Touchscreen test: iPhone, N1, Droid Eris, Droid

poruka: 16
|
čitano: 3.216
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

MOTO - grupa koja sudjeluje u razvoju proizvoda velikih kompanija poput Microsofta, na svojim je stranicama (labs.moto.com) dala proizvođačima otvorene savjete kod proizvodnje ekrana na dodir. Također, napravili su jednostavan test koji svatko sa navedenim mobitelima i sam može izvesti.

Naime, test se sastoji od crtanja diagonalnih linija po cijelom ekranu u 2 stupnja pritiska - lakom (vrhom prsta) i srednjem (punim, cijelim prstom). Crtati se može u bilo kojem programu za crtanje (uz pretpostavku da program sam ne poravnava linije). Što su linije ravnije - kvaliteta ekrana je bolja, što su zaobljenije, kvaliteta je, naravno - lošija.

(POGLEDATI PRILOŽENE SLIKE)

Više i video na labs.moto.com

S lijeva na desno: iPhone, HTC Droid Eris, Motorola Droid, Google Nexus One S lijeva na desno: iPhone, HTC Droid Eris, Motorola Droid, Google Nexus One
Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Enterprise Edition, AutoCAD 2009, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.1.2010 18:32 (Random.).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja sam sad napravio test na X1 i rezultat je vrlo sličan ovome na iPhoneu

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

EDIT: Prvi test je laganim pritiskom VRHOM PRSTA, drugi srednjim pritiskom CIJELIM PRSTOM.

Anyway, screenshot poželjan.

Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Enterprise Edition, AutoCAD 2009, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.1.2010 18:33 (Random.).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo, ali mi je po prirodi malo drhtava ruka, pa neznam da li ima kakvog utjecaja. Test rađen prema uputama iz videa i sa stranice.

Lagani pritisak, vrh prsta Lagani pritisak, vrh prsta
Srednji pritisak, cijeli prst Srednji pritisak, cijeli prst
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Zar je moguce da je nemoguce na Droidu nacrtat ravnu crtu???

Mislim da testiranje nije fer jer da bi bilo fer na svakom mobitelu se treba koristiti isti program.

- Psiho246
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Dupli post...

Mod, please delete.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.1.2010 20:08 (Psiho246).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Touchscreen test: iPhone, N1, Droid Eris, Droi
Psiho246 kaže...

Mislim da testiranje nije fer jer da bi bilo fer na svakom mobitelu se treba koristiti isti program.

Da? A programi inače imaju tendencije prema ignoriranju korisničkog "inputa"?

A što ti vrijedi i da su programi isti? Na različitim operacijskim sustavima se operacije razločito izvode, zar ne?

Apsurdno je reći da će software utjecati na oblik linija.

16 godina
neaktivan

Cool,ali moze li ovo na neke mobitele koji nisi smartphoni a jesu TS,npr samsung s5230?

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koliko znam, svi ovi mobiteli imaju kapacitativni TS. Ukoliko neki drugi mobitel također ima kapacitativni, ne vidim problem.

1 0 hvala 0
17 godina
Random. kaže...
Psiho246 kaže...

Da? A programi inače imaju tendencije prema ignoriranju korisničkog "inputa"?

A što ti vrijedi i da su programi isti? Na različitim operacijskim sustavima se operacije razločito izvode, zar ne?

Apsurdno je reći da će software utjecati na oblik linija.

Ovisi o sirini crta a i software sigurno utjece na to kako ce crta izgledati.

Npr. ma svojoj 5800 bi ovdje imao najbolji rezultat ALI iskljucivo zato jer program koji koristim za ovako nesto ima skoro duplo deblju crtu od recimo iPhoneovog.

Siguran sam da bi rezultat bio drukciji (losiji) da je ta crta tanja jer bi se onda puno bolje vidjele krivulje.

To mozda nije jedini faktor.

Svaki program ima svoje karakteristike.

Input na TSu ovisi gotovo ISKLJUCIVO o softwareu.

Znam sta pricam.

Probaj koristiti 5800 TS sa firmwareom v11 i sa v21+.

Razlika - Nebo i zemlja.

- Psiho246
17 godina

Touchscreen na iPhoneu i XM5800 su nebo i zemlja! XM5800 se ni na koji način ne može uspoređivati s ovim ekranima

There's no business like showbusiness
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
southy kaže...

Touchscreen na iPhoneu i XM5800 su nebo i zemlja! XM5800 se ni na koji način ne može uspoređivati s ovim ekranima

Sto se tice preciznosti crtanja ravne linije, *to neznam, ali osjetljivost je podjednaka.

Koristio sam oba.

To sto si ti rekao je glupost.

Bilo koja dva touchscreena se mogu usporedivati, kakav god rezultat bio za jednu ili drugu stranu.

Jedino zasto se mozda nebi mogli usporedivati OVDJE je jer su to dva razlicita tipa TSa.

5800 je rezistivni.

Edit: * kad kazem neznam, mislim da nikad nisam probao crtati ravnu crtu, ali siguran sam da je iPhone TS puno precizniji sto i ovaj test pokazuje.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.1.2010 21:07 (Psiho246).
17 godina

Naravno da su to različita tipa TS-a, baš zbog toga je usporedba bespredmetna. Ja sam koristio oba i na XM5800 je preciznost mnogo lošija. Stylus i ona smješna trzalica mogu popraviti preciznost, ali su gnjavaža za handlanje.

Psiho, ne moraš se bedirati i uvjeravati sve kako je XM5800 "the next best thing", on je trenutno best buy i tko ne želi baciti hrpu love zadovoljan je s njime, no to ne znači da je u rangu s gore spomenutim smartphoneovima. Ionako, XM5800 nije tema ovog posta pa se ohladi i ne gnjavi sve svojim frustracijama

There's no business like showbusiness
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Svakako da Iphone ima bolji TS od 5800XM ali ne i ostale specifikacije.

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

MOTO grupa napravila nove testove sa robotskom rukom. Slika u prilogu, iPhone opet mete pod sa ostalima. Belji se

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da ne otvaram novu temu:

U čemu je razlika između kapacitetivnog i resistivnog TS-a?

Osjeti li se razilka.

Prvenstveno ciljam na Nokiu C6 i X6, dal ima neke velike razlike u TS-u, te koja je kvalitetnija?

http://www.speedtest.net/result/917164172.png

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice