3345 kn za ovaj mob je jeftinije nego na Njuškalu!
3345 kn za ovaj mob je jeftinije nego na Njuškalu!
A ono što je najgore nema ga trenutno u skladištu u Tele 2.
btw.. kad ce ICS za xperiu s doci, jel jos uvijek aktualan podatak da ce biti tijekom ovog mjeseca??
Uskoro, al su ga unakazili do boli.
Unakazili?
ICS za Xperiu S ce nazalost doc pred kraj tek. U sestom mjesecu. Svi modeli iz 2011 ce ga dobiti prije.
Uskoro, al su ga unakazili do boli.
U kojem smislu?
A sa tim svojim skinom, ne mogu sad naći video sa YT sa službenim ICSom.
Hmm. Ako se ne varam, Sony ni ne stavlja neki svoj skin, bas zato da ima cim bolje performanse. Nije nista ko Sense, vec je jako nalik stock ICS.
Baš sam ga testirao u Tele2, čini se malo trzav / spor. I ekran mi je mali (al to je možda jer sam imao Note u ruci sekundu prije).
toliko mi se presvidja mob ali to trzanje mi nikako ne ide u glavu... stvarno nisam nikakav hejter ni androida niti obozavam iOS...ali to trzanje na xperia-i s mi je totalno nerealno s obzirom na hardware koji taj mob ima... ali ICS, ICS se ceka.... :) nadam se da ce on rijesiti sve te "gluposti".... :)
Ste ziher da trza?
Di god sam cital hvale njegovu brzinu. Da je puno brzi nego sto bi se ocekivalo. Da su ocito inzenjeri izvukli maksimum iz tog dual corea.
A i frendica ga ima dva tjedna, nista se ne zali.
kratko i jasno- xperia s je trenutno najbolji mobitel na tržištu u skoro svakom pogledu, a lopovski apple sa svojim iphone-om moze lizat ovoj xperiji gužicu
jedino sto htc one x ima puno bolji procesor (mislim da je quad core 1.5 ghz), noviji gpu i taj cuveni ics
Ste ziher da trza?
Di god sam cital hvale njegovu brzinu. Da je puno brzi nego sto bi se ocekivalo. Da su ocito inzenjeri izvukli maksimum iz tog dual corea.
A gledaj, znam što je glatko sučelje, Xperia S (barem u Tele2 u CC One) šteka.
Ste ziher da trza?
A gledaj, znam što je glatko sučelje, Xperia S (barem u Tele2 u CC One) šteka.
Ovo je za mene veliki minus ako je istina. Nisam još isprobao pa ne znam. Meni je to također totalno besmisleno, ovo je jedna od najvećih stavki koja me mučila do sada sa androidima koje sam imao. Nije mi jasno da još uvijek ne mogu napraviti uređaj pogonjen androidom da se vrti fluidno...
kratko i jasno- xperia s je trenutno najbolji mobitel na tržištu u skoro svakom pogledu, a lopovski apple sa svojim iphone-om moze lizat ovoj xperiji gužicu
Ne baš. Xperia S kasni za konkurancijom cijelu jednu generaciju i još nema ICS.
@Minoza - Samsung Galaxy S II. Fluidno, HW akceleracija od GB-a u elementima sučelja.
Budem opet za koji dan, al tražit ću da ga restartam prvo jer ne znam tko ga je sve dirao i koliko je upaljen.
Ne baš. Xperia S kasni za konkurancijom cijelu jednu generaciju i još nema ICS.
@Minoza - Samsung Galaxy S II. Fluidno, HW akceleracija od GB-a u elementima sučelja.
Šta se nisu nešto žalili da sa ICSom baš i ne radi najbolje?
ICS još nije potpuno ispeglan, mislim da je Poljski ICS za Samsung GSII najbolji trenutno.
Do problema zna doć, al to nije ovisno o glatkoci, jer je sve fluidno, nego se aplikacije koje nisu optimizirane za ICS znaju rušit, pogotovo ako nije bia clean install ICS-a, nego se radia update preko svega i ostale su aplikacije instalirane na GBu. Trebat će posla dok se to malo ispegla, ali ja na ICSu nemam problema, jedino se ne osjeti kao prelazak sa Froya na Gingerbread recimo, baš jer je već imao HW akceleraciju u elementima sučelja.
Ovdje imaš o njemu dosta, i videa i tako toga. Recimo 1. misija 3. video je head to head usporedba sa top modelom generacije prije (HTC Desire) u igri.
http://zstamenov.wordpress.com/
TO je dokaz da se sa ok softwerom može dovest Android do toga da radi glatko, ali to očigledno nisu napravili sa Xperiom S kako vidim iz komentara. Stvarno bi je htio probat pa da usporedim malo. Moguće da je on koristia neku zagušenu procesima u dućanu.
Naravno da xperia s ne trza. Radi savršeno glatko. Čak i sa hrpom instaliranih aplikacija radi kao kad sam ju izvadio iz kutije. Jedino što je trzavo je stock galerija kad ima puno slika.
Ni blizu trzanja,nakrcao sam ju aplikacijama i flashao .73 update i radi posve bez trzanja. Da ne ispadne da sam njub, usporedivao sam rad Note-a (frendov) i XPS-ice (moja) i mogu reci da:
1.* note vidno zna zatrzati pogotovo pri otkljucavanju (i u nekim drugim situacijama), dok XPS radi savrseno glatko i nakon visesatnog igranja igrica, gledanja *HD* videozapisa na youtubeu i pregledavanja interneta (nazalost, moram reci slicno iP-u haha). Naravno, ICS moze samo jos bolje donijeti.
2. ekran - nista bolje od XPS nisam vidio.... nemam sto vise dodati -napomena: kud gledanja nije velik kao na AMOLED ekranima, ali iskreno, to mi vise i odgovara (zivjela privatnost ;))
3. baterija je ispocetka bila veliki minus... preporucam bezbolan i jednostavan proces flashanja updateanog firmware-a (http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1518 <--- tu ima raznih info) jer .73 rad baterije PODUPLAVA
4. Sonyev UI je bolji nego zadani androidev (dolazim sa htc-a pa znam sto je sense, a dugo sam koristio i cyanogenmod tako da znam sto je i stock android ui) Primjer: aplikacija za poruke mi je bolja od svih na trzistu ;)
Sve u svemu iskreno preporucam svima koji se razmisljaju da ubodu XPS. Ne vjerujem da ce te pozaliti.
*Napomena: koristim Launcher pro vec dvije god na raznim uredajima, tako da ne mogu garantirati trza li zadani launcher od sony-a
Stavit cu i par screenshotova da dobijete dojam velicine ekrana ;)
Evo linkovi ss-ova, kliknite na puni prikaz za pravi dojam gustoce piksela na ekranu ;)
http://imageshack.us/photo/my-images/593/screenshot201204132025.png/
http://imageshack.us/photo/my-images/850/screenshot2012041320251.png/
http://imageshack.us/photo/my-images/819/screenshot2012041320252.png/
Ni blizu trzanja,nakrcao sam ju aplikacijama i flashao .73 update i radi posve bez trzanja. Da ne ispadne da sam njub, usporedivao sam rad Note-a (frendov) i XPS-ice (moja) i mogu reci da:
1.* note vidno zna zatrzati pogotovo pri otkljucavanju (i u nekim drugim situacijama), dok XPS radi savrseno glatko i nakon visesatnog igranja igrica, gledanja *HD* videozapisa na youtubeu i pregledavanja interneta (nazalost, moram reci slicno iP-u haha). Naravno, ICS moze samo jos bolje donijeti.
2. ekran - nista bolje od XPS nisam vidio.... nemam sto vise dodati -napomena: kud gledanja nije velik kao na AMOLED ekranima, ali iskreno, to mi vise i odgovara (zivjela privatnost ;))
3. baterija je ispocetka bila veliki minus... preporucam bezbolan i jednostavan proces flashanja updateanog firmware-a (http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1518 <--- tu ima raznih info) jer .73 rad baterije PODUPLAVA
4. Sonyev UI je bolji nego zadani androidev (dolazim sa htc-a pa znam sto je sense, a dugo sam koristio i cyanogenmod tako da znam sto je i stock android ui) Primjer: aplikacija za poruke mi je bolja od svih na trzistu ;)
Sve u svemu iskreno preporucam svima koji bi se razmisljaju da ubodu XPS. Ne vjerujem da ce te pozaliti.
*Napomena: koristim Launcher pro vec dvije god na raznim uredajima, tako da ne mogu garantirati trza li zadani launcher od sony-a
Stavit cu i par screenshotova da dobijete dojam velicine ekrana ;)
gdje si kupio mob?
1. Najbolji GB uređaj. Definitivno.
2. Ekran fenomenalan. iP ni blizu (imao pa znam)
3. Kamera fascinantna, ali ima šuma kod videa po noći.
4. UI spor, navikao se na brzinu SGS2 sa Hydrogenom i Apexom. Nadam se da će ICS srediti neke stvari, ali sučelje je dosta oštro (elementi visoke rezolucije) i kvalitetno. Brži od Timescape i Sense. Od TW još ne.
5. Mobitel vrti .73 firmware. Ubrzava neke stvari što se tiče cachea. Baterija solidna - ali ekran bi svakako trebao trošiti manje jer je LED.
6. Zna zablokirat pod opterećenjem što me začudilo, možda je do softvera, ali i na stocku je bilo isto.
Zaključno :
Nema dvojbe da je ovo trenutno najbolji Android uređaj na tržištu kod nas.
Dakle, po meni je redoslijed sljedeći :
1. Motorola Droid RAZR Maxx
2. Xperia S
3. Meizu MX
4. SGS2
5. HTC Amaze 4G
Isprobao svaki, Meizu najkraće, ali je stvarno fantastičan. U obzir sam uzeo bateriju, ekran, development za njega i brzinu na stocku. Ali ponavljam da je ovo po meni.
Nema dvojbe da uzmete njega pored bilo kojeg drugog kod nas ako se pruži prilika s novcima.
Ako se kupi u VIP-u,dali ce raditi na TELE2 kartici,ili je zakljucan?
Zakljucan.
a ništa onda,nastaviti čekati da dođe u TELE2
Pa imaš ga u Tele2 već tjedan dana!
Pa imaš ga u Tele2 već tjedan dana!
nevidim ga