T-Mobile Move Balance

poruka: 54
|
čitano: 40.559
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
T-Mobile Move Balance

Ja bih htio kupiti taj mobitel, ali zanimaju me neke stvari...

1. Je li taj "Move balance" smartphone i sto to znaci da je smartphone?

2. Sto to znaci da je android i je li uopce android?

3. Jeste li zadovoljni njime, vi koji ste ga kupili?

4. Jel ima dosta aplikacija i igrica za njega?

5. Je li brz internet?

6. Podrzava li srednje zahtjevne stranice ili samo one slabe?

0 0 hvala 0
16 godina
Re: T-Mobile Move Balance
Lukatigar kaže...

5. Je li brz internet?

1. Je smartphone je. To znači da na njega možeš instaliravati igre i aplikacije.

2. To znači da ga pokreće Android OS. Je, Move Balance pokreće Android. Za više informacija guglaj malo.

3. Nemam taj uređaj, ali doima se kao sasvim pristojan entry/mid level android smartphone.

4. Trenutno ima 433913 aplikacija i igara na Play Store. Ima ih još hrpa izvan njega.

5. Internet je brz kada uređaj koristi HSDPA (ako ima HSDPA signala).

6. Podržava sve stranice.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P 16.10.2011 R.I.P mind_challenge 18.5.2012
13 godina
neaktivan
mind_challenge kaže...
Lukatigar kaže...

5. Je li brz internet?

1. Je smartphone je. To znači da na njega možeš instaliravati igre i aplikacije.

2. To znači da ga pokreće Android OS. Je, Move Balance pokreće Android. Za više informacija guglaj malo.

3. Nemam taj uređaj, ali doima se kao sasvim pristojan entry/mid level android smartphone.

4. Trenutno ima 433913 aplikacija i igara na Play Store. Ima ih još hrpa izvan njega.

5. Internet je brz kada uređaj koristi HSDPA (ako ima HSDPA signala).

6. Podržava sve stranice.

4. A gdje trebam ic da bih te igrice downloadao?

5. A kakav je to HSDPA signal? I je li to bezicni internet?

15 godina
neaktivan
Lukatigar kaže...
mind_challenge kaže...
Lukatigar kaže...

Android market tj. google play tu imaš igre aplikacije itd.

https://play.google.com/store

13 godina
neaktivan
T-Mobile Move Balance

a jel se te igrice vecina placaju ili ima puno onih besplatnih?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imaš puno besplatni.

16 godina
Lukatigar kaže...

HSDPA je mobilni internet, a ne bežični (wi-fi), iako mobitel naravno ima i wi-fi mogučnost.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P 16.10.2011 R.I.P mind_challenge 18.5.2012
15 godina
neaktivan
T-Mobile Move Balance

jel se da to cudo root-ati?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
13 godina
neaktivan
mario1990 kaže...

Imaš puno besplatni.

a kako da onda preko mobitela skinem? da odem na tu stranicu prek moba i samo stisnem install ili? (prek kompa ne mogu skinuti)

13 godina
neaktivan
mind_challenge kaže...
Lukatigar kaže...

HSDPA je mobilni internet, a ne bežični (wi-fi), iako mobitel naravno ima i wi-fi mogučnost.

sto nije mobilno isto sto i bezicno? oboje je bez zice

15 godina
neaktivan
Lukatigar kaže...
mario1990 kaže...

Imaš puno besplatni.

a kako da onda preko mobitela skinem? da odem na tu stranicu prek moba i samo stisnem install ili? (prek kompa ne mogu skinuti)

Imaš aplikaciju google play, prijaviš se sa svojim google accountom (gmail adresa) i imaš pristup marketu.

13 godina
neaktivan
unrootable! :-(
13 godina
neaktivan
T-Mobile Move Balance

Pozdrav, imam pitanje za korisnike navedenog uredaja:

nakon sto ga koristim neko odredeno vrijeme (surfanje na internetu, igrice, pojedine aplikacije) baterija se zna zagrijat na temperaturu od 37 do 42 stupnja i gornja polovica uredaja se dosta zagrije (posebice) tako da je to malo neugodno, ,pa me interesira jel to normalna pojava ili se to samo meni dogadja? Jel imao netko isto ovakvih iskustava i moze li se to ukloniti tj. jel mi to mozda zbog nekih dodatnih instaliranih aplikacija (opera mini, battery defender, skype, avast mobile, easy uninstalerapp2sd, advanced task manager). Zahvaljujem na eventualnoj pomoci i komentarima.

Inace, ovo mi je prvi smartphone uredaj, i nemam primjedbi osim ovog zagrijavanja i mozda tvornicki instaliranih aplikacija koje se ocito nemogu izbrisati bez rootanja.

kamera, zaslon, touch, radio je sve ok, za taj cijenovni rang zadovoljavajuce

lp

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
T-Mobile Move Balance

Nakon nešto više od mjesec dana korištenja, te trenutne nemogućnosti root-anja uređaja, odlučio sam napraviti mali pregled mana i bugova, te neka rješenja istih.
Pa krenimo redom.

Huawaei pokretač  - naime radi se o samom izgledu i funkciji home screen-a, te meni-a. Po meni jako odvratno odrađen, sa nedostatkom opcija bilo kakve prilagodbe menia, dok je home screen još i može proći za manje zahtjevne korisnike.
Rješenje ovog „problema“ sam našao u stavljanju GO aplikacija. GO Launcher, GO Locker, GO Dialer, GO Contact, GO TaskManager, GOWidget, GOSwitch, GONote. (sve aplikacije možete besplatno preuzeti sa Marketa). Ovo je onako osnovni „paket“ sa kojim se definitivno rješavate loše odrađenog meni-a.
Napomenuo bih da GOSwitch npr. zauzima oko 1 mb, a sadrži sve opcije gašenja/paljenja raznih funkcija uređaja, te također sadrži mogućnost uključenja svjetiljke, dok same aplikacije koje su namijenjene za paljenje/gašenje svjetiljke sadrže istu veličinu kao taj cijeli widget. Tako da za neke stvari koje su vam potrebne, prvo pogledajte da li ih sadrži neki od GO paketa, da ne zauzimate ionako malu memoriju uređaja.

Također možete koristiti i Launcher PRO, brže radi, zauzima manje mjesta, ali zato nema toliko opcija kao GO Launcher.

Facebook aplikacija – nadogradnjom Facebook aplikacije, naišao sam na probleme koji vjerojatno nemaju veze sa samom aplikacijom i njenim bugovima, nego u nekoj komunikaciji aplikacija-uređaj. Dolaskom Facebook obavijesti, u nekim trenucima uređaj jednostavno zablokira. Jedino rješenje u tom trenutku bi bilo prisilno resetiranje uređaja držanjem tipke za gašenje, pošto nema mogućnosti vađenja baterije. Igranjem po postavkama Facebook aplikacije, našao sam da je uključena opcija „Phone LED“ (koju sam uređaj uopće ne podržava, te sam ju isključio), također vibraciju i od tada nemam problema.

Neprepoznavanje kontakta iz imenika – ovo je greška software-a, koja se može riješiti na 2 načina. Jedan je da svaki broj kontakta koji imate u imeniku, napišete u međunarodnom obliku (+3859xxxxxxxx), ili drugi da koristite aplikaciju „Prefixer“ u kojem dodate naredbu da vam na svaki dolazni poziv doda ili izbaci +385. Prilikom dolaznog poziva, možda neće uvijek izbaciti ime kontakta u glavnom dijelu prikaza, ali će vam zato svaki puta ispod u malom pop-up prozoru ispisati točno ime kontakta koje je uneseno u imenik.

Stock browser – sam browser koji dolazi sa uređajem ima jedan vrlo neugodan bug. Prilikom copy/paste neke web adrese koja se nalazi u code obliku, izmiješa link tako da je ustvari jedini način da odete na neku takvu adresu, ručno unošenje. Tu preporučam svakako korištenje nekog drugog browsera.

TouchPal tipkovnica – meni osobno totalno nefunkcionalna tipkovnica, koju na žalost ne možete ukloniti, ali zato možete staviti neku drugu. Osobno koristim Smart Keyboard Pro, ali to naravno ovisi od osobe do osobe.

Što se tiče same usporenosti uređaja dužim korištenjem, najjednostavnije rješenje je gašenje i paljenje uređaja.

Njegovo grijanje sa gornje strane je sasvim normalno pri većim opterećenjima (stavljanje uređaja u AP mode, igranje igrica i slično), jer ipak govorimo o jeftinijem uređaju.

Za sada eto par jednostavnih rješenja nekih problema, nadajmo se da će se uskoro pronaći način kako root-ati ovo čudo...

GO Locker GO Locker
Home Home
Meni Meni
Prefixer Prefixer
Facebook Facebook
GO TaskManager GO TaskManager
GO paket GO paket
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.6.2012 16:37 (Juka_sk).

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Druze, nije unrootable, ja sam vec uradio root sa superoneclick 2.3.3, jedino sam nesto pobrljao i nece sad recovery mod da ukluci. Verovatno kad sam instalirao aplikacije kasnije nesto sam obrisao. Pozz

N.Bozhinovski
13 godina
neaktivan

Napisacu Vam nacin kako sam ja root-tovao telefon za 1 minut.

Prvo da naglasim da sa root-ovanjem telefona gubite fabricku garanciju

Prvo uradite sledece 8 koraka:

1. U dialer-u ukucajte sledece: *#*#2846579#*#* i otvorice se sakriveni meni

2. Izaberite ProjectMenu, pa 3.Backround settings, pa 2. Log settings, pa Log swich i odaberite LOG on, onda Confirm.

3. Izaberite Log level settings pa onda iz liste VERBOSE i Confirm.

4. Pritisnite back da se vratite na prethodno meni i pritisnite 4.Usb port settings, pa onda Manufacturer mode.

5. Reseturajte telefon da bi nove funkcije radile.

6. Skinite program Superoneclick 2.3.3 i otpakujte ga.

7. Startujte program SuperOneClick ali kao administrator (Run as administrator, OBAVEZNO!)

8. Prikljucite Vas Huawei i pritisnite Root, da bi root-ovali a zatim Shell Root

I to je to Vas telefon je root-ovan, mozete sve da radite ali i izgubili ste fabricku garanciju.

N.Bozhinovski
13 godina
neaktivan
T-Mobile Move Balance

Probano već, ali bez rezultata. Izgleda da je razlika u verziji. Ja imam C85B215, a svi uspješni pokušaji koje sam našao online bili su sa C85B214 verzijom.
Uglavnom napravim sve po uputama,  ali SuperOneClick zablokira na 7. koraku...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
T-Mobile Move Balance

Probao sam i sa izbačenom SD karticom, tada ne zablokira, ali na 7. koraku izbaci:

mount -o rw,remount /dev/block/mtdblock4 /system > /data/local/tmp/output 2>&1

export TEMPRANDOM=67737

export PS1=END:$TEMPRANDOM;cat /data/local/tmp/output

mount: Operation not permitted

END:67737

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

baš nejde po tome a niti po onome niže tj iznad

13 godina
neaktivan
T-Mobile Move Balance

Pozdrav svima,

onaj link kineske stranice je link na s8600 a ne na U8600. Po specifikaciji su to različiti telefoni jer je S8600 DualSim.

Da li je itko nasao nekakav drugi rom osim ovog od Tmobile-a?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ovo ne šljaka...

meni zaglavi na 2. koraku... 

Starting ADB Server i to je to.. stoji i ne mrda...

13 godina
neaktivan

1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Nikola Bozhinovski kaže...

Nasao sam rom za Huawei Spark S8600 ili kod nas poznat pod imenom T-Mobile Move Balance (Huawei U8600)

Ovo je link sa oficijalnog site-a na Huawei samo morate koristiti google tanslate :)))

http://www.huaweidevice.com/cn/productFeatures.do?pinfoId=2907&directoryId=5005&treeId=3677&tab=0

e ako ovo instaliram dal mi ostaje na telefonu hrvatski jezik? posto vidim da je sve na kineskom 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice