, samo što je nekima riješen s fixom, a nekima nije, kao što sam napomenuo u svom postu.Također, napomenuo sam da prema MOJEM mišljenju, mobitel vrijedi, bez obzira na issue s touch screenom. Ne generaliziram i ne "hvalim" svojeg konja, iznosim svoje iskustvo.
Što se tiče HRN 5, mislim da kod nas nisu još prodali prvi kontingent robe, tek kada i ako prodaju, možda dobijemo 5-ice kod nas u prodaju. Vani sigurno postoje, na velikim tržištima, te su prvo shippali novi revision na tržišta koja su im mnogo profitabilnija od RH.
Problem se javlja samo sa multitouch 2-3 prsta ili bez obzira na to ? (problemi pri pisanju poruka, skrolanja , back home menu ) ?
Problem se javlja samo sa multitouch 2-3 prsta ili bez obzira na to ? (problemi pri pisanju poruka, skrolanja , back home menu ) ?
Kod uređaja s kojim sam ja radio, problem je bio neprepoznavanje multitoucha i na donjem desnom dijelu ekrana se prilikom tipkanja na tipkovnici pojavljivao "ghost touch". Nakon updatea sve OK.
Ma taj mobitel mora na servis, čisto sumnjam da će išta napraviti softverskim putem.
Osobno sam slao 2 puta mobitel na servis preko Vipa. Prvi puta nisu ništa napravili (čitaj ''programski ažurirali''), te sam ga drugi dan opet poslao i neki dan mi je došao napokon. Promijenjen je zaslon, sada multi touch radi kako treba (do 5 prstiju očitava bez većih problema), nemam više problema kod pisanja poruka i sl., no i dalje to nije ''smooth'' kao npr. na 625 (jedino imam prilike s tim modelom usporediti).
Naravno, daleko je to od savršenstva, ali da je ovako mobitel od samog starta radio bio bi definitivno best buy.
Da ga nisam do sada kupio, čekao bih 640 pa makar bio duplo skuplji.
Može li se update mobitela raditi preko računala. Dakle skinuti update sa stranica od Microsofta i onda instalirati preko Windows Phone appa (Lumia 535)?
Mislim da je tu najveći problem u korisnicima. Nije dovoljno samo instalirati fix. Treba ponovo kalibrirati ekran. A prilikom kalibracije se pobrinuuti da je ekran čist.
"Please wait for the software update coming OTA in the next few days, install it and verify touch performance, ensure your screen is clean and moisture-free."
http://www.windowscentral.com/microsoft-release-another-lumia-535-ota-update-fix-touchscreen-issues
Žena koristi 535 i sve je ok. Za tu lovu, odličan uređaj.
Pozdrav ekipa, imam par upita za ove iskusnjare što se tiče WP-ova, dakle...
Imam HTC X8 i nekoliko problema. Prvi i glavni su kontakti. Malo me zbunjuje taj dio i ne mogu se nikako snaći. Kada sam instalirao najnoviju verziju nedavno (8.1 update) išao sam nešto dirati oko sinkronizacije i slučajno sam uklonio sve kontakte (Postavke->e-pošta+računi->*držim Facebook*->izbriši). Kada sam to napravio, više nemam kontakte kada odem u imenik i ne mogu ih dodati, već moram ponovno napraviti sinkronizaciju sa facebookom, a to ne želim. Želim imati svoje kontakte koje ja hoću staviti. Kako to napraviti?
Dalje, na istom sam mjestu (Postavke->e-pošta+računi) i tu sam imao kao što je gore facebook, sada je Gmail. Isto sam napravio, izbrisao ga odatle i ne znam zašto, ali izbrisala mi se aplikacija koju sam koristio za gmail (jedina koja mi je valjala i koja je bila funkcionalna maksimalno). Sada je ne mogu nigdje naći u trgovini -.-
Također, prije svih ovih promjena, bio sam napravio onu sigurnosnu kopiju, koju bi mobitel trebao spremiti na OneDrive, ali ja ne znam kako doći do te kopije jer bih htio vratiti postavke na staro ako baš ne nađem riješenje za gore dva navedena problema. Kada biste mi pomogli oko ova sveukupno tri problema bio bih vam zahvalan. Unaprijed hvala!
btw. sretan uskrs vam želim :)
haha dobro jutro, i naravno, sretan Uskrs tebi i svim forumašima! :D i hvala na bonu! :*
Pozdrav ekipa, imam par upita za ove iskusnjare što se tiče WP-ova, dakle...
Imam HTC X8 i nekoliko problema. Prvi i glavni su kontakti. Malo me zbunjuje taj dio i ne mogu se nikako snaći. Kada sam instalirao najnoviju verziju nedavno (8.1 update) išao sam nešto dirati oko sinkronizacije i slučajno sam uklonio sve kontakte (Postavke->e-pošta+računi->*držim Facebook*->izbriši). Kada sam to napravio, više nemam kontakte kada odem u imenik i ne mogu ih dodati, već moram ponovno napraviti sinkronizaciju sa facebookom, a to ne želim. Želim imati svoje kontakte koje ja hoću staviti. Kako to napraviti?
Dalje, na istom sam mjestu (Postavke->e-pošta+računi) i tu sam imao kao što je gore facebook, sada je Gmail. Isto sam napravio, izbrisao ga odatle i ne znam zašto, ali izbrisala mi se aplikacija koju sam koristio za gmail (jedina koja mi je valjala i koja je bila funkcionalna maksimalno). Sada je ne mogu nigdje naći u trgovini -.-
Također, prije svih ovih promjena, bio sam napravio onu sigurnosnu kopiju, koju bi mobitel trebao spremiti na OneDrive, ali ja ne znam kako doći do te kopije jer bih htio vratiti postavke na staro ako baš ne nađem riješenje za gore dva navedena problema. Kada biste mi pomogli oko ova sveukupno tri problema bio bih vam zahvalan. Unaprijed hvala!
btw. sretan uskrs vam želim :)
1. Kontakti su ti vjerojatno sinkronizirani s outlook računom, pa probaj napraviti sinkronizaciju.
2. Što se tiče Gmail aplikacije, ona se pojavi kada dodaš Gmail račun i izbriše se kada obrišeš isti
I ekipa svako dobro vam želim, sretan uskrs :)
Hvala, riješio sam oba problema :)
Vidim na ALZI (pouzdan shop o kojem ima tema i na ovom forumu) nude L640 XL za okruglih 1500kn. L640 još nemaju.
Mislim da će postić odličnu prodaju sa ovih 200€.
https://www.alzashop.com/search.htm?exps=Lumia%20640
Odličan uređaj izgledom i na papiru. Molimo se da ne bude HW mušica.