Nokia Lumia 710
Sony Ericsson Xperia Ray
HTC Wildfire S white
Pa ima li netko jedan od njih, kako se ponaša,koji biste preporučili?
| 33 | Sony Ericsson Xperia Ray |
|---|---|
| 12 | Nokia Lumia 710 |
| 0 | HTC Wildfire S white |
| 33 | Sony Ericsson Xperia Ray |
|---|---|
| 12 | Nokia Lumia 710 |
| 0 | HTC Wildfire S white |
Uzeo danas Lumiu 710. Tj još nije doma. Išao sam po nju ali ovi nešto kenjaju oko ugovora. Nadam se da će do kraja tjedna biti kod mene.
Wildfire izbaci, biraj između lumie i ray-a.
http://geekaphone.com/compare/Nokia-Lumia-710-vs-Sony-Ericsson-Xperia-ray
Presudan će ti biti OS.
| 16 | Android |
|---|---|
| 9 | WP |
Glavne prednosti androida su velike mogućnost, custom romovi, aplikacije, otvorenost itd. - možeš izmijeniti sve.
- dok s druge strane WP je mlad, i treba tu još dosta toga napraviti, nema aplikacija kao na androidu itd.
ako nikad nisi imao android onda uzmi njega, bit će ti zanimljiv imat ćeš što raditi narednih par mjeseci otkrivati svijet androida. WP ti se može činiti dosadan u odnosu na ovo navedeno.
Sad da kupujem mob uzeo bi WP, ne iz razloga što je bolji nego što mi je android već pomalo dosadio.. 
Nemogu da govorim za ostale telefone ali imam Ray vec 3 mjeseca i prezadovoljan sam telefonom,jedina zamjerka koju ja kada slusam muziku preko slusalica ponekad je tesko podesit zvuk na onaj nivo koji bas ti hoces zato sto je ljestvica za podesavanje poprilicno "gruba".Malo samo glupo objasnio ali sve u svemu to je veoma malena stvar koja nebi trebala smetati previse, za sve ostalo imam samo rjeci pohvale.
Najbolje ti je otic u neki mob centar tele2/tcom/.. i uzet u ruku jedan pa drugi te malo prelistat po ekranu, 10 sec ce ti bit dovoljno za pravi odabir.
max
Jedino sto sam primjetio lag to je bio kad pritisnes Home button da izadjes direktno iz naprimjer neke zahtjevne igre ali lag je iskreno zanemarljiv,ali ako root-ujes telefon i ubacis custom ROM bude dosta brzi.I nema brige pitaj koliko god hoces,razumijem skroz zato sto kao sto si rekao nisu to male pare.
limaaa
Ima bez problema nađeš sve, a pomoć ovdje na forumu uvijek možeš dobiti.
- tu je i xda
To ti se zove kapacitivni ekran, i da taj je.
- cookie i stari koje moraš stiskati su rezistivni ekrani.
Ima odlicnih tutorijala na internetu tako da ti to nece biti problem uradit (mada moja preporuka je ako ti bas i neide sa telefonima da neradis to ako ti bas nije prekopotrebno iako je to 99% siguran postupak, naravno ako kupis telefon to ces sam ocjenit).Ekran je odlican sto se tice responsa tu sigurno neces imati problem veoma glatko ide.
Sad sam se sjetio jos jednog za mene opet malog minusa ali je minus pa eto da ti kazem.Kamera je 8megapiksela i tokom dana je fenomenalna ali tokom noci zbog nedostatka blica nije bas za pohvalu.Ipak kao neku pomoc imas "baklju" ili osvetljenje tako da moze se slikati samo kao sto sam rekao nece biti fenomenalna kao tokom dana.
limaaa
To ti je najbolje, pogledaj oba pa odluči. 
harwerski je nokia jaca u skoro svemu
mana mozda mala memorija, kamere su slicne kvalitete
je android mozes customizirat, mijenjat romove itd
ali brzo to dosadi...
da je barem ekran veci na rayu, ali 3.3 je premalo
sviđa mi se ray po dimenzijama ali mali je to ekran za smartphone, minus bi mu dao zbog nekako jeftine plastike u usporedbi s kvalitetom nokie, procesor je isto vec knap za android pogotovo 4 ICS te zna bit lagga, na nokiji sve leti i nema nimalo štekanja i komotno se može uspoređivat s iphonom 4 a ray ipak ne, kamera na rayu je malo bolja zanemarivo
Ima odlicnih tutorijala na internetu tako da ti to nece biti problem uradit (mada moja preporuka je ako ti bas i neide sa telefonima da neradis to ako ti bas nije prekopotrebno iako je to 99% siguran postupak, naravno ako kupis telefon to ces sam ocjenit).Ekran je odlican sto se tice responsa tu sigurno neces imati problem veoma glatko ide.
Sad sam se sjetio jos jednog za mene opet malog minusa ali je minus pa eto da ti kazem.Kamera je 8megapiksela i tokom dana je fenomenalna ali tokom noci zbog nedostatka blica nije bas za pohvalu.Ipak kao neku pomoc imas "baklju" ili osvetljenje tako da moze se slikati samo kao sto sam rekao nece biti fenomenalna kao tokom dana.
molim vas za konkretnan odgovor ( nekoga ko je vlasnik moba ) .da li ima blic ili ne???
.http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_xperia_ray-3972.php
Edit: http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_xperia_ray-review-649p2.php ovdje kaže da ima Led flash .
da li ima blic ili ne???
Pa ima led flash..