WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.041.285
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: WP8 - Općenito
kratos091 kaže...

Koja rasprava... Slika se okrene zato što se i treba okrenuti. Da se ne okrene, ostalo bi naopako.

Ako imas neko "duboko" i logicno objasnjenje zasto to treba tako, rado bih cuo, ali ovo sto si napisao to nije. :)

Nije intuitivno uopste. Kada slikas sa zadnjom kamerom, ono sto vidis na ekranu, to dobijes. Ovdje to nije slucaj.

11 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

kad gledas nekome licem u lice, tvoja desna strana je toj osobi ljeva i obrnuto... Upravo tako je i prednjoj kameri tvoja desna strana ljeva i tako prikaze...

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.5.2014 11:32 (mastermax).

4 0 hvala 1
18 godina
mastermax kaže...

kad gledas nekome licem u lice, tvoja desna strana je toj osobi ljeva i obrnuto... Upravo tako je i prednjoj kameri tvoja desna strana ljeva i tako prikaze...

Da, to si u pravu, ali pitam se kako bi bilo je i live preview takav i da li bi bilo intuitivnije da odmah sliku prikazuje obrnuto...hajd nebitno.

16 godina
WP8 - Općenito

Evo ti primjer:

Slikano stražnjom kamerom Slikano stražnjom kamerom
Slikano prednjom. Slikano prednjom.
Ono kako bi ste vi htjeli. Jel možeš pročitati što piše? Ono kako bi ste vi htjeli. Jel možeš pročitati što piše?
HTC 8X :)
Moj PC  
10 0 hvala 2
14 godina
odjavljen
knight kaže...
gamer34 kaže...
Ma ne vrijedi se opce trudit jer ja jos nisam siguran jel frajer trolla ili je ozbiljan.

Sto se tice ovog problema s prednjom kamerom, covjek ne trola, nego je to stvarno problem.

Barem kod mene na Ativ S se prednja kamera tako ponasa, tj. ono sto vidis u previewu prije slikanja se potpuno obrne (lijevo<->desno) kada se fotka napravi.

Ranije sam instalirao Nokia Glam ME aplikaciju, koja taj problem rjesava, ali ona pravi dodatne efekte koji nerviraju.

Na 8.1 ionako se ne moze instalirati, a nije mi ni bitno, posto ne slikam bas cesto selfije. :)

Eto, ja kad sam se prvi put slikao s prednjom, pogubio sam se jer nisam znao sta je....

Zato moram s straznjom pred ogledalo :P

16 godina
neaktivan
knight kaže...
mastermax kaže...

Da, to si u pravu, ali pitam se kako bi bilo je i live preview takav i da li bi bilo intuitivnije da odmah sliku prikazuje obrnuto...hajd nebitno.

nebi zato jer ti sada ekran pokazuje kao da se gledas u zrcalo(obrnutu sliku), kad bi prikazivao pravu sliku tek onda bi bilo neintuitivno i totalno bi se pogubio jer sve na sta si naviknuo da vidis u zrcalu bi ti bilo obrnuto

Steam: just_mau5
14 godina
odjavljen
WP8 - Općenito

Pa mogli su nekako da softverski okrenu sliku.....

0 1 hvala 0
16 godina
protjeran
Dex.pwn kaže...

Pa mogli su nekako da softverski okrenu sliku.....

Post iznad.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625
16 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

lol, pa naravno da mogu, ali ako preview koji vidis na ekranu stavis da bude prava slika dobijes potpuno neituitivno ponasanje jer je vecina ljudi naviknuta na pogled u zrcalo, a ovdje bi ti se sve naopako ponasalo prilikom pomicanja mobitela i namjestanja kadra...

a ako oces finalna slika da bude jednaka kao preview onda ce ti na njoj sve biti naopako...

Steam: just_mau5
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
WP8 - Općenito

Najbolje je uzet prednju kameru i onda uslikat ekran i to je to :P

0 0 hvala 0
16 godina
WP8 - Općenito

Flip horizontal anyone?

Glupa rasprava.

Swedish latin super funk.
Moj PC  
5 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Pozz! Imam htc 8s i sad naravno nemam dosta memorije za instalirati update, (jer raspoloživi prostor mi je 350 mb) a imam dvije tri app koje zauzimaju 20 mb max,ali zato imam pos ostalo zauzeto 1,11 gb.

Zna li netko kaj je to?

I ima li kakav program ta rootanje ili nešto slično ?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ColdFusion kaže...

Pozz! Imam htc 8s i sad naravno nemam dosta memorije za instalirati update, (jer raspoloživi prostor mi je 350 mb) a imam dvije tri app koje zauzimaju 20 mb max,ali zato imam pos ostalo zauzeto 1,11 gb.

Zna li netko kaj je to?

Jedna od opcija ti je da si napraviš backup i vratiš na tvorničke postvake. Naravno, sve se briše uključujući i aplikacije. Ali imat ćeš 1,2GB prostora i to je dovoljno za update, a nakon njega se memorija telefona ne puni ni blizu koliko i prije njega (znači, nema mape ostalo koja se puni sama od sebe).

“Don’t go to men who are willing to kill themselves driving in circles looking for normality.”
18 godina
ColdFusion kaže...

Zna li netko kaj je to?

http://www.bug.hr/forum/post/recenzije-komentari-mobitela/htc-8s/4167893.aspx

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
13 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Taj Storage Cleaner je odlicna stvar, Other sam smanjio na cca 30 MB

- HTC 8S -

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
WP8 - Općenito

Ova baterija na 625 traje i traje, sad ga punim svako drugi dan {#}

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625
Moj PC  
2 1 hvala 0
14 godina
WP8 - Općenito

Eto i mene u WP8 svijetu od sljedećeg tjedna, ne mogu se više patiti sa N8. Sad još samo ne znam dali da odmah instaliram preview verziju 8.1 ili da čekam konačnu?

0 0 hvala 0
15 godina
WP8 - Općenito

stavi preview. Kondacna ti je ista stvar kao i preview ali samo sa nadogradenin firmwareom.

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
5220 kaže...

Eto i mene u WP8 svijetu od sljedećeg tjedna, ne mogu se više patiti sa N8. Sad još samo ne znam dali da odmah instaliram preview verziju 8.1 ili da čekam konačnu?

Ako zelis sve funkcije instaliraj, ako ti je bitnija stabilnost nemoj, veoma jednostavno. {#}

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s- ostao Nexus 5
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.5.2014 19:02 (gamer34).
15 godina
WP8 - Općenito

Ima koja radio aplikacija sa našim postajama?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
EZY-E kaže...

Da. Jedna od boljih stvari na tom uredjaju. Ja bas ne visim na mobu i komotno mogu svaki treci pa cesto i svaki cetvrti dan puniti.

16 godina
protjeran
Eld kaže...
EZY-E kaže...

Da. Jedna od boljih stvari na tom uredjaju. Ja bas ne visim na mobu i komotno mogu svaki treci pa cesto i svaki cetvrti dan puniti.

Ja prvi dan kad sam ga kupio sam doslovno stalno visio na njemu podešavajući stvari i prčkajući a na kraju dana mi ostalo nekih 40% mislio sam da krivo očitava bateriju :D

15 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

u zadnjih desetak dana trajanje baterije mi se uzasno smanjilo... ok, 8.1 mi je skratio trajanje mozda 2 sata i to mogu prihvatit, uspio sam izgurati cijeli dan s jednim punjenjem... i onda mi odjednom baterija ne traje ni pola dana... pokusao sam gasiti rad u pozadini za pojedine aplikacije, deinstalirao neke novije, soft reset par puta... cak mi se u nekoliko navrata ekran zablokirao i mobitel se restartao sam od sebe... i onda sam nadosao u cemu je stvar... prije tih nekih desetak dana sam odlucio prebaciti gotovo sve aplikacije na karticu, da si oslobodim memoriju... jucer sam ih vratio natrag na memoriju mobitela i baterija se odmah povratila u normalno stanje :) mobitel je lumia 820, a kartica sandisk 16gb ultra class 10... od aplikacija sam na njoj ostavio samo neke igre jer zauzimaju malo vise memorije, a gotovo sve ostalo sto mi je aktivno non stop, pogotovo messanger, whatsapp, viber, su na mobitelu... tak da, preporuka svima, ako mozete, izbjegavajte instalirati aplikacije na karticu, barem ove koje vam rade u pozadini stalno ;)

WP 8.1 @ Lumia 820
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

evo malo novosti o sluzbenom WP 8.1..

http://www.neowin.net/news/microsoft-officially-confirms-windows-phone-81-will-begin-rolling-out-in-june

Ono sto mene brine jest ova izjava microsofta:

"Microsoft states that your network provider and manufacturer have control over who receives 8.1, and update availability will depend on your hardware capability and country."

Dakle po ovom bi se dalo zakljucit, da update opet ovisi najvise o volji proizvodaca(Nokia,HTC,Samsung) i da bi se vrlo lako moglo desit, da neki ostanu zakinuti za sluzbeni 8.1 update... Vlasnici Nokia lumia uredaja, vjerovatno ne trebaju brinut,ali HTC-ovi i Samsungovi bi se po ovom mogli zabrinut...

""

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Nedo Bog da bude moj Ativ S zakinut za 8.1
Mada msm da ce Samsung ipak napravit
17 godina
mastermax kaže...

http://www.neowin.net/news/microsoft-officially-confirms-windows-phone-81-will-begin-rolling-out-in-june

"Microsoft states that your network provider and manufacturer have control over who receives 8.1, and update availability will depend on your hardware capability and country."

Dakle po ovom bi se dalo zakljucit, da update opet ovisi najvise o volji proizvodaca(Nokia,HTC,Samsung) i da bi se vrlo lako moglo desit, da neki ostanu zakinuti za sluzbeni 8.1 update... Vlasnici Nokia lumia uredaja, vjerovatno ne trebaju brinut,ali HTC-ovi i Samsungovi bi se po ovom mogli zabrinut...

""

Krivo si ti to procitao, manji je problem proizvodjac, daleko veci problem je network provider. Tesko ce sebi HTC i Samsung dopustiti da ne podrze ovako veliku nadogradnju, dok su provideri druga stvar.

16 godina

Sve ćemo znat 24.06.

11 godina
neaktivan
Ramo kaže...
mastermax kaže...

""

Krivo si ti to procitao, manji je problem proizvodjac, daleko veci problem je network provider. Tesko ce sebi HTC i Samsung dopustiti da ne podrze ovako veliku nadogradnju, dok su provideri druga stvar.

nisam nista krivo procitao... Lijepo ti pise da provider(t-mobile na primjer) i manufacturer(proizvodac), drze sve u svojim rukama... Ako pogledamo sto HTC i Samsung rade sa azuriranjima na androidu(ne podrzavaju uredaj ni pune dvije godine), uopste se ne bi cudio, da uskrate podrsku i na wp platformi, koja je daleko manje popularnija od androida...

16 godina
protjeran
mastermax kaže...
Ramo kaže...
mastermax kaže...

""

nisam nista krivo procitao... Lijepo ti pise da provider(t-mobile na primjer) i manufacturer(proizvodac), drze sve u svojim rukama... Ako pogledamo sto HTC i Samsung rade sa azuriranjima na androidu(ne podrzavaju uredaj ni pune dvije godine), uopste se ne bi cudio, da uskrate podrsku i na wp platformi, koja je daleko manje popularnija od androida...

Microsoft to neće samo tako dopustiti.

14 godina
WP8 - Općenito

Stigao update koji bi mogao razveseliti mnoge koji su se zalili na Music aplikaciju.

http://blog.gsmarena.com/xbox-music-app-gets-update/

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s- ostao Nexus 5
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice